2008. június 20.

Katona Alapítvány

Katona Kiss Ferenc festőművész, feleségével Túri Júliával képzőművészeti alapítványt hozott létre egymillió forintos tőkével, 40 éven aluli festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Az alapítvány ösztöndíját, 150 ezer forintot Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni. Az alapítványt a város különdíjjal támogatja.

A pályázat feltételei: 40 éven aluli festőművész, diplomáját, oklevelét a Képzőművészeti-, Iparművészeti Főiskolán vagy tanárképzőben szerezte.

Csak realista szemléletű művekkel lehet pályázni és előre kell jelezni a pályaművek beküldésének szándékát. Három képet kell küldeni, egy kép mérete ne haladja meg az egy négyzetmétert. Mellékelni kell a művész életútját, írásban.

Minden pályázó csak egyszer nyerheti el az ösztöndíjat. A nyertesnek két éven belül a szentesi főtéri galériában önálló kiállítással kell bizonyítania, hogy milyen eredménnyel hasznosította az ösztöndíjat. Egy művet a városnak kell felajánlani. Az ösztöndíj külföldi tanulmányútra használható fel, melyről a kuratórium beszámoltatja a nyertest.

A pályaműveket szeptember 23-án 13-18 óráig lehet leadni a Művelődési és Ifjúsági Házban (Tóth J. u. 10-14). A pályázati anyagból október 4-31-ig kiállítást rendeznek. A díjátadó és megnyitó október 4-én, 15 órakor lesz a főtéri galériában.

Bővebb felvilágosítás kérhető Varróné Szabó Ildikótól (Művelődési Központ) a 63/ 314-211 vagy a 63/400-255-ös telefonszámon.