Inkubátorra gyűjt a szentesi kerékpáros!

Toncsi 13.000 km-es útja - Europe Bike Tour 2013

 

 

 

2013. május 1-jén reggel 9 órakor elindult 13.000 km-es kerékpártúrájára a szentesi Baranyi Antal Gábor - Toncsi, aki így kezdte a vele készülő riportot: Úgy döntöttünk, hogy 2013-ban kerékpárra ülünk és pedálozunk egyet Európában.

 

Útja során meghódítja társaival a skandináv országokat, és kiruccan Izlandra is. Már megszokhattuk, hogy Toncsi túrái nem öncélú, hanem a hosszú út során egy maghatározott alapítványnak gyűjt. Kilométereit próbálja értékesíteni 1-3 Euró adományért, amely korábbi tapasztalatai szerint reális célunknak mondható.

 

 

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára gyűjt (többed magával) inkubátorra a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítványon keresztül.

- Szeretnénk ezzel olyan gyermekeknek és beteg embereknek segíteni, akik nem tehetik meg, hogy olyan csodálatos helyekre jussanak el, mint mi kerékpárral.

 

Utukkal meg szeretnék mutatni, hogyan is lehet túlélni zord körülmények között kerékpárral, harcolni az időjárás viszontagságaival.

 

Mire kell majd a hosszú út során számítaniuk? - eső, jégeső, hideg, erős szél és mindezt nagyrészt civilizációtól távoli vidékeken.

 

Többnyire egyedül tapossa majd a pedált, mindössze egy-egy rövid időre csatlakozik hozzá menet közben a szentesi Tóth Sándor, később egy spanyol kerékpáros, illetve a budapesti Szabó Adrienn.

 

 

 

 A lényeg!

 

Aki hozzá szeretne ahhoz járulni, hogy a jó cél érdekében megtett túra végén a kórház megvásárolhassa az inkubátort, a Szentesi Hitelszövetkezetnél nyitott számlára fizetheti be az adományát.

 

Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány

Számlaszám: 80600017-10028478

 

 

 

Az út részletei:

 

Kerékpározásunkat Európa északi részére terveztem, Szentesről indulva. Május 1-én Szlovákiába veszem az irányt. Majd Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, aztán hajóval Helsinki lesz az első nagyobb úti cél. Finnországon keresztül, Norvégia, (egészen a Nordkappig) északi sarkkörön túl aztán Svédország, Dánia. Itt csatlakozik a társam, együtt a Freöer szigetre hajózunk, majd második nagyobb úti célként Izland meghódítása következik.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Izlandon körülbelül egy hónapot szeretnénk eltölteni, és utána visszatérünk hajóval Dániába, ahonnan a következő országokon tervezünk keresztülkerékpározni: Németország, Csehország, Ausztria, Szlovénia és végül Magyarországra. Az út előreláthatólag hat hónapot vesz majd igénybe, ez alatt minimum 13.000 kilométert teszünk majd meg. Út közben megpróbálunk - minél több embereknek hírt adni arról, hogy kikért is tekerünk és - minél több pénzt gyűjteni a gyerekeknek és betegeknek a megtett km-ek után. Bízunk benne, hogy a 10.000 kilométer feletti tekerésünkkel már olyan médiahírre teszünk majd szert, amivel kis utunk és célunk nagy tömegek felé fog eljutni. Szeretnénk az egyes országok híradóiba is bekerülni a 10.000 km feletti tekerésünkkel. Az adott országok médiái pedig a honlapunkon, lévő nyomon-követéssel könnyen értesülhetnek arról, mikor merre járunk. Mi készséggel állunk majd az országok hírszerzőinek rendelkezésére. Az utunkról egy ismertető videót, könyvet is készítünk majd, amit szeretnénk majd kiadni, ha sikeresen végig csináltuk a célul tűzött utunkat.

 

 

 

További információk és nyomon követés: www.haladastitka.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 05. 02.
 

.