<<< Vissza

Fogkefét és almát osztottak

2004. november 12.

 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat novemberben is számtalan akciót szervez. November 9-e környékén az óvodásokat látogatták meg a környéken, akiknek almát és fogkefét vittek. Az elmúlt évben is szerveztünk egy hasonló akciót, most megpróbáltuk ezt felülmúlni, és több almát vinni, minél több kisgyermeknek. A program lényege az egészségmegőrzés. Nagyon komoly támogatásra találtunk, a Csongrád Megyei Önkormányzat volt az, amely anyagilag segített ennek a létrehozásában. És természetesen sok-sok adományozó. 100 láda almát osztunk szét az óvodákban, nemcsak Szentesen. Az alma mellett mindenki kap egy fogkefét az alma mellé, és sok színes prospektust. A szervezet mellé állt a szentesi fogorvosok szervezete is, akik előadásokat tartanak az óvodásoknak arról, hogy mennyire fontos a fog és a száj ápolása. És hogyan is kell helyesen fogat mosni.

November 10-én Márton-napi takaróakciót szervez a szeretetszolgálat, amikor hajléktalanoknak gyűjtenek meleg ruhát és takarókat, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe jutottak boldogulását. A hajléktalan szállón adják át a rászorulóknak. Szintén november 10-én a Szegedi Kórházba utaznak a Máltai Szeretetszolgálat tagjai. A kórház csecsemőosztályára visznek ruhákat, játékokat. Egy szentesi hölgy felajánlásának jóvoltából lehetőségük nyílt segíteni.

A szolgálat eddig két alkalommal szervezett látogatást, idős beteg emberekhez. Kórházakban, idősek otthonában látogatják meg azokat, akiknek minden kis figyelmesség rengeteget jelent. Ez a kezdeményezés még nagyon új, de a szervezet vezetője Farkasné Márton Katalin bízik abban, hogy idővel minél többen eljönnek ezekre a délutánokra és beszélgetnek egy kicsit azokkal, akiknek talán csak ez az egyetlen dolog jelenti az örömet és a változatosságot az életükben.

Ugyanilyen fontos az is, hogy most már több alkalommal volt arra lehetőség, hogy szentesi gyermekek Lichtensteinbe utazzanak. Most is kinn van 16 gyermek, akik fantasztikusan érzik magukat, és egy olyan élettel ismerkedhetnek meg ott, amire sajnos itt nincs lehetőségük.

K. A.


<<< Vissza