<<< Vissza

Ünnepváró délutánok fiatalokna és felnőtteknek

2004. december 17.

 
Képünkön: Csorba Ildikó színjátszó csoportjával bepillantást engedett a pantomim világába.

Három napig minden délután a Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusai várták a gyerekeket és felnőtteket, kézműves foglalkozásokra és nyílt tanórákra. A tantermekben és kiállító teremben gyertyát márthattak, karácsonyfadíszeket készíthettek a látogatók gyöngyből, fából, mézeskalácsból, papírból, és a tanárok segítségével igény szerint úgymond hozott anyagból. Szép számmal érkeztek a város iskoláiból és a környező településekről többek között Szegvárról, Nagymágocsról, Csongrádról.

Szerdán a gyertyamártók hosszan kígyózó sorába botlottak a frissen érkezők, akik miután a méhviaszos tartályba mártották a gyertyakanócot a sor végére sétáltak és ott várták, hogy egy újabb mártással tovább hízzon az ünnepi díszgyertya. A kiállítóteremben Chikán Gabriellával ékszereket, a médiaszobában Szelesné Kása Ilonával gyöngyből varázsoltak díszeket a gyerekek és felnőttek. Kuncogva állapította meg a Polgár Abigél tanárnő balettóráját szemlélő asszony: no, ezt nyugdíjasként nem próbálom ki, de minden mást igen. Szabó Mariannhoz sétált át ezután, és hajtogatott csodálatos ablakdíszeket, csillagokat fenyőfára. Csütörtökön is ellátogatott az iskolába a néni. Ekkor Polgár Abigél és a Koszta József Általános Iskola Mikulássapkás moderntáncosai kápráztatták el. Amíg a kislányok a médiaterem híradós pultja mögé bújva változtak vissza Mikulásból kosztás diákká, ő mézeskalácsot díszíthetett Maszlag Tibornéval, vagy Istvánffy Ilonával a tűzzománc-kerámia műhelyben fából készíthetett díszeket. Janó Tibor az utolsó gyertyakanócot fél hatkor adta ki, hogy hatig még gyertya szülessen a balettcipőben sorakozó kicsik kezében.

Pénteken Csorba Ildikó tanárnő egymásra figyelést tanított a gyerekeknek úgy, hogy azok "csak" azt érezték, jót játszottak, jó együtt lenni. Az egymás neszezésére, léptének zajára, arcizmának rezdülésére figyelőket a kiállítóteremben citromos csipkebogyó teával, mézeskaláccsal, almával várta Keller Jánosné igazgatónő. Marika mindhárom napon nagy tálcával a kezében járta a termeket, ahol Révész Dórával, Gulyásné Gyöngyösi Gyöngyivel, Oltyán Gyulával és Haller Andreával képeslapokat, kerámia gyertyatartókat, csillogó díszeket alkothattak. Saját készítésű alkotásoktól pompázik tehát idén a néni karácsonyfája. Így kívánt békés, boldog ünnepeket az intézmény mindenkinek.

N. A.


<<< Vissza