2008. június 20.

A mosdóban rabolták ki saját diáktársukat

Két értékes kerékpárt loptak el, június 17-ére virradóra Szentesen. Ismételten felhívjuk a kerékpár tulajdonosok figyelmét arra, hogy értékes járművükhöz érdemes valamivel magasabb árkategóriás zárat választani, és minden esetben zárják hozzá a biciklit valamilyen rögzített tárgyhoz.

Egy vekkeróráért és egy gázpalackért törtek be egy nagyhegyi hobbitelekre. A tulajdonos még a rendőrség kiérkezése előtt rendet rakott a lakásban, így nehezebb volt a nyomok rögzítése, ami nehezíti a tettes kézre kerítését.

Lassan külön rovatot is indíthatnánk, amelyben kizárólag azokról a történetekről számolnánk be, melynek elkövetői iskoláskorú fiatalok. Íme a legfrissebbek:

Egy fiatalkorú és egy gyermekkorú elkövető ellen folyik eljárás zsarolás bűntette miatt, ugyanis a gyanúsítottak egy fiatalkorú fiút azzal fenyegettek meg, hogy ha az nekik nem ad át ezer forintot, akkor meg fogják verni. A gyermekkorú ellen nem indult büntetőeljárás, mert még nem büntethető, a fiatalkorú társa ellen viszont igen, ő akár öt éves börtönbüntetésre is számíthat.

Csoportos rablás miatt folyik eljárás három személy, két gyermekkorú és egy felnőtt korú ellen, akik idén május 16-án, az egyik iskolában a női mosdóban vették el egy lány értékeit. A sértett a tornateremből, óráról jött ki a mosdóba, amikor a gyanúsítottak közül a két fiatalabbik egyike kötözködni kezdett vele, majd a másikkal együtt berángatták a wc-be, ahová már a felnőtt korú gyanúsított is utánuk ment. Itt a sértett még kapott egy pofont, majd miután hárman a sarokba szorították, és egyikük lefogta, a felnőtt korú elkövető letépte a lány nyakláncát, elvette gyűrűit és karkötőit, majd megfenyegették, hogy ha bárkinek is szólni mer a történtekről, akkor annak további következményei lesznek. A két gyermekkorú elkövető ellen megszüntették az eljárást, a harmadik elkövető ellen viszont nem. Vele szemben - előzetes letartóztatása mellett - vádemelési javaslattal éltek a szentesi nyomozók a városi ügyészség felé. Ezért a cselekedetért a gyanúsított akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

H. V.