2016. MÁRCIUS

 

Nyílt napok a Szentesi Felsőpárti Óvoda tagintézményeiben

 

Rákóczi Ferenc Utcai Óvoda  - 

Április 6-án és 7-én 9 -11 óráig

 

Mátéffy Ferenc Utcai Óvoda  - 

Április 4-én és 5-én 9 -11 óráig

 

Százszorszép Óvoda  - 

Április 6-án és 7-én 9 -11 óráig

 

Nagytőkei óvoda  - 

Április 8-án 9 -11 óráig

 

Damjanich Utcai Óvoda  - 

Április 4-én és 5-én 9 -11  óráig

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 31.


 

Áprilisi moziműsor

 

Megérkezett a Szentesi Moziba is az április. Nézze meg milyen filmek kerülnek vetítésre a környék egyetlen premier mozijában!

Bővebb információért keressék a Szentesi Mozi web- és Facebook-oldalát: www.szentesimozi.hu , www.facebook.com/szentesimozi

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 31.


 

III. Tavaszköszöntő Jótékonysági bál meghívó

 

Az Esély a Mosolyra Alapítvány 2016. április 22.-én rendezi meg III. Tavaszköszöntő Jótékonysági Bálját a „békebeli Magyarország” hangulatában a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

A bál bevételéből az Esély a Mosolyra Alapítvány a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola növendékeit és az intézményben folyó szakmai munkát támogatja!

Jegyek kaphatók: a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola iskolatitkári irodájában a 6600 Szentes, Kossuth Lajos u. 18. szám alatt. Érdeklődni lehet a 06-63/444-188-as telefonszámon.

Minden érdeklődő kedves támogatót nagy szeretettel várunk!

További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Áprilisi programok a könyvtárban

 

Összeállt a Városi Könyvtár április havi programja, melyet az alábbi plakát foglal össze! Jó böngészést és kellemes kikapcsolódást kívánunk hozzá!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

60 újéletfa 60 újszülöttnek

Újélet fák a város újszülötteinek

 

vente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta tizenkilenc év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2016. március 30-án Szirbik Imre polgármester a Városháza udvarán adta át az Újéletfákat a megjelent családoknak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Nippon Zengo fesztivál

 

Immáron hetedik alkalommal találkoznak a Valdor Nippon Zengo rajongói Szentesen egy Giga Fesztivál keretében. Mint már megszokhattuk vendég előadókkal teletűzdelt sportprogram kellemes kikapcsolódást egy zsírégetést kínál a résztvevőknek. Látogasson el Ön is 2016. április 3-án a Szentesre a VII. Országos Nippon Zengo Giga Fesztiválra. A belépés ingyenes!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

2016. évi kulturális  és tanulmányi versenyes támogatások

 

A Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottság 2016. március 23-i ülésén döntött idén először az addig beérkezett pályázatokról. Több mint 10 millió Ft-os igény jelentkezett a 4,5 millió Ft-os éves keretre. A Bizottság az elbírálás során figyelembe vette, hogy a pályázó vállalt-e önrészt és ha igen, az összköltséghez képest mekkorát, hogyan számolt el az előző évi támogatással. Nem a teljes keret került kiosztásra, így maradt 1 millió forint, melyre egész évben várják a pályázatokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Mátkaság, esküvő, lakodalom

Meghívó a vacsorával záruló néprajzi előadásra

 

2016. április 8-án pénteken 17.00 órától hallhatjuk a Mátkaság, esküvő, lakodalom című néprajzi előadást az Ifjúsági Házban, mely hagymás sertéscsülök vacsorával zárul. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Filmuzikum

a Márkus Judit quartet műsora

 

A Pódiumbérlet ötödik előadására jegyek vásárolhatók a plakáton olvasható jegypénztárakban!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Bölcsőde épülne a Felsőpárton!

 

A tervek szerint a projekt keretében Szentes Város Önkormányzata konzorciumi partnerként vesz részt - hallhattuk a szándéknyilatkozat aláírásakor Dr. Kiss-Rigó László püspöktől. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy várhatóan (ha az égiek is úgy akarják) az év végén (legkésőbb jövő tavasszal) megkezdődhet a bölcsőde építése.

Ez a beruházás mintegy 250 milliós támogatást élvezne a pályázatnak köszönhetően, és első körben 25 gyermek és két fő foglalkoztatását tenné lehetővé, de az a gyermekszám tovább nőhetne 50 főig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Egy, csak egy volt talpon e vidéken

Polgári engedetlenségi mozgalom Szentesen (videóval)

 

Szentesen csak egy iskola csatlakozott szerda reggeli polgári engedetlenségi mozgalomhoz. Reggel 8 órakor még semmi mozgás nem volt a Horváth Mihály Gimnázium előtt, majd negyed kilenckor szép lassan kezdtek gyülekezni a demonstrálók. Fél kilenckor szalagokat kötöttek fel az iskola kerítésére a tanárok, szülők, szimpatizánsok, de a diákokat nem engedték ki az iskola elé. A tanárok elmondták, hogy azért kellett bent maradni a diákoknak, hogy emiatt nehogy bajuk legyen, így csak ők vállalták, hogy részt vesznek a megmozduláson. Az iskola ablakiba transzparenseket függesztettek ki.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 30.


 

Nyílt napok a Nyolcszínvirág oviban

 

Kedves Leendő Óvodás, a NYOLCSZÍNVIRÁG ÓVODA nyitott kapuval hív és vár Téged, Szüleiddel együtt játszó délutánjainkra!

 

--- A „Napraforgó” csoportból: FEKETE-NAGY KRISZTINA és KOVÁCS SÁNDORNÉ ERZSIKE óvó nénik, NAGYPÉTERNÉ VARGA BRIGITTA dajka néni

--- A ”Bóbita” csoportból: GÉMESNÉ GAJDA SAROLTA óvó néni, CZAKÓ JÁNOSNÉ, ZSUZSI néni, dajka néni

--- A „Pipacs” csoportból: TORNYI- MOLNÁRNÉ GÁL TÍMEA óvó néni MARCSÓ ZOLTÁNNÉ, KATIKA néni, dajka néni.

 

 

  KATT a képre!      

 

 

Szentes, 2016. 03. 29.


 

Szentes és környéki Tehetségpontok első találkozója

 

A Szentesi Koszta József Általános Iskolában 2015. március 22-én rendezték meg a Szentes és környéki Tehetségpontok első találkozóját. A szakmai nap fő célja a Tehetségtanács megalapításának előkészítése volt Szentesen. A rendezvényt Szemerédi András, az intézmény igazgatója nyitotta meg.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 29.


 

Amerikai vízilabdások köszöntése Szentesen

(videóval)

 

A magyar-ameriakai vízilabdás csereprogram egy újabb állomásához érkezett Szentesen. 2016 március 25-én pénteken köszöntötték a Los Angelesből érkező két vízilabda csapatot városunkban akik Greg Salinski vezetésével érkeztek városunkba.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 25.


 

Sátorbontás a strandon

 

Itt  a tavasz így hamarosan leengedik a Szentesi Üdülőközpont medencéit fedő sátrakat. Egyben elvégzik a szükséges felújítási munkálatokat. A medencék nyitva tartási ideje így változik:

A 33-as medence sátorbontás miatt április 4-én zárva tart, valamint április 12-23 között karbantartási munkálatok miatt zárják le a szakemberek. A medencét április 5-11 között igénybe vehetik a fürdőző vendégek.

A 25 méteres (tan) medence sátorbontás és karbantartás miatt április 5-11 lesz lezárva, így azt április 12 után használhatják újra.

A kültéri 50 méteres medence várható nyitása április 14!

Megértésüket köszönjük!

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 25.


 

Virágzik a liliomfa a Kossuth téren

 

Szentes főterén a Kossuth téren egy kisfa tartja izgalomban az arra járókat, mert hatalmas virágai mindenkit lenyűgöz, így nem tud senki sem elmenni szó nélkül a szökőkút mellett található liliomfa mellett.

Sokan csak tulipánfaként emlegetik a gyönyörű növényt, de valójában liliomfa. Néha összekeverik a két magnóliaféle fát, pedig a tulipánfa tulipán alakú leveleivel, míg a liliomfa gyönyörű virágaival vált a díszfák gyöngyévé. Az első magnóliákat már 650-ben termesztették kínai buddhista szerzetesek. Az ottani liliomfák fehér virágai a templomkertekben a tisztaságot szimbolizálták.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 25.


 

Tojásfák Szentesen

 

2016. március 25-én a Szentesi Vendégszeretet Egyesület tojásfák díszítésére várták szentesieket. Ezen a délelőttön három tojásfát díszítettek ki (Kossuth téren egy, a Luther téren kettő) előre kijelölt fát díszített fel a város apraja nagyja az általuk készített húsvéti díszekkel. 

Ha valaki úgy gondolja, hogy bővítené a díszeket, akkor azt bármikor megteheti!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 25.


 

Elosztották a 2016. évi sporttámogatásokat

 

Az Önkormányzat alapelve, hogy nem fenntartója, működtetője a helyi sportszervezeteknek, hanem támogatója - tudtuk meg Kovács János sportbizottsági elnöktől a 2016. március 24-én megtartott sajtótájékoztatón, ahol ismertették az ez évi sporttámogatások konkrét számait. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 24.


 

Indul a Harc a kincsért!

 

Kedves Kalandorok!

Eljött az idő, hogy csapataitokat szervezni kezdjétek, hiszen hamarosan kezdődik a VIII. Harc a kincsért ifjúsági kalandvetélkedő, amelynek fődíja idén is egy értékes sportfelszerelési csomag lesz. Nem gond, ha a csapatba beigazoltok egy igazi felderítő zsenit is, hiszen az idei verseny nem véletlenül kapta „Az Útvesztő” elnevezést. Az idei kalandvetélkedő időpontja április 21-22. (csütörtök-péntek)! 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 24.


 

Szentes - Vásárhely: 17-21

 

A női megyei kézilabda bajnokságban Árpád Szabadidős Sportklub a Hódmezővásárhely csapatát fogadta hazai pályán a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban 2016. március 19-én.

A végig szoros mérkőzés sajnos elúszott a hazaiaknak, így 17:21 arányban a Vásárhelyiek győzedelmeskedtek ezen a napon.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 23.


 

Térképes éjszakai tojáskereső verseny

 

A Szentesi Családsegítő Központ Közösségi Tér szervezésében 2016. március 18-án pénteken Térképes éjszakai tojáskereső versenyt rendeztek családoknak, baráti társaságoknak a Dózsa-ház mellett.

A térképen öt tojáshelyszín volt jelölve, melyek közül három rejtett tojásokat. Két akadály gyermekszóval "becsalizós" volt.

Összesen 14 csapat nevezett több kategóriában, és este fél héttől indult a tojáskeresés a Kurca parton és a ligetben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 23.


 

Húsz évvel ezelőtt

Az IFOR/SFOR-szerepvállalásról konferencia Szentesen

 

„Az IFOR/SFOR-szerepvállalás alapvetően változtatta meg a magyar katonai gondolkodást, hatásai messze túlmutatnak a misszió végrehajtásának tényleges időtartamán. Nélküle ma a hadtudomány szegényebb lenne” – hangsúlyozta dr. Orosz Zoltán altábornagy Szentesen, a Magyar Műszaki Kontingens megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett találkozón március 22-én.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 23.


 

Pollák Nap - 2016

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola az iskola névadójának születésének évfordulója alkalmából minden esztendőben megrendezi a Pollák-napot. Hagyományosan idén is a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tartotta a megemlékezést az iskola.

Pollák Antal Szentesen született 1865. március 29-én, tanulmányait is itt kezdte, majd a grazi kereskedelmi és ipari akadémián folytatta. Ezt követően gabonakereskedéssel kezdett foglalkozni. Munkája mellett, kedvtelésként, rendszeresen folytatott optikai, elektrotechnikai és vegyészeti kísérleteket, illetve saját készítésű távcsövével csillagászati megfigyeléseket végzett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 23.


 

Pollákos diák nyerte a Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét

(kerékpár kategóriában)

 

2016. március 19-én délelőtt rendezte meg a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. A 15-19 éves diákok teszteket töltöttek ki, majd gyakorlati tudásukat tehették próbára, segédmotoros, kerékpáros és személygépkocsi kategóriában. A 25 versenyző közül kerékpár kategóriában a Pollákban tanuló mindszenti Marton Szabolcs (Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakképző Iskolája) első helyezést ért el, így Ő képviselheti Csongrád megyét az árpilisi országos versenyen Hajdúszoboszlón.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 23.


 

A következő napokban itt lesz áramszünet!

Tervezett áramszünetek Szentesen

 

Bár az áramszolgáltató honlapján korrekt módon (bár picit eldugva) olvasható, hogy a szolgáltatási területükön hol lesz áramszünet, érdemes itt is felhívni ezekre az alkalmakra a lakosok figyelmét, hogy senkinek ne legyen kellemetlensége az áramkimaradásokból.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 22.


 

Amit a bölcsődei felvételről kell tudni!

 

Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje felvételt hirdet a 2016. szeptember 01-től kezdődő nevelési-gondozási évre

 

A bölcsődébe az a gyermek vehető fel, aki

- legalább 20 hetes korú

- abban az esetben, ha a gyermek 2016. szeptember 01. és december 31. között tölti be a harmadik életévét, a szülőnek / törvényes képviselőnek/ vállalnia kell, hogy a gyermek ellátását a nevelési év végéig a bölcsőde biztosítja

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 22.


 

MEGHÍVÓ NYÍLT NAPOKRA a BÖLCSIBE

 

Tisztelt Szülők! Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje 2016.04.25-én (hétfőn) és 2016.04.26-án (kedden) 9-11 óráig nyílt napokat tart. Szeretettel várjuk a bölcsődei ellátás iránt érdeklődőket, gyermekeikkel együtt!

A bölcsődei életbe való betekintés mellett lehetőség adódik:

  • nevelési-gondozási problémák felvetésére, megbeszélésére

  • családi nevelést támogató szolgáltatásaink megismerésére:

      - otthoni gyermekgondozás

      - időszakos gyermekfelügyelet

      - játszócsoport

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 22.


 

Közös játék leendő ovisoknak

 

Kedves leendő ovisok! Szeretettel várunk benneteket szüleitekkel együtt, Húsvét előtt egy kis KÖZÖS JÁTÉKRA 2016. március 24-én (csütörtök) du. 15,30-17 óráig a Klauzál utcai Nyolcszínvirág Óvoda NAPRAFORGÓ CSOPORTJÁBAN!

 

Erzsike és Kriszti óvó néni

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 22.


 

BIBLIA A MAGYAR KÖLTÉSZETBEN

Meghívó

 

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2016. március 29-én (kedden) 18.00 órára a szentesi városi könyvtárba, ahol BIBLIA A MAGYAR KÖLTÉSZETBEN - Vörösmarty Mihály címmel előadást tart Dr. Reisinger János irodalomtörténész, MTA-kandidátusa. A belépés díjtalan!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 22.


 

Barangoltunk Szentes kincsei között

 

A Szentesi Városi Könyvtár minden évben csatlakozik az Informatikai és Könyvtári Szövetség által meghirdetett Internet Fiesta rendezvénysorozathoz. Ennek idei mottója: Közös kincseink az Interneten, ami szinte kínálja egy értékes és gazdag helyi virtuális gyűjtemény és létrehozója bemutatását.

A költészet világnapján (március 21-én) az Internet Fiesta rendezvénysorozat keretében hallhattunk a Barangolás Szentes Kincsei között honlap hátteréről. Lantos Imre többed magával hozta létre www.szenteskincsei.gportal.hu címen elérhető internetes helytörténeti gyűjteményt.

Ennek az oldalnak a születéséről, napi munkálatairól faggatta az alkotót Tímár Ferenc informatikus könyvtáros a szépszámú közönség előtt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 21.


 

Informatikai szakkör a könyvtárban

 

A diákok körében nagy az érdeklődés a szentesi könyvtárban működő informatikai szakkör iránt, mert a szakmai munkára olyan szakembert sikerült megnyerniük, mint a programozás világában nevet szerző (játék app-ok világára gondolunk) Prievara Zsolt. A munkát a könyvtár részéről Szekeres D. Mónika koordinálja, akitől megtudtuk, hogy a 2015. októberében indult szakkörön 10-15 éves gyerekeknek nyílik lehetőség a programozás világába való betekintésre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 21.


 

Összeállt a Nippon Zengo fesztivál programja

 

Immáron hetedik alkalommal találkoznak a Valdor Nippon Zengo rajongói Szentesen egy Giga Fesztivál keretében. Mint már megszokhattuk vendég előadókkal teletűzdelt sportprogram kellemes kikapcsolódást egy zsírégetést kínál a résztvevőknek. Látogasson el Ön is 2016. április 3-án a Szentesre a VII. Országos Nippon Zengo Giga Fesztiválra. A belépés ingyenes!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 21.


 

Javaslatát várják!

Dr. Csergő Károly emlékéért díjban kik részesüljenek 2016-ban

 

Kérik a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, akiket méltónak tartanak arra, hogy részükre a "Dr. Csergő Károly emlékéért" díj 2016 évben odaítélésre kerüljön.

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2015. (X.12) önkormányzati rendelet értelmében A „Dr. Csergő Károly emlékéért" díjban Szentes Város területén közszolgálati (kormánytisztviselői vagy köztisztviselői) jogviszonyt korábban betöltő, vagy jelenleg is aktív jogviszonyban álló személy részesülhet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 21.


 

Húsvéti wellness az Üdülőközpontban

 

Túl vagyunk a tavasz első napján és ez azt is jelenti, hogy a Szentesi Üdülőközpontban is megkezdődtek azok a kültéri munkák, melyek a környezetünk szebbé tételére irányulnak – mondta márciusi sajtótájékoztatóján Márton Mária a Szentesi Üdülőközpont vezetője.

 

Az ünnepi hosszú hétvége után pontosan 9 edzőtábor kezdődik el a komplexumban, és mindezek mellett egy pályázat kapcsán a vízilabdásoknak konditermet és 8 pihenőhelyes rész kialakítására is sor kerül.

 

Az edzőtáborozók a szállásokat is igénybe veszik, illetve a szomszédos étteremben biztosítanak számukra étkezést. A Víz világnapja alkalmából a fürdők, különböző pezsdítő programokkal kedveskednek a vendégeknek, korosztálytól függetlenül. A Szentesi Üdülőközpont is készül a Víz világnapjára, mégpedig a Katasztrófavédelmi igazgatóság ezen a napon egy országos úszóversenyt rendez.

A húsvéti feltöltődésre pedig tavaszi frissítő szauna szeánszokkal várják az érdeklődőket.

Április 2-án pedig 24 órás úszóversenyt szervez a helyi úszóklub.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 21.


 

Little Miss Hungary 2016 - Szentesen

 Keressük Magyarország legszebb gyermekét

Hogyan tud jelentkezni a versenyre - megtudhatja a cikkből!

 

Bartalovics Ildikó, a Little Miss Hungary versenyek szervezője azt nyilatkozta a 2016. március 17-én Szentesen megtartott sajtó, hogy a magyarországi Little Miss Hungary gyermekszépségversenyek inkább tehetségkutatóként funkcionálnak. A modellügynöksége által szervezett versenyek előtt a gyerekek négynapos felkészítő táborban vesznek részt, ahol van fotózás és gyakorlás, de ezek a táborok főként arra jók, hogy a gyerekek összebarátkozzanak, közelebb kerüljenek a színészethez, és tanulják a kommunikációt a kamerával. A Little Miss Hungaryn 4-től 16 éves korig, három korcsoportban indulnak a gyerekek, akikre a felkészítő táborban – ha a szülő nem kíséri el őket – szakképzett pedagógusok vigyáznak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 20.


 

V. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

Részletes program

 

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár ötödik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját. Az időpont most is Húsvéthétfő: 2016. március 28-a. A rendezvénynek, ami a Szentesi Művelődési Központtal együttműködve valósul meg, a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Ház ad otthont. Jó idő esetén – amiben bizakodnak a szervezők – a Kurca partot is birtokba veszik.

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

A nap folyamán a kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei.

A sütés-főzés mellett előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, népi muzsika, néptánc színesíti a programot. A látogatók pedig locsoló verssekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

Az idei év újdonsága: a rendezvény előhírnökeként, Nagypénteken tojásfa díszítésre várják az érdeklődőket.

Március 25-én 10 órától a Kossuth téren egy, a Luther téren kettő előre kijelölt fát díszíthet fel a város apraja nagyja, a nap folyamán az általa készített Húsvéti díszekkel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 20.


 

Ingával is vizsgálták a madarakat

Megkérdeztük a szentesi madárgyérítésről a galambászokat

 

2016. március 20-án reggel újra madárbörzén találkozhattak a térség madarászai Szentesen a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Idén ez már a harmadik börze, melyre az ország másik végéből is érkeztek érdeklődők. Volt aki ingával vizsgálta meg fizetés előtt a kiválasztott madárkát.

Megkérdeztük a jelenlévőket, hogy mit szólnak a szentesi galambgyérítésről, mi a véleményük róla. Szinte minden galambász helyeselte a városi döntést, csak az időpontnak a kiválasztásával fejezték ki aggodalmukat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 20.


 

Párnák között

 

'Párnák között’ címmel 2016. március 19-én nyílt kiállítás a Szentesi Városi Könyvtárban. A Művelődési Központ Kézimunka szakkörének 45 tagja mutatta be hímzett, díszes párnáit. A szakkörnek ez a hetedik „tematikus” kiállítása a könyvtárban, hiszen szerveztek már tárlatot többek között zsebkendőkből, asztalterítőkből, fali kendőkből is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 20.


 

Tavasz Kupa légfegyveres verseny

 

Az 1848-as Szabadságharc tiszteletére került megrendezésre a Légfegyveres lövészverseny 2016. március 20-án a Legrand légfegyveres lőterén a Legrand lövészklub és az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub közös rendezésében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 20.


 

X - iksz!

Valdor Szentes – PVSK 6:6 (1-1, 2-3, 1-2, 2-0)

 

A férfi vízilabda-bajnokság alsóházának 4. fordulójában a Valdor-Szentes a Pécs együttesét fogadta a Széchenyi ligeti sportuszodában. Az esélyek a Szentes mellett szóltak, mert az bajnokság alsó régiójának harmadik helyén állnak a szentesiek, míg a mecsekaljiak a 6. helyen, 20 illetve 9 ponttal. De mindennél többet mond, hogy ebben a szakaszban a vendégek még nem nyertek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 19.


 

Fontos pont, de sajnos csak egy

Szárnyalt a Kinizsi

 

2016. március 19-én a labdarúgó megyei I. osztály 21. fordulójában a Szentesi Kinizsi SZITE az Algyő SK csapatait fogadta hazai pályán.

Az ifjúsági csapatok találkozója szentesi győzelemmel zárult (4-0), majd a felnőtt csapatok küzdöttek a bajnoki pontokért. Az első félidőben szinte szárnyalt a Kinizsi! Uralták a pályát, és szerencsére ennek a hajtásnak volt foganatja is két gólt rúgtak. A forduló után viszont egy elszánt Algyő jött ki a pályára. A csapat fel akart zárkózni a Kinizsihez és egy tizenhatoson belüli kavarodás után a bíró a tizenegyes pontra mutatott. 2:1!

Még ezzel az eredménnyel is kiegyezett volna a csapat és a szurkoló tábor, de újabb kavarodás a tizenhatoson belül és a szentesi kapuban landolt a labda. 2:2!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 19.


 

20. éves az IFOR magyar műszaki kontingens

Konferencia Szentesen

 

Idén lesz húsz esztendeje, hogy megalakult az IFOR magyar műszaki kontingens. A jubileum alkalmából találkozót szerveznek Szentesen, ahol a téma autentikus szakértői visszatekintő és aktuális elemzésekkel, a szervezők pedig színes programokkal várják az érdeklődőket.

A találkozó a Magyar Műszaki Kontingens át- alárendelésének 20. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre az ország egyetlen önálló műszaki alakulatának, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednek a szervezésében Szentesen a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2016. március 22-én 9 órától.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 18.


 

Állami elismerés szentesi rendőrnek

 

A Szentesi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelőjének, Szabó-Szűcs Imrének munkáját Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el a napokban, mely ma hazánkban az egyik legjelentősebb állami elismerés, amelyet miniszteri előterjesztésre a köztársasági elnök adományoz. Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Barangolás Szentes kincsei között

Internet Fiesta - 2016

 

A Szentesi Városi Könyvtár minden évben csatlakozik az Informatikai és Könyvtári Szövetség által meghirdetett Internet Fiesta rendezvény-sorozathoz. Ennek idei mottója:

 

Közös kincseink az Interneten

 

ami szinte kínálja egy értékes és gazdag helyi virtuális gyűjtemény és létrehozója bemutatását.

 

www.szenteskincsei.gportal.hu

 

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2016. március 21-én (hétfőn) 18 órára a szentesi városi könyvtárba (Kossuth u. 33-35.) Lantos Imre fotós, műkedvelő helytörténész és Tímár Ferenc informatikus könyvtáros Barangolás Szentes kincsei között - köztéri alkotások, természeti-építészeti értékek - című, bemutatóval egybekötött előadására.

 

 

  KATT a képre!      

 

  Szentes, 2016. 03. 18.


 

Nyitott alkotó napok a Szivárványban

a 2016/2017. nevelési évre

 

2016. március 24-én és 25-én nyitott alkotónapokat tartanak a Művészetek Házában található Szivárvány AM Iskolában. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Óvodai beíratások Szentesen

a 2016/2017. nevelési évre

 

A közoktatási törvény értelmében a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától – 2016. szeptember 1. - legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Ismerkedés a Waldorf pedagógiával Szentesen

Akkor mégis mit tanulnak a gyerekek a Waldorf iskolában?

 

2016. március 8-án egy rendkívül izgalmas és tartalmas előadást hallhattunk Törökné Lőrincz Zsuzsától a Waldorf iskolák szellemiségéről és tanítási rendjéről. Zsuzsa a szegedi Waldorf iskolától jött Szentesre. Ő maga alapító tanárként/szülőként vett részt a szegedi iskola létrehozásában, majd volt osztálytanító, gimnáziumi biológia tanár, és jelenleg is osztálytanító 5.-dik osztályban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Újra gaszto- és kézműves piac

 

A hétvégén újra kinyit a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac a Művészetek Házában! Jó vásárfia keresést kívánunk! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Laci bácsi 102 éves

 

2016. március 17-én Szentesen, a Gondozási központ 3-as számú Idősek Klubjában köszöntötték 102. születésnapja alkalmából Palotás Lászlót, aki Szentes legidősebb lakosa.

Palotás László Máramarosszigeten született 1914. március 16-án. A város Románia és Ukrajna határán fekszik, a Tisza és az Iza folyó völgyében, festői környezetben. Gyermekkora első éveit itt töltötte, maid a román megszállás miatt Orosházára menekültek családjával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Kiss Bálint Napok

2016. március 21-április 1.

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola 2016. március 21-április 1. között rendezi meg a Kiss Bálint Napokat.

Lesz modul heti betekintés, Kiss Bálint emléktúra, éneklő osztályok versenye, idegen nyelvi  gála. Ezeken a napokon számos programmal várják az érdeklődőket az iskolába.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Véradás a kollégiumban

 

A Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete  és Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó osztálya 2016. március 17-én véradást tartott a Terney Béla Kollégium épületében.

A középiskolások mellett az intézmény dolgozói is karjukat nyújtották. Ezalatt a két óra alatt összesen 16-an adtak vért, amely jó arány, mert sokan első véradók voltak. Az intézményben tartott előző véradáson ugyan 17-en adtak vért, csak akkor nem tizedelte meg a bent tartózkodókat az influenza járvány.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Óvodai udvarost keresnek

Szentesi Központi Óvoda óvodai pályázatot hirdet óvodai udvaros munkakör betöltésére

 

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű

Foglalkoztatás ideje: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Szentes Központi Óvoda

 Farkas Antal utcai tagóvoda, Szentes Farkas Antal utca 11.

A munkakörhöz tartozó végzettség: Szakmunkás bizonyítvány

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Marad a látogatási tilalom!

 

A figyelőszolgálatba bevont orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a Csongrád megyében 2016.március 7. – március13. között az előző hetivel közel megegyező, azaz 825 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A morbiditás 264,1 %ooo – nak bizonyult, amely meghaladta a járványküszöböt (150 %ooo ) A 10. héten Szentes járás kivételével minden járás területén csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 17.


 

Március 15.

 

2016. március 15-én a csepergő eső ellenére sokan gyűltek össze Szentesen a Kossuth téren az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

Tíz órakor ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a Kossuth téren az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepség, majd a résztvevők megkoszorúzták a főtéren található Kossuth Lajos néptribun és Horváth Mihály katolikus pap, korabeli miniszter szobrát, mely a mindennapokban is figyelmeztet, "a haladáshoz kell a csendes szó is".

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 16.


 

- Tán ügyesek voltak a fiúk? Nem! Erősek!!!

 

A címben olvasható beszélgetés zajlott le 2016. március 16-án reggel a Kossuth téren a Napernyős lány szobornál. Igen megint letörték a szobor napernyőjét!

Volt aki azt mondta, hogy biztos újságíró törte le, mert kell a hír! Csak eddig mindig bebizonyosodott, hogy erős fiatalok voltak a tettesek.

Szerintünk már annyi pénzt áldoztak ennek a szobornak a javítására, hogy abból már két kamerára is futotta volna.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 16.


 

Csülök búcsúmérkőzése

SzeKerCe vs. Budapest Exiles II 7 - 43 (félidőben 7 – 12)

 

Bajnoki rögbimérkőzést játszott a SZEKERCE, vagyis a szentesi, kecskeméti és ceglédi játékosokból álló vegyes csapat a Budapest Exiles II együttesével 2016. március 13-án, szombaton a Pusztai László Sporttelepen, a Spartacus pályán. Ez volt a gárda idei első mérkőzése, de ez a derbi arról lesz emlékezetes, hogy utolsó mérkőzését játszotta felnőtt bajnoki mérkőzésen Törőcsik Sándor, a Szentesi ’91- esek legendás játékosa.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 13.


 

Civil Szakmai Nap Szentesen

 

Kilencedik alkalommal szervezte meg Szentes Város Önkormányzata és a Városi Civil Tanács a Civil Szakmai Napot 2016. március 11-én a Városháza kistanácskozó termében. A város civil stratégiájában kötelezte el magát a civilek partnersége, segítése és az évente megrendezésre kerülő szakmai fórum mellett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 13.


 

Nőnapi Gála

 

2016. március 8-án rendezték meg a már hagyományossá vált nőnapi gálaműsort a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

A teljesen megtelt díszteremben elsőként Szirbik Imre köszöntötte a megjelenteket, majd Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatónője nyitotta meg gálát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 13.


 

Újra Nippon Zengo® Giga Fesztivál (videóval)

Írd be a naptárodba! :-)

 

Immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze a Nippon Zengo rajongói Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol az idén igazán színes sportprogramról gondoskodnak a szervezők.

Minden sportolni, vagy csak kipróbálni vágyót várnak 2016. április 3-án az INGYENES fesztiválra, ahol egész nap ingyenes lesz a zöldség-gyümölcs fogyasztás, valamint folyadék utánpótlás. Ingyenes kalandpark és gyermekfelügyelet is lesz így bárki hozhatja gyerkőcét is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 11.


 

Kiosztották a Boros díjakat

 

A Boros díjat iskolánk (HSZC Boros Sámuel Szakközépiskolája és Szakiskolája) tantestülete és diákközössége alapította az 1990-91-es tanévben, tehát 25. éve vehetik át ezt az elismerést iskolánk legkiválóbb diákjai - mondta Somosné Puskás Krisztina igazgató az idei díjátadó ünnepség kapcsán.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 11.


 

A tegnapi balesetről újabb információk

Autót tört fel, lopott, majd balesetezett

 

Egy hódmezővásárhelyi nő autóját törte fel egy sándorfalvi férfi Vásárhelyen. A gyanúsítottat a rendőrök másfél órán belül elfogták, miután Szentesen balesetezett.

 

A sértett fia 2016. március 10-én 12 óra körül telefonált a rendőrségre, hogy édesanya autóját hódmezővásárhelyi házuk előtt feltörték. A férfi és a nő a házban beszélgetett, amikor csattanást hallottak. Kinéztek az ablakon, látták, hogy az asszony autóját feltörték, majd egy sötét színű BMW indult el mellőle. Az autóból elvitték a sértett táskáját, benne pénztárcájával, telefonjával, tabletjével és irataival.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 11.


 

Fogjunk össze helyi értékeink bemutatása érdekében!

Felhívás!

 

Tisztelt szentesi és térségi alkotóművészek! Szentes város Önkormányzata az elmúlt évben döntött egy olyan információs pont létrehozásáról, amely a helyi igényeken túl szolgálja majd az idegenforgalmi körülményeket, a hozzánk látogatók tájékoztatását. A „Szentes Ház" a Petőfi utca 1. szám alatti épületben kerül kialakításra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 11.


 

Ünnepi hosszúhétvége a Szentesi Üdülőközpontban

Március 12-15.

 

Frissítő szauna szeánszokkal és gyermekprogramokkal várják a pihenni vágyókat a Szentesi Üdülőközpontban! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 11.


 

Ünnepeljünk együtt

Március 15.

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját2016. március 15.,10.00 órára az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

A Kossuth téri ünnepség programja:

Ünnepélyes zászlófelvonás, Megemlékezés nemzeti Ünnepünkről

Köszöntőt mond: Szirbik Imre polgármester

Beszédet mond: Antal László ezredes, laktanyaparancsnok

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 11.


 

Ünnep a múzeumban

 

A Koszta József Múzeum rendkívüli nyitva tartással (10-16 óráig) és kézműves foglalkozással (10-12 óráig) várja az érdeklődőket 2016. március 15-én.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

A hosszú hétvégén is mozizhat!

 

Szentes legnagyobb tv-je a márciusi hosszú hétvégén is várja a legújabb premier filmek rajongóit! Nézze, meg, hogy mit nézzen!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Egymillió forint értékű eszközök a szentesi gyermekosztálynak

Köszönet a szavazóknak!

 

2016. március 10-én  1 millió forint értékben kapott a gyermekek gyógyításához szükséges eszközöket a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a K&H gyógyvarázs karácsonyi támogatásának köszönhetően.

 

A K&H, hagyományához híven, 2015 karácsonyán is a magyar gyermekegészségügy részére ajánlotta fel azt az összeget, amit partnerei és ügyfelei megajándékozására tett félre. A 3 millió forint sorsa az eddigi évekhez hasonlóan közönségszavazáson dőlt el: a három jelöltre 17 980 szavazat érkezett a voksolás egy hónapja alatt. A szavazás eredményeképp a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház 1 millió forint értékben kapott az újszülöttek ellátásában használatos eszközöket, amelyeket ma vehettek át Borsodi Gabriella fiókvezetőtől.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Deák Bill Szentesen

A legenda visszatér

 

A legenda visszatér - Deák Bill Gyula 2016. április 23-án 20.00 órai kezdettel koncertet ad a Zene-Világ-Zene Graffiti programsorozatban a Művelődési és Ifjúsági Házban. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Baleset a Kossuth utcán

 

2016. március 10-én 14.00 óra körül egy BMW személyautó áttért az út baloldalára és az ott parkoló Suzukinak ütközött. A parkoló autót a gazdája éppen nyitni akarta ki, amikor az ütközés történt. A becsapódás nagyságát jól jelzi, hogy a Suzuki 14,6 métert "gurult" hátrafelé, behúzott kézifékkel.

Az esetet a rendőrség vizsgálja.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Olasz Attila festőművész kiállítása

 

2016. március 4-én nyílt meg a Tokácsli Galériában Olasz Attila festőművész tárlatára, melyet Pataki Ferenc Prima díjas festőművész ajánlott a nagyközönségnek.

 

Olasz Attila a megnyitón felhívta a figyelmet a galéria kistermében bemutatott alkotásokra, melyeket diákjai készítettek. Anno első kiállítása a Mester és tanítványa címet viselte, reméli, hogy a mostani tárlat is hasonló, mert a növendékei közül lesznek majd remek képzőművészek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Mellettem az utódom

Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia zenés estje

 

Anya és lánya közös produkciója. Hűvösvölgyi Ildikó, aki ismert és közkedvelt színésznő, most lányával lép egy színpadra. Közösen adják elő azokat a műveket, amelyeket most már nem csak Hűvösvölgyi Ildikó, hanem lánya, Kisfaludy Zsófia is énekel a színpadon. A műsorban elhangzanak népszerű musical, operett és nosztalgia slágereket, közben beszélgetnek a dalokról, a színházi munkákról és az együtt dogozásról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Internet Fiesta a könyvtárban

 

Immáron 17. alkalommal csatlakozott az országos Internet Fiesta (internet népszerűsítő) kezdeményezéshez a szentesi könyvtár.  Az egy hét alatt az alábbi programokon vehetnek részt az érdeklődők!

Az IF idején késedelmi díj befizetése nélkül hozhatók vissza a rég kivett, lejárt határidejű könyvtári kötetek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Brahms est a Hangversenyközpontban

 

Johannes Brahms, a 19. századbeli német zene kimagasló alkotója, aki tudatosan fordul szembe a romantikus zenei irányzattal, amit formabontónak tartott. Ő az eszményeit a nagy klasszikusokban kereste. Romantikus mondanivalóját klasszikus és kiegyensúlyozott formaművészetével fejezte ki. Dallamvilága gyökereiben a német népművészetre támaszkodik.

Brahms 3 remekművét hallhatjuk 2016. március 24-én csütörtökön este a szentesi Hangversenyközpontban szegedi művészek előadásában. Felhangzik a c-moll scherzo, és két hegedűre, gordonkára zongorára írott trió.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 10.


 

Lezárják a Kiss Zsigmond utcai Kurca hidat

=KÖZLEMÉNY=

Értesítjük az utazóközönséget, hogy a Kiss Zsigmond utcai Kurca hidat javítás miatt a forgalom elöl lezárjuk. A teljes útzár időpontja: 2016. március 19. szombat reggel 07 órától – március 20. vasárnap este 19 óráig.

Rossz idő miatti tartaléknap: 2016. április 02 szombat reggel 07 órától – április 03. vasárnap este 19 óráig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 09.


 

Álláslehetőség a szentesi Kurca-part Kalandparkban

Jelentkezz MOST!

Az L-Direct Kft. 25-30 év közötti diplomás munkavállalókat keres a szentesi Kurca-part Kalandparkba.

 

Amit kínálunk:

-          versenyképes fizetés

-          jó hangulatú fiatal csapat

-          kellemes munkakörnyezet

 

Előny:

-          diploma

-          társalgási szintű idegen nyelvtudás

-          sportos életvitel

-          magaslati munkában szerzett gyakorlat

-          kulturált megjelenés, nem dohányzó

-          Munkaügyi Központnál regisztrált álláskereső

 

Kérjük ne jelentkezzenek a még nappali tagozatos tanulók, és a jelenleg munkahellyel rendelkezők!

Amennyiben a hirdetés felkeltette figyelmét, küldje le önéletrajzát és motivációs levelét az alábbi e-mail címre: robert@bertokpromotion.com

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 08.


 

Látogatási tilalom a kórházban

 

 

Nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Csongrád megyében – holnaptól látogatási tilalom lép érvénybe a megye több kórházában, így a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 08.


 

Parkolni csak engedéllyel lehet a bölcsődénél

A rendőrség büntethet!

 

 

Régóta megoldatlan probléma, hogy hiába van kitéve a bölcsőde parkolójának bejáratához behajtani tilos tábla, kiegészítve a következő táblával: KIVÉVE BÖLCSŐDÉBE ÉRKEZŐ JÁRMŰVEK, boldog - boldogtalan ott parkol, így megnehezítik a bölcsődébe érkező szülők zavartalan közlekedését. Ez azóta fokozódott, mióta a Páterház szomszédságában is fizetőssé vált a parkoló, ezért a bölcsőde parkolója reggeltől-estig zsúfolt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 08.


 

Újraálmodták Hófehérke és a hét törpe mesét

Farsangoltak a III. számú idősek klubja dolgozói és ellátottai

 

 

Mint mindenhol, a III. számú idősek klubja dolgozói és ellátottai is igyekeztek elűzni a telet egy kis farsangi mulatság keretében.

Nekiültek és közösen újraálmodták Hófehérke és a hét törpe meséjét, hogy egy modern igencsak vicces előadással űzzék messze a telet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 08.


 

Búcsú a lovagkor SZENTES-ítőjétől

 

 

2016. március 3-án 78. életévében türelemmel viselt súlyos betegsége után elhunyt lovag Imre Károly. Lovag Imre Károly emlékét a városközpontban az általa felállított EMLÉKOSZLOP AZ ITT NYUGVÓ ÁRPÁDKORI LOVAS IJÁSZNAK emlékmű és ifj. vitéz nemes kisbarnoki Farkas Ferenc magyar királyi páncélos hadnagy tiszteletére kialakított emlékhely őrzi a Nagytőkei út 12-es km kőjénél.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 08.


 

Sürgősségi és rendkívüli véradások Szentesen

 

 

2016. március közepén 3 kiszállásos véradást szerveznek Szentesen, melyre szeretettel várják a segíteni szándékozó embertársainkat:  

 

-A Terney Béla  Kollégium 2016. március 17-én /csütörtökön/ 9.00-11 óráig

 

Sürgősségi, rendkívüli véradás:

-A Rákóczi Ferenc utcai Óvoda  2016. március 18-án /pénteken/ 15.30-18.00 óráig

 

-A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 2016. március 21-én /hétfőn/ 9.00-12 óráig

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 08.


 

Kováts Károly képek tulajdonosainak jelentkezését várják

 

 

A Koszta József Múzeum gyűjteményes kiállítást rendez Kováts Károly (1875-1945) festőművész műveiből 2016 májusában. Mivel számos alkotása van magánkézben, arra kérjük Önöket, járuljanak hozzá a tárlat sikeréhez azzal, hogy a tulajdonukban lévő Kováts Károly képeket a kiállítás idejére kölcsönzésre bocsájtják. Ha szívesen látnák a ezeket az alkotásokat a múzeum kiállítótermének falain, azt intézményünk munkatársainak április végéig telefonon, e-mailben, vagy személyesen jelezzék.

 

A Koszta József Múzeum (Szentes, Kossuth tér 1.) elérhetőségei a következők:

Telefon: 63/313-352, Mobil: 30/6054680, E-mail: muzeum@szentesinfo.hu

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 07.


 

Évértékelést tartottak a polgárőrök Szentesen

 

 

A hétvégén tartotta a Szentesi Polgárőr Egyesület az elmúlt évben végzett tevékenységének értékelését, valamint ismertetésre került a 2016. évben várható feladatok és a célkitűzések.

Meghívott vendégek voltak, akik jelenlétükkel megtisztelték az egyesületet Szirbik Imre Szentes város polgármestere és Balogh Szabó Imre R. ezredes  Szentes város Rendőrkapitányság vezetője, Kálmán Rajmund tűzoltó alezredes a Szentesi Hivatásos Tűzoltó Parancsnok, Molnár Judit és Tódor Zoltán századosok a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai, Petrity Rudolf járási koordinátor és Nagypál Sándor a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 07.


 

Dombormű avatás Lakos József emlékére

 

Lakos József halálának 70. évfordulója alkalmából domborművet helyeztek el a Szentesi Rendőrkapitányság falára. 1990-ben emléktáblát avattak, melynek helyére került Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész alkotása. A felirat hirdeti, hogy az 1913-ban született rendőrkapitány gyilkos merénylet áldozata lett 1946. március 7-én.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 07.


 

Nézd újra! (videó)

Szentes - Csongrád labdarúgó mérkőzés

 

Az első hazai bajnoki mérkőzését játszotta a Szentesi Kinizsi a tavaszi szezonban, ahol a Csongráddal csatázott a három pontért.

Az első félidő 30. percében kiállították az ellenfél egyik játékosát, így tíz emberrel kellett végigküzdeni a mérkőzést a Csongrádnak.

A végeredmény Szentesi Kinizsi – Csongrád 2:1 (1:1)

A végjáték legizgalmasabb perceit is újra nézhetik az alábbi videón! (A teljes mérkőzés megtekinthető!!!)

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 07.


 

Keressük Szentes „legszebb konyhakertjét”

 

Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz Szirbik Imre polgármester meghirdeti „A legszebb konyhakertek” Szentes programot

A program célja: A lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2016. április 30.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 07.


 

Lakos József emléktábla-avató

 

Minden érdeklődőt várnak a Szentesi Rendőrkapitánysághoz a néhai Lakos József volt rendőrkapitány halálának 70. évfordulója alkalmából rendezendő emléktábla-avató ünnepségre.

Helyszín: Szentesi Rendőrkapitányság épülete (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.) előtti utcarész

Időpont: 2016. március 7-én (hétfőn) 14 óra

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 07.


 

XII. Piusz pápa szoboravatója

Opus iustitiae pax

 

2016. március 6-án ünnepi szentmisét tartottak a Szent Anna templomban a Tiszteletreméltó XII. Piusz pápa születésének 140. évfordulója alkalmából – boldoggá avatásáért.

A szentmise főcelebránsa dr. Varga Lajos váci segédpüspök volt, aki szentbeszédét „Opus iustitiae pax”, azaz az igazságnak béke a gyümölcse - XII. Pius jelmondatának (Izaiás próféta szavai) gondolatára építette.

A mise végén a hívek kivonultak a templomkertbe, ahol elsőként dr. Gruber László plébános leleplezte Lantos Györgyi szobrászművész alkotását, majd dr. Varga Lajos váci segédpüspök megáldotta és megszentelte  XII. Piusz pápa szobrát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 06.


 

Március havi programok a könyvtárban

 

Összeállt a Városi Könyvtár március havi programja, melyet az alábbi plakát foglal össze! Jó böngészést és kellemes kikapcsolódást kívánunk hozzá!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 06.


 

Általános iskolai beiratkozás április 14-15!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatója szerint a következő általános iskolai tanévre 2016. április 14-15 között lehet beiratkozni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 06.


 

Váradi Krisztina lett az év sportolója

Kiváló sportolók elismerése

 

2016. március 4-én a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ dísztermében köszöntötték az elmúlt esztendőben kimagasló teljesítményt nyújtó sportolókat és sportvezetőket.

Az ünnepség díszvendége volt Kökény Beatrix Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó és Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarugó, edző.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 06.


 

XII. Piusz, a béke igaz szolgája

A szobor avatása 2016. március 6., 10.00 órai szentmise után!

 

2016. március 5-én állították fel XII. Piusz pápa mellszobrát a Szent Anna plébánia mellett, melyet másnap fognak felavatni. Máté István szobrászművész által megformázott Eugenio Pacelli bíboros, XII. Piusz pápa, akit a II. világháború kitörése előtt néhány hónappal választottak meg (1939 – 1958 között római pápa), s a konfliktus szörnyű évei idején vezette az egyházat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 05.


 

Afrika, Kína, Brazília, Szentes

 

Ön szerint mi az az alkalom, amely összekapcsolja a címben szereplő földrajzi helyeket? Eláruljuk. Pár lépéssel az egyik helyről el tudunk jutni a másikba! Nem hiszi? Látogasson el az Utazás 2016 Magyarország legnagyobb turisztikai és idegenforgalmi kiállítására a fővárosban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 03.


 

Tojásfák húsvétkor Szentesen!

V. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

 

Az idei év újdonsága: a rendezvény előhírnökeként, Nagypénteken tojásfa díszítésre várják az érdeklődőket. Március 25-én 10 órától a Kossuth téren egy, a Luther téren kettő előre kijelölt fát díszíthet fel a város apraja nagyja, a nap folyamán az általa készített Húsvéti díszekkel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 03.


 

SULIVÁRÓ NYÍLT ÓRÁK

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskolában 2016. március 8-án (kedden) és március 9-én (szerdán) SULIVÁRÓ NYÍLT ÓRÁK. Szeretettel várjuk az első osztályba készülő gyermekek kedves szüleit.

Az induló első osztályokban tanító pedagógusok:

1.a Varga Emília – Nyíri Dániel

1.b Balogh Gáborné – Piti Éva

 

A Suliváró nyílt órák menetrendje:

március 8. (kedd) 1. órában (7:45) Varga Emília - 4.a (3-as terem) 2. órában (9:00) Piti Éva - 4.b (23-as terem) március 9. (szerda) 1. órában (7:45) Balogh Gáborné - 4.b (23-as terem) 2. órában (9:00) Nyíri Dániel - 4.a (3-as terem)

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 03.


 

Színesben keresse az újságosnál

Új megjelenéssel várja régi/új olvasóit a Szentesi Élet városi hetilap

 

2016. március 4-el megújul a Szentesi Élet városi hetilap! Tájékozottnak lenni jó! - szlogennel várja régi/új olvasóit a most már 16 oldalon magazin jellegű városi újság.

Hatalmas kihívást jelentett a szerkesztőség számára a 16 oldalas megjelenés - tudtuk meg Halupa Esztertől az újság főszerkesztőjétől. Hetente egy-egy olyan (nem biztos, hogy közismert, de) munkájában hétköznapi hőst kívánnak bemutatni, akik a szentesi életben maradandót alkotnak. A holnap megjelenő számban Jánosi Andreával készült nagyinterjút olvashatnak a számos más érdekes cikkek mellett!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 03.


 

Bemutatták a Tokácsli Emlékalbumot

 

2016. március 2-án mutatták be azt az emlékalbumot a Városi Könyvtárban, melyet Tokácsli Lajos festőművész születésének 100. évfordulójának alkalmából készített a város.

Elsőként Szűcs Ildikó a Városi Könyvtár vezetője köszöntötte a vendégeket, és elmondta, hogy habár a centenáriumra ugyan nem tudott elkészülni az emlékalbum, de a csúszás jó hatással volt a kötet színvonalára. Ennek köszönhetően, most egy tényleg méltó emlékalbum jelent meg Szentes szülöttjének emlékére.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 02.


 

Szentesi fodrász siker Párizsban

Hogyan befolyásolhatja a következő évek divatját egy magyar mesterfodrász Párizsban?

 

Tonomárné Dancsó Erika, mesterfodrász munkáit számos bemutatón megcsodálhatta a szentesi közönség, de most munkájában és művészetében újabb állomásához érkezett. Ő az első magyar, akinek sikerült bejutnia a világ egyik legrangosabb szépségipari versenyének elit 10-es kategóriájába.

 A Haute Coiffure France (HCF Trophy) a fodrász szakma csúcsrendezvénye, amelyet Párizsban a Louvre dísztermében rendeznek meg.

 Versenyen résztvevők munkái jövőbe mutatóak. Kreatív, egyedi, művészi, időnként extravagáns frizurák készülnek, amelyek új stílust, másfajta dizájnt inspirálnak a divatszakmák tervezőinek. Ebben a különleges és nagy érdeklődéssel kísért versenyen került a legjobb 10-be Tonomárné Dancsó Erika.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 02.


 

Állt a bál a HUNOR COOP-nál!

HUNOR BÁL SZENTESEN!

 

2016. február 27-én már 9. alkalommal került megrendezésre a hagyományos HUNOR Bál, melyen már közel 500 dolgozó és meghívott vett részt. A nagy létszámra való tekintettel ezúttal is a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokot kellett kibérelni, hogy azt jókedvvel és vidámsággal töltsék meg HUNOR COOP ZRt, dolgozói.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 02.


 

Tücsök Játszóház Óvodás Csoportoknak

 

2016. március 11-én pénteken minden óvodás csoportot várnak a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokba a Tücsök Játszóházba, ahol csoportonként felállított akadálypályán kell bátorságukat bizonyítani. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 02.


 

Waldorf-pedagógia iskolai gyakorlatáról

 

2016. március 8-án Törökné Lőrinc Zsuzsanna a szegedi Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium osztályalapítójának előadását hallgathatják meg az érdeklődők 16 óra 30 perces kezdéssel a Művelődési és Ifjúsági Házban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 02.


 

Álláslehetőség a szentesi Kurca-part Kalandparkban

Jelentkezz MOST!

 

Az L-Direct Kft. 30 év alatti munkavállalókat keres a szentesi Kurca-part Kalandparkba.

 

Amit kínálunk:

-          versenyképes fizetés

-          jó hangulatú fiatal csapat

-          kellemes munkakörnyezet

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 02.


 

Mellettem az utódom

Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia zenés estje

 

Anya és lánya közös produkciója. Hűvösvölgyi Ildikó, aki ismert és közkedvelt színésznő, most lányával lép egy színpadra. Közösen adják elő azokat a műveket, amelyeket most már nem csak Hűvösvölgyi Ildikó, hanem lánya, Kisfaludy Zsófia is énekel a színpadon. A műsorban elhangzanak népszerű musical, operett és nosztalgia slágereket, közben beszélgetnek a dalokról, a színházi munkákról és az együtt dogozásról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 01.


 

Nőnapi gálaműsor

 

Március 8-án a hölgyeket köszöntjük a Megyeháza dísztermében, melyre a belépés díjtalan! Szeretettel várjuk Önöket a Maya Trió zenés műsorára!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 01.


 

Olasz Attila festőművész kiállítása nyílik

 

Olasz Attila festőművész 1982-ben született Szegeden, ott végezte általános és középiskolai tanulmányait. Tizennégy éves korában lett Pataki Ferenc festőművész tanítványa, az ő szakmai irányításával kezdett tüzetesebben foglalkozni a szakmai kérdésekkel.

A ceruza és szénrajzok mellett már érdekelte az akvarell, a pasztell és az olajfestés technikája is. Első önálló kiállítását 16 évesen rendezte, azóta harminc önálló tárlata volt országszerte.

Először a Szegedi Tudományegyetem rajz-művelődésszervező szakán szerzett diplomát, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festő szakán végzett.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Festők Társaságának tagja. 2015-től a szentesi Szivárvány Művészeti Iskola művésztanára.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk március 4-én (PÉNTEKEN) a Tokácsli Galériába Olasz Attila festőművész tárlatára!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 01.


 

Rablás egy szentesi áruházban

 

Az egyik szentesi áruházból szempillaspirált tulajdonított el egy szarvasi nő. A biztonsági őrt fellökve távozott a helyszínről. Néhány órán belül elfogták a gyanúsítottat.

A gyanú szerint egy 36 éves nő az egyik szentesi áruház szépségápolási osztályán egy szempillaspirált emelt le a polcról és rejtett el kabátjában 2016. február 29-én, 17 óra 10 perc körüli időben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 01.


 

Nem csak az ellenfelekkel, de az influenzával is meg kellett küzdeni

 

A hét végén rendezte meg a szövetség a Téli Országos Dobóbajnokságot a felnőtt korosztályú atléták számára. Szentesről öt versenyző állt dobókörbe, bár az előzmények nem voltak túl kedvezőek, szinte mindenkit az influenzától szenvedett, ennek minden kellemetlen tünetével együtt, egy bronz érmet, két negyedik helyet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 01.


 

Felvételi a zeneiskolában

 

Nyílt nappal kezdődik a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola bemutatkozása a leendő növendékek és szüleik számára. 2016. március 16-tól 18-ig délután 14.00 - 18.00 óra között lehetőség lesz betekinteni az iskola munkájába, hangszeres és elméleti órákra, valamint személyesen találkozni az iskola tanáraival.

A nyíl nap végén Hangszerbemutató hangverseny lesz 2015. március 21-én 16:30 órakor a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában melyre mindenkit szeretettel várnak.

Az iskola életébe való betekintés és ismerkedés után FELVÉTELI MEGHALLGATÁST tartanak az iskolában 2016. március 22-23-án, 15-18 óra között hangszeres és magánének tanszakokra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 03. 01.


 

 

.