XL. évfolyam 29. szám

2008. július 25.

Épületeken dolgoznak

Autómosók, bankbővítés

A Kossuth utcán hamarosan újabb bankot kereshetünk fel, egy jelenlegi bankfiók pedig bővülni fog. Már zajlik a főutcán a 8. szám alatti üzlethelyiség átalakítása. A korábbi kínai üzlet helyén egy budapesti bank rendelkezik építési engedéllyel, tudtuk meg a polgármesteri hivatal műszaki osztályán. Lajos István főtanácsos elmondta: az üzlethelyiség földszintjén egy 7 munkahelyes bankfiókot alakítanak ki, mely a tervek szerint az ügyféltérrel, kiszolgáló helyiségekkel, tárgyalóval összesen 191 m2 alapterületű lesz. Az utcai rész is felújításra kerül, világító bankfeliratokat helyeznek el a homlokzaton.

2008. július 25.

Új szerepkörben

Bertók Róbert, az ismert szentesi sportember új szerepkörben mutatkozott be nemrégiben. A Kinizsi TE ökölvívó és kick-box karate szakosztályának vezetője július 19-én a Sport 1 televízió szakkommentátoraként jeleskedett hallgatósága előtt.

- Úgy kezdődött, hogy a saját rendezésű gálámon egyik-másik címmérkőzésnél felkértek helyszíni szakkommentálásra. Elsősorban kick-box karate meccseket közvetítettem. Aránylag jól sikerült, tetszett is a szakembereknek, jó volt a visszhangja a tévében - meséli.

2008. július 25.

Zárva a levéltár

A Szentesi Levéltár tájékoztatja kutatóit és ügyfeleit, hogy a Levéltár július 22. és augusztus 4. között zárva tart.

2008. július 25.

Közösségi tér fiataloknak

Új közösségi terek kialakítására, a régiek fejlesztésére írtak ki pályázatot gyermekjóléti szolgáltatásokhoz. Támogatott tevékenységek között említhetjük a közösségi tereknek helyet adó épületek/helyiségek bővítését, átalakítását, felújítását, új eszközökkel való felszerelését, energiatakarékossá tételét megújuló vagy alternatív energiaforrások használatával.

2008. július 25.

A Tour de France után

Három hetes kerékpártúrán vannak július 4. óta a St. Jupát SE tagjai. A nyolc fős csapat a tervek szerint július 27-én érkezik haza Magyarországra. Szerkesztőségünk folyamatosan figyeli merre tekeregnek a biciklisek, akik legutóbb, július 24-én jelentkeztek.

Előző nap élőben bepillanthattak a Tour de France résztvevőinek aznapi versenyébe is. Az esti táborverés után pedig egy belga férfivel beszélgettek, akinek nagyon tetszett a túrázók ötlete, ezért megajándékozta őket hat félliteres kólával és egy rekesz ásványvízzel. A csapat tagjai ezért nagyon hálásak voltak.

2008. július 25.

Dr. Imre Ernő 90 éves

"Egyedül Istené a dicsőség."

Bármily hihetetlen, dr. Imre Ernő ny. ref. esperes, városunk díszpolgára ma ünnepli születésének 90. évfordulóját.

Megélt éveinek száma azért hihetetlen, mert ma is élénk szemmel kíséri a napi eseményeket, és nemcsak közölnivalói vannak, hanem figyelemmel és türelmesen hallgatja meg embertársait is.

Budapesten született 1918. július 25-én. Teológiai tanulmányai és lelkésszé avatása után csapdi lelkipásztor, közben 1946-48 között hollandiai ösztöndíjas, majd 1951-től 1991-ig, tehát 40 éven át a szentesi nagytemplom lelkésze, 1988-tól 1990-ig, nyugállományba vonulásáig a Csongrádi Református Egyházmegye esperese.

2008. július 25.

Kórháztörténeti múzeum

Rejtett értékek?

Több olyan értékes szakmai gyűjtemény, kisebb múzeum is található városunkban, melyekről alig tudunk, esetleg hallomásból értesültünk róluk, de még nem jártunk bennük. A baleseti sebészet mögötti kis faházban található a kórháztörténeti múzeum. Jelenleg zárva van, de egyik alapítója szeretné, ha nem menne veszendőbe.

Az egészségügyi intézmény történetéből 80 évet felölelő anyagra sokan rácsodálkozhattak már 1996-ban, egy szakmai kongresszus kísérőrendezvényeként az ifjúsági házban. Ebből alakult ki később az első látásra talán kissé bizarrnak tűnő, ám jelentős kórháztörténeti gyűjtemény. Az állandó kiállítást nemcsak szakemberek kereshették fel, nyitva állt a civil látogatók számára is. Vendégkönyvében sok-sok beírás között miniszteri szignók is szerepelnek.

2008. július 25.

A Kálvária-temető kápolnája

Száz éve épült

Özv. Rekettyés Istvánné 1908 tavaszán kápolna-alapítványt tett a szentesi római katolikus egyháznál, kikötve, hogy az igen tetemes alapítványi összegből még abban az évben épüljön meg egy igényes kivitelű temetői kápolna a Kálvária nagytemetőben. Az egyháztanács 300 koronás díjazással tervpályázatot hirdetett, június 20-i beadási határidővel. A beérkezett 21 pályamunka közül ifj. Bene István szentesi építész tervét fogadták el kivitelre, aki a kor divatjának hódolva, szecessziós stílusban készítette el pályatervét.

A toronnyal ellátott, gúlatetejű hajóval és félkupolás keresztapszisokkal kiképzett remek építmény az év végére elkészült. A kivitelezési munkát a tervező édesapja, id. Bene István kőműves, építési vállalkozó végezte, aki már számos helyi középület építésénél közreműködött.

A harang felszerelése, az oltár és a belső berendezés csak évekkel később készült el, többek adományából. Az összes költség 12495 koronát tett ki: maga az épület 9981 koronába, a tervek és a pályázat díja 333 koronába, a harang a harangállvánnyal és a belsőtorony ablakokkal 785 koronába, oltár és belső berendezés 280 koronába, pótmunkák 1116 koronába került. Ebből néhai Reketytyés István özvegye 8755 koronát, az Egyház a Csányi-féle alapítványból 2000 koronát, néhai Kátai Pál Mátyás a harangra 600 koronát, a Plébánia 1140 koronát vállalt magára.

A kápolna hivatalos felszentelésére majd csak 1913. június 8-án került sor. Bejáratát két tábla díszíti, emléket állítva X. Pius pápának, I. Ferenc Józsefnek, dr. Uhlár István szentesi apátplébánosnak, továbbá a Csányi-féle alapítvány, valamint Reketytyés István és neje Göbölyös Anna adakozó készségének.

Labádi Lajos
Fotó: Vígh László (1999)

2008. július 25.

Bajnok rekord gólaránnyal

Évfordulók - 2008.

100 éve, 1908. júl. 19-én kelt az a vallás- és közoktatásügyi miniszteri rendelet, amely a szentesi görögkeleti egyházat (ősi önkormányzatának fenntartása mellett) magyar jellegűnek nyilvánította (magyar liturgiával), megalapítva ezzel az első "görögkeleti magyar" egyházat hazánkban.

110 éve, 1898. júl. 22-én megalakult Szentesen a Közép-tiszai Halászati Társulat. (Elnöke dr. Csató Zsigmond alispán.)

135 éve, 1873. júl. 20-án 60 éves korában elhunyt kis-zombori Rónay Mihály (1813- 1873), Csongrád vármegye volt országgyűlési követe, szabadságharc alatti alispánja.

130 éve, 1878. júl. 20-án Szentesre érkezett Simonyi Ernő országgyűlési képviselő. Beszámolója után ismét őt választották meg a helybeli Függetlenségi Párt országgyűlési képviselőjelöltjévé.

90 éve, 1918. júl. 25-én született dr. Imre Ernő református lelkész, ny. esperes, teológiai író, publicista, Szentes díszpolgára.

135 éve, 1873. júl. 26-án megalakult a Szentesi Kovács Ipartársulat. (Tagok száma 34 fő.)

90 éve, 1918. júl. 30-tól szeptember 16-ig háromszáz osztrák gyermek nyaralt Szentesen.

135 éve, 1873. júl. 31-én megalakult a Szentesi Ács, Molnár és Kőműves Ipartársulat. (Tagok száma 24 fő.)

90 éve, 1918. júl. 31-én Szentes város főjegyzőjévé választották dr. Kiss Bélát, jogügyi tanácsnokává  pedig dr. Négyesi Imrét.

115 éve, 1893 júliusában az uralkodó kinevezte dr. Uhlár István szentesi esperes-plébánost címzetes monostrai apáttá.

40 éve, 1968 nyarán a Szentesi Vízmű Budapest II/C. osztályában játszó serdülő vízilabda csapata 100 százalékos teljesítménnyel bajnok lett, 154-6 rekord gólaránnyal.

Összeállította:
Labádi Lajos

2008. július 25.

Veterán autócsodák

Augusztus 5-10. között a Magyar Autó Klub és az Oldtimer Show szervezésében 16 veterán autó érkezik városunkba. Hat napon keresztül a környék nevezetességeit tekintik meg az autótulajdonosok. Minden nap a strandról indulnak az autók, hogy teljesítsék az 500 kilométeres túrát, majd szombaton a Kossuth téren tekinthetik meg az érdeklődők a gépeket, melyeket korhű öltözékben vezetnek a sofőrök.

2008. július 25.

A demokrácia jegyében

Konferenciák a határ két oldalán

Az Európa Bizottság Fiatalok Lendületben programjának egyik nyertes pályázata kapcsán töltött két napot városunkban 50 fiatal. A kéthetes projekt szentesi állomásán a 16-25 évesek a demokrácia témakörről beszélgettek: kérdés volt a szó jelentése, az aktív közéleti szerepvállalás, a fiatalok aktivitása, tevékenykedése, s ezáltal saját képességeik, attitűdjeik fejlődésének elősegítése.

2008. július 25.

Újságplakátok a levéltárból

Régi újságok plakátjai címmel nyílt tárlat az ifjúsági házban. Az egészen szeptember 5-ig megtekinthető levéltári kiállítás egyenes folytatása az elmúlt években elindított nyári sorozatnak.

A művelődési központ felkérésére a levéltár igazgatója, Labádi Lajos a mintegy hétezer darabos plakátgyűjteményükből bemutatta már a közönségnek korábban a '30-as évek moziplakátjait, a század eleji kereskedelmi hirdetéseket, sőt politikai falragaszokat. Ezúttal a két világháború közötti magyar sajtó reklámanyagából válogatott. Felvonulnak a Népszava, az Est, a Szabad Föld és a Rádiós Élet reklámplakátjai, de jellemzőek voltak az élclapok is ebben az időben, ezek is megjelennek. Labádi Lajos aktualitásként említette, hogy idén lépett 40. évfolyamába a városi hetilap, vagyis a Szentesi Élet. Nem hiányzik a helybeli vonatkozás sem. Bár, mint megtudjuk tőle, az országos lapokhoz hasonló kampányt a szentesi újságok nem folytattak, így azokból (Alföldi Ellenzék, Szentesi Lap stb.) csak egy-egy korabeli példányt tudtak a nagyméretű, színes plakátok közé helyezni.

2008. július 25.

Élelmiszerek a rászorulóknak

Harmadik éve érkezik adomány a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványtól

Júliusában 25 tonna élelmiszer - liszt, cukor, száraztészta és kakaós ital - érkezett Szentesre a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány révén. A fejenként 1500 és 2 ezer forintos élelmiszercsomagokat több mint 2500 rászorulónak osztják szét a napokban a Vöröskereszt aktivistái.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Vöröskereszt helyi szervezete közötti kapcsolat még 2006-ra nyúlik vissza, akkor az árvízi védekezésnél a szeretetszolgálat adományt hozott a gáton dolgozóknak. Ezen kívül nagy segítség volt az is, hogy már akkor személyes barátság volt a helyi szervezet elnöke, dr. Molnár Gyula és a Magyar Vöröskereszt főigazgató helyettese, dr. Kató Ernő között. Ő az árvíz idején el is látogatott hozzánk, Kunszentmártonból megérkezve felmérte a helyzetet és az alapítvány nevében több tonna lisztet és száraztésztát ajánlott fel a város lakosainak. - Segítséggel hoztunk el Szentesre 48 tonna lisztet és 5 tonna tésztát, és kiosztottuk a rászorulóknak. A kapcsolat az árvíz után is megmaradt, hiszen abban az évben is kaptunk még egyszer adományt, mely értéke öszszesen 15 millió forint volt - emlékezett vissza a kezdetekre Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője.

2008. július 25.

Fókuszban a sportorvosok

Sportolni csak egészségesen

Kolonics György tragédiája miatt minden eddiginél nagyobb figyelem terelődik a sportolókkal, versenyzőkkel foglalkozó szakemberekre. Szentesen dr. Szabó Ildikó látja el a sportorvosi teendőket, és végez el évente közel ezerötszáz vizsgálatot, nem kizárólag helyi versenyzőkön. Az utóbbi időszakban gyermek- és felnőtt sportolót egyaránt tiltottak el a további sportolástól, mert kiderült, hogy valamilyen betegségük, pl. szívritmuszavaruk, koszorúér-meszesedésük van.

2008. július 25.

Az együttgondolkodás egyeteme

Brüsszeli támogatásból új tagozat

A Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem a reneszánsz évében és jegyében zajlott ezen a héten. A HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. tizedik évébe lépett népszerű rendezvényén ez abban érhető tetten, hogy az egyetemük is változás, újjászületés előtt áll.

A július 20-án megnyitott egyhetes kurzus több évfordulóról is megemlékezik, így az idén 200 éves magyar tisztképzésről (amiből kiállítást is rendeztek a Hegedűs László Helyőrségi Klubban), a magyar honvédség 160 évvel ezelőtti megalakulásáról, valamint Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulójáról.

2008. július 25.

Bőrünk nem felejt

Fokozatosan, lépésekben a barnulás felé

Az UV-B sugárzás értéke idén már többször elérte a 8-as extrém szintet. Ezért a szakértők folyamatosan felhívják a figyelmet bőrünk védelmére, melyet többek között naptejek és napolajak használatával érhetünk el. Ezekből azonban korántsem mindegy, hogy mit használunk.

Mint ahogyan azt Dr. Kis-péter Ágnes bőrgyógyásztól megtudtuk: fontos, hogy melyik bőrtípusba sorolható bőrünk, tehát hol helyezkedik el az egyes bőrtípus, azaz a legfehérebb, legérzékenyebb, illetve a sötét színű bőr között.

2008. július 25.

A padlás

A Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban július 29-én, kedden 21 órától A padlás című színdarabot tekinthetik meg az érdeklődők.

2008. július 25.

Blöff

Az éjszakai filmvetítés a megyeháza udvarán elnevezésű rendezvénysorozat keretében július 30-án, szerdán 21 órától a Blöff című akció-vígjátékot vetítik.

2008. július 25.

Jelenetek egy házasságból

Nincsen tökéletes férfi, nincsen tökéletes nő. Nincsen tökéletes házasság. ámbár mindegyik annak indul. Csak aztán megváltozik valami. Egy mai házasság felbomlásának története az a darab, amit Détár Enikő és Rékasi Károly vitt színpadra, s mutatott be a Megyeháza udvarán.

Tökéletesnek indul Mari-anne (Détár Enikő) és Johan (Rékasi Károly) házassága is, Szerelem, együtt járás, házasság, gyerekek ., aztán jöttek a szürke hétköznapok, és valami megváltozott. A negyvenes éveiben járó Johan egy nap bejelenti, hogy beleszeretett egy nála húsz évvel fiatalabb nőbe, Paulába, aki miatt elhagyja a családot.

2008. július 25.

Érteni a lovak nyelvén

A lovaglás nem a ló hátán kezdődik - vallja Istenes Csilla, aki az idén a sokadik lovas tábort szervezi meg tanyáján. Az IC Ranch nem messze a várostól, közel a Tiszához ideális helyszín a szabadság megérintéséhez.

Azok a gyerekek is jelentkezhettek, (már betelt az egész nyári táborkeret) akik még soha sem ültek lovon. Az sem baj, ha kicsit fél egymástól a ló és a lovas. Az 5. nap végére azonban kialakul köztük az együttműködés, ami egyben a lovaglás élményét is jelenti.

2008. július 25.

Megyei polgárőrnap

Minden évben más-más településen rendezik meg a megyei polgárőrnapot. Idén Szentes ad helyet az eseménynek. Sorban a tizenkettediknek. Úgy hírlik, hogy már nyolc évvel ezelőtt szóba került a Kurca-parti rendezvény. Ebben a megyei vezetőség és az önkormányzat előre egyeztet. Hiszen nagyobb részt az önkormányzatok viselik a terheket, mellettük vállalkozók, magánszemélyek támogatják a polgárőrnapot. A tavalyi sán-dorfalvi rendezvény is közel 1,4 millió forintba került.

2008. július 25.

A Bertók SC nehéz éve

Vízilabda OBI/B

A 2007-2008-as bajnoki idény kezdete előtt sötét felhők tornyosulnak a Bertók SC OBI/B-s vízilabda csapata felett. Ennek ellenére, ha nehezen is, de végig játszották az idényt.

Dr. Bertók Gyula az együttes elnöke, játékosa, edzője kérdésünkre válaszolva értékelte a hátuk mögött hagyott kemény évet.

- Valóban nagyon nehéz körülmények között kezdtük a bajnokságot. A feltételek nem nagyon változtak. Véleményem szerint pozitív irányba nem is fognak. Közismert, hogy az OBI-es csapat is nehézségekkel küzd. Az ő létezésük nagyban befolyásolja a mi helyzetünket is. Van egy idősebb magja a Bertók SC-nek, akik másfél évtizede játszanak az OBI/B-ben.

2008. július 25.

Sulipólós aranyak

Vidovics Kata, Bartucz Dóra, Bene Viktória, Oltyán Gyula, Juhász Nóra, Szécsi Anikó. Guggolnak: Vecseri Dorina, Oltyán Dóra, Baranyi Szonja, Nemes Bettina

A Koszta József Általános Iskola III. ( 5-6. osztály) és IV. korcsoportos ( 7-8. osztály) lány csapata is megnyerte a közelmúltban véget ért Sulipóló Országos Vízilabda Bajnokságot, a II. korosztályban szereplő fiúk pedig a másodikok lettek. Mint ahogy azt Oltyán Gyulától, az intézmény testnevelő tanárától megtudtuk, a harmadik korcsoportba tartozó lányok immár harmadik éve nyerik meg zsinórban a vándorserleget. Nyolc éve valamelyik korosztályban mindig szerez aranyérmet a Koszta, de olyan még nem fordult elő, hogy két csapatuk is a dobogó legfelső fokára állhasson fel, és még egy ezüstöt is bezsebelhessenek. A Sulipóló bajnokságot a Magyar Vízilabda Szövetség írja ki diákolimpiai keretek között, 10 fős csapatok vesznek részt benne, ráadásul olyan városok is képviseltetik magukat, amelyek nem számítanak vízilabdás fellegvárnak, pl. Szombathely vagy Püspökladány. Ez is azt mutatja, hogy a vízilabdázás egyre népszerűbb sporttevékenység az országban. Oltyán Gyula hozzátette, ne feledkezzünk meg a Szent Erzsébet Általános Iskola csapatáról sem, hiszen Benedek Tibor tanítványai ezüstérmesek lettek, éppen a Kosztások mögött.

H. V.

2008. július 25.

Horgászsikerek a Kis-Dunán

Újszászi Richárd a versenyen

Remek eredményt ért el két szentesi fiatal horgász a közelmúltban, a csepeli Kis-Duna ágban megrendezett országos egyéni nevezéses versenyen. Újszászi Richárd a nyolcadik, Halász-Szabó Imre a 15. helyet szerezte meg, ami azt jelenti, hogy bejutottak a július 31. és augusztus 3-a közötti balatoni viadalra. Itt már a horgászválogatott tagjaival is fel kell venniük a versenyt.

2008. július 25.

Kecskés újabb aranyérme

A 21 éves szentesi Kecskés Tamás a közelmúltban az MTK labdarúgójaként aranyérmet szerzett. A múlt hétvégén ismét egy nagy siker részese volt. A Magyar Kupa győztes Debrecen ellen tizenegyes rúgásokkal megnyert Szuper Kupa mérkőzés szereplője volt, az MTK színeiben. Ez a siker kupagyőzelmet, s újabb aranyérmet jelentett számára. A nagyszerű eredmény sporttörténelmi pillanatot hozott, hiszen szentesi labdarúgó még nem volt szuper kupa győztes csapat tagja.

2008. július 25.

Az orvhorgász

Az orvhorgász, kezében egy nagy vödörnyi hallal, találkozik a halorrel.
- Kérem, uram, ezek bizony a saját halaim - magyarázza. - Néha-néha kijövök, megúsztatom őket, aztán csak elfüttyentem magam, és már ugrálnak is vissza a vödörbe.
- Na persze - gúnyolódik a halőr. - Netán meg is tudná mutatni e különleges sportteljesítményt?
A férfi bedobálja a halakat a vízbe, és türelmesen vár. A halőr azonban egyre türelmetlenebb.
- Mikor hívja már vissza a halakat? - csattan a kérdése.
Mire az orvhorgász:
- Miféle halakat?

2008. július 25.

Hőguta

Egy férfi beül egy taxiba. Elindulnak, később az utasnak eszébe jut valami, előrenyúl, megfogja a sofőr vállát. A sofőr hatalmasat ordít, majd reszketve mondja:
- Ne haragudjon, nem régóta taxizom, előtte a temetkezési vállalatnál voltam sofőr...

2008. július 25.

Kis kukta

  • Hideg gyümölcsleves
  • Gyömbéres-citromos spagetti
2008. július 25.

Elfogták a rablókat

Nyomozást rendelt el a szentesi rendőrkapitányság július 22-én, kedden két ismeretlen férfi ellen, akik délelőtt 10 óra 30 perckor - fejükre húzott harisnyával - bementek az egyik felsőpárti élelmiszerboltba, majd az ott lévő eladónak kést szegezve az aznapi bevétel átadását követelték. Az eladó ezt megtagadta, ami után dulakodás alakult ki, és végül az élelmiszerbolt alkalmazottja 21 ezer forintot átadott támadóinak. A boltos a dulakodásban nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A bejelentést követően azonnal, forró nyomon kezdődött a tettesek üldözése, melyhez nyomozókutya segítségét is igénybe vették a rendőrség munkatársai.

2008. július 25.

Már Ázsiában teker

A pekingi olimpiára kerekező Cseuz László már megérkezett Sanghajba, ahová Vancouverből repült. Mint ahogy sms-ében megírta: előtte kitérőt tett Victoriába, mert nem jól értette az eredeti meghívója lakhelyét, és csak később tudta meg, hogy nem Vancouverben, hanem Victo-riában lakik. Ezért biciklivel és komppal elment a városba, mely 80 kilométeres plusz utat jelentett számára. Vancouveri vendéglátói - Molnár László és felesége, Csilla - még a repülőtérre is kimentek, hogy az ügyintézésnél segítsenek. A tanár urat Victo-riában is szeretettel fogadták, finom vacsorát, külön szobát és fürdőszobát kapott - írta még az Amerikai kontinensről a sportember.

2008. július 25.

Nyomravezetői díj

A napokban történt szentesi rablás ügyében díjat tűzött ki a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság vezetője. Július 14-én a kora hajnali órákban az egyik szentesi sörözőben két ismeretlen férfi jelent meg. Egyikük az alkalmazottat a bevétel átadására szólította fel, és nyomatékul meg is ütötte őt. Miután a bántalmazott felszolgálónő a követelésnek eleget tett, egy feltehetően MZ ETZ típusú, ezüst színű motorral távoztak. A bántalmazó 170-175 cm magas, vékony testalkatú, sötétkék vagy fekete egyszínű dzsekit és nadrágot viselt. Kezén fekete, tenyér részen bordó bőrkesztyű volt, és egy régi típusú világos, háromszög alakú hátizsák volt nála. Fején motoros, sötét színű, minta nélküli "szkafander" bukósisakot hordott, melynek plexije fekete. A másik elkövető alacsonyabb férfi, fején ugyancsak sötét "szkafander" bukósisak volt. Lila színű melegítő-szerű dzsekit és rövidnadrágot viselt. A nyomozás segítése érdekében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek - személyének titokban tartása mellett - 150 ezer forint jutalmat tűzött ki. Azok, akik a bűncselekmény körülményeiről és az elkövetőkről érdemi információval rendelkeznek jelentkezhetnek a Szentesi Rendőrkapitányságon, illetve a 63/561-310-es telefonszámon vagy a 107-es, 112-es segélyhívókon.

2008. július 25.

Tóth Ernőre emlékeztek

Az idén 12. alkalommal rendezték meg a Szentesi Kinizsi asztalitenisz csapatának szervezésében a Tóth Ernő Emlékversenyt. A közelmúltban lezajlott esemény nemzetközi jellegét román asztaliteniszezők jelenléte színesítette. Az emlékversenyen a következő eredmények születtek: Nyílt egyéniben Tóth Ferenc (Kiskunhalas) lett az első fővárosi versenyzők előtt. Az NB III. DC csapatversenyben Pestújhely I. számú csapata győzött, míg az NB II. DC. csapatversenyben az ATSK Szeged gárdája győzedelmeskedett. Az amatőr egyéni versenyben a TT Oradea (Románia) csapatában versenyző Rusu Stefán szerezte meg az első helyet. A szentesi versenyzők közül amatőr egyéniben ifj. Hegedűs Gábor a negyeddöntőig menetelt. A csapatversenyben pedig szintén döntőig jutottak a Kurca-parti asztaliteniszezők.

DVZ

2008. július 25.

Családi események

Született: Horváth Lászlónak és Kovács Reginának Levente, Halmai Zsoltnak és Nagy Beátának Enrikó, Márkus László Attilának és Biró Edinának Alexandra, Pap Ferenc Jánosnak és Lajtár Erzsébet Johannának Zétény Ákos, Berezvai Zoltánnak és Németh Mónikának Bálint, Magyar Dénesnek és Szénási Júlia Zitának Bianka, Gyurász Titusznak és Bartók Niko-lettánek Titusz, Gyevi-Szabó Attilának és Fazekas Olgának Eliza, Nagy Zsoltnak és Szélpál Tünde Ágnesnek Roland Szabolcs, Gila Csabának és Csatordai Olgának Gergely nevű gyermeke.

Elhunyt: Horváth József, Pintér Antalné Bencsik Éva Jolán, Nemes Sándor József, Juhász Pálné Tösmagi Franciska.