XL. évfolyam 24. szám

2008. június 20.

Munka vége, jöhet a szünidő

Ezrek várták városunkban is az utolsó tanítási napot, mely megelőlegezte a következő két hónap felhőtlen hangulatát. Noha az utolsó tanítási nap már minden intézményben elég lazára és felhőtlenre sikerült, azért a gyermekek és fiatalok szívében még maradt egy kis szorongás, hiszen bizonyítványukat csak egy-két nappal később kapták meg a nebulók. Utána következhetett az igazi felhőtlen öröm, hiszen az ünnepélyes pillanattal együtt beköszöntött a nyári kikapcsolódás korszaka. Az az időszak, amikor nem feltétlenül kötelező este 10 órakor ágyba bújni, s nem szólal meg riasztó hangján az ébredést provokáló vekker, üzenve, hogy indulni kell a mindennapi feladatvégzés helyszínére. A következő hetekben nem lesz szorultság a gyomrokban az ígérkező feleletek miatt, júliusban és augusztusban valószínűleg nem a sok-sok tudomány raktározódik el a diákok elméjében. A strand, a baráti beszélgetések, a kirándulások és a nyaralás marad meg mindenki fejében és lelkében emlékképként.

2008. június 20.

Csongrádi az új vezetés

Keserű Imre nem maradhat

A Csongrád Megyei Közgyűlés június 19-i soros ülésén számos személyi kérdésről döntöttek a képviselők, egyebek mellet napirenden volt a szentesi középiskolák vezetőinek megválasztása is.

A Horváth Mihály Gimnázium és a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola igazgatói székére a gimnázium matematika szakos tanára, Tóth Tibor és a csongrádi dr. Magyar Lászlóné magyar, ének, orosz, német szakos tanár, jogász nyújtotta be pályázatát. A közgyűlés dr. Magyar Lászlóné mellett döntött, őt nevezték ki a gimnázium és tagintézményének élére. A leendő igazgató elmondása szerint szeretne egy működőképes, korszerű iskolát létrehozni. Szeretné, ha az iskolák hivatásuk magaslatára kerülnének, és a tanárok visszakapnák régi jó tekintélyüket. A kinevezett vezető nem tervezi Keserű Imre visszavételét, ennek indoka, hogy nem ő tette ki a tanárt, egyszerűen a szerződése lejárt és az eddigi igazgató azt nem hosszabbította meg.

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola és a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola igazgatói tisztségére a jelenlegi megbízott igazgató, Dongó László és a csongrádi Pintér Etelka pályázott. A középiskolák vezetőjének Pintér Etelkát választotta meg a megyei közgyűlés. Az igazgatónő középiskolai tanulmányait a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskolában végezte, sőt pedagógus pályafutását is ott kezdte. Később egy magániskolában volt igazgató, néhány éve azonban egy szegedi iskolában tanít. A közeljövőben szeretné megismerni kollégáit, illetve az intézményt, amelyben egyelőre nem tervez átszervezéseket. Elmondta, hogy véleménye szerint a képzésnek folynia kell és az iskolának alapvető feladata az oktatás, valamint fontos a diákok igényéhez igazítani a képzési kínálatot.

Cseh-Lakos

2008. június 20.

Vitassuk meg

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szentesi Szervezete a Kurca-parti esték rendezvénysorozatára várja az érdeklődőket, ahol Vitassuk meg címmel fogadóórát tartanak a Fidesz Magyar Polgári Szövetség szentesi képviselői. A találkozó június 25-én, szerdán 18 órakor lesz a Művelődési és Ifjúsági Házban.

2008. június 20.

A mosdóban rabolták ki saját diáktársukat

Két értékes kerékpárt loptak el, június 17-ére virradóra Szentesen. Ismételten felhívjuk a kerékpár tulajdonosok figyelmét arra, hogy értékes járművükhöz érdemes valamivel magasabb árkategóriás zárat választani, és minden esetben zárják hozzá a biciklit valamilyen rögzített tárgyhoz.

2008. június 20.

Plusz költség az uszodában

Új bérleteket, jegyeket kellene kitalálni

Vidovics Ferenc felvétele a tavalyi úszótáborban készült

Felháborodott anyuka kereste fel szerkesztőségünket azzal az észrevétellel, hogy számára érthetetlen miért kell 330 forintot fizetnie azért, hogy táborozó gyermekeiért bemenjen a ligeti strandfürdő területére. Mint elmondta, ahhoz hogy átöltöztesse gyermekét, és öszszepakolja cuccait mindöszsze 20 percet kellene eltöltenie az uszodában, ahol nem kíván fürdeni.

2008. június 20.

Az ötvenedik június 16-a után

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy az ő nagyapja vértanú. Méghozzá kommunista. Sőt: "Jézusi értelemben vett kommunista." Ezt a meggyőződését deklarálta az egész ország nyilvánossága előtt a hálás unoka, aki számára nem jelentett problémát annak megfejtése, hogy miként lehet kommunista szívvel egy megvert, megalázott népért hőssé válni.

2008. június 20.

Egy elfeledett orvostudor

Százharmincöt éve hunyt el Dr. Csikányi Károly

Dr. Csikányi Károly és felesége

"Nem szorult emléke hosszú dicsbeszédre, hangzatos szavakban foglalt magasztalásra. Hiszen egyformán ismeré gazdag és szegény; az úri kényelem és a szükséggel küszködő család. Egyformán törlé le a gazdagnak és szegénynek fájdalomsajtolta könnyeit. A tudomány, fáradhatatlanság és lelkiismeret egyformán jelent meg az ő személyében a szegénynek szalma nyoszolyája, és a dúsgazdagnak selyem párnája előtt!

Az ő sírja előtt nemcsak az ő családja hullatá könnyeit, hanem egy közönség vivé oda szeretete és becsülése utolsó zálogát. Szentes városának 22 éven át fáradhatatlan, munkás, lelkiismeretes tiszti főorvosa - Felejthetetlen vagy! Emléked itt maradt a szegények és gazdagok háza fedelei alatt. Legyen könnyű a hant poraidnak!"

2008. június 20.

Jelentés az elvégzett munkáról

Szentes Városért Közalapítvány

A Szentes Városért Közalapítvány az alábbiakban számol be 2007-ben végzett tevékenységéről.

Az év folyamán a Kuratórium 4 alkalommal ült öszsze; 16 napirendi pontot vitatott meg. A személyi jövedelemadó 1%-os befizetések kapcsán 43.686 Ft folyt be a Közalapítvány számlájára.

2008. június 20.

Cukorbetegek

A szentesi cukorbetegek egyesületének tagjai június 27-én, pénteken délután fél 3-kor tartják összejövetelüket a Dr. Bugyi István Kórház igazgatósági épületében.

2008. június 20.

Kétezer adagos konyha

Évfordulók - 2008.

160 éve, 1848. június 15-én a szentesi birtokos lakosok közgyűlése határozatot hozott az 1836/37. évi örökváltsági szerződés felmondásáról, vagyis a váltsági tartozások törlesztésének felfüggesztéséről. Az ebből keletkezett úrbéres per utóbb a Károlyi grófok javára dőlt el.

130 éve, 1878. június 17-én dr. Uhlár Istvánt a szentesi katolikus egyházközség plébánosává  választották. (41 éven át Szentesen szolgált.)

110 éve, 1898. június 18-án egy század katonaság érkezett Szentesre, hogy megakadályozza a munkások várható újabb tüntetését.

60 éve, 1948. június 19-én született Kruzslicz Pál népművelő, igazgató, újságíró, lapszerkesztő, riporter, rádiószerkesztő, a Rádió Szentes stúdióvezetője, a Csongrád Megyei Közművelődési Egyesület elnöke.

40 éve, 1968 júniusában ötmillió forintos beruházással megkezdődött a Kertészeti Kutató Intézet korszerűsítése.

30 éve, 1978 június folyamán átadták rendeltetésének a középiskolai kollégium 2000 adagos új konyháját és a 240 férőhelyes éttermét.

Összeállította:
Labádi Lajos

2008. június 20.

Bezárósdi

Egy, már korábbi képviselő-testületi ülésen Horváth István azon véleményének adott hangot, hogy szerinte a mozi bezárása elkerülhetetlen. A Pálmások Szövetségének képviselője úgy gondolja, hogy a jövőben a vetítéseket a Művelődési Központ Tóth József utcai épületében kellene megoldani.

2008. június 20.

Nyilatkozat az uszodai úszásoktatásról

Tisztelt Szerkesztőség!

A munkatársukkal június 17-én folytatott telefonbeszélgetés során elhangzottakat fenntartva, az információkat kiegészítve az alábbi nyilatkozatot teszem.

2008. június 20.

Kérészélet

Tiszavirágok lepték el a Tisza felszínét június 17-én a folyó szentesi szakaszán, rajzó kérészek ezreit lehetett látni a strandnál. Mindez néhány óra alatt játszódott le, tehát az átalakulás, a fajfenntartás, a halál és a továbbélés. A peték pedig lesüllyedtek a meder fenékre. Idén egy kicsit elhúzódott a 8-12 centiméter hosszú rovarok rajzása, melynek oka talán a korábbi hetek szeles, viharos, esős időjárásával magyarázható. A párosodás után a megtermékenyített peték lesülylyednek a mederfenékre, a kikelő lárvák pedig befúrják magukat a meder falába és a víz felé nyitott vájatban élnek három évig egymáshoz közel, tíz-százezres egyedszámú telepeken. Három év után június elején a kérészek előbújnak üregükből, és a víz felszínére emelkednek. A kikelő szárnyas egyedek a víz felszíne közelében megkezdik rajzásukat, vagyis párzásukat a néhány méter magasságú kavargó tömegben. A párzás után a hím rövidesen elpusztul, a nőstény a vízbe rakja a petéit, majd párja sorsára jut.

2008. június 20.

Új korszak kezdetén

Több százan ballagtak el az általános iskolákból

Ünneplő szülőkkel és rokonokkal, az általános iskolától és társaiktól búcsúzó gyermekekkel teltek meg városunk iskolái a hétvégén. Virágcsokrokat és ajándékba kapott plüssfigurákat vittek magukkal a végzős diákok, akik eddigi életük fontos helyszínén, általános iskolájuk tantermein és udvarán utolsó alkalommal haladtak végig. Lépteik közben pedig felelevenítették azt a sok-sok élményt, mely döntően meghatározza életük most lezáródó első nagy periódusát. A tantermekben a kisebb diákok mosolygós arccal, feldíszített padokkal várták a szeptembertől már középiskolába járó társaikat. A táblákra rajzolt bölcs üzenetekkel, idézetekkel is ellátták őket, tudva azt, hogy ez a nap mérföldkövet jelent majd életükben, hiszen a ballagók lépteikkel a gyermekkort egy kicsit hátrahagyva indultak el a felnőttkor felé. A középiskola már egy új korszakot jelent életükben, ismeretlen, az eddigiektől eltérő élményekkel, sikerekkel gazdagítja életüket. Új társak ismerik majd meg egymást, kötnek hosszú időre szóló barátságokat, segítnek a folyamatos megmérettetést jelentő dolgozatokra, feleletekre való felkészítésben. Most még ismeretlen, s talán kicsit félelmetesnek tűnik a nyolcadikosoknak az új tanév, de a ballagáson is gyermekük lépteit figyelő szülők mindig is mellettük lesznek biztos támaszként, s a tarisznyákban elvitt emlékek intik őket arra, hogy az általános iskolában átélt dolgokra mindig emlékezhetnek, s a megszerzett tudásra mindig építhetnek majd.

Cs.I.

2008. június 20.

Megszerettetni a művészetet

Nehéz, de eredményes évet zárt a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola. Az oktatási intézmény nemcsak hatóságilag, de szakmailag is kiválóan teljesített a minősítések során. Tizenkét tanár és maga a program is kiváló minősítést kapott. Szinte a legmagasabb pontszámot kaptuk - újságolja Keller Jánosné igazgató, aki ebben az időszakban szakértőként is járta az országot. Mint mondja, a munkát több okból vállalta, egyrészt, hogy segítsen a hasonló működésű iskolákon, azon túl pedig, hogy tapasztalatokat szerezzen.

2008. június 20.

Környezettudatosan

Sajóbábonyban rendezték meg a VII. Országos Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Versenyt nemrégiben. Megyénket két csoport képviselte: az idei megyei győztes, a Koszta József Általános Iskola és címvédőként a múlt évi országos győztes, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola.

2008. június 20.

Szerelmek is szövődtek

Angol vendégek a Deákban

A Deák Ferenc Általános Iskolának angliai vendégei érkeztek májusban, akik jót bográcsoztak, élvezték a lovaglást, felléptek a Deák Diák Show-ban, s egy iskolai diszkózás alkalmával még szerelmek is kialakultak.

Egyik évben a Deák iskola látogat Angliába, másik évben liverpooli partnerintézményükből, az All Saints katolikus általános iskolából jönnek hozzájuk vendégeskedni a diákok. A kapcsolat az uniós Comenius programnak köszönhető, mely még 2000-ben indult, mondta el Baranyi Szilvia program-koordinátor. Az angoltanár egy évet töltött kint ösztöndíjasként a 2003-2004-es tanévben, a Tempus Közalapítvány Világnyelv / Mesterfokon elnevezésű pályázatában. Jelenleg nincs futó projekt, új pályázatuk még elbírálásra vár, így ez a táborozás pusztán baráti, magyarázta Szilvia. Húsz tanuló és hat felnőtt érkezett, köztük az iskola igazgatója, Steve Sanderson. Minden alkalommal más gyerekeket hoznak, ezzel a céljuk nem titkoltan az, hogy kinyíljon a szemük a világra.

2008. június 20.

Gyalogjáró szavak

Több ezer írás közül

Harminc év munkáiból, napi- és hetilapokba írt cikkeiből, a Magyar Rádió szegedi és szolnoki stúdiójában, szilveszteri rádiókabarékban, kiállítások megnyitóján elhangzott írásokból szemezgetve készült el Kruzslicz Pál népművelő, újságíró eddigi munkásságából összeállított Gyalogjáró szavak című kötete.

2008. június 20.

Múzeumok éjszakája

Tavaly, első alkalommal Szentesen több százan kóstoltak bele abba a különleges hangulatú éjszakába, melyet egy kivilágított múzeum és a változatos kísérőprogramok jelenthetnek. Idén is csatlakozik a Koszta József Múzeum a Múzeumok éjszakája rendezvényhez, a szlogen nem változott: "Ez az éjszaka más, mint a többi". A Szent Iván-éji hagyományok ápolásában 2008-ban országosan már 200 közgyűjtemény vesz részt.

2008. június 20.

Animációsfilm-rajzoló

Animációsfilm-rajzoló OKJ-s képzést indít a Magyar Rajzfilm Kft. Budapesten. A 8 hónapos képzés heti 2 alkalommal lesz, délelőtt vagy délutáni csoportban, ahol rajzfilmrendezők oktatnak. A megszerzett tudás hasznosítható rajzfilmstúdiókban és számítógépes munkáknál.

Rajzfilmes tábort szerveznek 6-17 éveseknek egész nyáron, Óbudán. A gyerekek elkészíthetik a stúdióban első rajzfilmjüket, melyet hazavihetnek. A tábor 5 napos, 9-16 óráig tart. Felvilágosítás az 1/250-1355 és az 1/250-0432 telefonszámokon vagy a www.magyarrajzfilm.hu címen.

2008. június 20.

Megkérdezzük az olvasót

Egy könyvtár munkáját leginkább az minősíti, hogy mennyien veszik igénybe szolgáltatásait, mennyien használják, s mennyire elégedettek az olvasók mindazzal, amit az intézmény számukra nyújtani tud.

Változó világunkban a könyvtár is folyamatos megújulásra, változásra kényszerül, ha meg akarja tartani használóit.

2008. június 20.

Katona Alapítvány

Katona Kiss Ferenc festőművész, feleségével Túri Júliával képzőművészeti alapítványt hozott létre egymillió forintos tőkével, 40 éven aluli festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Az alapítvány ösztöndíját, 150 ezer forintot Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni. Az alapítványt a város különdíjjal támogatja.

2008. június 20.

Évek munkája érett arannyá

Hátsó sor: Csepregi István szakosztályvezető, Dobai János, Lajos Máté, Miskolczi Balázs, Szabó Csaba, Polyák András, Borbás Tamás Középső sor: Boldizsár Máté, Bárány Róbert, Mihály Róbert, Tóth László, Tóth György, Szabó Dániel, Bozóki Zoltán edző Első sor: Tolnai László, Pengő Ferenc, Bordács László, Páger György, Érsek Zsolt, Polyák Csaba
A képről hiányoznak: Pataki Csaba, Gyukics Zsolt, Tihanyi Gábor és Banka Roland

Megnyerte a megyei másodosztályú pontvadászatot a Szentesi Kinizsi labdarúgó csapata - az aranyérmeket csütörtökön vették át a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetségben -, amely azt jelenti, hogy augusztusban egy szinttel fentebb, az első osztályban szerepelhetnek Bozóki Zoltán tanítványai. A vezetőedző lapunknak adott interjújában elmondta, hogy mindenképpen szeretnének megragadni a "megye egyben", sőt, akár ők lehetnek majd a következő szezon meglepetéscsapata.

2008. június 20.

Kecskés Tamás magyar bajnok

Labdarúgás NB I.

Kecskés Tamás a legfrissebb magyar bajnok labdarúgásban

A korábbi utánpótlás-nevelés munkája beért. Hiszen most is bebizonyosodott, hogy a város labdarúgó utánpótlása olyan játékosokat nevelt ki, akik sikeresen helyt álltak a magyar NB I-es labdarúgó bajnokságban. Fényes bizonyítéka az említetteknek, hogy rövid időn belül - az MTK színeiben - Némethy László után, Kecskés Tamás a második olyan szentesi fiatalember, aki a kék-fehérek csapatában bajnoki aranyérmet szerzett az NB I-ben.

2008. június 20.

Rekordkísérlet

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága együtt-működve Tisza-menti partnereivel a "Vizek Éve" keretében Tisza Hete rendezvénysorozatot szervez, melyhez Szentes Város Önkormányzata is csatlakozott. Legjelentősebb eseménye a Tiszai Nagy Vízitúra és Guiness Rekord kísérlet, melyre június 22-én, vasárnap 9 és 11 óra között kerül sor a Tisza-parton a hajóállomásnál lévő St. Jupát vízitelepen.

A rekordkísérletben mindenki részt vehet kézzel hajtott vagy motoros vízi járművel, aki regisztrál és június 22-én, 9 és 11 óra között legalább 15 percig a vízijárművel a Tiszán tartózkodik.

Regisztráció a helyszínen 8.30-tól!

2008. június 20.

Szigeti varázs

Negyedik alkalommal rendezték meg a Margitszigeten június 6-8-a között a háromnapos sportfesztivált, melynek ez évben először a szeniorok számára kiírt úszóverseny is része volt. Nagy sikere volt a rendezvénynek, amelyet a baráti hangulat, valóban a családok és a sport ünnepévé tett. A Szentesi Delfin versenyzői közül 9 versenyző vett részt.

Pólyáné Téli Éva: 50 mell, 50 pille, 50 gyors 1.; Mel-kuhn Dezső: 50 mell, 50 pille 1. 50 hát, 50 gyors 2.; dr. Bakacsi Gyula: 50 mell 1. 50 hát, 50 gyors 2.; Barakonyi Judit 50 mell 1. 50 gyors 2.; Kovácsházi Miklós: 50 mell, 50 hát, 50 gyors 2.; Balázsné Lukátsy Kati: 50 gyors 1. 50 mell, 50 hát 2. 50 pille 3.; dr. Petz János: 50 gyors 2.; 4x50 m MIX gyorsváltó: IV. kcs. 2. Szentes (Kelő, Lukátsy, dr. Kanyó, Somlai).

Pólyáné Téli Éva

2008. június 20.

Sakktábor

A Művelődési Központ nyári sakktábort szervez két csoportban a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Az első csoport foglalkozása június 30-július 4-ig, a második csoport július 7-11 -ig naponta 8-16 óráig tart. A tábor vezeti Kőhalminé Forrai Julianna pedagógus, sakkoktató. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Móricz művelődési házban június 26-ig, hétfőn és csütörtökön 16-18 óráig, illetve telefonon a 311-765 számon.

2008. június 20.

Úszni tudóknak

Hagyományos nyári úszótáborába hívja a gyerekeket a sportközpont és a városi úszóklub. A szervezők 8-14 éves, úszni tudó fiatalokat várnak június 23. és július 11. között. A napirendben reggel 8 órától 9.45-ig, illetve negyed háromtól 3 óráig szerepel úszás. Emellett délelőtt és délután szabadprogramokon kapcsolódhatnak ki a gyerekek, úgy mint rajzverseny, mesemondó verseny, kézműves foglalkozások, logikai játékok, számháború, tájékozódási verseny. Érdeklődni lehet Paulovics Tamás edzőnél a 70/253-3036-os számon.

2008. június 20.

Drámaisok találkoznak

A Horváth Mihály Gimnáziumban harminc éves drámais találkozót szerveznek június 20-án és 21-én. A rendezvény keretében június 20-án, pénteken 18 órától az ifjúsági házban Ratkai János fotókiállításának megnyitójára kerül sor. 19 órától Horváth Krisztián és együttese játszik az ifjúsági parkban. 20 órától Perjésné Dózsa Erzsébet, Keserű Imre, Poszler György, Rácz Attila, Feszt-baum Béla (képünkön), Hollmann Endre és Papp László Felolvasó színháza vár mindenkit a zeneiskolában. A két napos program második napján, szombaton 15 órától az ifjúsági park szabadtéri színpadán a volt drámaisok adnak elő osztályonként 10 perces produkciókat. A fellépés a tavaly végzettek színpadi munkájával kezdődik, időrendben visszafelé halad és az 1982-ben ballagottak fellépésével fejeződik be. A műsort Keserű Imre vezeti. 20 órától a találkozó 1,5-2 órás gálaműsorral zárul.

2008. június 20.

Hőguta

Egy asszony bemegy a patikába, és ciánt kér. A nő őszintén elmondja, hogy a férjét akarja megmérgezni. A patikus felháborodik:
- Mit képzel, asszonyom? Ha adnék magának, bűnrészessé válnék, mindkettőnket lecsuknának gyilkosságért.
Erre a nő elővesz egy fényképet, amin a férje látható félreérthetetlen helyzetben a gyógyszerész feleségével. A gyógyszerész felkiált:
- Hja kérem, nem mondta, hogy receptje is van!

2008. június 20.

Kis kukta

  • Pizza
  • Töltött karalábé
2008. június 20.

Búcsú a Petőfi cukitól

Lezárult egy korszak a Petőfi Cukrászda életében. A szentesi emberek kedvelt kávézója hatvan esztendő után július 1-jével bezár. Nem örökre ugyan, csupán a szálloda felújítása idejére búcsúzik a vendégektől. És azt szépen szeretné, ahogyan kell.

- A cukrászda tudomásom szerint 1948-ban, az államosításkor nyitott a mai formájában ­- meséli Horváth Zoltán mestercukrász, aki az említett hatvan évből negyvenet dolgozott a Petőfiben. Még tanulóként kezdett 1968-ban a Csongrád Megyei Vendéglátóipari Vállalat szentesi kirendeltségén. '72-ben már műszakvezető volt, '76-ban mestervizsgát tett, azután üzemvezető-helyettessé léptették elő, majd '81-től '93-ig az üzem vezetője lett. Azt követően napjainkig vállalkozóként üzemeltette a műhelyt és a cukrászdát.

2008. június 20.

Több mint ötezer kilométer

A képen Cseuz László Hamiltonban élő lánya, Cintia és családja

Múlt heti számunkban írtuk, hogy Cseuz tanár úr néhány napig a lányáéknál pihen Hamiltonban. Vasárnap azonban ismét útra kelt, és azóta folyamatosan küldi az SMS-üzeneteket.

Június 14.: Kerékpár felújítva, felszeléseim rendbe téve, fizikailag megújulva, néhány kilót visszaszerezve. Indulás vasárnap reggel Vancouver felé.

Június 16.: Nem kell sietnem, mert a lányom egy szép helyen foglalt szállást a 3. éjjelre, ami csak 300 km-re van. Szerencsére már egy nagy vihar előtt találtam ma szállást.

Június 18.: Tobermoryban vagyok, a Huron-tó partján kedd este. Holnap reggel a 6-os főút folytatásaként kb. 30 km-t komppal kell megtennem, más lehetőség nincs. Egyébként minden a tervek szerint halad. A hamiltoni pihenő nem ártott meg, fizikailag és lelkileg is rendben vagyok. Összes: 5439 km.

2008. június 20.

Niki nyert Pozsonyban

Múlt heti számunkban beharangoztuk, hogy a Szentes Városi Úszóclub mozgáskorlátozott versenyzője, Rácz Nikolett Pozsonyba készül. A 10 éves kislány igen jól is szerepelt élete első nemzetközi versenyén: 8 ország pa-rasportolói között 100 méter pillangón első lett, 50 m mellen, 200 m gyorson II., 100 m mellen 3. helyezést szerzett. Három további számban negyedikként ért célba a kislány, tájékoztatotta lapunkat edzője, Kovács Brigitta.

2008. június 20.

Véradás

A helyi TESCO Áruház, a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya június 27-én, pénteken 14-17 óráig véradást szervez az áruházban.

A véradásra vigye magával a személyiigazolványát és a TAJ-kártyáját!

2008. június 20.

Csák vidékbajnok

A lapzártánkkor érkezett hír szerint a Kaposváron zajló országos úszó vidékbajnokságon kiváló szentesi eredmény született: a '94-es születésű Csák Anikó 100 méteres mellúszásban vidékbajnoki címet szerzett. A 4x50 m lány gyorsváltó második lett, tagjai: Juhász Nóra, Elbert Stefánia, Mizere Flóra, Csák Anikó.