Olasz Attila festőművész kiállítása nyílik

 

 

 

2016. március 4-én nyílt meg a Tokácsli Galériában Olasz Attila festőművész tárlatára, melyet Pataki Ferenc Prima díjas festőművész ajánlott a nagyközönségnek.

 

 

 

Olasz Attila a megnyitón felhívta a figyelmet a galéria kistermében bemutatott alkotásokra, melyeket diákjai készítettek. Anno első kiállítása a Mester és tanítványa címet viselte, reméli, hogy a mostani tárlat is hasonló, mert a növendékei közül lesznek majd remek képzőművészek.

 

 

 

Olasz Attila festőművész 1982-ben született Szegeden, ott végezte általános és középiskolai tanulmányait. Tizennégy éves korában lett Pataki Ferenc festőművész tanítványa, az ő szakmai irányításával kezdett tüzetesebben foglalkozni a szakmai kérdésekkel.

A ceruza és szénrajzok mellett már érdekelte az akvarell, a pasztell és az olajfestés technikája is. Első önálló kiállítását 16 évesen rendezte, azóta harminc önálló tárlata volt országszerte.

Először a Szegedi Tudományegyetem rajz-művelődésszervező szakán szerzett diplomát, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festő szakán végzett.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Magyar Festők Társaságának tagja. 2015-től a szentesi Szivárvány Művészeti Iskola művésztanára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 03. 10.

 

.