Ingával is vizsgálták a madarakat

Megkérdeztük a szentesi madárgyérítésről a galambászokat

 

 

 

2016. március 20-án reggel újra madárbörzén találkozhattak a térség madarászai Szentesen a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Idén ez már a harmadik börze, melyre az ország másik végéből is érkeztek érdeklődők. Volt aki ingával vizsgálta meg fizetés előtt a kiválasztott madárkát.

 

 

 

Megkérdeztük a jelenlévőket, hogy mit szólnak a szentesi galambgyérítésről, mi a véleményük róla. Szinte minden galambász helyeselte a városi döntést, csak az időpontnak a kiválasztásával fejezték ki aggodalmukat. Ezt a munkát december és január hónapban kellene elvégezni, amikor még nem költenek és ülnek a fészekre a galambok. Ekkor foglalják el a helyüket a városi háztetőkön a több étel és a meleg reményében. Szóval aki a sétálóutcában magokat szór a galamboknak, az éppen kárt okoz, mert ez a legkényelmesebb módja az élelemszerzésnek részükről.

Szóval jobb lenne, ha átgondolt időben végeztetnék el ezt a feladatot, mert akkor lesz hatékony a galambokkal szemben a befektetett összeg.

 

 

 

Ha valaki lecsúszott a márciusi börzéről akkor íme az idei év menetrendje: Április 17 , Május 15 , Június 12 , Július 10 , Augusztus  SZÜNET , Szeptember: Kiállítás és börze 23-24-25 , Október 16 , November 13 , December 11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 03. 20.

 

.