Ezüstérmesek a szentesi lányok

 

 

 

Bár a döntő első két összecsapásán szoros meccset játszott a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata a ZF-Eger ellen, a harmadik meccsen megszorítani sem tudták a hevesieket (14–6), így az Eger 3:0-s összesítéssel megvédte bajnoki címét.

 

 

A női vízilabda OB I legerősebb együttese a ZF-Eger, néhány napja még csak hosszabbításban tudta legyőzni hazai medencében a trónkövetelő Hungerit-Szentesi VK-t, a finálé harmadik meccsén könyörtelen volt, és 14–6-ra múlta felül Zantleitner Krisztina együttesét, ezzel megvédte a címét.

 

 

 

Még izgalmak sem nagyon voltak az összecsapáson, a hazaiak már az első negyed végén 3–1-re vezettek, és bár Kövér-Kis Réka góljával még 3–2-re szépített a Hungerit, innentől az Egerről szólt a meccs. Sorban jöttek a gólok, de mindet az ZF szerezte: Czigány, Zajácz, Pengő, Czigány, Czigány volt a gólszerzők sorrendje, így lett a harmadik negyed elején 8–2, és így dőlt el minden 17 perc alatt. A Szentesből egyedül Kövér-Kis volt az, aki próbálta tartani a lépést, ám a góljaira duplán válaszolt Kelemen Attila csapata.

 

 

 

Végül a ZF-Eger 14–6-ra győzött, és így simán, 3:0-s összesítéssel nyerte meg a finálét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 05. 15.

 

.