Kiosztották a Boros díjakat

 

Mészáros Gabriella, Kozma Dávid, Varga Gergő, Őze Barbara

 

A Boros díjat iskolánk (HSZC Boros Sámuel Szakközépiskolája és Szakiskolája) tantestülete és diákközössége alapította az 1990-91-es tanévben, tehát 25. éve vehetik át ezt az elismerést iskolánk legkiválóbb diákjai - mondta Somosné Puskás Krisztina igazgató az idei díjátadó ünnepség kapcsán.

 

A díj feltételei szigorúak, csak a legjobb tanulmányi és verseny eredményű, ezen kívül a közösségi munkában is kiemelkedően teljesítő tanulók pályázhatnak. Ezt az elismerést mind a tanárok, mind a diákok nagyon komolyan veszik, a presztizse az évek során változatlan. A diákok számára a Boros díj a középiskolai tanulmányok alatt kapható legrangosabb kitüntetés. Mi pedagógusok több szempontot mérlegelve, hosszú vitát követően alakítjuk ki az álláspontunkat.

 

Ebben a tanévben a Boros díjra 4 tanuló, a Közösségi díjra 3 diák adta be a pályázatát. Mindannyian kiemelkedően teljesítettetek, mindannyian érdemesek erre a kitüntetésre, de a tantestület döntése alapján 3 fő kap boros díjat, és 1 fő kapja meg a közösségi díjat.

 

Kozma Dávid (Boros díjas) 12. a osztályos tanuló, aki a legjobb tanulmányi eredményt érte el iskolai szinten. Dávidban egy kedves, jóindulatú, segítőkész embert ismerhetünk meg, aki tisztelettudásával, megbízhatóságával és szorgalmával kiemelkedik diáktársai közül. Rendszeres részvevője a történelem versenyeknek, bölcsész karon kívánja a tanulmányait folytatni.

Őze Barbara (Boros díjas) a 12. a osztály meghatározó egyénisége. Osztályközösségének aktív alakítója. Nincs olyan diák iskolánkból, aki ne ismerné Barbit, hiszen nagyon sok iskolai rendezvényünk lebonyolításában és szervezésében is részt vett, az IDB tagja. Ebben a hónapban a Kazinczy szép magyar beszéd verseny megyei fordulóján 2. helyezést ért el, ezzel az eredménnyel képviseli iskolánkat az országos döntőben.

Bíró Dóra a 12. b osztály legjobb tanulója. Céltudatos, ambiciózus diák, akinek tanulmányi munkáját számtalan tantárgyi dicséret jellemzi. Közösségi ember, 2010-ben szentes város ifjúsági alpolgármesterének választották meg. 9. évfolyamtól az iskolai diákönkormányzat tagja, iskolai rendezvényeink aktív szereplője.

Mészáros Gabriella (Boros díjas) a 12. c osztály egészségügy szakmacsoport tanulója. Évek óta kiválóan teljesít a Curie környezetvédelmi versenyen. Szabadidejében nagyon kreatív. Szeret alkotni, rajzolni. Osztályfőnöke véleménye szerint nem volt olyan feladat, amely megvalósítása során ne lehetett volna számítani rá.

 

Az iskola közösségi díjára pályázott tanulói Őze Barbara, Varga Gergő és Dudás Eleonóra.

Varga Gergő (Boros díjas) 9. évfolyamtól az iskolai diákönkormányzat tagja. Több iskolai rendezvényen, ünnepségen vállalta a bemondó/műsorvezető szerepét. A Harc a kincsért városi vetélkedőt több alkalommal megnyerték csapatversenyben, de eredményesen szerepelt angol nyelvű civilizációs, és szép magyar beszéd versenyen is.

 

Dudás Eleonóra az osztályközösség meghatározó egyénisége, véleményére számít a 12. c osztályban. Nagyon sok közösségi eseményen vett részt, fuvolázik is, iskolai rendezvényeinken többször fellépett, és több kortárszenei találkozón kapott kiváló minősítést.

 

Köszönjük támogatóinknak, hogy biztosították azt a lehetőséget, hogy a Boros-díj szép hagyományát ebben a tanévben is folytathattuk.

 

További képek a díjátadó programjáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 03. 11.

 

.