Szentes és környéki Tehetségpontok első találkozója

 

 

 

A Szentesi Koszta József Általános Iskolában 2015. március 22-én rendezték meg a Szentes és környéki Tehetségpontok első találkozóját. A szakmai nap fő célja a Tehetségtanács megalapításának előkészítése volt Szentesen. A rendezvényt Szemerédi András, az intézmény igazgatója nyitotta meg.

 

Majd ez követően az alábbi napirendi pontokat hallgathatták meg az érdeklődök:

 

5 éves az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületének Tehetségsegítő Tanácsa (ISZE TT). Tehetséggondozás az ISZE TT Mentor tehetségsegítő Tanácsban. Előadó: Fülöp Márta Marianna az ISZE TT titkára, tehetségfejlesztési szakértő, térségi tehetségmentor.

 

 

 

Az ISZE Tehetségsegítő Tanács és a Szentesi Koszta József Általános Iskola Tehetségpont együttműködései. Kód Napja jó gyakorlat program az ISZE TT-ben. Előadó: Lucza László a Szentesi Koszta József Általános Iskola tanára, ISZE jó gyakorlatok kidolgozója és megvalósítója.

 

Tehetségsegítő Tanács megalakításának előkészítése Szentesen. Előadó: Dr. Bánhidi Sándorné az ISZE főtitkára, térségi tehetség mentor.

 

Az előadások után tapasztalatcserékre, megbeszélésekre került sor.

 

 

 

A szakmai nap végén megállapodás született arról, hogy a három Akkreditált kiváló Tehetségpont címmel rendelkező szentesi Tehetségpont: a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium Tehetségpont, a Városi Könyvtár Tehetségpont és a Szentesi Koszta József Általános Iskola Tehetségpont szóbeli megállapodást kötött, hogy szándék nyilatkozatot írnak alá egy városi Tehetségsegítő Tanács megalapításáról és az előkészítési munkálatok megkezdéséről.

 

 

 

Szentes, 2016. 03. 29.

 

.