<<< Vissza

Kertváros fényei
Előtérben a képviselői munka

2004. december 17.

 
Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Füsti M. Lajos, a 8. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.

- Választáskor úgy igyekeztünk előállni programjainkkal, hogy azok valódiak legyenek, megvalósíthatók, tarthatók. Ezzel indítottunk annak idején. Ezt ígértük az embereknek. Nyugodt szívvel mondhatom, mindaz, amit vállaltunk, idáig teljesült.

- Melyek azok? Kérem, soroljon fel belőlük néhányat.

- Kezdem a nagy port kavart gyógyszertári-orvosi rendelővel. Megvalósult, közmegelégedésre működik. Ígéret volt a lakótelep útjainak rendbetétele. Főleg a Honvéd utca útteste, járdája ment tönkre annyi év alatt. A Drahos utcáig a parkolók teljes felújítás alá kerültek, az ősz folyamán az úttest burkolása is elkészült. Hasonlóan a Cseuz Béla utcában is. Sajnos a nagy átmenő forgalom miatt a tavaly elkészült Köztársaság út burkolata mára kívánnivalót hagy maga után. Már javítani kellett, mert megsüllyedt. A Kertvároson sajnos sok esetben átmegy nemcsak a betiltott 7,5 tonnás, de a tizenöt-húsztonnás teherautó, gyakran betérnek a kis utcákba is, azokat tönkretéve. A befuvarozók által okozott károkat megpróbáljuk helyrehozni. Ezek az utak az ott élők személygépkocsi-forgalmát kell, hogy szolgálják elsősorban, de hát ezt a nagy teherautók számtalan esetben nem tartják be. A Móra Ferenc utcában megújult a gázvezeték. Túléltük. Mint ahogy túléltük a telefontársaság csőlefektetését.

- Milyen munkák váratnak magukra a Kertvárosban?

- Hátra van még a Honvéd utca járdájának a teljes felújítása. Ami nem valósult meg, az a posta. Sajnos, elzárkóztak a létesítésétől. Vállalkozót is kerestünk hozzá, lett volna, aki üzemelteti. De a posta olyan feltételeket szabott, hogy az szinte teljesíthetetlen. Pedig 6 ezer ember várta a megvalósítását. Még pénzbefizetést sem kértünk végül, csak minimális szolgáltatást, ne kelljen a levéllel a városközpontba utazniuk az embereknek. Egy adott helyen át tudnák venni a leveleket. Úgy látszik, a postának ez nem érdeke. A Kiss Zsigmond utcával is valamit kell tenni, borzasztó ott a közlekedés. Amivel nem annyira dicsekedhetünk: kaptunk egy "internet pavilont", ami azóta központi szemétgyűjtőhellyé alakult át, az a társaság is megszűnt, amelyik valaha működtette.

- Melyek azok a kérések, feladatok, amivel felkeresik a választók?

- Nyitva az üzletajtó, igazából mindig megtalálnak. Elsősorban a közös problémákon igyekszünk segíteni. Mostanában mintha elcsendesedtek volna a zűrös ügyek. Bár a napokban kaptam egy névtelen levelet, egy fényképsorozatot, jórészt nem is a városrészből való gondokat tár fel, írójának mindazonáltal igaza lehet. Folyamatban van, remélhetően hamarosan megvalósul a kábeltelevízió bővítése. Jogi akadályai voltak idáig. Pillanatnyilag úgy néz ki, elhárul minden akadály, az igény megvan rá, várja a lakosság.

- Így, ünnepek előtt a városrész is díszes fényeket öltött.

- A városközpont adta az ötletet. Úgy gondolom, az itt élő emberek is megérdemlik. Itt élő vállalkozók hozzájárulásával, képviselői fizetésem ráfordításával a Honvéd utcán, a városrész központjában megvalósulhattak az ünnep fényei.

Lovas József


<<< Vissza