<<< Vissza

Repült a korsó...

2004. december 17.

 
Ismeretlen tettes ellen indult eljárás, aki kedden, a reggeli órákban az egyik helyi középiskolában jelent meg, ahol az intézmény igazgatójával szeretett volna beszélni. Később a tanítási órák ideje alatt a folyosó elnéptelenedését kihasználva bement a tanári szobába, ahol három pedagógus értékeit vitte magával. A bankkártyákat, készpénzt, no meg az elkövetőt azóta is keresik a rendőrök. A tolvaj ellen készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés, valamint lopás miatt nyomoznak a rendőrkapitányság munkatársai.

Hétfőn falopásról érkezett a bejelentés a rendőrségre. Szentes külterületén "dolgoztak" a fatolvajok akik később Békésszentandrás irányába távoztak a zsákmánnyal. A nyomozók a bűnözők nyomába eredtek, és sikerült is előállítani a tetteseket, akik megközelítőleg 30-40 ezer forintnyi kárt okoztak.
Ismeretlen tettes járt egy helyi vállalat öltözőjében, ahol az öltözőszekrényből különböző ruhaneműket tulajdonított el, mintegy 70 ezer forint értékben. Ugyancsak ezen a munkahelyen történt, hogy egy ott dolgozó alkalmazott a női mosdóban felejtette a táskáját, ám mire visszament ért, már hiányzott belőle a pénze is az okiratait.

Büntetőeljárás indult egy helyi lakos ellen aki az egyik felsőpárti italmérő helyen belekötött egy ott szórakozó vendégbe, akit megütött, egy másik személyt pedig söröskorsóval vágott fejbe, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az agresszív férfi ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Továbbra is fokozottan ellenőrzik a rendőrök a pirotechnikai eszközök használását és árusítását városunkban. Feltétlenül tudni kell, hogy ezeket a termékeket csak az engedéllyel rendelkező üzletekben lehet árusítani. Akik engedéllyel nem rendelkező árustól vásárolnak, azok is szabálysértést követnek el, az árussal együtt, ráadásul a megvásárolt terméket elkobozzák.

H. V.


<<< Vissza