Szombat: Rockcin' Rock Cats a Buffaloban!

 

Az 1994-ben létrejött banda a rock'n'roll-on belül szinte minden műfajt eljátszik; a hillbillytöl a kemény psycho felé hajló rockabillyig. A koncertjeik változatosak, ugyanis nem követnek semmiféle sablonos, jól bevált sémát. Állandó kontaktusban vannak a közönséggel, és bevonják őket a műsorukba. 

Az együttes elsősorban a szórakozást és a szórakoztatást tekinti a fő szempontjának, ezért a csapatnak nincs előre elkészített műsora, mert a hangulattól függően játsszák el a dalokat. A zenéjükkel az '50-es évekbeli lázadást és vadságot próbálják egyesíteni a mai hangzásvilággal és igényekkel. A banda a zenén kívül főként a színpadi előadásmódjával vívta ki az elismerést.

 

 Rockcin' Rock Cats plakát

 

Botrányos viselkedésükkel hamar felkeltették az érdeklődést. Nem egyszer fordult elő, hogy a rendőrség vetett véget egy-egy koncertjüknek. A tagok nem bánnak kíméletesen a hangszereikkel sem, így például a banda nagybőgője is átesett már egy-két felújításon. Az együttes jelenleg három főből áll, melyből a nagybőgős és az énekes már a kezdetek óta tagja a bandának, de a jelenlegi dobosuk is már több mint 8 éve csatlakozott hozzájuk. 

A zenekar 2001-ben készítette el az első lemezét, mely magyar és angol verzióban is megjelent. Ezt követően 2005-ben a tagok a 10 éves fennállásuk alkalmával egy jubileumi koncert DVD-t is felvettek, amit 2007-ben a máig utolsó második korongjuk kiadása követett. Azóta ugyan nem jelent meg újabb Rockin’ RockCats lemez, de egy 2009-es felvidéki fellépésüket 2005 után szintén koncert DVD formájában örökítették meg.

 

http://rockinrockcats.hu/

 

Kezdés: 22.00. Belépő: 990 Ft! Mindenkit szeretettel várunk!

 

Szentes, 2013. 05. 03.
 

.