2010. július 9.

Bajnokok lettek

Kotvics V. Dávid, Kanyó Kristóf, Kanász N. Móric, Szatmári Péter, Bubori Dániel,
Csepregi István szakosztályvezető, Horváth László, Bárkai Zoltán, Nagy Dániel, Lázár Dávid, Gila Ádám, Nagy András edző, Poszler András, Tasi Balázs, Doczi Antal, Ürmös Renátó
Bajnoki címet szerzett a megyei pontvadászatban a Szentesi Kinizsi előkészítő korosztályú labdarúgó csapata. A Kinizsi utánpótlás csapatait – az előkészítőt, serdülőket és az ifjúsági együttest – felkészítő Nagy Andrástól megtudtuk, hogy megyénkben három csoportban zajlanak az előkészítő korosztály küzdelmei.

A Csongrád Megyei Labdarugó Szövetség szervezésében a Szentesi Kinizsi TE megbízásában a Homokháti, a Tisza–Maros és a Termál– csoportban tíz-tíz együttes vetélkedik a csoportelsőségért. A mieink a Termál-csoportot nyerték meg nagy fölényel úgy, hogy ősszel egy vereséget szenvedett a Kinizsi a Székkutastól, míg tavasszal a fábiánsebestyéni döntetlentől eltekintve az összes mérkőzésüket megnyerték a fiatalok.

A bajnoki rájátszásban a három csoportgyőztes, a Tisza–Maros csoportból a Szegedi VSE, a Homokháti nyertes Zsombó és a Szentesi Kinizsi vettek részt. A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított bajnoki döntő első összecsapásán a Kinizsi 2-1-re kikapott a Szegedtől, ami talán nem is olyan nagy meglepetés, hiszen Nagy András szerint a SZVSE együttese a Tisza Volán mögött a megyeszékhely legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesülete. Ennek ellenére is volt esély a győzelemre, hiszen a szentesi fiatalok a találkozón négy kapufát is rúgtak a gól mellett, de ezúttal fejet kellett hajtaniuk ellenfelük előtt. A második mérkőzésen a Zsombó 1-0-ra legyőzte a Szegedet, az utolsó találkozón viszont a Kinizsi 2-0-ra verte a Zsombót, így a körbeverések miatt, és a jobb gólkülönbségnek köszönhetően, Szentesre került a bajnoki cím. Érdekesség, hogy a mieink második találatát Poszler András szerezte, mégpedig egy hatalmas, 35 méterről eleresztett bombával három perccel a mérkőzés vége előtt, amivel aranyéremhez segítette társait.

Poszleren kívül több tehetséges fiatal is rúgja a bőrt az előkészítő korosztályban, a tizenhárom évesek között, így például Bárkai Zoltán, Nagy Dániel és Tóth Roland, akiket edzőjük nyugodt szívvel pályára küldött ebben a szezonban a serdülők és az ifjúságiak mezőnyében is. Ha már a serdülőknél tartunk, akkor érdemes tudni, hogy a szintén három csoportos bajnokságban saját csoportjukban harmadikok lettek a szentesiek, míg az ifjúságiak a tizennegyedik helyen végeztek. A fiatalok nem sokat pihenhetnek, mivel az ifjúsági korú játékosok két hét múlva, míg a többiek augusztus elején kezdik a felkészülést a következő bajnoki idényre.

H.V.