2008. július 25.

Megyei polgárőrnap

Minden évben más-más településen rendezik meg a megyei polgárőrnapot. Idén Szentes ad helyet az eseménynek. Sorban a tizenkettediknek. Úgy hírlik, hogy már nyolc évvel ezelőtt szóba került a Kurca-parti rendezvény. Ebben a megyei vezetőség és az önkormányzat előre egyeztet. Hiszen nagyobb részt az önkormányzatok viselik a terheket, mellettük vállalkozók, magánszemélyek támogatják a polgárőrnapot. A tavalyi sán-dorfalvi rendezvény is közel 1,4 millió forintba került.

Szentesen augusztus 2-án a művelődési és ifjúsági ház (és környéke) ad helyet a rendezvénynek. A "gödör"-ben sorakoznak fel a polgárőrök, ott lesz a megnyitó is, valamint a kulturális műsor. (Ugyanott vásárosok kínálják majd portékáikat, az éhezők és szomjúhozók kívánságát külön vendéglátóegység és büfé teljesíti.) A program: délelőtt 9 órakor a meghívott vendégek és egyesületek gyülekeznek, azt követően megnyitó beszédek hangzanak el. Délelőtt 10 órakor megkezdődnek a szakmai bemutatók a Kurcán túli focipályán, benne a Vám- és Pénzügyőrség, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, a Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság bemutatói. A sportpályán rendezik meg a megyei közlekedési versenyt is.

A délután fél 2-kor kezdődő kulturális programban lesz karate, hastánc, modern- és néptánc-bemutató, fellép a nagymágocsi citerazenekar, fél háromtól Ihos József, míg 16 órától Páyer András szórakoztatja a közönséget.

A polgárőrök főző-, horgász- és vízibiciklis-versenyen, KRESZ-vetélkedőn, valamint kötélhúzásban mutathatják be tudásukat és erejüket. Gránicz Páltól, a Szentesi Polgárőr Egyesület vezetőségi tagjától megtudtuk, több ezer vendéget várnak a Kurca-parti településre. Ez alkalomból a polgárőrök és családtagjaik számára a Tisza Volán kedvezményes utazási lehetőséget biztosít, a ligeti uszodában szintén kedvezményes áron strandolhatnak a résztvevők.