2008. július 25.

A Tour de France után

Három hetes kerékpártúrán vannak július 4. óta a St. Jupát SE tagjai. A nyolc fős csapat a tervek szerint július 27-én érkezik haza Magyarországra. Szerkesztőségünk folyamatosan figyeli merre tekeregnek a biciklisek, akik legutóbb, július 24-én jelentkeztek.

Előző nap élőben bepillanthattak a Tour de France résztvevőinek aznapi versenyébe is. Az esti táborverés után pedig egy belga férfivel beszélgettek, akinek nagyon tetszett a túrázók ötlete, ezért megajándékozta őket hat félliteres kólával és egy rekesz ásványvízzel. A csapat tagjai ezért nagyon hálásak voltak.

Reggel az előző napi élményekkel feltöltekezve vágtak neki a Col de la Bonette nevű hágónak. Ez a reggel talán a leghidegebb volt a túra során, ezért nem vártak sokáig és a táborbontás után rögtön nekikezdtek a legmagasabb európai hágó meghódításának. Az időjárásra nem lehetett panaszuk, hiszen végig ragyogó napsütés volt, egy felhő sem takarta el a napot. Majd nagy gurulás következett, 2800 méterről pillanatok alatt 1900 méterre ereszkedtek, s ezután már kezdett szelídülni a lejtő is. A táj természetesen végig csodálatos volt. Aznapi útjuk végére elég közel kerültek a tengerhez, táborukat csupán 20-30 kilométerre verték fel tőle. Mint elmondták, július 25-től pedig már belevetik magukat a Riviérába, ahol terveik szerint sokat napoznak és fürödnek.

Immár tehát közel útjuk vége és nemsoká indulnak vissza a St. Jupát SE kerékpárosai Magyarországra. Franciaországból hazafelé - mint ahogyan túrájuk elején is - autóval szállítják őket, s várhatóan július 27-én érkeznek meg városunkba.

Az úton lévőkről a St. Jupát SE honlapján találhatók friss információk (www.jupat.hu).

Köszönet az egyesület működését támogatóknak: Szentes Város Önkormányzata, NCA, SZJA 1% felajánlók, Pendola Kft., Dan-Aqua Öntözéstechnikai Kft., Linea-H Bt., Agroteam '97 Bt., Caprix Kft., Gumiabroncs '96 Kft., Beleon és Társa Kft., ITV Szentes Kft., Royal 03 Bt. (Pont Büfé), Csavarker Kft.

(X)