2008. július 25.

Épületeken dolgoznak

Autómosók, bankbővítés

A Kossuth utcán hamarosan újabb bankot kereshetünk fel, egy jelenlegi bankfiók pedig bővülni fog. Már zajlik a főutcán a 8. szám alatti üzlethelyiség átalakítása. A korábbi kínai üzlet helyén egy budapesti bank rendelkezik építési engedéllyel, tudtuk meg a polgármesteri hivatal műszaki osztályán. Lajos István főtanácsos elmondta: az üzlethelyiség földszintjén egy 7 munkahelyes bankfiókot alakítanak ki, mely a tervek szerint az ügyféltérrel, kiszolgáló helyiségekkel, tárgyalóval összesen 191 m2 alapterületű lesz. Az utcai rész is felújításra kerül, világító bankfeliratokat helyeznek el a homlokzaton.

A Raifaissen-bank bővíteni szándékozik a 13. szám alatti, már meglévő fiókját. Az ügy még építéshatósági folyamatban van, a bank a szomszédos, megszűnő élelmiszerüzlet mintegy kétharmad részét venné át, ez egyben munkahelybővítést is jelent. A lámpás kereszteződésben is folynak munkálatok, információink szerint a volt tapétaüzlet helyén is egy újabb bank létesülne. Semmi konkrétumot nem tudott mondani erről a műszaki osztály illetékese, mert azon kívül, hogy egy pénzintézet megkereste őket, tárgyalásig nem jutottak, tervet sem láttak még.

Új autómosók is épülnek a város szélein. A háromból az egyiket az Attila utcában már üzembe is állították. Itt egy gyulai székhelyű kft. rendelkezik használatbavételi- és telepengedéllyel, s egy négyállásos kézi autómosót adtak át a járművezetőknek, kiszolgáló épülettel, takarítóállással, hét parkolóval. Eléggé korszerű technikáról van szó, magyarázta Lajos István: a mosás nagynyomású samponos melegvízzel, az öblítés hidegvízzel történik. Pénzbedobós és kártyás működtetésű, teljesen automatikus rendszer. A Vásárhelyi úton 3 állásos kézi autómosó építése kezdődött meg, melyhez 8 parkoló tartozik, valamint autókozmetikázó épület. Szentesi kft. építi, de arról, hogy az autósok mikor vehetik igénybe, még nem rendelkezik információval a műszaki osztály. A Csongrádi úton 3 állásos kézi mosó és szociális épület munkálatai folynak. Innen a tisztított szennyvíz zárt aknába kerül, a másik kettőnél a szennyvízcsatornába.

D. J.