XXXV. évfolyam 45. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Sztárboksz K.O.-val
Családi program lett a bokszgála

2004. november 12.


Nem akármilyen csemegével szolgált a szentesi közönségnek a negyedik alkalommal megrendezett küzdősport gála múlt szombaton. Telt ház a dr. Papp László Sportcsarnokban, sokan szurkoltak a veretlen profi bokszolók, dr. Csábi Bettina, a Boxhercegnő és Nagy "Hóhér" József címmérkőzésein.


Bővebben


 

Halálos dulakodás
 

2004. november 12.


Halált okozó testi sértés bűncselekményével gyanúsítja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya azt a szentesi férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy bántalmazta hajléktalan ismerősét, aki ezt követően néhány nap múlva a kórházban életét vesztette.

A rendőrség adatai szerint az 52 éves N. L., a bűncselekmény gyanúsítottja, valamint a későbbi áldozat, a 48 esztendős B. M. együtt italoztak N. lakásán. Az italozás közben vita alakult ki közöttük, mely dulakodássá fajult. Ennek során N. L. bántalmazta "ivótársát", aki ennek következtében több alkalommal is hanyatt, illetve hasra esett.
Amikor a későbbi gyanúsított látta, hogy B. erősen vérzik, mentőt hívott. A férfi pár nap múlva a szentesi kórházban elhunyt. Az elsődleges szakértői vélemény szerint B. M. a bántalmazás során keletkezett sérülések következtében vesztette életét. Így már nem gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, hanem halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás N. L. ellen.

 


 

Mozgás az egészségért
A cukorbetegek világnapján

2004. november 12.


Szentesen 12 éve létezik egy egyesület, amely segítséget és támogatást nyújt a cukorbetegségben szenvedőknek. Az egyesület vezetője dr. Szerb János belgyógyász főorvos, diabetológus. Elsőként a szervezet tevékenységéről kérdeztük.


Bővebben


 

ASPER küldöttség
 

2004. november 12.


Október utolsó napjaiban két napos látogatás keretében Szentesen járt a temesvári vállalkozások humán menedzsereit (HR) magában foglaló ún. ASPER küldöttsége. Közismert, Temesvár a régió legnépesebb számú települése és valószínűsíthető, hogy a jövőben a város jelentősége gazdasági és egyéb szempontból is emelkedni fog. Napjainkban multinacionális cégek, bankok, kamarák és egyéb üzleti szempontból meghatározó vállalkozások képviseltetik magukat az ASPER-ben, amely rendszeresen tartja összejöveteleit és egy angol klubhoz hasonló módon működik.


Bővebben


 

Brezovai költözik
Gazdára lelt a patinás épület

2004. november 12.


Az önkormányzat tulajdonában áll - korábban egészségügyi intézményként hasznosított - Ady Endre utca 27. szám alatti ingatlan. Az épület hasznosítására a város pályázatot írt ki, majd lakossági fórumon próbált vállalkozót keresni a bérbeadás útján történő felújításra - mindkét alkalommal sikertelenül. Mígnem Brezovai Sándor, az Oyama Doyo Sportegyesület elnöke jelentkezett azzal a szándékkal, hogy az épületet tevékenységük további gyakorlásához megfelelő módon felújítaná. A költségek fejében húsz évre bérbe venné az épületet.


Bővebben


 

Magától értetődő
 

2004. november 12.


Két "magától értetődő" állítást kínálok fel a kedves olvasónak. Hátha elősegítik a világos látást egy olyan korban, mikor komoly hatalmi érdekekhez kötődik az általános szellemi és bizalmi zűrzavar.
Az első "magától értetődő" kijelentést 1946-47 táján tette nekem egy prófétai karizmákkal megáldott jezsuita atya: Domby József. Ezt mondta: "Nem lesz háború. A kommunizmus el fogja végezni történelmi küldetését, azt a "piszkos munkát", amit a kereszténység nem végzett el hosszú századok során. S ha majd világszerte leszerepel, akkor a két világhatalom megbékél egymással." Így hangzott e prófécia 1946/47-ben. S nem volt kellemes hallgatni, mert azt reméltük, "hogy guggolva is" kibírjuk a bolsevizmus rövid lejáratú uralmát.


Bővebben


 

Pruszkay Sámuel (1750-1760)
XVIII. századi szentesi plébánosok (I.)

2004. november 12.


Képünkön: A szentesi Kereszteltek Anyakönyve I. kötetének belső címlapja, Pruszkay Sámuel kezdő soraival, 1750. október 28.

A XVIII. század elején Szentes lakossága - kivéve a kurcai átjáró (Vámház) környékén lakókat, és a Tés pusztán élők egy részét - református volt, így a középkorból fennmaradt városbeli templomot ők használták. A katolikusok részére a Vámházhoz 1726 előtt egy kis kápolna épült Nepomuki Szent János tiszteletére, III. Károly király költségén. A felszerelést a király és báró Harruckern János György földesúr adta, papról a váci püspök gondoskodott. E papok közül csak Menyhárt Györgyöt (1726) ismerjük név szerint: lakását a vámszedő, élelmezését és évi 50 forint juttatását a serfőző biztosította. E papok a csongrádi, majd 1745-től a szegvári plébános fennhatósága alá tartoztak, és bár külön nem anyakönyveztek, félig-meddig önállóak voltak.


Bővebben


 

A barátság örök
 

2004. november 12.


"A barátom iránt mindig azt fogom érezni, hogy csillag, a világegyetemnek rám ragyogása." (Hamvas Béla)

Azt mondják, hogy a gyermekkorban köttetett barátságok az igaziak, mert önzetlenek, érdek nélküliek. Vannak azonban kivételek, olyanok amikor fiatal felnőtt korban kötünk barátságokat és évek, évtizedek alatt jövünk rá, hogy igaziak, önzetlenek, érdek nélküliek. Vannak ilyenek is, mint ahogyan egy ismeretlen szerző írta: "egyedül félszárnyú angyalok vagyunk s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk". Ilyen volt nekünk, sokunknak Holman Pista barátunk, akinek jellegzetes karmozdulatú köszönését, önzetlenségét, barátságát, a szauna kis ablakán való "beköszönését", jó modorát, pozitív gondolkodását felejteni nem tudjuk, de nem is akarjuk. Igaza volt Martin Luter Kingnek, aki azt írta: "Amikor mindennek vége, akkor nem ellenfeleink szavára, hanem barátaink némaságára fogunk emlékezni". Még csak 56 éves volt, s nem érhette meg unokájának családalapítását, nem tudott elköszönni tőlünk sem, barátaitól. Fent a magasban, más dimenzióban biztos figyel ránk. Szüleivel már jól kibeszélgette magát, Bandi bátyámnak is elmondta már az elmúlt másfél év történését, s talán a felhők fölött már készülődik a disznóvágásra - nélkülünk. De Ő most már velünk lesz mindig.

"Egy barát olyan, akár egy téli lámpás: minél régibb egy barátság, annál erősebb a fény." (Rogen Rosenblatt)

Dr. Papp Zoltán

 


 

Januárban lesz 55 éve
A politizáló repülőklubok, versengő repülőterek (1950-1956) (2.)

2004. november 12.


Az OMRE Csongrád megyei csoportja tömörítette a környező városok önálló repülőszervezeteinek tagságát, ami 1950. január 29-én alakult meg a szentesi repülőtéren. A Csongrád megyei Repülő Klub elnökének Váczi Sándort, az MDP megyei titkárát, ügyvezető titkárrá pedig dr. Kunszeri Bélát, a szentesi klub elnökét, repülőtér parancsnoknak Grohmann István OMRE pilótát, pénztárosnak dr. Bánki Bélát, jegyzőnek Szilaj-Varga Gyulát az MSzHSz csongrádi csoportjának szakosztályvezetőjét, a volt m. kir. pilóta szakaszvezetőt választották meg a résztvevő klubok képviselői.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2004. november 12.


Hat elemit végzett nagyapját idézi egy jó nevű író és azt mondja róla, hogy olyan okos és bölcs ember volt, amilyen mai diplomások között is csak keresve akad. Bármiről el lehetett vele beszélgetni és érdemes volt meghallgatni a véleményét. Mai diplomások! Veletek szeretnek elbeszélgetni a gyermekeitek és, ha már vannak, az unokáitok?


Bővebben


 

A választók szeretete
Félidőben - munka közben a képviselő

2004. november 12.


Ollai Istvánné vagyok, a kiséri városrész független képviselője. Immár a 3. ciklusban nyertem el a lakosság bizalmát. Az utóbbi helyhatósági választás óta eltelt két év. Fontosnak tartom, hogy beszámoljak az eddig elvégzett munkámról.


Bővebben


 

Kommunikációs eszköz
 

2004. november 12.


Az önkormányzat marketing szakemberei az év végére egy újabb meglepetéssel kedveskednek, amely előreláthatólag egyaránt sikeres lesz a turizmus iránt érdeklődők és az üzleti szféra képviselői számára is. Az új kommunikációs eszköz egy CD, amely Szentest mutatja be 90 igényesen válogatott képsorozaton keresztül. A nyitókép a jól bevált kék - bordó színekre koncentrál mintegy egységes jelleget biztosítva az érdeklődők számára. A CD erőssége a sokszínűségében rejlik, ami egyrészt Vidovics Ferenc fotóiban, másrészt a jól szerkesztett leírásban rejlik. A természet sokszínűségétől a szentesi emberek bemutatásán át eljuthatunk a helyi üzleti világ, az Ipari park paramétereinek megismeréséhez. Betekintést kapunk a város kulturális életébe, látjuk a sportolási lehetőségeket és természetesen azokat az idegenforgalmi aktivitásokat is, amelyek Szentesen elérhetőek. A CD kifejezetten azért készült, hogy megmutassa a város értékeit és a város lehetőségeit. Egyaránt elérhető az üzleti élet képviselői, az iskolák tanulói, a turisták, illetve azok számára, akik szeretnék ismerőseiket, barátaikat, üzletfeleiket, stb. megajándékozni vele. Az új városbemutató CD több nemzetközi és hazai prezentáción került bemutatásra, sikerrel.

 


 

Közös dolgaink...
Szegvár-Szentes

2004. november 12.


A közelmúltban ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját a Szentesi Polgárőr Egyesület. Alapító tagjai ekkor vehették át a tízéves tagság után járó elismerő okleveleket. Erre a bensőséges összejövetelre meghívták a Szegvári Polgárőr Egyesület vezetőit is.


Bővebben


 

Az érzelmi nevelés a legfontosabb
 

2004. november 12.


Fári Istvánné immár negyven éve tanít a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskolában. Pedagógiai tevékenységéért nemrég Szentes Városért kitüntetésben részesült. 2002-ben Csongrád Megye Közoktatásáért díjjal jutalmazták a munkáját. Azt mondja, ez volt a legnagyobb kitüntetés, amit valaha kapott, mert ezt megyénként csak egy személy kapja, mégis sokkal szívet melengetőbb érzés volt átvenni a Szentes Városért díjat.


Bővebben


 

Éjszakai fény-képek
Két fotóval nyerte el az Alföldi Fotószalon I. díját

2004. november 12.


Képünkön:Marton Ferencnek Szirbik Imre polgármester adta át a díjat. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Az elmúlt években minden alkalommal elvitte az Alföldi Fotószalon valamelyik díját a mindszenti Marton Ferenc. A Szentesi Fotókör tagja legutóbb a jubileumi, tizedik szemlén két képével nyerte el az első díjat. Volt már korábban első, harmadik és különdíjas is.


Bővebben


 

Egészségesebben kellene élni
 

2004. november 12.


A Kurca-parti esték programsorozat vendége volt Mikola István, a polgári kormány egészségügyi minisztere volt. Az ifjúsági házban tartott nagyon érdekes előadásán nem maradt üres szék a nézőtéren.

Elmondása szerint sokan úgy vélik, hogy nagy bajban van a magyar egészségügy. Azt szokta erre mondani, hogy a magyar egészségügy még a jelenlegi állapotában is a világ leghatékonyabb egészségügyi ellátórendszere. Nagyon sok országban megnézte az egészségügyi ellátórendszereket, és nem talált egy országot sem, amely körülbelül 500 dollár ráfordításból - ennyit tudnak ma egy évben, egy ember egészségügyi ellátására költeni - olyan egészségügyi ellátórendszert tudna működtetni, mint Magyarország. Tehát nem szabad az egészségügyet "leértékelni".


Bővebben


 

Az "őrállók földjén" jártunk !
 

2004. november 12.


A Szabadidős Sportklub felhívására, október 1-jén közel ötvenfős társasággal gördült ki buszunk az ébredező városból. Úti célunk a királyok és királynék városán át hazánk legnyugatibb határvidékének, az Őrségnek megismerése volt. Valamennyien nagy várakozással keltünk útra, hiszen tudtuk: a "legek" földjére indulunk.

Székesfehérváron helyi idegenvezető kalauzolt bennünket. Megtekintettük az egykori koronázóváros szép tereit, szobrait, impozáns középületeit. Láthattuk Szent István királyunk 11. században, római szarkofágból faragott kőkoporsóját is.


Bővebben


 

Rock-relikviák a múzeumban
 

2004. november 12.


Képünkön: Lukács László a Tankcsapdából. (Fotó: Olasz Sándor)

Nem azért mondom, de ha húsz-harminc év múlva kutatók böngészik a helyi sajtót, aligha hiszik el, hogy a kilencvenes évek eleje aranykora volt Szentes rock-történelmének. Híreket, hogy az adott héten épp melyik neves banda látogatott a városunkba, nem fognak találni a Szentesi Életben, pedig volt időszak, amikor a koncertek helyszínéül ugyanazon épület szolgált, amelyikben a szerkesztőség működött. Később, amikor már nem lehetett szó nélkül elmenni az országos hírnévre szert tett események mellett, megjelent valami, amiben nem volt sok köszönet. Pedig, pedig...


Bővebben


 

Az emberek lelkéhez közelítve
 

2004. november 12.


Jószai Sándor Békéscsabán született, családja a negyvenes években - némi kerülővel - Szentesről költözött Hódmezővásárhelyre. A képzőművészettel '68 óta foglalkozó művészt az ikonok világa '81-ben ejtette rabul. Tagja a Hannoverben székelő Nemzetközi Ikonbarát Clubnak. Így vall önmagáról: "Képzőművésznek tartom magam, mert nem tisztelem a műfaji határokat."


Bővebben


 

Támogatják a tudást
 

2004. november 12.


November 6-án, szombaton ünnepség keretében történt az önkormányzati felsőoktatási ösztöndíj-támogatás kifizetése a városi könyvtárban. Először Korcsmáros Réka és Csiszár György furulyaduóját hallgathatta meg a 124 diák.

Ezután Szirbik Imre köszöntötte a fiatalokat. Az ösztöndíj rövid történetét mondta el. Bárki feltehetné a kérdést, hogy a város miért nem a Bursa Hungarica rendszerben vesz részt, miért alapított önálló ösztöndíjat?


Bővebben


 

Fogkefét és almát osztottak
 

2004. november 12.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat novemberben is számtalan akciót szervez. November 9-e környékén az óvodásokat látogatták meg a környéken, akiknek almát és fogkefét vittek. Az elmúlt évben is szerveztünk egy hasonló akciót, most megpróbáltuk ezt felülmúlni, és több almát vinni, minél több kisgyermeknek. A program lényege az egészségmegőrzés. Nagyon komoly támogatásra találtunk, a Csongrád Megyei Önkormányzat volt az, amely anyagilag segített ennek a létrehozásában. És természetesen sok-sok adományozó.


Bővebben


 

Erős ember a sörözőben
 

2004. november 12.


Öntözőberendezésekről lopták le a kerekeket ismeretlen tettesek Szegvár külterületén. A kár mintegy 200 ezer forint.

Egymillió forintos kárt okoztak azok az elkövetők, akik a kunszentmártoni út mentén egy termálkút-fejet, valamint az ehhez tartozó szerelvényeket vittek magukkal.

Büntetőeljárás indult egy helybéli férfi ellen, aki az elmúlt vasárnap hajnalban volt élettársa házához ment, ahol bemászott a kerítésen és megrongálta az épület ablakait.

Szintén magánlaksértés miatt indult eljárás egy másik férfi ellen, aki volt felesége lakásánál jelent meg hétfőn éjjel, bement a házba és onnan többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni. Végül a kiérkező rendőrök bírták jobb belátásra a hívatlan látogatót.

Pofozkodás volt egy hete az egyik szentesi sörözőben. A vizsgálat eddigi adatai szerint az egyik vendég minden előzmény nélkül odalépett egy másokhoz és úgy megütötte, hogy az 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az erős ember ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult eljárás.

 


 

Tóni bácsi Márton napi konyhája
 

2004. november 12.


  • Libasült Márton napra
  • Mandulahabos ribizli torta


Bővebben


 

Egykor Wimbledonnak titulálták
 

2004. november 12.


A fedett pálya felépítését is az összefogás hozta létre.

A jelenlegi létesítmény vagyona lassan alakult ki: 12 teniszpálya modern öltözőépülettel, ahol a kezdet ekkor elhasznált teniszlabdákkal fűtöttek. Az idő múlásával a korábbi Barnevál anyagi segítségével, valamint a ma már nem létező Csongrád Megyei Víz- és Csatornamű műszaki csapatának köszönhetően, megtervezték illetve kivitelezték társadalmi munkában, az öltözők vízvezetékrendszerét, és termálvizes fűtését.


Bővebben


 

Serleg és különdíj
 

2004. november 12.


Szentes Városi Úszó Club 13 sportolója Hajdúszoboszlón október végén egyhetes edzőtáborozáson, majd azt követően kétnapos nemzetközi versenyen vett részt. A hatodik alkalommal megrendezett Aréna-kupán 6 ország 480 korosztályos és felnőtt úszója állt rajtkőre. Városunk kicsiny küldöttsége nagyszerűen szerepelt 4 arany-, 2 ezüst-, és 5 bronzérmet szerzett. A csapat éremszerzői: Samu Kata (88-as korosztály) 100 m hát, pillangó és mellúszásban 1., 100 m gyorsban 2., Magyar Alexandra (92) 100 m gyors és pillangó 3., Csák Anikó (94) 100 m mell 1., 100 m gyors 3., Bordás Ágnes (92) 100 m hát 2., Hegedűs Bence (94) 100 m mell 3., Mordvincev Sándor (88) 100 m pillangón 3. helyezést ért el.

Samu Kata és Magyar Alexandra elnyerte a korosztálya legjobbjának járó serleget, amit a 4 versenyszám összesített pontjai alapján adnak.

A Kecskeméten november 6-án rendezett Bikádi Gábor emlékversenyen a klub sportolói folytatták jó szereplésüket: Csák Anikó (94) 50 m gyors és 100 m mell 1., Vecseri Dorina (96) 50 m mell és 100 gyors 1., Tihanyi Fanni (96) 100 m gyors 2., Magyar Alexandra (92) 50 m pillangó és 200 m gyors 2., Samu Kata (88) 200 m pillangó 2. helyezést szerezte meg.

Csák Anikó és Vecseri Dorina elnyerte korosztályában a legjobb cápának, illetve a legjobb delfinnek járó különdíjat. A versenyzők felkészítése Vincze Edit és Kádár Róbert munkáját dicséri.

 


 

A Vasas érkezik
 

2004. november 12.


Három gólos, 11-8-as győzelmet aratott a fővárosban a BVSC ellen a Szentesi VK női első osztályú vízilabdacsapata. A vártnál szorosabban alakult a mérkőzés, hiszen az első két negyed után döntetlenre állt a bajnoki. Kozák László vezetőedző szerint ehhez az is hozzájárult, hogy még mindig görcsös csapata játéka. Ennek ellenére végig bízott a győzelemben, még akkor is, amikor a BVSC átvette a vezetést. Kisteleki Dóra combizom sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a hétvégi derbit, és szombaton sem lehet ott az ASI Vasas elleni találkozón. A mérkőzés a férfi bajnoki összecsapás előtt, 16 óra 30 perckor kezdődik az uszodában.

H. V.

 


 

Teke: 6-2
 

2004. november 12.


Az NB II-es bajnokságban szereplő Szentesi Tekézők Egyesületének csapata idegenben a Földeák csapata ellen játszott. A SZTE 2827, Földeák csapata 2798 fát ütött, így a több ütött fáért járó 2 ponttal a Szentes 6-2-re győzött.

Az SZTE pontszerzői: Molnár Péter 510 (1), Garai Tibor 489 (1), Varga Imre 483 fa (1), Kemenesi Csaba 478 fa 1 pont.

A Szentesi Tekézők Egyesülete november 21-én idegenben Tiszakécske csapata ellen játszik.

 


 

Nem dőlt el a Domino
 

2004. november 12.


Zsúfolt medencepart fogadta a vasárnap esti Legrand-Szentesi VK-Domino- BHSE OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés főszereplőit. A hazaiak két nappal korábban szoros mérkőzésen 9-8-ra verték a BVSC-t, míg a Domino előző nap az európai szuperkupát hódította el. A Honvéd hat olimpiai bajnokkal érkezett városunkba, egyedül a kisebb műtéten átesett Molnár Tamás hiányzott a névsorból. A találkozó előtt ünnepélyes keretek között búcsúztatták az aktív pályafutását befejező Pellei Csabát. A 12-szeres válogatott Pellei, aki 235 mérkőzést játszott szentesi színekben, és magyar valamint svájci bajnoknak is mondhatja magát, jelenleg a Vízisport Klub szakágvezetőjeként segíti munkájával az egyesületet.


Bővebben


 

Ismét Terney-napok
November 15-19.

2004. november 12.


Immáron 11. alkalommal rendezik meg a Terney-napokat november 15-étől a Terney Béla Középiskolai Kollégiumban. A rendezvény múltjáról, a névadóról és a programokról Takács Pál, az intézmény igazgatója elmondta, Terney Béla soha nem dolgozott a kollégiumban. A gimnázium lelkes tanára volt, majd igazgatója. Gyermekszerető ember, s ez a legfontosabb. Művésztanár volt, de a művészet helyett a gyerekeket választotta. A kollégium 1994-ben vette fel a nevét, és már abban az évben Terney-napokat is tartottunk.


Bővebben


 

Gólyabál a gimiben
 

2004. november 12.


A középiskolák gólyaavatói közül a Horváth Mihály Gimnázium rendezte meg utoljára az elsősök (azaz a kilencedikesek) gólyaavatóját.

 


 

Rangadó a Jászapátival
 

2004. november 12.


Kiszámíthatatlan ellenfélhez látogatott a Szentesi TE NB II-es labdarúgócsapata az elmúlt héten. A Kistarcsa az előző fordulóban a Salgótarjánt verte idegenben, ugyanakkor korábban már hét vereséget szenvedtek Nahóczky Attila tanítványai. Azóta ez a szám már nyolcra emelkedett, Koncz Zsolték ugyanis 3-1-re nyertek riválisukkal szemben. A meglehetősen rossz talajú pályán Gyagya szerzett vezetést a Szentesnek, amit még a szünet előtt egalizáltak a vendéglátók. Fordulás után Kerepeczki és Ábel is gólt szerzett, így a TE szerezte meg a fontos három pontot.

Vasárnap rangadót játszik a negyedik helyen álló Szentes, hiszen a jelenlegi harmadik Jászapáti érkezik a Kurca-parti pályára. A leendő vendégek egy ponttal vezetnek Török László csapata előtt, reméljük a mérkőzés után a TE áll majd előrébb a tabellán. A találkozó 13 óra 30 perckor kezdődik.

H. V.

 


 

A sokoldalú cserszömörce
Zöldrovat

2004. november 12.


A sokféle hasznossága közül elsőként emeljük ki az esztétikai értékét. Mivel ősz van, nézzük meg a lomszíneződését! Bámulatba ejtően szép az aranysárgától kezdve, az égő vörösön át, a bíbor szinte minden színárnyalatát magába foglaló lombozata. Nyáron a 3 mm-es lilás virágai díszítenek, amelyek hosszú, szőrös kocsányon dús bugában nyílnak. Elvirágzás után a virágkocsányok lilás színű tollas szálakat képeznek, amelyek hosszú ideig nagy bugában díszlenek.


Bővebben


 

Családi események
 

2004. november 12.


Született: Szabó Zsoltnak és Vigh Emília Anikónak (Újosztás tanya 4.) Zsolt, Szerencse Gábornak és László Piroskának (Bercsényi u. 130/A) Dávid Gábor, Vida-Szűcs Norbertnek és Török Hildának (Ipartelepi út 15.) Nóra, Gergely Zsoltnak és Csonka Erzsébet Katalinnak (Kossuth L. u. 17.) Gréta, Móricz Miklósnak és Kádár Máriának (Csongrád, Tulipán u. 2.) Emese Mária nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Bődi Róbert és Fekete Zsuzsanna (Bem u. 5.), Kaiser Szilárd és Aradi Andrea (Vásárhelyi út 15/4.), Gömöri Antal János (Jókai u. 28/A) és Hevesi Mária Gabriella (Budai N. A. u. 21/A), Kása Gábor és Szarvas Mária (Cseuz B. u. 3.).

Elhunyt: Magony István (Nagyhegy 373.), Kádár László (Apponyi tér K. ép.), Székely Antalné Horváth Erzsébet (Kisér u. 54.), Balog János (Mentettrét 98.), Miklós Sándorné Vinkovics Ilona (Jókai u. 142.), Veres László (Somogyi B. u. 60/A), dr. Dombai Jenőné Czirják Margit (Mátyás kir. u. 3.), Debreczeni Imréné Bartha Julianna (Vecseri u. 15.), Bárány Istvánné Deák Anna (Szegvár, VI. külter. 28.), Bartók József (Csongrád, Szent I. u. 19.), Varga Sándorné Magyar Etelka (Csongrád, Ady E. u. 27.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz