Évértékelést tartottak a polgárőrök Szentesen

 

 

 

       A hétvégén tartotta a Szentesi Polgárőr Egyesület az elmúlt évben végzett tevékenységének értékelését, valamint ismertetésre került a 2016. évben várható feladatok és a célkitűzések.

Meghívott vendégek voltak, akik jelenlétükkel megtisztelték az egyesületet Szirbik Imre Szentes város polgármestere és Balogh Szabó Imre R. ezredes  Szentes város Rendőrkapitányság vezetője, Kálmán Rajmund tűzoltó alezredes a Szentesi Hivatásos Tűzoltó Parancsnok, Molnár Judit és Tódor Zoltán századosok a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai, Petrity Rudolf járási koordinátor és Nagypál Sándor a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke.

 

 Gilinger István elnök köszöntötte a tagságot, valamint a meghívott és megjelent vendégeket.

Ezek után részletesen beszámolt az egyesület 2015. évben tervezett és az előre nem tervezhető feladatok elvégzéséről. Kiemelte, hogy az egyesület önállóan és a rendőrséggel közösen több mint   9.000  órában teljesített szolgálatot. A beszámolóban kitért a végzett feladatokon túl, a feladatteljesítés körülményeinek jelentős javulásáról és arról is, hogy  egy kulturáltabb irodahelyiségbe költözhetett az egyesület. Pályázat útján egy Suzuki Vitara terepjáró gépjárművet is adományozott a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium. Valamint az Országos Rendőr-főkapitányságtól szolgálati kerékpárokat, a Megyei Szövetségtől, és a helyi önkormányzattól, és más civil személyektől anyagi támogatást is kaptak. Beszámolója végén megköszönte a tagságnak a munkáját, valamint minden szervezetnek és személynek, akik segítséget nyújtottak az egyesületnek és kérte további támogatásukat.

 

 

 

Az elnöki beszámoló után megtette beszámoló jelentését Gránicz Pál az egyesület titkára a gazdálkodás helyzetéről, majd a Felügyelő Bizottság elnöke az általa vezetett bizottság által végzett ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

 Az Egyesület éves munkáját elismerő szavakkal méltatták  Szirbik Imre Szentes város polgármestere és Balogh Szabó Imre r.ezredes  Szentes város Rendőrkapitányság vezetője.

Mindketten kiemelték a polgárőrség szerepét és jelentőségét, a város közbiztonsága javításában nyújtott önzetlen munkájukat.  Majd  gratuláltak az új vezetőség eredményeihez, továbbá sok sikert és nyugodt évet kívántak.

 A beszámolók és a hozzászólásokat követően elismerések és jutalmak átadására került sor.

Szabó Zoltán Ferenc a Szentesi Kinizsi Labdarúgó és Torna Klub elnöke a 2015. évben kiemelkedő munkájuk elismeréseként oklevelet és tárgyjutalmat adományozott:

                          -  Paksi Anikó,  Kovács István  és Valkai Imre  tagok részére.

 

  A   2015. évben végzett átlagon felül végzett munkájáért  "Szentes Polgárőr Egyesület kiváló polgárőre" címet, az ezzel járó oklevelet és díszserleget Szabó Zoltán a FEB. elnöke vehette át Kun József r.alezredestől a Szentes város Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály vezetőjétől.

 

Dicsérő oklevelet vehettek át kiemelkedő munkájukért : -  Sípos János,  Sípos Imre  és  Antalfi Sándor  polgárőrök.

 10. éves polgárőr szolgálatért :  -  Kőrösi Imre  és  Varga Sándor  tagok vehették át elismerő oklevelüket.

 

 

Szentes, 2016. 03. 07.

 

.