2008. július 25.

Elfogták a rablókat

Nyomozást rendelt el a szentesi rendőrkapitányság július 22-én, kedden két ismeretlen férfi ellen, akik délelőtt 10 óra 30 perckor - fejükre húzott harisnyával - bementek az egyik felsőpárti élelmiszerboltba, majd az ott lévő eladónak kést szegezve az aznapi bevétel átadását követelték. Az eladó ezt megtagadta, ami után dulakodás alakult ki, és végül az élelmiszerbolt alkalmazottja 21 ezer forintot átadott támadóinak. A boltos a dulakodásban nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A bejelentést követően azonnal, forró nyomon kezdődött a tettesek üldözése, melyhez nyomozókutya segítségét is igénybe vették a rendőrség munkatársai. A szemtanú által adott személyleírás, valamint a lakosság körében végzett széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően egy 26 éves és egy 16 esztendős férfi került a rendőrség látókörébe, akiket a bűncselekmény elkövetése után másfél órával a közrendvédelmi állomány parancsnokai az utcán elfogtak. Elfogásukkor a két férfinál, akik ellen rablás miatt indult büntetőeljárás, megtalálták a rabláskor használt harisnyákat is. A tettesek ellen - őrizetbe vételük mellett - kezdeményezték az előzetes letartóztatásba helyezésüket. Érdekesség, hogy a felnőtt korú elkövető többszörösen büntetett előéletű, míg 16 éves társa ellen jelenleg is folyamatban van egy büntetőeljárás, ráadásul próbára bocsátás ideje alatt követte el ezt a mostani bűncselekményt. A rendőrség munkatársai kérik, hogy ha bárki hasonló bűncselekmény áldozata lenne, igyekezzen megfigyelni minél jobban támadói ruházatát, alkatát, majd, amint lehetséges, azonnal a rendőrséget értesítse. A korábban - szintén a Felsőpárton elkövetett - csuklyás rablás ügyében felajánlott 300 ezer forint nyomravezetői díj továbbra is érvényben van.

Gépalkatrészeket loptak egy berekháti telephelyről ismeretlenek. A tolvajok mintegy 100 ezer forintnyi alkatrészt vittek el a helyszínről. Szintén ebben a városrészben történt, hogy egy vendéglátóhelyre törtek be a bűnözők. Ők a játékgépet feszítették fel, és ugyan csak 100 ezer forinttal távoztak. Mindkét bűncselekmény elkövetőit, összesen három személyt, szerdán elfogták a rendőrök. A kihallgatások során kiderült, hogy az előállított személyek alaposan gyanúsíthatóak a korábban történt Akácfa utcai élelmiszerboltba, valamint a Tópart Sörözőbe történő, több százezer forintos kárt okozó betöréssel is.

Eljárás indult egy szegvári férfi ellen, aki a Rákóczi utcán éppen egy telefonfülke készülékét igyekezett felfeszíteni a benne lévő pénzért, amikor a rendőrjárőrök tetten érték.

Elloptak egy táskát, a benne lévő mobiltelefonnal együtt a ligeti uszodában. Az elkövető később a táskát eldobta, csak a készüléket tartotta meg.

H.V.