<<< Vissza

A választók szeretete
Félidőben - munka közben a képviselő

2004. november 12.

 
Ollai Istvánné vagyok, a kiséri városrész független képviselője. Immár a 3. ciklusban nyertem el a lakosság bizalmát. Az utóbbi helyhatósági választás óta eltelt két év. Fontosnak tartom, hogy beszámoljak az eddig elvégzett munkámról.

Első lépésben rendbe tettük a még hiányos járdákat. A Bánomháti temetőbe Varga József, a Hódút vezetője kétszer küldött zúzott követ, azt a lakosság segítségével elterítettük. Körzetemben sok az idős ember, akik közül sajnos már többen elhaláloztak. A temetésekre minden alkalommal elmegyek, egy csokor virággal adom meg a tiszteletet, és ha kell segítek a temetés ügyintézésében is.

Idén új gyermekjátszóteret kapott a kiséri városrész, a nyáron adták át a Farkas Antal utcai óvoda előtt.

Tavasszal elkezdődött a szennyvízcsatorna-építési program, ami a körzetemben mintegy 40 százalékos részleges készenlétet jelent. Mivel ez a városrész a legmélyebben fekvő terület, így az esőzések miatt sok probléma adódott. Magas volt a talajvízszint, elvezetni nem tudtuk, így a Gergely utcában több lakóház udvarát lepte el a víz, állt a járdán, a faltövében 10-20 centiméter magasan. A problémákat sok utánajárással ugyan, de mindig meg tudtuk oldani. A hiányzó területen tavasszal kezdődik, illetve folytatódik a munka.

Szociális munkám kapcsán ruhát, bútort gyűjtök a városban. A ruhákat minden hónap első szerdáján osztom a rászorulóknak, ebben nagy segítség Pásztor Antal, a szociális bizottság külső tagja. Én már 10 éve tagja vagyok a szociális bizottságnak. Immár hatodik alkalommal szervezem a szegény gyerekek karácsonyára a gálaműsort, a Tóth József Színházteremben. Eddig szép eredménnyel. Remélem, hogy ez is sikeres lesz. A befolyt adományokból minden karácsonykor 240 család kap élelmiszer-csomagot. Az ajándékokhoz Szirbik Imre polgármester is hozzájárul, vele is osztom a csomagokat. Az ünnepségen a gyerekeket gyümölccsel és cukorral vendégeljük meg. Ugyancsak karácsonykor a gondozási központ mindhárom otthonába az időseknek valamint a hajléktalan szálló lakóinak - szintén a polgármester úrral -élelmiszer csomagot osztok. Azt megelőzően november végén az általános iskolákhoz fordulok, hogy a gyerekek a megunt vagy már nem használt játékot, mesekönyvet gyűjtsék össze, hozzák be, amit azután a csomagok osztásakor az arra rászorulóknak adunk. A gyerekek maguk választhatnak a dobozokból játékot, könyvet.

A körzetemben szeretnek és megbecsülnek a választópolgárok, sokan fordulnak hozzám ügyes-bajos dolgaik intézéséhez segítségért. Ide tartozik egyebek mellett, hogy a berki iskola dűlő valamint a Strammer dűlő is új utat kap.

Nagy örömömre szolgált, hogy július 1-jén Budapesten Kökény Mihály miniszter úrtól Semmelweis-emléklapot és a plakettet vehettem át.

Köszönöm a város lakosságának, a körzetemben élő embereknek, hogy mindig is segítettek, mert segítségük nélkül nem érhettem volna el ezt az eredményt.

Ollai Istvánné
6. sz. választó körzet független képviselője


<<< Vissza