<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. december 17.

 
Karfiol vadasan

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej karfiol, liszt, 1 csomó leveszöldség, 1 evőkanál tejföl, vaj, mustár, cukor, citromlé, 1 babérlevél, só, bors, vadas fűszerkeverék.

Elkészítés: A megtisztított leveszöldséget feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. A leszűrt zöldséget pürésítjük. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben nem túl puhára főzzük. Vajon karamellizáljuk az 1-2 teáskanál cukrot, belekeverjük a zöldségpürét, babérral, mustárral, citromlével, vadas fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítjük és összefőzzük. Végül belekeverjük a tejfölt és összemelegítjük. A karfiolt leszűrjük, tányérokba szétosztjuk és leöntjük vadas mártással.

Sajtos szelet

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 15 dkg ömlesztett sajt, 15 dkg túró, 1 tojás, 4 evőkanál joghurt, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítés: A leveles tésztát félbevágjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük az egyiket. A sajtot és a túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojással, joghurttal és finomra vágott petrezselyemmel. Ha szükséges kevés sóval ízesítjük. A tölteléket a tésztára terítjük (a széleken 1 cm-t hagyjuk szabadon) és a tészta másik felével befedjük. Tetejét meglocsoljuk kevés tejjel. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Éles késsel azonnal felszeleteljük. Jó étvágyat!


<<< Vissza