2013. MÁJUS

 

24. Deák Diák Show - 2013

 

2013. május 17-én, pénteken este a Sportcsarnokban 24. alkalommal rendezték meg a Deák-Diák Showt. A rendezvény kitalálója a Deák Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány, amely 1989-ben jött létre, és a célja az volt, hogy az iskola számára anyagi támogatást szerezzen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 31.


 

Városi Civil Nap

 

Szentes Város Önkormányzata és a Városi Civil Tanács 2013. május 17-én rendezte meg immáron nyolcadik alkalommal a Városi Civil Napot.

A Dózsa Ház Közösségi Térben több szakmai előadást is hallhattunk. Gellérfy László, nonprofit szakértő, médiatanácsadó a "Civil biznisz, bizniszcivil" címmel Civil vagy? Mit akarsz? Honnan jössz? Mi közöd a politikához? kérdéseket feszegette.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 31.


 

Dizájner drogokról érthetően

 

2013. május 15-én a Studium Generale programban "Közérthetően mindenkinek!" szólt a „Dizájner drogok: veszélyek és még nagyobb veszélyek” című előadás a MEGYEHÁZA Konferencia és Kulturális Központ Dísztermében melyet   Prof. Dr. Fülöp Ferenc akadémikus a SZTE Gyógyszerésztudományi Kar professzora tartott.

A dizájner drogok fél év alatt olyan mértékű leépülést hoznak, mint a régiek tíz év alatt!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 31.


 

Lemondott a strand vezetője

 

Benyújtotta lemondását a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője, melyről a legutóbbi testületi ülésen is szó volt. Szűcs Szabolcs 2011 óta látja el ezt a tisztet, de most közös megegyezéssel szeretne távozni posztjáról.

Két lehetőség van a vezetői tisztség betöltésére, így vagy pályázatot írnak ki, vagy megbíznak egy szakembert az ügyvezetéssel, melynek nagyobb az esélye, mert hát itt a szezon.

Ettől nem áll meg az élet a strandon, mert már folyamatosan készülnek a nyári programokra, ha végre eljön a nyár is!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 31.


 

Meghívó Pedagógus Napi Istentiszteletre

 

Tisztelt Pedagógusok! Tisztelettel és szeretettel meghívunk minden pályán lévő és nyugdíjas pedagógust a 2013. június 2-án, vasárnap 10 órakor a szentesi Református Nagytemplomban tartandó PEDAGÓGUS NAPI ISTENTISZTELETRE, s az ezt követő szeretetvendégségre (iskola 4-es tanterme).

Igét hirdet: Juhász András, a Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség lelkipásztora, a Csongrádi Református Egyházmegye főjegyzője Az istentisztelet után kerül sor id. Juhász András fafaragóművész kiállításának megnyitására a Nagytemplomban.

 

Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség és a

Kiss Bálint Református Általános Iskola

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 31.


 

Bukóforduló a Petőfi-perben

 

Elutasította Demján Sándor építőipari cégének, az Arcadom Zrt-nek Tarjányi Péterék cégével szembeni keresetét és kártérítési igényét első fokon a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma – értesült a hvg.hu.

Nem találta alaposnak Fővárosi Törvényszék bírája május 28-án a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. keresetét és kártérítési igényét a Lama Plus Kft-vel szemben. A döntés még nem jogerős. Mint korábban hírül adtuk Tarjányi Péterék cége elszámolási vitába került Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt-vel. A vita a szentesi Petőfi Szálloda beruházásához kapcsolódott, mely miatt Tarjányiék 2011 tavaszán felszámolást indítottak az Arcadom ellen egy lejárt számla miatt. Az Arcdom megtámadta az ügyet és polgári pert indított, illetve büntető feljelentést tett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Elefántfű ültetvény Szentesen

A jövő fűtőanyaga lehet a "kínai nád"

 

Az elmúlt héten sajtótájékoztatón ismertették, hogy az elefántfű nevű energianövény termesztésével próbálkoznak Szentesen.

Egy hollandiai üzleti, szakmai látogatás során láttak követendő példákat a megújuló energiahasznosításra, így az elefántfű nevű energianövény termesztéséhez kezdenek Szentesen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Júniusi moziműsor

Meghívó könyvbemutatóra

 

A szentesi Őze Lajos Filmszínház júniusi moziműsorát tekinthetik meg a képre kattintva.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

„Nézzétek, az álmot játszom”

Meghívó könyvbemutatóra

 

 Június első napjaiban jelenik meg Kruzslicz Pál: „Nézzétek, az álmot játszom” című könyve, amelyből megismerhetjük a szentesi születésű Tóth József életét, és sokszínű munkásságát.

A könyv bemutatóját június 5-én, szerdán 18 órakor tartják a Megyeháza emeleti termében, ahol a városi kiadású művet megvásárolhatják az érdeklődők.

 Most egy rövid részlettet ismerhetnek meg a Szentesi Mozaik olvasói, a több mint száz oldalas könyvből ...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Tömegoszlatás Szentesen! (videóval)

Füstgránátok lövések zavarták meg a kisváros nyugalmát!

 

Az Esze Tamás Laktanyában összetűzés volt egy kisebb népcsoport és az EUFOR katonák között, akik gyakorlatozni voltak a helyszínen! Nézze meg képes és videós összefoglalónkat, mely után több sérültet kellett ápolni!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Csavarkulccsal és vascsővel fenyegettek Szentesen a fiatal rablók

 

Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon egy 15 éves helyi lakos és társai ellen. Az elkövetők készpénzt és egy sapkát „zsákmányoltak”.

A megalapozott gyanú szerint a 15 éves fiú és 17 éves társa 2013. május 22-én este a szentesi sportcsarnok előtt csavarkulccsal és vascsővel fenyegetve arra kényszerítették áldozatukat, hogy a nála lévő készpénzt adja át nekik.

Néhány nappal később a bandához csatlakozott K. Imre. A három fővé bővült társaság 2013. május 25. napján egy szentesi építkezésen felállított palánk mögé berángatta a sértettet és némi készpénzt tulajdonított el tőle.

A Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei az adatgyűjtés eredményeként 2013. május 28-án elfogták és előállították a gyanúsítottakat, – őrizetbe vételük mellett - kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Megjelent a Tücsök Zenekar új lemeze kifestővel! (add tovább...)

 

Maci bácsi (Mészáros Gábor), Tücsök Panni (Bányik Boglárka), Pintyőke (Labádi Krisztina) és Luca boszi (Kozma Edit) kalandjait, meséit zenésítette meg a Tücsök Zenekar "A négy jó barát" című kiadványukkal.

Egyszerre jutnak zenei és vizuális élményhez az ifjú rajongóik, hiszen a dalokat tartalmazó korong mellé kifestőkönyv is társul. Vass Mónika illusztrátor készítette a füzet rajzait, akit egyébként már öt éves munkakapcsolat fűz a szentesi zenekarhoz.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Esőhír a Tücsök Klubból!

Nem marad el!!!

 

Minden év júniusának első hétvégéjén rendezik Szentesen a Népi kirakodóvásárt. Rossz idő esetén sem marad el a rendezvény, csak akkor átnevezik azt Vízi kirakodóvásárra. :-)

Aki viszont a délutáni programra készül annak jó tudnia, hogy 2013. június 2-án rossz idő esetén a délutáni GYERMEKNAPI PROGRAMOK a Művelődési és Ifjúsági Házban kerülnek megrendezésre!!!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 30.


 

Újabb esőhír!

 

Minden év júniusának első hétvégéjén rendezik Szentesen a Népi kirakodóvásárt. Rossz idő esetén sem marad el a rendezvény, csak akkor átnevezik azt Vízi kirakodóvásárra. :-)

Aki viszont a délutáni programra készül annak jó tudnia, hogy 2013. június 2-án rossz idő esetén a délutáni GYERMEKNAPI PROGRAMOK a Művelődési és Ifjúsági Házban kerülnek megrendezésre!!!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 29.


 

Testvérvárosok VIII. Kulturális Fesztiválja

Figyelem! Programváltozás történt a fesztiválon!

 

Szentesen idén hagyományosan május 31-tól június 2-ig kerül megrendezésre a Testvérvárosok VIII. Kulturális Fesztiválja. A városba a német, román és vajdasági testvérvárosokból érkeznek művészeti csoportok. A fesztivál ünnepélyes megnyitására május 31-én kerül sor 19.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 28.


 

Előjegyzés kell a szemészeten

 

Előjegyzés alapján fogadja a betegeket a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház szemészeti szakrendelésén minden héten hétfőn és csütörtökön 9 és 15 óra között Dr. Lajos Judit főorvos. Az előjegyzésre, időpont egyeztetésre a szentesi kórház 63/313-244-es központi telefonszámán keresztül van lehetőség hétfőnként és csütörtökönként reggel 7 és 9 óra között.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 28.


 

Térségi területi múzeumok majálisa Szentesen

 

Szentesen a Kossuth téren 2013 június 1-én 10 és 13 óra között 10 múzeum bemutatkozásával múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvényen a részvétel ingyenes! Rossz idő esetén a program Koszta József Múzeumban lesz megtartva.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 28.


 

Elmarad a toronylátogatás

Technikai okok miatt elmarad a Szentesi Körséta ezen programja!

 

A Szentesei Vendégszeretet Egyesület harmadik éve szervezi meg az egyre népszerűbb Városi Körsétáit. A rendezvénysorozat következő programja (2013. június 2-án) a Református Nagytemplom tornyából való kitekintés lehetőségét adta volna meg a résztvevőknek, csakhogy technikai okok miatt elmarad. Így aki hallja adja át, hogy feleslegesen senki se készüljön erre a programra, de ennek ellenére számos rendezvény lesz ezen a hétvégén Szentesen.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 28.


 

Hősökre emlékeztek

 

A Hősök Napja tiszteletére megemlékezést tartottak 2013. május 28-án Szentesen az I. és a II. világháborús emlékműveknél.

A világháborús emlékműveknél elhelyezték virágaikat, koszorúikat a város önkormányzatának vezetői, a pártok, a fegyveres testületek képviselői valamint az áldozatok rokonai, és ismerősei.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 28.


 

Műhiba: három évet kapott a szentesi szülészorvos

 

A betege belehalt a vetélés utáni műtétbe. Az elmúlt tíz évben Magyarországon ez volt az első, hogy szabadságvesztésre ítéltek egy orvost hasonló esetben.

Jogerősen három év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt kedden a Szegedi Törvényszék egy szentesi szülészorvost, akinek egy páciense 2008 nyarán, három héttel a műtét után meghalt.

A bíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek L.F. szentesi szülészorvost. A szabadságvesztés büntetés mellett a bíróság a jelenleg Békés megyében háziorvosként praktizáló orvost öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi tevékenység gyakorlásától is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 28.


 

Újabb szentesi fodrász siker a Hajfonó Bajnokságon

 

Földi Anikó a szentesi Stílus Fodrász Szalon fodrásza újabb megmérettetésen képviselte Szentest. A hónap közepén modelljével Lukács Arankával benevezett a Nyílt nemzeti és nemzetközi HAJFONÓ BAJNOKSÁGRA, melyet a fővárosban rendeztek meg.

A frizura elkészítésére nem hosszú órákra volt szükség, mert a kiírásban csak 45 perc állt rendelkezésre - mondta Földi Anikó hírportálunknak.

Az idő rövidségének ellenére a modell fejének legalább 80%-át a helyszínen készített fonás kellett, hogy díszítse. Előre elkészített fonat használata tilos volt!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 27.


 

Vizsga előtt állnak a búvár alaptanfolyam résztvevői

A neheze még hátravan

 

„Vigyázz, mélyvíz, csak úszóknak! 350 centiméter!” – tájékoztat a tábla a szentesi strand úszómedencéjénél. Hiába a 25 Celsius-fokos vízhőmérséklet és az esős délelőtt után teljes erejéből tűző májusi nap, a fürdőben nincsen túl sok látogató, így a kiképzési foglalkozásra ide érkező katonabúvároknak nem kell senkivel sem osztozniuk a medencén.

A külső szemlélő számára van valami misztikus abban a sok felszerelésben, amit a kiképzésre érkező katonabúvárok lepakolnak egy tehergépjármű platójáról. A hatalmas műanyag és faládákból fekete színű búvárruhák, maszkok, légzőcsövek, uszonyok, ólomövek kerülnek elő. Mások pedig színes műanyag csőköteget, oxigénpalackokat cipelnek a medence partjára, jól begyakorolt mozdulatokkal…

A beöltözés is gyors és szakszerű, úgy tűnik, hogy rutinos „vérprofik” készülnek lemerülni a tiszta vízű medencébe – véli a laikus, aki azonban ezúttal nagyot téved: ezek a „békaemberek” alig öt hete kezdtek el ismerkedni a szakma alapjaival és fortélyaival.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 27.


 

Szétverték Tóth József szobrát!
Csak a füle maradt meg!

Videóval és sok-sok képpel!

 

Brutális módon szétverve találtunk rá Tóth József bronz szobrának pozitív gipsz mintájára, melyet 1923-ban Tóth József születésének száz éves évfordulójára készített Koncz Antal szobrászművész.

Egy korábbi cikkünkben megírtuk, hogy visszakerült Szentesre Tóth József szobra és akkor utaltunk rá, hogy talán a levéltár őrzi a gipsz mintáját. Később kiderült, hogy az ott található szobor nem a Tóth József gipsz szobra, így mindenkiben felmerült a kérdés, hogy akkor hol lehet!

Régen a színház színpadának hátsó függöny mögötti részén egy szekrény tetején pihent évekig. Utána felkerült a világítóhelység hátsó raktárába, de ezután már senkinek sincs emléke róla. Végül megtaláltuk a színpad alatti pincehelységben, szétázva, szétverve, szétrugdosva; csak a füle maradt meg épségben.

Miután megtaláltuk a szobor darabjait, szóltunk a Koszta József Múzeum munkatársainak, hogy vegyék gondozásba annak darabjait.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 27.


 

Nemzeti CAC kutyakiállítás Szentesen

 

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete, a Hungarian Kennel Club és a Szentesi Ebtenyésztők és Sport Kutyások Egyesülete Nemzeti CAC Kutyakiállítást szervez 2013. június 29-én Szentesen a Pusztai László sporttelepen. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Meghívó emlékmű avatására

 

Szentes Város Fúvószenekara meghívja Önt és kedves családját emlékmű avatása 2013. június 2-án, vasárnap 12 óra 30 perckor. Az emlékművet Szentes Város Fúvószenekara állítja elhunyt zenésztársai emlékére a néhai Balogh Imre adományából. Helyszín a szentesi Református Nagytemplom mellett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

„Mondd ki bátran!”

Kommunikációs tréning

 

Várják óvodás, kisiskolás gyermekek jelentkezését nyári kommunikációs tréningre, amely

- hozzásegíti a sikeres szóbeli önkifejezéshez, a magabiztos megnyilvánuláshoz;

- fejleszti a szókincsét, kifejezőkészségét;

- csoportos foglalkozásainkon megtanulnak egymásra odafigyelni;

- elősegíti, hogy kezdeményezőbbé, bátrabbá váljanak;

- megmutatja, hogyan küzdjék le másképpen indulataikat;

- fejleszti a figyelmet, testsémát;

- támogatja a szorongással való megküzdést;

- megmutatja, hogyan éljék meg az érzelmeiket stb.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Viharkár Szentesről!

 

2013. május 26-án nagy vihar volt Szentesen a Hajnal utca végénél a panzió környékén. Ugyanis (gondoljuk?) a szél félbe hajtotta a Szentest jelző helységtáblát. Azért annyira nem volt erős, hogy a környéken lévő pár fűszálat összekuszálja; neki pont a tábla volt az útjában. Tisztelt szél! Játszadozzál azzal unalmadban, ami hozzád nőtt! - küldi üdvözletét egy olvasó!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

LOVAS GYERMEKTÁBOR SZENTESEN

 

Válassza a nyárra az IC RANCH lovastáborát! Hogy miért? -  Istenes Csilla táborvezetőt kérdeztük:

• Mert nálunk fő a BIZTONSÁG, ezért a lovaink különösen szelídek, nyugodtak és képzettek (engedelmesek).

• NEM "GYEREKMEGŐRZÉSSEL" , hanem színvonalas lovas oktatással foglalkozunk, ennek érdekében oktatóink szakképzett pedagógusok, vagy képzett edzők.

• Környezetünk :TISZTA, rendezett. Medencével, hintával, és egyéb gyerek játákokkal.

• FEDETT körkarám biztosítja eső estére is a foglalkozások lehetőségét.

• Nagyon finom és egészséges HÁZIAS ÉTELEKet biztosítunk az étkezések folyamán

• A lovagláson kívül sok egyéb tartalmas és érdekes programokat szervezünk. A gyerekek érdeklődése szerint: számháborúzunk, kocsikázunk, lovat rajzolunk, kerékpártúrázunk, lovakat fürdetünk, ...stb.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Ki játszik…? - tábor

 

2013. július 8-12-ig és 2013. augusztus 12-16-ig 5-10 éves gyermekek részére Ki játszik ilyet? tábor a Szentesi Művelődési Központ Zöldág Hagyományőrző Szakkörében.

Ének, játék, mese, tánc, kézművesség, kirándulás naponta 8-16 óráig.

Jelentkezés a táborok kezdete előtt 10 nappal!

Testvéreknek kedvezmény!

Tel.: 06 / 30 317 70 94 ill. zoldag2011@gmail.com

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Kihívás Napja a Klauzálban

 

A Klauzál Gábor Általános Iskolában tanítás nélküli munkanap keretében egy vidám sportnapon vehettek részt a tanulók a Kihívás napja alkalmából. E kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb.

A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.Az iskolában ha estig nem is, de kora délutánig az alsó tagozatosok 7, míg a felsősök 11 féle mozgásos tevékenységet végeztek különböző helyszíneken. Az eső sem vette el senki kedvét, hiszen az iskola épület minden zugában sportolt egy-egy csoport.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Esőhír

 

2013. június 2-án rossz idő esetén a Testvérvárosok VIII. Kulturális Fesztiválja keretén belül megrendezendő Nemzetközi Fúvószenekari Koncert a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában kerül megrendezésre!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Szentesi eredmények a Nemzetközi Szenior Úszóversenyen

Közel 200 versenyző a XIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen

 

Szokatlan időpontban került megrendezésre a Szentesi Delfin ESC immáron 18. nemzetközi úszóversenye, melyen a 25 év felettiek versenyezhettek. Szerbiából, Romániából, Szlovákiából, Ausztriából, Ukrajnából és természetesen Magyarország különböző részeiből érkeztek versenyzők 27 egyesület közel 200 úszója mérte össze tudását a kétnapos rendezvényen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 26.


 

Bekerítették, csípőfogóval kivágták!

Megrongálták a sportpálya kerítését

 

Ismeretlen tettes, nem akart felhagyni rossz szokásával, miszerint a sportpályát átjáróháznak használja. Az intézmény vezetése elkezdte szakaszosan a sportpálya területének lezárását, mert a sportolókat zavarja és nem utolsó sorba balesetveszélyes is a sportpályán való átjárás.

A Kurca híd felújításának idejére ugyan megnyitották a Janó sétány felöli hátsó kaput, de már át lehet menni a Kurca hídon, így megpróbálták visszazárni. De csak megpróbálták, mert nem sikerült.

Valaki csípőfogóval szétvágta az új kerítést dühében (gondoljuk nem akart kerülni). Tettét minek nevezzük? Biztos a büntetésére is van mindenkinek ötlete, melyet érdeklődéssel várunk a Szentesi Mozaik facebook oldalán! :-)

Valami hasonló gondolatokat várunk: Mit képzel az ilyen diszkómocsok kis cserépedény? Hogy száz orvos állja körül, és mind azt hajtogassa, hogy szüljél sünt farfekvéssel. Az öregördög huncut karibütykös, kócos szerszámát húzza beléd, és a villamos szabjon rád rövidnadrágot! Fekete Laci húzzon a hátadon bánatos valcert!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 23.


 

Testvérvárosok VIII. Kulturális Fesztiválja

 

Szentesen idén hagyományosan május 31-tól június 2-ig kerül megrendezésre a Testvérvárosok VIII. Kulturális Fesztiválja. A városba a német, román és vajdasági testvérvárosokból érkeznek művészeti csoportok. A fesztivál ünnepélyes megnyitására május 31-én kerül sor 19.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 21.


 

Kirakodóvásár és városi gyermeknap

 

A Kossuth téren június első vasárnapján hagyományosan kirakodóvásár várja a közönséget, párosulva a városi gyereknappal. A művelődési központ népszerű rendezvénye három évtizedes múltra tekint vissza, amit mindig nagyon vár kereskedő és vevő, felnőtt és gyerek egyaránt. A vásárral párhuzamosan kerül megrendezésre a Pom Pom Együttes gyermeknapja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 21.


 

A kamion nem jön, de a véradás nem marad el!

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya 2013. május 31-én /pénteken/ a Városháza Konferencia termében 13-18 óráig véradást szervez. A vérvételi kamion javításra szorul , ezért a Városházán várják a kedves véradókat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 21.


 

Kiütéssel nyert „Lütyő” a Ferobox Event kecskeméti gáláján!

 

 A hétvégén Kecskeméten került megrendezésre a Rácz Félix, Bertók Róbert és Széles Richárd nevével fémjelzett Ferobox Event bokszistálló második nagyszabású rendezvénye. Az esemény főmérkőzéseit élőben közvetítette a Sport1 televíziós csatorna.

Szentesről egy teljes busznyi szurkoló indult útnak, hogy a két szentesi kedvenc, Faur Csaba, és Nagy „Lütyő” Imre mérkőzésén szurkolhassanak.  Hazai részről sajnos felemás siker született.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 21.


 

Folytatódik a lakossági szűrőprogram

 

Az egészség a célkeresztben – A szentesi lakosság egészségi állapotának javítását célzó program nagyon sikeres volt az elmúlt esztendőben, melyet idén is folytatnak - mondta Szirbik Imre polgármester a minapi sajtótájékoztatón.

Továbbá bejelentette, hogy 2013. június 1-én szombaton 9-15 óra között folytatódik a lakossági szűrőprogram Szentes Város Önkormányzata támogatásával. Az ingyenes szűrést ezen a napon a Dr. Szentes Szakorvosi és Diagnosztikai Centrumban végzik.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 21.


 

Nyolcadik helyen a fiúk

 

Vodafone Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság - Rájátszásában a Valdor-Szentesi VK a szentesi uszodában fogadta 2013. május 18-án délben a BVSC- Zugló csapatát, hogy a két győzelemig tartó párharcban egyenlítsen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 18.


 

Baranyi Toncsi visszafordult Magyarország felé

 

Aki nyomon követi Baranyi Antal Gábor észak Európát meghódító kerékpártúráját a www.haladastitka.hu oldalon, annak nem újdonság a hír, de sajnos Toncsinak vissza kellett fordulnia.

2013. május 1-jei indulás után Lengyelországban majdnem a Litván határnál olyan eset történt Toncsival, hogy muszáj volt megszakítania útját.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Vízimanó Tábor 2013.

2013-ban is pancsolhatsz a Vízimanó Táborban!

 

Kedves Gyerekek, leendő Vízimanók! Szeretettel várunk benneteket a június 17-től induló egy hetes napközis táborainkba! Igazi tábori hangulat a strand árnyas fái alatt kialakított sátras bázison.

Töltsük együtt a nyarat a szentesi strandon, ahol bármikor csobbanhatsz vagy vízi-csúszdázhatsz!

Akkor is jelentkezz hozzánk, hogyha már nagynak érzed magad, elmúltál 5 éves de még nem töltötted be a 14. életévedet! Hiszen nálunk buli a nyár!

Vízimanó tábor 2013. június 17-től indul heti turnusokban és augusztus 31-ig , hétfőtől péntekig reggel 8.00-16.00-ig . A tábor tartalmazza  a felsorolt programokat, a tábor területén minden foglalkozást és játékot valamint a strandfürdő használatát is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

KIHÍVÁS NAPJA SZENTESEN

2013. május 22. - Központi városi programok

 

2013. május 22-én (szerdán) ismét megrendezésre kerül a KIHÍVÁS NAPJA (0.00 – 21.00 óráig), melyen Szentes (23. alkalommal) a kezdetektől vesz részt.  Ahhoz, hogy a  város idén is jól szerepeljen arra van szükség, hogy minél többen, minél több 15 perces sporttevékenységet végezzenek ("Sportaktivitásnak" a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő), és azt regisztrálják, majd ezt követően a résztvevők számát lejegyezve leadják személyesen a program szervezőknél, vagy a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban vagy telefonon a 311-032-es telefonszámon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Pünkösdkor is lesz szemétszállítás!

 

A fizetett ünnepnapok miatti szemétszállítási rend változások csökkentése érdekében a Városellátó Intézmény bevezette a fizetett ünnepnapokon történő szemétszállítás rendjét. Az új rend alapján munkaszüneti napok estében nem módosul a szemétszállítás rendje, tehát 2013. május 20-án, hétfőn mely munkaszüneti nap, a Városellátó Intézmény az erre a napra eső szemétszállítást változatlanul végzi.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Pünkösdkor ingyen parkolhatunk!

 

Tájékoztatjuk a parkolókat és a lakosságot arról, hogy a 2013. május 20-án – hétfő -  (Pünkösd) fizetett ünnep,  a helyi parkolási rendelet szerint, a parkolás ingyenes.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

A parlagfű elleni védekezést már most meg kell kezdeni

Vegyük fel a kesztyűt a parlagfűvel szemben!

 

A parlagfű elleni védekezést már most meg kell kezdeni – figyelmeztetnek a szakemberek. Azokon a szántóföldi területeken, ahol a nagy mennyiségű csapadék, vagy a belvíz miatt a növényzet kipusztult, a terület száradása után a parlagfű tömeges megjelenése várható. Magyarországon – amely egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött országának – a parlagfűszezon augusztus elejétől szeptember végéig tart, de a hatékony védekezés érdekében idejében fel kell készülni a gyommentesítésre.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

A Jó Úton-Lóháton Alapítvány
ez évi versenyzőik és eredményeik

 

Idén 13. alkalommal rendezte meg a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola a Gyermek Terápiás Lovas Fesztivált.

Érkeztek Pákozdról, Bólyról, Székesfehérvárról, valamint a környékről békéscsabai, mezőhegyesi, szentesi lovasok is. A szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány lovasai szinte minden fesztiválon részt vesznek így ezen is képviselték városunkat.

Az eseményen több, mint 60 speciális nevelési igényű lovas mérhette össze tudását. Volt közöttük olyan, aki már több, mint 10 éve, volt aki mindössze néhány hónapja vesz részt lovasterápiás foglalkozásokon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Milyen lesz a jövő Tóth József utcája?

Egyirányúsítják a Tóth József utca északi szakaszát (tervekkel!)

 

A mai napon tárgyalja a képviselő-testület a Szentes, Tóth József és Sima Ferenc utcák komplex közlekedésfejlesztési és környezetalakítási tanulmánytervét.

Összeállításunkban Ön is megtekintheti milyen lesz a jövő Tóth József utcája.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

A nagy sikerre való tekintettel újra műsoron a ZAMBÉZIA!

 

A NAGY SIKERRE VALÓ TEKINTETTEL

ÚJRA MŰSORON, A SZENTESI ŐZE LAJOS FILMSZÍNHÁZBAN!

(AZ ORSZÁGOS PREMIERREL EGY IDŐBEN!)

 2013. május 16-20-ig 15,30 órakor

 ZAMBÉZIA

színes, magyarul beszélő, dél-afrikai animációs film

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Szentesre jön június 21-én a
Benkó Dixieland Band

 

A Megyeháza Szabadtéri Színpadán együtt ünnepelhetjük a ZENE ÜNNEPÉT a világhírű Benkó Dixieland Band-el. A 2013. június 21-én 19.00 órakor kezdődő koncertre már lehet kapni a jegyeket az ismert elővételi helyeken.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Király Csaba orgonaestje (meghívó)

 

2013. június 9-én a Szent Anna templomban hallhatjuk Király Csaba Liszt-díjas orgonaművész orgonaestjét, melyre a belépés díjtalan, de önkéntes adományokat a hangverseny kiadásaira köszönettel fogadnak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Csíky kiállítás Mindszenten

 

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit 2013. május 19-én 15.00 órai kezdettel a HÁROMSZOR KÍNÁBAN című kiállításra. Bemutatkozik Dr. Csíky László portré és karikatúra szobrász.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 16.


 

Ezüstérmesek a szentesi lányok

 

Bár a döntő első két összecsapásán szoros meccset játszott a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata a ZF-Eger ellen, a harmadik meccsen megszorítani sem tudták a hevesieket (14–6), így az Eger 3:0-s összesítéssel megvédte bajnoki címét.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

Ganxsta Zolee és a Kartel is fellép 
az I. Rockbook Rockfesztiválon

I. Rockbook Rockfesztivál

 

Június 15-én, szombaton kerül megrendezésre Szentesen, az Ifjúsági és Művelődési Ház Parkjában (Gödör) az I. Rockbook Rockfesztivál, amely reméljük hagyományteremtő lesz városunkban.

Az est főattrakciója Ganxsta Zolee és a Kartel élő koncertje lesz. Továbbá láthatjátok Magyarország legnagyobb AC/DC tribute zenekarát, az AB/CD-t, a fiatalok körében egyre népszerűbb Ballabox-ot, az ex-EKA (Ellenzéki Kerekasztal) tagjaiból verbuválódott, progresszív rock-ban utazó Strange Patriots-t és a szentesi fiatalokból álló The Fly zenekarokat. 

 

 Katt a képre!

 

Az esemény után iránybuszokat indítunk Csongrádra, valamint Szegvár érintésével Mindszentre.

Facebook kapcsolat: https://www.facebook.com/events/463443467076891/?notif_t=plan_user_joined

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

II. KÖTÉLUGRÓ CSALÁDI NAP

 

A Kiss Bálint Kötélugró Klub mindenkit szeretettel vár egész napos szórakoztató programokkal 2013. május 25-én (szombaton) 10 – 17 óráig  a II. Kötélugró Családi Napjára. Helyszín: Kiss Bálint Református Általános Iskola

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

Szeretne körbe nézni a
Református templom tornyából?

Megteheti június 2-án!

 

A Szentesei Vendégszeretet Egyesület harmadik éve szervezi meg az egyre népszerűbb Városi Körsétáit. Tavasztól késő őszig havonta különböző színhelyekre invitálja az egyesület a város lakóit és a turistákat. A rendezvénysorozat következő programja a Református Nagytemplom tornyából való kitekintést tesz lehetővé. A részleteket a plakáton tekinthetik meg!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

Zsűrizték az aktokat!

63 alkotó 390 akt képéből 90 lesz kiállítva!

 

2013. május 15-én zsűrizték a XVII. Szentesi Aktfotó Biennáléra beérkezett 390 képet az Ifjúsági Házban.

Jung Zseni, Kovács Melinda és Wagner Ferenc fotóművészek több órán át értékelték a beküldött képeket. Harminc évvel ezelőtt indult Magyarországon egyedülálló fotós megmérettetést immáron 17. alkalommal rendezik meg.

A beküldött alkotásokból 300 esett ki a szigorú rostán, és főként az egyedi ötleteket tartalmazó képek jutottak tovább. A standard akt képeknek is nehéz dolguk volt.

Mindenesetre kijelenthetjük, hogy érdekes kiállítás nyílik az alkotásokból 2013. június 8-án 15.00 órai kezdettel a Tokácsli Galériában.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

Lecsófesztivál a Gasztrotúrában!

(RTL KLUB 2013.06.02. 11.30)

 

2013. május 15-én a Kála Áruház parkolója filmforgatás miatt volt lezárva, mert az RTL KLUB Gasztrotúra műsora készített felvételt (előzetest) a szeptemberi lecsófesztiválhoz.

Június 2-án 11 óra 30 perckor kerül adásba a lecsófesztiváli beharangozó, valamint ebben az adásban még a Hungerit-ről is láthatunk képeket.

Mészáros Zoltán a HUNOR-COOP Zrt. elnök vezérigazgatója nyilatkozott a kezdetekről és elmondta, hogy mára az ország legnagyobb 10 gasztronómiai fesztiválja közé emelkedett a Szentesi Lecsófesztivál.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

A hosszú élet titka az abált szalonna és a fokhagyma

 

Az abált szalonnára és a napi 5 gerezd fokhagymára esküszik Szebeni néni, akit 2013. május 15-én köszöntöttek 90. születésnapja alkalmából. Piroska néni azt mondta, hogy a szép kornak még egy titka van, "sokat mozogni, hogy minél kevesebbet kelljen a gyógyszertárban hagyni".

Ez alkalomból köszöntötte a város vezetése is a nénit, aki nem hogy évtizedeken át, hanem a mai napig kertészkedéssel és virágokkal foglalkozik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 15.


 

Meztelen csajokkal nyit a Városi Galéria

Két éve nem látott ilyet!!!

 

2013. június 8-án 15.00 órai kezdettel nyitja meg kapuját a felújított Városi Galéria, amely Tokácsli Lajos festőművész nevét viseli. A hangulat biztos fergeteges lesz, mert információink szerint az első kiállítás szervezői mezítelen lányokkal kívánják feldobni a megújult hely megnyitóját. Szó szerint még a plafonról is pucér lányok fognak lógni. És ez így igaz! :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 13.


 

Dobóatlétáink nemzetközi sikerei

 

A Maximus KSE atlétái két nemzetközi versenyen vettek részt az elmúlt héten. Seres András a Budapesti Honvéd versenyén győzött a francia Nicotra előtt 57,26 méteres eredménnyel.

Békéscsabán vettek részt a női dobók román,és szerb versenyzők részvételével megrendezett Forg-Tech Kupán, ahol minden számban szentesi győzelem született, sőt két versenyszámban a diszkoszvetésben, és a súlylökésben két szentesi lány állhatott a dobogóra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 13.


 

FEKETE és FEHÉR

 A Szentesi Fotókör tagjainak a kiállítása

 

A szentesi fotósok új fekete fehér fotóikból összeállított képválogatással mutatkoznak be most a városunkban. A fekete fehér kiállítás képei a fény és árnyék, továbbá a formavilág érdekes témakörében lettek összeválogatva, láthatók a hangulatok, érzések és a világunk apró részleteinek színtelen, de mégis nagyon „színes” ábrázolásai. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 13.


 

IV. Néptáncgála Szentesen

 

230 gyermek és fiatal közreműködésével rendezik meg idén (immáron negyedik alkalommal) a Néptáncgálát Szentesen. Az érdeklődőket 2013. május 18-án 18.00 órai kezdettel várják a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokba.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 13.


 

Angol, német kezdő és haladó tanfolyamokra van szabad hely

Kérlek küldd tovább minden szentesi ismerősödnek, hogy ne maradjanak le a lehetőségről!

 

A Klauzál Gábor Általános Iskola  E-pontja szeretné felhívni a szentesi lakosság figyelmét és fantasztikus képzési lehetőségre. TÁMOP pályázat adta lehetőség során max. 4500 Ft befizetése mellett informatikai és nyelvi képzéseket kínál 90 óra támogatás igénybevételével. Ez egy fontos hír a szentesi képzésekről!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 10.


 

Faur Csabi Kecskeméten játssza élete eddigi legkeményebb mérkőzését

 

Május 18.-án, szombaton egy szurkolói busz indul 15:50-kor a Kossuth térről, a kecskeméti profi boksz gálára. A gálát a Ferobox Event profi boksz klub rendezi, élő Sport Tévés közvetítés mellett. A tévés programba 4 mérkőzés kerül be. Kovács „Vipera” Attila, Nagy Lajos Márk, Kelemen Balázs, és Bedák Zsolt mérkőzik a fő műsoridőben. Kelemen Balázs 12 menetes WBO interkontinentális címért küzd majd afrikai ellenfelével. Kovács és Nagy szerb ellenféllel, míg Bedák Grúz ellenféllel küzd majd 6 menetben.

 

Szentesi érdekessége a rendezvénynek, hogy ringbe lép a felvezető programban Nagy „Lütyő” Imre, és Faur Csaba is. Lütyő budapesti ellenféllel küzd 4 menetes mérkőzésen. Faur Csaba a március 23.-i szentesi gála óta Szlovákiában edzőtáborozik Tomi Kid vezetése alatt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 10.


 

Még lehet nevezni

a IV. Törpeharcsa Fogó- és Főzőversenyre

 

Most végre nem kell bosszankodni a törpeharcsa kapások miatt a Kurcán, de a többi halat sem kell visszadobni, mert a versenyen minden halfaj fogása számít, azonban a törpeharcsa 3X-os szorzóval számít be a pontozásba a IV. Törpeharcsa Fogó- és Főzőverseny.

Nevezni már lehet a Szentesi Üdülőközpont pénztárában. Nevezési határidő: 2013. május 11. 7.00 óra. További részletek a plakáton olvasható!

 

Félreértések elkerülése végett! A területi horgász napijegy megváltásához kötelező az állami horgászjegy.

 

A jelentkezési lap INNEN tölthető le!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 10.


 

Nippon Zengo ismét a Fitbalance-on!

 

A holnapi napon több ezer látogatója lesz Magyarország legnagyobb fitness expójának a Fitbalance-nak. Számos mozgásforma mellett már ott lesz a Szentesről indult Nippon Zengo is. Az ország több mint 60 klubbjában már gyakorolhatjuk ezt a tornát.

A Fitbalance Fitness - Életmód - Expo-n délután 16:00 órai kezdettel indul az 50 perces Zengo óra. Minden érdeklődőt várnak a Budapest Sportarénába 2013. május 11-én.

Keresd a NIPPON ZENGO standot!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 10.


 

Új helyre költözött a betegemelő

 

A Szentesi Üdülőközpont értesíti a lakosságot, hogy a 25 méteres medencénél elhelyezett betegemelőt átköltöztették. A betegbeemelő új helye a termál medence lett, de igény esetén mindössze 15 perc alatt visszaszerelhető a 25 méteres medencéhez.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Toborzó önkéntes polgári védelmi szervezetbe

 EMBEREK az emberekért

 

A katasztrófavédelem egyik legfontosabb eleme a jól működő, széleskörű társadalmi alapokon nyugvó polgári védelem. Ahogy az elnevezés is tükrözi, a polgárok szerveződésével, együttműködésével létrejövő, a polgárok védelmére hivatott rendszerről van szó, mely elsősorban különböző katasztrófák, veszélyhelyzetek esetén képes segítséget nyújtani olyan esetekben, amikor az esemény kezelésére rendelt szervezetek (például tűzoltóság, rendőrség, mentőszolgálat) kapacitásai önmagukban már nem elegendők.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Piroshó Derekegyházán

 

Szeretettel várunk minden kedves bulizni vágyót a Piroshó következő koncertjére 2013. május 11.-én (szombaton) a művelődési házba, melyet jó idő esetén szabadtéren rendezünk meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Járási számítástechnikai tanulmányi verseny

 

2013. április 29-én a Koszta József Általános Iskolában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Járási számítástechnikai tanulmányi versenyt.

Az 5-6. osztályosok 120 perc alatt az IKT alapismeretekről, az internet, a rajzolási és szövegszerkesztési tudásukról adhattak számot tesztformában és a gyakorlatban.

A 7-8. osztályosoknak kicsit több tudásról kellett számot adniuk, az operációs rendszerek, IKT alapismeretek, az internet, a szövegszerkesztés, és prezentációs ismereteik területéről. Ezt mutathatták be tesztes és gyakorlati formában. A feladatok megoldására nekik is 120 perc állt rendelkezésükre.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Kerékpárok keresik gazdájukat Szentesen

 

Több mint egy tucat lopott kerékpár ügyében folytat büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság öt gyanúsított ellen. A nyomozók több kétkerekűt megtaláltak, kettőnek viszont nincs gazdája.

2009 és 2012 között ellopott kerékpárok ügyében fogtak el öt embert a Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói, akik közül két férfit orgazdasággal gyanúsítanak.

Egy Power Cruiser típusú, 1206 vázszámú vajszínű és egy Schwinn Cruiser típusú SLT0100707 vázszámú sárga színű kerékpár tulajdonosát még keresik a nyomozók.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Szentesi Körséta a ligetben

 

2013. május 11-én, 15 órai kezdettel Fedezzük fel együtt a mi Ligetünket! - címmel vár minden érdeklődőt a Szentesi Vendégszeretet Egyesület, hogy egy közös séta alkalmával Ádám Zsuzsa szaktanár és Bod Péter ornitológus segítségével megismerjük a Széchenyi ligetünket..

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

"Százéves osztálytalálkozók" és
iskolatörténeti kiállítás

 

2013. június 1-jén 9-17 óra között a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola "Százéves osztálytalálkozóra" és iskola történeti kiállításra hívja, várja mindazokat, akik akár pár éve vagy netán évtizede koptatták az iskola padjait.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

VI. Kertvárosi Családi Nap

 

2013. május 18-án 14-19 óra között rendezik meg a VI. Kertvárosi Családi Napot a Százszorszép Óvodában. Számos program közül válogathatnak a résztvevő, melyet a Pom-Pom Együttes műsora zár.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Tiszai életképek

 

Tiszai életképek címmel nyílik kiállítás a Koszta József Múzeumban 2013. május 18-án 15.00 órai kezdettel. A kiállítást megnyitja Jászné Gyovai Ágnes az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szentesi Szakaszmérnökségnek szakaszmérnöke. A tárlatot rendezte: Mód László néprajzkutató/muzeológus.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 09.


 

Bravúrra készültünk, de most elmaradt!

 A Valdor Szentes a folytatásban a 7. helyért játszhat majd a BVSC ellen.

 

A Valdor-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata szerdán 12–7-es vereséget szenvedett a Debrecentől, elvesztette a párharcot, így a folytatásban a 7. helyért játszhat majd. Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0 a Debrecen javára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 08.


 

Kerek nap a gyereknap

Családi Gyermeknapi rendezvény a Damjanich utcai Óvodában

 

Szeretettel várjuk a kedves szülőket, gyermekeket és érdeklődőket a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melynek időpontja: 2013. május 11. (szombat) 9.30 – 14.00 óráig. Helyszín: Damjanich utcai Óvoda udvara.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 08.


 

Megvan a szentesi kórház új igazgatója

Felszállt a fehér köpeny füstje!

 

Három a magyar igazság! Harmadikra sikerült megválasztani a szentesi kórház igazgatóját!

 

Az egészségügyi államtitkárság közleményben jelentette be, hogy a korábban eredménytelennek hirdetett Dr. Bugyi István Kórház kórházigazgatói pályázatnál túlvannak az újabb fordulón vagyis a Dr. Bugyi István Kórház kórházigazgatói pályázatán Dr. Kalmár Mihály lett a nyertes. Így ő vezeti majd az intézményt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 08.


 

Újra Családi Egészségnap a Mátéffy oviban!

 

Újra Családi Egészségnapot rendeznek a Mátéffy oviban 2013. május 11-én, szombaton 14.00 - 18.00 óra között. Játékos sorversenyek, arcfestés, légvár, kalandpark stb. várja a résztvevőket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 07.


 

Május 9-től újra lesz szemészeti szakrendelés a rendelőintézetben

 

Nem is olyan régen adta hírül a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, hogy a rendelőintézetének szemészeti szakrendelésén a betegellátás átmenetileg szünetel.

Most viszont arról ad örömteli tájékoztatást, hogy a szemészeti szakrendelésén 2013. május 9-től, csütörtöktől minden héten hétfőn és csütörtökön fogadják a betegeket. A szemészeti szakrendelés helye a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézet 2. emelet 218-as szoba. Előzetesen érdeklődni a 63/313-244/259-es mellékén lehet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 07.


 

Dizájner drogok: veszélyek és még nagyobb veszélyek

 

A Studium Generale programban "Közérthetően mindenkinek!" szól a „Dizájner drogok: veszélyek és még nagyobb veszélyek” című Prof. Dr. Fülöp Ferenc akadémikus a SZTE Gyógyszerésztudományi Kar professzorának előadása.

2013. május 15-én szerdán 16.00 órakor a MEGYEHÁZA Konferencia és Kulturális Központ Dísztermébe vár minden érdeklődőt a „Szentes Városért” Közalapítvány.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 07.


 

Programajánló 2013. május - 2013. június

 

A hétvégén jelent meg a Szentesi Programajánló 2013. áprilisi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A Programajánlót ebben a hónapban NE keresse a FÓR magazinban, mert nem az aktuális műsor jelent meg!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 07.


 

FEKETE és FEHÉR

 

2013. május 13-án, hétfőn 18.00 órakor nyílik meg a Szentesi Fotókör tagjainak a kiállítása Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban. A kiállítást Kárpáti Lajos hírszerkesztő nyitja meg.

A szentesi fotósok új fekete fehér fotóikból összeállított képválogatással mutatkoznak be most a városunkban. A fekete fehér kiállítás képei a fény és árnyék, továbbá a formavilág érdekes témakörében lettek összeválogatva, láthatók a hangulatok, érzések és a világunk apró részleteinek színtelen, de mégis nagyon „színes” ábrázolásai.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 07.
 

Szirtes Edina ’Mókus’ és a Fabula Rasa

SZUPERKONCERT!

 

Szuperkoncert lesz a ZENE - VILÁG - ZENE programsorozat keretén belül  2013. május 17-én (péntek) 19.00 órai kezdettel a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében. Ezen az esten Szirtes Edina ’Mókus’ és a Fabula Rasa mellet két sztárvendég együttes is fellép: Pravo Együttes, Four Bones Harsonakvartett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 06.
 

Áramszünet miatt szünetel a rendelés!

 

Értesítjük, a Tisztelt lakosságot, hogy a Szentesi Egészségházban /6600 Szentes, Vásárhelyi 30.sz./ 2013.május 10-én áramszünet lesz.

 

A rendelési idők , helyszínek a következőképpen változnak:

-VII. számú felnőttorvosi körzet / Dr. Neu Klára / betegeit – 8.00-10.00 óra között Martinkáné Dr. Bazsánt Judit a Klauzál 6.számú orvosi rendelőben fogadja

-VIII. számú felnőttorvosi körzet / Dr. Papp Andrea / betegeit -10.00-11.00 óra között Dr. Szabó Ildikó a Vásárhelyi út 30. szám alatti orvosi rendelőben fogadja

-XI. számú felnőttorvosi körzet : Dr. Szuly Levente rendelési ideje változatlan

- I.számú gyermekorvosi körzet / Dr. Temesi Zsuzsanna/ kis betegeit 07.30-09.00 óra között Dr. Somogyi Zsolt a Vásárhelyi út 30. szám alatti gyermekorvosi rendelőben fogadja

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 06.
 

A szentesi drámai tagozat óriási sikere!

 

A Horváth Mihály Gimnázium 10. D osztály Családi pótlék című előadása a XXIV. Országos Diákszínjátszó Találkozó pápai döntőjén remekelt. A zsűri tagjai Sebők Bori dramaturg és Schilling Árpád rendező voltak, akik különdíjat is adtak egyrészt a csoportnak a kiemelkedő együttes munkáért, másrészt Szebeni Zoltánnak az innovatív közösségfejlesztésért.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 06.
 

Ballagási körkép Szentesen 2013

 

2013. május 4-én több száz diák énekelte, hogy "Ballag már a vén diák..." Szentesen. Ezen a napon ballagtak Szentes középoktatási intézményeiből a végzős hallgatók.

Ellátogattunk valamennyi középiskolába és az ott készült képeket (811!) közreadjuk. A galériákat a képre kattintva tekinthetik meg.

Ha nagyobb felbontásban kívánja megtekinteni (letölteni), akkor látogasson el a Szentesi Mozaik facebook oldalára!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 04.
 

Szerenád 2013

 

A legszebb iskolai hagyományok közé tartozik a végzősök iskolai szerenádja. Az osztályok a ballagást megelőző napokon közös énekléssel vesznek búcsút tanáraiktól és iskolatársaiktól. Így történt ez idén is Szentesen, amikor is 2013. május 2-án este öt középiskola diákjai járták a várost.

Az osztályok csendben lopóztak a tanárok házához, hogy aztán hangos énekkel meglepjék őket. Nem akarjuk senki örömét elrontani, de a tárok nem hogy nem lepődtek meg, hanem egyenesen készülnek rá, mert nem hisszük, hogy annyi pogácsát meg üdítőt csak úgy tartanának otthon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

Szombat: Rockcin' Rock Cats a Buffaloban!

 

Az 1994-ben létrejött banda a rock'n'roll-on belül szinte minden műfajt eljátszik; a hillbillytöl a kemény psycho felé hajló rockabillyig. A koncertjeik változatosak, ugyanis nem követnek semmiféle sablonos, jól bevált sémát. Állandó kontaktusban vannak a közönséggel, és bevonják őket a műsorukba.

Az együttes elsősorban a szórakozást és a szórakoztatást tekinti a fő szempontjának, ezért a csapatnak nincs előre elkészített műsora, mert a hangulattól függően játsszák el a dalokat. A zenéjükkel az '50-es évekbeli lázadást és vadságot próbálják egyesíteni a mai hangzásvilággal és igényekkel... 

Kezdés: 22.00. Belépő: 990 Ft!  

Mindenkit szeretettel várunk! -- http://rockinrockcats.hu/

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

Gyalogosok és kerékpárosok előtt megnyílt a Kurca híd!

 

2013. május 1-től már nem kell nagyot kerülni, annak aki gyalog vagy kerékpárral szeretne átkelni a felújítás alatt álló Kurca hídon. Gépjárművel áthajtani TILOS!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

Inkubátorra gyűjt a szentesi kerékpáros!

Toncsi 13.000 km-es útja - Europe Bike Tour 2013

 

2013. május 1-jén reggel 9 órakor elindult 13.000 km-es kerékpártúrájára a szentesi Baranyi Antal Gábor - Toncsi, aki így kezdte a vele készülő riportot: Úgy döntöttünk, hogy 2013-ban kerékpárra ülünk és pedálozunk egyet Európában.

Útja során meghódítja társaival a skandináv országokat, és kiruccan Izlandra is. Már megszokhattuk, hogy Toncsi túrái nem öncélú, hanem a hosszú út során egy maghatározott alapítványnak gyűjt. Kilométereit próbálja értékesíteni 1-3 Euró adományért, amely korábbi tapasztalatai szerint reális célunknak mondható.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

Fokozott ellenőrzés a VUK játszótéren!

 

A megújult modern Klauzál Utcai Óvodát a gyermekek és nevelőik még decemberben birtokba vehették. Nagy örömmel használják az új játékokat, beleértve a Vuk játszóteret is, amely egyben az óvoda udvarának részben elkülönített részévé vált. Terveink szerint a játszóteret a köz számára is nyitva szeretnénk tartani. A mindennapi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a tinédzser korosztály viselkedése, a játszóeszközök nem rendeltetés szerű használata, illetve a környező lakók jogos panaszai miatt a tér köz számára való nyitva tartása nem biztonságos.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

VI. Ifjúsági Tűzoltó Verseny

 

2013. május 1-jén a Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság és a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesülete Ifjúsági Tűzoltóversenyt szervezett, alsó- és külön felső tagozatos általános iskolai tanulók részére, csapatonként hat-hat fős vegyes csapatok (3 fiú, 3 lány) részvételével.

Ezen a napon a verseny pályabejárással kezdődött, majd forgó színpad szerűen egymást követték a csapatok mind a számítógépes teszten, mind az akadálypályán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

Most kaptuk: NARANCS riasztás Szentes és környékén is!

 

A legmagasabb veszélyességi fokozatú, 2. (NARANCS) riasztást adott ki Szentes és környékére is az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztálya.

Péntek éjfélig eleinte a Dunántúl középső és keleti részén, majd késő este ill. éjjel már másutt is kialakul zivatar. Péntek napközben és este nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felében lehet dörgés, villámlás. Néhol heves zivatar is valószínű (főként a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén, de másutt sem zárható ki), amelyet 90 km/h fölötti szélroham és/vagy nagyobb méretű (> 2 cm) jég kísérhet. Helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat (20-40, kis eséllyel > 40 mm).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 05. 02.
 

 

 

.