XXXV. évfolyam 50. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Az Alföld ütőerei
 

2004. december 17.


Nemrég a Világgazdaság címoldalán jelent meg az ország gyorsforgalmi úthálózatának fejlesztési terve, mely több, az Alföldön élő és az Alföld fejlődése mellett elkötelezett személyiség gondolatát megindította.


Bővebben


 

Századik protézis
 

2004. december 17.


Szentesen a nyáron volt 30 éves a csípőprotetika. A nagy múltú beavatkozás néhány héttel ezelőtt újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen elvégezték a századik minimál invazív eljárással elvégzett csípőprotézis beültetést.
Az országban Szentes a második hely, ahol ezt a beavatkozást végzik, tehát a jelentőség így még nagyobb ennek az eljárásnak.

Berki Sándor főorvos az elmúl év közepén végezte el az első ilyen beavatkozást a szentesi kórházban, és nyugodtan jelenthető ki, hogy nagyon eredményesen. A műtétek sikeresek és a betegek is elégedettek, ami az elsődleges szempont a beavatkozásoknál.

A minimál invazív csípőprotetika eljárás azért ilyen jelentős, mert a műtéti beavatkozásnál kisebb a vágás, és így gyorsabb a gyógyulás is. Ezzel párhuzamosan pedig természetesen a műtéti sebbel jelentkező fájdalom is jelentősen lecsökken. A betegek jellemzően már a négy-öt nap után el is hagyhatják a kórházat.

Mindenképpen megemlítendő, hogy ez a beavatkozás semmivel sem kerül többe, az eddig megszokottnál, sőt még olcsóbb is, hiszen nincs szükség a betegek hosszú kórházi ellátására.

Természetesen nem minden beteg alkalmas arra, hogy ezt a beavatkozást elvégezzük rajtuk, de a nagy többség számára ez elérhető, és egyszerűbb utat jelent a gyógyuláshoz.

Kruzslicz Anita

 


 

Átmeneti költségvetés
 

2004. december 17.


Lapunk megjelenésének időpontjában tartja ez évi rendes ülését a város képviselő-testülete. A napirendi pontokra előző számunkban már kitértünk. Az már valószínű, hogy ebben az évben ismét nem sikerül megalkotni a jövő évi költségvetést. Annak okáról Szirbik Imre polgármester az alábbiakról tájékoztatta lapunkat.


Bővebben


 

Egyedülálló díszpolgárok társasága alakult
 

2004. december 17.


A megyében, sőt az országban egyedülállóként díszpolgárok társasága alakult meg Szentesen néhány nappal ezelőtt. A kezdeményezés dr. Imre Ernő plébános nevéhez fűződik, aki 1999-ben lépett a díszpolgárok közé. Őt kereste meg Labádi Lajos levéltáros, hogy egy önéletrajzot kérjen tőle a jövőre megjelenő "Szentesi díszpolgárok" című könyvbe.


Bővebben


 

Karácsonyi üzenet a tizenöt éveseknek
 

2004. december 17.


Bizonyára szokatlannak találjátok, hogy egy 87. évét taposó szentesi polgári karácsony küszöbén éppen hozzátok szól. Ugyan mi lehet az a mondanivaló, amihez nektek éppen 15 éveseknek kell lennetek?


Bővebben


 

Bózváry Antal kipakolta a plébániát
XVIII. századi szentesi plébánosok (IV.)

2004. december 17.


Bózváry Antal 1728 körül született, a magyar és latin nyelven kívül közepesen ismerte a szlovák, alapjaiban a német nyelvet is. Bölcseleti tanulmányait Budán, a hittudományit Vácott és Nagyszombatban végezte el. 1752-ben szentelték pappá, majd rövid váci káplánság után jobbágyi, boldogi, lőrinci plébános volt. Innen került Zsámbokra, majd 1778 májusában Szentesre helyezték: új plébániáját május 18. és 20. között foglalta el.


Bővebben


 

Az udvarban landoltak
 

2004. december 17.


Az első ülésben lévő, élete első repülését élvező, onnan visszatérő Rozgonyi Etelka egy bokaficammal úszta meg a keményre sikerült leszállást. A bizonyítványát magyarázó Grohmann István, első gondolata Damjanich utcai játszóteret választotta (volna) kényszerleszállóhelyül, de az tele volt gyerekekkel tovább kellett menni, csakhogy nagyon gyorsan emelkedett a talaj. Gyors döntéssel a széles Jókai utca látszott még ígéretes helynek, erre szeretett volna a Cimborával ráfordítani, de ... a közben előtolakodó kémények és fák kerülgetése már lehetetlenné tette a szándékot. Ez a kényszermegoldás látszott a sok rossz közül a legkevésbé veszélyesnek.


Bővebben


 

A helyesírás szabályai
 

2004. december 17.


A helyesírás tanítását nem lehet elég korán kezdeni. Bármilyen furcsának is tűnik, de a beszéd, az olvasás tanulásával párhuzamosan fejlődik a helyesírási készség is. Csak az tudja pontosan, hibátlanul papírra vetni elképzeléseit, aki helyesen beszél, szabatosan fejezi ki gondolatait, hibátlanul olvas.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2004. december 17.


Ha bármi borzolja a kedélyemet, rossz az idő, rossz hírek töltik be a belső teremet, elég egy pillantást vetnem az ablakomra, amelyben hétágú gyertyatartóból adventi fények áradnak szét. Minél sötétebb van odakint, annál erősebbek a fények: Jézus jön!

A keresztény egyház soha nem volt olyan vonzó, sőt hódító, mint Jeruzsálemben az első pünkösd alkalmával: a megtért gazdagok nem nézték el, hogy szegények nélkülözzenek közöttük. Megosztották velük, amilyük volt. Az áradó szeretet a leghatásosabb bizonyságtétel. A karácsony jó alkalom a szeretet gyakorlására.

Tanultság dolgában úgy vélem, megütöm a jó átlagot, de igazat adok azoknak, akik szerint "nem vagyok erre a világra való". Az élhetetlenség vádját viszont emelt fővel vállalom.

Szánni lehet azokat az embereket, akik gondosan rejtve tartják az igazi énjüket. Csak hiszik, hogy sikerül nekik: a legnagyobb színészek is csak egy-egy előadás idejére tudják megtagadni azt, hogy kik és milynek ők valójában.

A Bábel tornyokat mindig rosszul építik. Ahány birodalom belefogott, mind eltűnt a történelem színpadáról. Egyedül Isten országa (Isten uralma) örök.

Dr. Imre Ernő

 


 

Gazdagodtak az intézmények
 

2004. december 17.


Ebben az évben összesen közel 900 millió forinttal gyarapították a várost az intézmények és az önkormányzat által beadott, nyertes pályázatok. A második félév értékelésére a napokban került sor.

A képviselő-testület jól döntött azzal, hogy elismeri a pályázatírókat, hangzott el Szirbik Imre polgármestertől az ünnepségen. Sokfélék ezek a pályázatok, a nagy közműberuházások mellett akadtak néhány tízezret hozó munkák is, és vannak most már közvetlen EU-s forrásokért beadottak is.


Bővebben


 

Nyugodtabb időszakra számíthatunk
 

2004. december 17.


Képünkön: A belügyminiszter asszony a Rákóczi utcai óvodába is ellátogatott. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Időszerű politikai kérdések címmel tartott lakossági fórumot Lamperth Mónika belügyminiszter az ifjúsági házban. Dr. Demeter Attila köszöntője után a belügyminiszter megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek, és érdeklődnek a belpolitika iránt ebben az időszakban is, amikor egy zaklatott választási kampányon vagyunk túl.


Bővebben


 

A kisebbség eredményei
A gázprogram egységbe szólította a romákat

2004. december 17.


A kisebbséghez tartozók léte olyan, amilyen a viszonyuk a többségi társadalomhoz. A kisebbségi önkormányzat léte, működése is olyan, mint partneri viszonya a többségi önkormányzathoz. Ez Faur Zoltán filozófiája. A vezetésével 1998 óta működő Cigány Kisebbségi Önkormányzat érdekképviseleti tevékenységét nemrégiben a Városért emlékéremmel ismerték el.


Bővebben


 

Közös dolgaink...
Szegvár - Szentes

2004. december 17.


Nem először írom le, hogy vizuális varázsa és históriai romantikája van a szegvári tájnak. Nem is véletlenül írogatom oly szorgalmasan ezt a mondatot. Az ősgyökeres (ejtsd: tősgyökeres!) szegvári ember véleménye mögött mindig ott húzódik Szegvár múltjának egy szelete. A Szegvárról Szentesre származott Katona Kiss Ferenc jut eszünkbe, ha festészetről van szó.


Bővebben


 

Kertváros fényei
Előtérben a képviselői munka

2004. december 17.


Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Füsti M. Lajos, a 8. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.


Bővebben


 

Egy könyv margójára
 

2004. december 17.


A magyar társadalom - hasonlóan a fejlett országokhoz - öregszik (a legalább 60 évesek aránya 1980-ban még csak 7 %-ot tett ki, 2001-re azonban 21 %-ra rúgott.) Az előrejelzések szerint 2008-ra a korosabbak száma meghaladja az ifjakét. 2003-ban 10 millió 121 ezren voltunk, vagyis egyre kevesebben élünk Magyarországon. 2025-re 1 millióval, 2050-re kétmillióval leszünk kevesebben. Budapesthez hasonlóan a "vidéki Magyarország" egyetlen régiójában, megyéjében sincs természetes szaporodás. A fogyás ezer lakosonként országos átlagban 3,5, a Dél-Alföldön 4,7, a Nyugat-Dunántúlon 3,9, a Közép-Dunántúlon 2,9, az Észak-Alföldön 2,0 - Békés megyében a legrosszabb 1,6 ezrelékkel.


Bővebben


 

Pályázat
 

2004. december 17.


Pályázatot hirdetett a városi könyvtár az ifjúsági és diákönkormányzattal közösen " Magyarnak lenni Európában " címmel, melyre irodalmi és képzőművészeti alkotásokkal nevezhettek a gyerekek. Szentes és kistérségén kívül Csongrádról, Lakitelekről, Kecskemétről is érkeztek pályaművek.


Bővebben


 

Bulvárosítják a politikát?
 

2004. december 17.


Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke volt a Kurca-parti esték rendezvénysorozat idei utolsó vendége. A múlt heti, Népszavazáson túl, választáson innen című fórum előtt a politikus sajtótájékoztatót tartott.


Bővebben


 

Szalagok és idézetek
 

2004. december 17.


A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola hagyományos szalagavató bálját a múlt hét végén tartotta az ifjúsági házban. A műsor elején két 11. osztályos tanuló verset mondott, majd Lakatos Szilvia köszöntötte a végzősöket és a tanárokat. Életük fontos részének nevezte a mostani időszakot, mely után felelősségteljes évek következnek. Azt kívánta, hogy mindent sikerüljön megvalósítaniuk, amit szeretnének.


Bővebben


 

Nem ideális a túl jó gyerek
 

2004. december 17.


Képünkön: Dr. Ranschburg Jenő tartja előadását. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Harmadik alkalommal rendezte meg városunkban a "Rendezvényház" Csongrád Megyei Pedagógiai Szak- és Szakmai Szolgáltató Intézete a Pedagógiai szakmai napot az ifjúsági házban. Szűcs Lajos alpolgármester nyitotta meg a tanácskozást.


Bővebben


 

Könyv a fenyőfa alá
 

2004. december 17.


Todd G. Williams: Ti! Magyarok, feketeszemmel, avagy százegynéhány bolondság és okosság a magyarokról és furcsa szokásaikról

Kicsi a világ, Kaliforniából nézve is! Ott született az a fekete fiú, aki 1992-ben, egy önmaga számára is váratlan fordulattal Magyarországra települt. (Hát nem furcsa? Az "amerikai álom"-állam egyetemet végzett polgára épp nálunk érzi szabadnak magát!) Pár évvel később Todd G. Williams annak a Trottel zenekarnak a tagja lett, amelyet Szenteshez két szállal is kapcsol családi kötelék.


Bővebben


 

Európából Európába
 

2004. december 17.


A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjai már az Európai Unió polgáraiként utazgatnak, hiszen az elmúlt néhány hónapban közülük többen jártak Németországban, ahol egy katolikus hittantábor lakóiként vettek részt egy gazdag programsorozatban. Erről az egyik nyolcadikos tanuló írt is a lap hasábjain. A német vendéglátók azóta már viszonozták a magyar diákok látogatását.


Bővebben


 

Ünnepváró délutánok fiatalokna és felnőtteknek
 

2004. december 17.


Képünkön: Csorba Ildikó színjátszó csoportjával bepillantást engedett a pantomim világába.

Három napig minden délután a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusai várták a gyerekeket és felnőtteket, kézműves foglalkozásokra és nyílt tanórákra.


Bővebben


 

Emlékérem
 

2004. december 17.


Rövid hírben már foglalkoztunk a témával: Kovács László, az Árpád Agrár Rt. kereskedelmi és marketing igazgatója Saurer István emlékérmet kapott. Azzal a díjjal, melyet a millennium évében alapítottak, s évente három kertészeti ágazatban dolgozó szakembert jutalmaznak vele. Bizottság, illetve kuratórium dönti el, kik kaphatják meg.


Bővebben


 

Römi a színpadon
 

2004. december 17.


A Kopogós römi című tragikomédia kilépett a Szegedi Nemzeti Színház falai közül. Nemrég a Tóth József Színházterem közönsége tapsolta vissza többször is a darab két szereplőjét, Pásztor Erzsit és Király Leventét.


Bővebben


 

Repült a korsó...
 

2004. december 17.


Ismeretlen tettes ellen indult eljárás, aki kedden, a reggeli órákban az egyik helyi középiskolában jelent meg, ahol az intézmény igazgatójával szeretett volna beszélni. Később a tanítási órák ideje alatt a folyosó elnéptelenedését kihasználva bement a tanári szobába, ahol három pedagógus értékeit vitte magával. A bankkártyákat, készpénzt, no meg az elkövetőt azóta is keresik a rendőrök. A tolvaj ellen készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés, valamint lopás miatt nyomoznak a rendőrkapitányság munkatársai.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2004. december 17.


  • Karfiol vadasan
  • Sajtos szelet


Bővebben


 

Mi van a puttonyban?
 

2004. december 17.


A családommal együtt a múlt héten csütörtökön a városi sportcsarnok által meghirdetett rendezvényt választottuk. Mi van a puttonyban? Ez volt a címe az előadásnak. Nagyon keveset tudtunk arról, hogy milyen programot fogunk megtekinteni, de utólag elmondhatom az egész család nevében, hogy jól döntöttünk. Több mint két órás pergő ritmusú cirkuszi produkciót láthattunk nagyon magas színvonalon.


Bővebben


 

Íjászat teremben
 

2004. december 17.


Másodszor adott otthont a szentesi dr. Papp László Sportcsarnok a Szabadidős Sportklub és a Magyar Számszeríjász Szövetség rendezésében a Field Szerszámíjász Országos Terembajnokság eseményeinek. Tell Vilmos utódai három kategóriában (női, férfi és szenior) álltak lőállásba. Tizennyolc méteres távolságból 2x10x3 lövésese versenyen küzdöttek meg a résztvevők. Az indulók között a sportág világbajnokai is szerepeltek.

Az íjászat nem kimondott teremsport, de jót tesz a teremben való megmérettetés. Az ilyen verseny téli időszakban is lehetőséget biztosít a minél jobb felkészülésre, az előttük álló feladatok sikeres megoldására. A számszeríjászatban is van Vb illetve Eb teremben is. 2005 márciusában Eb lesz (teremben). Ez a verseny nagyszerű erőpróbát és felkészülést biztosított a szentesi versenyen résztvevők számára. Egy terembajnokság, a számszeríjász versenyzők számára, rövidebb távon, kisebb lőlapra lőve ugyanolyan hangulatot és színvonalat ad mint kint a szabadban. Eredmények felnőtt férfiak: 1. Baranyi József, 2. dr. Gombos László, 3. Farkas István (mindhárman Budapestiek). Felnőtt női kategória: 1. dr. Lénárt Ágota, 2. Kocsis Mária, 3. Jordán Emese (Budapestiek). A szenioroknál 1. Kuti Gusztáv, 2. Terényi Antal, 3. Mátrai István (Budapestiek).

D. V. Z.

 


 

Megyei rangadó az uszodában
 

2004. december 17.


Két fronton kell helytállnia ezekben a napokban a Legrand-Szentes férfi vízilabdacsapatának. A Komjádi-kupa elnevezésű küzdelemsorozatban hétfőn 8-5-re nyertek a mieink a Szeged ellen, ennek köszönhetően szerdán már a négyes döntőben kezdheti meg szereplését a Vidumanszky-gárda. Péteken a Vasashoz látogatnak Berkiék, másnap, december 18-án szombaton pedig a Szeged elleni megyei rangadó következik hazai környezetben. Vasárnap újra a kupa négyes döntőjében játszanak.

Igazi tétje azonban a bajnoki mérkőzéseknek van, ezek közül is inkább a hazai mérkőzésen kellene pontot, pontokat szereznie a csapatnak. Parázs hangulatú, igazi presztízsmérkőzésre van kilátás, hiszen mindkét csapatban játszanak olyanok, akik korábbi klubjuk ellen szállnak majd medencébe.

Vidumanszky László, a Legrand vezetőedzője szerint minden attól függ, hogy a sorozatmérkőzések közepette mennyire sikerül játékosainak fejben frissnek maradni. Sajnos Torday játékára idén már nem számíthat, a balkezes játékos izomszakadás miatt kényszerült pihenőre, ráadásul Szénászky is betegséggel küszködik. A mester jó csapatnak tartja a Szegedet, ennek ellenére az idei utolsó hazai mérkőzésen szeretnének minél jobb eredménnyel búcsúzni a közönségtől. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a ligeti uszodában.

H. V.

 


 

Hevesi Tamás és a futsal
 

2004. december 17.


A mai rohanó világban az emberek mindent megtesznek azért, hogy a felszínen maradjanak. Nagyon sokan több lábon állva küzdenek a biztos megélhetésért. A Szenteshez szorosan kötődő Hevesi Tamás előadóművész is ezek közé tartozik. A sorozatos koncertek mellett a kedvenc sportágára is marad idő.


Bővebben


 

Eger is elesett...
 

2004. december 17.


Tízgólos idegenbeli győzelemmel búcsúzott a 2004-es esztendőtől a Szentesi VK női vízilabdacsapata. A felsőfokú tanulmányai miatt iskolapadba "száműzött" Kozák László vezetőedző helyett ezúttal Szremkó Krisztina irányította a lányokat a medencéből és a partról. Az Eger szívélyes házigazdának bizonyult, az első negyedben alig fejtettek ki ellenállást a Heves megyeiek, ekkor már 5-0 volt a vendégek javára. Mivel az elkövetkező három negyedben mindössze három gólra volt képes az Eger, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy ezen a szombat délelőttön kizárólag szentesi siker születhet. A 13-3-as győzelemből Kisteleki négy, Szremkó három, Tóth A. és Kovács G. kettő-kettő, Huszka és Hegedűs egy-egy góllal vette ki a részét. A csapat tagjai ezen a héten még levezető edzéseken vesznek részt, majd két hét szünet következik. A március 5-én folytatódó bajnokságra, valamint az azt megelőző kupamérkőzésekre január 3-án kezdi meg a felkészülést a női gárda.

H. V.

 


 

Vásárhelyi ajándék
 

2004. december 17.


A Szentesi Delfin ESC 26 versenyzője állt rajthoz a hódmezővárhelyi fedett uszodában rendezett szenior országos úszóverseny találkozóján. A versenyen, a magyarokon kívül részt vettek Szerbia-montenegrói, osztrák és szlovák versenyzők is, összesen 260-an. A rendezők valamennyi úszónak ajándékkal kedveskedtek.

Eredmények:

Kovács Imréné: 50 mell, 50 hát, 50 gyors, 100 mell, 100 gyors, 100 hát 1.; Becsák Jánosné: 100 hát, 100 gyors, 200 vegyes, 400 gyors 1. 50 pille, 50 mell, 50 gyors 2. 50 hát 3.; Cseuz László: 50 pille 200 vegyes, 100 mell 1. 50 mell, 50 gyors 2. 100 hát 3.; Debreczeni Beáta: 50 mell, 100 mell 1. 100 hát, 200 vegyes, 400 gyors 2.; Reiner László: 100 gyors, 400 gyors 1. 100 hát 2. 50 hát 3.; Jarolics Béla: 5200 vegyes, 400 gyors 1. 100 gyors, 50 gyors 2.; Gera Sándor: 100 gyors, 400 gyors 1. 200 vegyes 2.; Zombori Ákos: 200 vegyes, 100 pille 1. 50 pille 3.; Virágos Éva: 50 hát 1. 100 hát, 200 vegyes, 400 gyors, 50 gyors 2.; Bocskay Zsófia: 100 pille 1. 50 pille, 100 gyors 2. 200 vegyes 3.; Tar János: 50 pille 1. 50 hát 2. Téli Éva: 50 pille 1. 100 pille 2. 50 mell 3.; Kádár Róbert: 100 pille 1. 100 mell 2.; Melkuhn Dezső: 400 gyors, 100 pille 2. 50 pille, 100 hát, 200 vegyes 3.; dr. Bakacsi Gyula: 50 hát, 100 hát, 100 mell 2.; Horvát László: 400 gyors 2. 50 hát 3.; Szabó Imre: 50 mell 2. Bartha Éva: 50 pille 3.

 


 

Építkezés-veszélyekkel
 

2004. december 17.


Páros oldalon a harmincas évek elején szüleimmel kézen fogva jártam. A páratlan oldalon akkor, de most is kevesebben közlekednek. A múlt hónapban a 16. számú telek előtti járdaszakaszra kerítést ácsoltak. Az útszegélytől befelé 60 centiméter maradt. A rászerelt közlekedést szabályzó táblának neki mentek jó néhányan. Ők vagy az illetékesek eltávolították. A járdasávon szembetalálkozó emberek - udvariasabbjai a közút sávjába lépnek. Nekik, de a járművezetőknek sem megnyugtató. Jelenleg a telek belső területén alapozzák a 22 új lakás tömbjét. Telekről a járművek a sarat a Petőfi utcába hordják, ezzel a gyalogosok, járművek közlekedését veszélyeztetik. A "rohanó korszakban" is látni kellene a következményeket. Az építkezések a város fejlődését ábrázolják, de a közlekedési korlátozásokat a ténylegesen szükséges ideig kellene fenntartani.

A témához. Szupéra Pál építészmérnökre emlékezve szavait idézem: " Olykor nem vagyunk eléggé előrelátók..." Irányításával épült létesítményekből: Baromfifeldolgozó, Zöldért, Kontakta, Marx téri lakások, Petőfi szálló felújítása 1964, honvédségi épületek.

Kátai Ferenc

 


 

Bronzérmek
 

2004. december 17.


A múlt hétvégén Hódmezővásárhelyen a VIII. országos rövidpályás vidékbajnokságon a Szentesi Úszó Club versenyzői az alábbi eredményeket érték el. Mordvinczev Sándor (1988) öt számban (50 m, 100 m, 200 m pillangó, 50 m mellúszás, 200 m vegyes) szerzett bronzérmet. Samu Kata (1988) 200 m mellúszásban 3., Bordás Ágnes (1992) 100 m mellúszában 4. helyezett lett.

 


 

Családi események
 

2004. december 17.


Született: Szvoboda Gergely Attilának és Balázs Erikának (Vécsey K. u. 45.) Zétény Gergely, Pulya Ferencnek és Bognár Eszternek (dr. Berényi I. u. 19.) Petra Bianka, Balázs Zsoltnak és Faragó Bernadettnek (Cseuz B. u. 2.) Zsófia, Jádi Levente Attilának és Kozár Barbara Rozáliának (Széchenyi u. 2.) Levente Attila, Nagy György Csabának és Vincze Andreának (Magyartési u. 2.) Adrienn Andrea, Vég Tamásnak és Polyák Andrásnak (Csongrád, Justh Gy. u. 3/A) Tamara, Sindel Imrének és Túri Katalinnak (Csongrád, Kétágú u. 11.) Dániel Imre nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Kedem Ian és Finta Edina Jolán (Veres P. u. 6/1.).

Elhunyt: Sípos Miklós (Rákóczi F. u. 151.), Gál Sándor (Dózsa Gy. u. 64.), Patai Istvánné Besze Klára (Deák F. u. 60.), Áfra Antalné Kovács Mária (Váradi L. u. 8.), Kokovecz János (Munkás u. 56.), Szőnyi Pál (Nagynyomás l6.), Hajdú Józsefné Ágoston Ilona (Szegvár, Széchenyi u. 3.), Czibulya Mihály Istvánné (Szegvár, Tiszai u. 36.), Dányi Györgyné Deák Mária (Csongrád, Nagyrét 1046.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz