<<< Vissza

Nem dőlt el a Domino

2004. november 12.

 
Zsúfolt medencepart fogadta a vasárnap esti Legrand-Szentesi VK-Domino- BHSE OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés főszereplőit. A hazaiak két nappal korábban szoros mérkőzésen 9-8-ra verték a BVSC-t, míg a Domino előző nap az európai szuperkupát hódította el. A Honvéd hat olimpiai bajnokkal érkezett városunkba, egyedül a kisebb műtéten átesett Molnár Tamás hiányzott a névsorból. A találkozó előtt ünnepélyes keretek között búcsúztatták az aktív pályafutását befejező Pellei Csabát. A 12-szeres válogatott Pellei, aki 235 mérkőzést játszott szentesi színekben, és magyar valamint svájci bajnoknak is mondhatja magát, jelenleg a Vízisport Klub szakágvezetőjeként segíti munkájával az egyesületet.

A mérkőzésről: a Honvéd a záró negyedben alaposan megrázta magát, így 18-7 lett a vége. A mieinknek azonban semmi szégyellnivalójuk nem lehet, remekül helyt álltak nagyszerű ellenfelükkel szemben.

Vidumanszky László, a Legrand vezetőedzője szerint az utolsó negyedre esett szét csapata játéka, a koncentráció hiánya és fegyelmezetlenségek miatt kaptak ekkor elkerülhető gólokat. Ha a záró játékrészben is az első három negyed játékát nyújtották volna, akkor szorosabb eredményt érhettek volna el. A pénteki győzelem nagyon fontos volt a csapat szempontjából, ám nem lehet sokáig örülni, hiszen a hétvégén újabb dupla forduló következik. A mester szerint nagyon össze kell szednie magát a csapatnak, ha pontokat szeretnének szerezni. Az OSC a fővárosban nehéz ellenfél lesz, de fegyelmezett játékkal eredményesek lehetnek ellenük.

Kovács István, a Domino-BHSE vezetőedzője úgy vélekedett, hogy a Szentes három negyeden keresztül remekül tartotta magát. Ami mindenképpen elismerésre méltó, hogy Vidumanszky László a fiatalokat is bátran, folyamatosan építi be a csapatba. A Legrandnak nem elsősorban a Honvéddal kell felvennie a versenyt, hanem olyan fontos összecsapásokat kell megnyernie, mint amilyen a BVSC elleni volt, vagy amilyen a OSC elleni lesz.

A Legrand-Szentesi VK legközelebb november 13-án szombaton, 18 órakor szerepel hazai közönség előtt, ekkor a Szt. István Egyetem csapata érkezik a ligeti uszodába.

H. V.


<<< Vissza