Kiütéssel nyert „Lütyő” a Ferobox Event kecskeméti gáláján!

 

 

 

A hétvégén Kecskeméten került megrendezésre a Rácz Félix, Bertók Róbert és Széles Richárd nevével fémjelzett Ferobox Event bokszistálló második nagyszabású rendezvénye. Az esemény főmérkőzéseit élőben közvetítette a Sport1 televíziós csatorna.

A klub versenyzői, szinte egytől egyig győztesen hagyták el a ringet. Bedák Zsolt egyhangú pontozással győzte le belorusz ellenfelét, Andrei Staliarchuk-ot.

 

 

 

 

 

Kovács Attila lassan kezdte a mérkőzést, de a „Vipera” méltó volt nevéhez, és az ötödik menetben egy irtózatosan kemény balhoroggal kiütötte a szerb Zoran Didanovicsot.

 

 

 

 

 

A nap főmérkőzésén Kelemen Balázs mérkőzött a WBO nagyközépsúlyú nemzetközi címéért. Ellenfele, a tanzániai Said Mbelwa mindent megtett azért, hogy szórakoztassa a közönséget. Többször a sportszerűtlenség szabályait súrolva táncolva hergelte Kelement, illetve a sportszerűség határait jócskán átlépve többször is állj utáni ütéseket intézett. Ez utóbbi húzásáért a német mérkőzésvezető meg is intette a tanzán versenyzőt. A műsor boksz részéből szerencsére Kelemen mutatott többet, így a pontozók egyhangúlag őt hozták ki győztesnek.

 

 

 

 

 

 

 

Szentesről egy teljes busznyi szurkoló indult útnak, hogy a két szentesi kedvenc, Faur Csaba, és Nagy „Lütyő” Imre mérkőzésén szurkolhassanak.  Hazai részről sajnos felemás siker született. Az elmúlt hónapot Kovács „Tomi Kid” Tamás szlovákiai edzőtáborában töltő Faur Csaba a kemény ütőnek számító Lődi Tamással mérkőzött. Faur az első menetben szépen irányította a mérkőzést, és kitáncolta Lődit, aki szinte találatot sem vitt be Faurnak. A második etap végén azonban Lődi egy kemény horoggal eltalálta Faurt, aki bár megrendült az ütéstől, de még végigvitte a menetet. A második menetet követő szünetben id. Kovács Tamás edző próbált új taktikát kidolgozni Csabának. A menet elején azonban Lődi ismét többször tisztán eltalálta Faur Csabát, aki az ütések következtében a földre került, és bár fel tudott állni, a mérkőzésvezető nem engedte tovább a küzdelmet, így Lődi KO győzelmét hirdették ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előmérkőzések során ringbe lépett még a szentesiek másik nagy kedvence, a Hungerit Zrt. kötelékében dolgozó Nagy „Lütyő” Imre is. A nagypehelysúlyban mérkőző Lütyő ellenfele a nyíregyházi Váradi Pál volt. Lütyő a menet elején lábon mozogva próbálta elbizonytalanítani Váradit, akinek a támadásai sorra célt tévesztettek. Az első menetet simán elhozó Lütyő rendkívül „feltüzelve” kezdte el a második menetet, amelyben Bertók Róbert edző tanácsára nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét. A menet közepén egy kettes kombinációt követően Lütyő megrendítő erejű jobbegyenessel találta el Váradit, aki ájultan esett a padlóra. Váradi a mérkőzésvezető 10-ig számolása után is edzői segítséggel tudott csak a szorító sarkába kimenni. A „hungerites Rocky” ezzel begyűjtötte 5. győzelmét a profik között, és ezzel az országos ranglista 7. helyére katapultálta magát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 05. 21.

 

.