Fokozott ellenőrzés a VUK játszótéren!

 

 

 

A megújult modern Klauzál Utcai Óvodát a gyermekek és nevelőik még decemberben birtokba vehették. Nagy örömmel használják az új játékokat, beleértve a Vuk játszóteret is, amely egyben az óvoda udvarának részben elkülönített részévé vált. Terveink szerint a játszóteret a köz számára is nyitva szeretnénk tartani. A mindennapi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a tinédzser korosztály viselkedése, a játszóeszközök nem rendeltetés szerű használata, illetve a környező lakók jogos panaszai miatt a tér köz számára való nyitva tartása nem biztonságos.

 

A játszótér szabálytalan használata során az eszközök nagymértékben rongálódnak, amely balesetveszélyt jelent a gyermekek számára. A 14 év feletti korosztály a rongálásokon felül olyan hulladékot (törött italos üvegek, injekciós tűk, stb.) hagynak maguk után, amely a gyermekek egészségére nagy mértékű veszélyforrást eredményez. A fentieken túlmenően a környező lakosok nyugalmát is zavarják a téren zajló események.

 

 

 

A felsorolt problémákkal kapcsolatban az Óvoda vezetése és a lakosok is több ízben panasszal éltek.

Szirbik Imre polgármester úr levélben kérte a Városi Rendőrkapitány Urat, hogy a játszótér fokozott ellenőrzésével és hathatós intézkedés megtételével segítse elő a kisgyermekek és szüleik számára annak zavartalan használatát.

 

 

 

Az üzemeltetés során felmerült konfliktusok kezelése érdekében, a vagyon védelmét és a gyermekek egészségét szem előtt tartva, a következőkre kérik a Tisztelt Lakosságot: abban az esetben, ha a játszótér rendellenes használatát tapasztalják, legyenek szívesek a 63/561-310 telefonszámot hívni, annak érdekében, hogy a Rendőrség munkatársai a szükséges intézkedéseket meg tudják tenni.

 

Együttműködő segítségüket megköszönve, tisztelettel: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztálya

 

Szentes, 2013. 05. 02.
 

 

.