2008. június 20.

Évek munkája érett arannyá

Hátsó sor: Csepregi István szakosztályvezető, Dobai János, Lajos Máté, Miskolczi Balázs, Szabó Csaba, Polyák András, Borbás Tamás Középső sor: Boldizsár Máté, Bárány Róbert, Mihály Róbert, Tóth László, Tóth György, Szabó Dániel, Bozóki Zoltán edző Első sor: Tolnai László, Pengő Ferenc, Bordács László, Páger György, Érsek Zsolt, Polyák Csaba
A képről hiányoznak: Pataki Csaba, Gyukics Zsolt, Tihanyi Gábor és Banka Roland

Megnyerte a megyei másodosztályú pontvadászatot a Szentesi Kinizsi labdarúgó csapata - az aranyérmeket csütörtökön vették át a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetségben -, amely azt jelenti, hogy augusztusban egy szinttel fentebb, az első osztályban szerepelhetnek Bozóki Zoltán tanítványai. A vezetőedző lapunknak adott interjújában elmondta, hogy mindenképpen szeretnének megragadni a "megye egyben", sőt, akár ők lehetnek majd a következő szezon meglepetéscsapata.

- A most lezárult szezon kezdetén sem jelentették ki konkrétan, hogy kizárólag a feljutás lenne a cél.

- Szerettünk volna a dobogó környékén végezni, és odaérni a feljutást jelentő helyek valamelyikére. Az őszi szezon végén a második helyen álltunk, ekkor mindöszsze két pont lemaradásunk volt az első helyezettől, de az első tavaszi fordulót követően azonnal az élre álltunk, sőt hét pontra nőtt az előnyünk a minket üldözők előtt.

- Aztán ezt a hét pontot szépen leadták, és ponthátrányba kerültek.

- Becsúszott egy nem várt vereség a Zsombó ellen, és itthon kikaptunk a nagy rivális Székkutastól. A csapat tartását bizonyítja, hogy az utolsó három fordulóban, amikor mindenképpen nyerni kellett, hoztuk a kilenc pontot, és végül az élen fejeztük be a bajnokságot.

- Mivel voltak jobbak a többieknél?

- Már tavaly is szinte ez a társaság játszotta végig a bajnokságot, rutinosabbak lettek a fiatalok. A heti három edzés is rengeteget számított, no meg a jól sikerült nyolc hetes téli alapozás, ennek köszönhetően erőnlétileg egyetlen meccsen sem volt problémánk. Egyre jobban tudtuk játszani a letámadásos játékunkat, az ehhez kapcsolódó védőmunkát is jól alkalmaztuk, a labdatartás, és a rövid passzos játékkal sem volt probléma. Az egyik legtöbbet passzolós csapat mi voltunk a másodosztályban. A másik erősségünk a pontrúgások voltak, számos gólt értünk el ezeket követően. Sokat jelentet, hogy volt egy 20-22 fős keretünk, és ha akadtak is hiányzóink, pótolni tudtuk őket. A legtöbb pontot mi szereztük, a legtöbb gólt mi rúgtuk, úgy érzem megérdemelten lettünk bajnokok.

- Hogyan teljesítettek a játékosok?

- Miskolczi Balázsnak a kapuban voltak jó meccsei, jó védései, de volt egy-két gyengébb teljesítménye, az őt pótló Szabó Dániel jól látta el feladatát. Védelmünk a csapat stabilitását adta, viszonylag állandó jelleggel a Lajos Márk, Boldizsár Máté, Bordács László, Borbás Tamás négyes játszott. Borbás Tamás sérülését követően tért vissza, az ő rutinja rengeteget számított a jó védőmunkában, nem beszélve a hat szerzett góljáról. A középpályán Páger György 11 gólt szerzett, míg a támadósorban Mihály Róbert egyértelműen erősítést jelentett góljaival.

- Mire lehetnek képesek az első osztályban? Egyáltalán: együtt marad-e a csapat?

- Néhány mérkőzésnek biztos, hogy el kell telnie, amíg felvesszük az ottani ritmust, és önbizalmat szereznek a játékosok. Célunk az, hogy ezt a '89-90-es korosztályt, akik évek óta együtt futballoznak, együtt tartsuk, hiszen javarészt szentesi játékosokból ál a társaság, ide kötődnek, itt váltak barátokká, igazi csapattá. Nem az ölükbe hullott a siker, hanem megdolgoztak érte. Hogy bent maradunk-e? Bízom benne, hogy ha bátrak leszünk, ha azt tudjuk játszani, amit eddig is, akkor meglepetés lehet a szereplésünk.

- Mikor kezdődik a felkészülés?

- Július nyolcadikán kezdünk, az öthetes közös munka alatt igyekszünk számos edzőmérkőzéssel ráhangolódni az első osztályra.

Hering Viktor