2008. június 20.

Környezettudatosan

Sajóbábonyban rendezték meg a VII. Országos Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Versenyt nemrégiben. Megyénket két csoport képviselte: az idei megyei győztes, a Kosz-ta József Általános Iskola és címvédőként a múlt évi országos győztes, a fábiánse-bestyéni Arany János Általános Iskola.

A téma nagyon aktuálisan a környezettudatos életvitel volt. A verseny három órán át tartó gyakorlati fordulóból és egy 12 oldalas feladatlapból állt. Szabadidőnkben a környezetvédelemhez kapcsolódva szennyvíztisztító-telepen és hulladékégető-műben tettünk látogatást. Miskolcon és környékén a természeti értékeket és történelmi nevezetességeket is megtekinthettük idegenvezető kíséretében.

Eredmények: A 12 induló csoport közül összetettben a fábiánsebestyéniek a 4. helyet érték el (Szabó Kitti, Varga Anikó Eszter és Miszlai Ádám, aki az egyéni feladatlap kitöltésében országos első is lett). Felkészítő: Faragó Ferenc.

A szentesi csapat összetettben 5. és a gyakorlati fordulót megnyerték. (Mátéfi Alexandra, Simonovics Erika, Tóth Nikolett). Felkészítő: Földi András, Fekete Zoltán, Szol-láthné Sárközi Sarolta.

Bízunk abban, hogy azok a gyerekek, akik részt vettek ezen a versenysorozaton, közreműködői voltak a programoknak, hazatérve a környezetükben is terjeszteni tudják azt az életszemléletet, mely szerint a természetet nemcsak szeretni, hanem védeni is kell.

Szolláthné Sárközi Sarolta
területi technika mk. vezető