Informatikai szakkör a könyvtárban

 

 

 

A diákok körében nagy az érdeklődés a szentesi könyvtárban működő informatikai szakkör iránt, mert a szakmai munkára olyan szakembert sikerült megnyerniük, mint a programozás világában nevet szerző (játék app-ok világára gondolunk) Prievara Zsolt. A munkát a könyvtár részéről Szekeres D. Mónika koordinálja, akitől megtudtuk, hogy a 2015. októberében indult szakkörön 10-15 éves gyerekeknek nyílik lehetőség a programozás világába való betekintésre.

 

 

 

A könyvtár mint tehetségpont hirdette meg fiúknak és lányoknak vegyesen és kéthetente találkoznak a könyvtár informatikai előadótermében.

 

 

 

A pályázati támogatásnak köszönhetően (Emberi Erőforrások Minisztériumától NTP- MTTD-15-0093 számmal nyertek támogatást a képzésre) a csoportnak lehetősége nyílik, hogy 2 egynapos kiránduláson is részt vegyenek. Egy napot a Csodák Palotájában töltenek, egyet pedig Szegeden a Szent-Györgyi Agórában, ahol az Informatikatörténeti kiállítását és látványlaboratóriumot tekintik meg, hogy testközelből ismerkedjenek meg mindennel ami a mai informatikát megalapozta.

 

 

 

Összesen 16 alkalomból áll a kurzus ahol a Touch develop nevű rendszeren keresztül ismerkednek meg az informatika alapfogalmaival. Vezérlési szerkezetekkel, struktúrákkal, a rendszerszemléletű, algoritmikus gondolkodásmóddal az objektum orientált programozás alapjaival.

 

 

 

A szakkör célja, hogy a résztvevőket azon az úton indítsa el, amely lehetővé teszi számukra, hogy további tanulmányaik illetve az önálló ismeretszerzés segítségével képezhessék magukat a programozás terén, igazodva ezzel a felsőoktatás és a munkaerő piac igényeihez.

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 03. 21.

 

.