2014. ÁPRILIS

 

Helyükön az új mozis fotelek

Célegyenesben a Szentesi Mozi

 

A Szentesi Mozi (a Nagy Ferenc utcában) igazi csodán megy keresztül. Eltűnik a klasszikus 35 mm-es vetítőgép és egy vadonatúj, második generációs Christie digitális vetítőgép kerül beépítésre. Mindehhez a legjobb minőségű XPAND aktív szemüveges 3D rendszer párosul, amely igazi térhatást, kristálytiszta, tűétes képet nyújt, szellemkép nélkül! Ami pedig elengedhetetlen, a Dolby Digital hang, hogy ne csak a szem, de a fül is el legyen kényeztetve. Az igazi kényelmet pedig új mozis fotelek garantálják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 30.


 

Rendőrségi lakossági fórum a Nagyhegyen

 

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság lakossági fórumot tart 2014. május 6-án (kedden) 17 órától Nagyhegy városrészben.

A lakossági fórum helyszíne a Munkás utcai idősek otthona ( Szentes, Munkás utca 54.).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 30.


 

Híd a Kurcán – Híd az emberek között

Ingyenes rockzenei fesztivál május 1-2-án Szentesen!

 

2014. május 1 - 2-án összes 10 zenekar részvételével kerül megrendezésre az Életjel Kulturális És Sportegyesület szervezésében a két napos "Híd a Kurcán – Híd az emberek között névre keresztelt két napos rockzenei fesztivál - amely ingyenes lesz a nagyközönség számára. 

A fesztivál sztárfellépője a ZORALL zenekar lesz május 1-én, a péntek este főattrakciója pedig a The Doors Tribute Band. 

Ezen felül még 4-4 szentesi és környékbeli zenekar koncertjeit tekinthetitek meg. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 30.


 

Női bajnoki döntő 2. mérkőzés ma!

 

A 33-as medence felújított régi lelátóját is igénybe vehetik a szurkolók a szerdai Hungerit-Szentes - Dunaújváros női bajnoki döntő mérkőzésen, ami 18 órakor kezdődik. Sok szeretettel várunk minden kedves szurkolót! 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 30.


 

Szentesen hamarabb indul a strandszezon

Újdonságokkal várják a vendégeket

 

Rendhagyó módon idén május 1-jén indul a strandszezon a Szentesi Üdülőközpontban. A szezonnyitó rendezvényen idén is egész napos programokkal, gyerekversenyekkel, ruha- és sportbemutatókkal, és érdekes fellépőkkel készülnek a szervezők.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 30.


 

Frontális ütközés Szentes mellett a Tisza gáton!

 

Két kerékpáros férfi megsérült, amikor frontálisan ütköztek egymással a Szentes melletti Tisza-gáton az éjszaka.

Csongrád felől kerékpárral haladt az egyik férfi, amikor összeütközött a vele szemből jövő kivilágítatlan elektromos kerékpárral csellengő férfival, aki vélhetően ittas állapotban volt. Az ütközéstől mindkét férfi a kerékpárút aszfaltjára zuhant. A balesetet okozó férfi eszméletlen állapotban volt a mentők kiérkezéséig. Mindkét férfit koponyasérüléssel szállították a szentesi kórházba. A Tisza-gátnak ezt a részét a baleseti helyszínelés miatt teljesen lezárták. Azt, hogy a vétkes kerékpáros mennyi alkoholt fogyasztott, még vizsgálják.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 30.


 

Majálisi Civil Börze és Zenei Fesztivál

a Csongrádi úti Kurca-hídon és környékén

 

2014. május 1-jén és 2014. május 2-án kerül megrendezésre a Csongrádi úti Kurca-hídon és környékén Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja című projekt keretében meghirdetett „Miénk itt a tér” témájú és ST - Szentes- DAOP 5.1.2/A-2011/02 kódszámú program megvalósítására benyújtott „Híd a Kurcán, híd az emberek között” című ST - Szentes- DAOP 5.1.2/A-2011/02/2 jelű pályázat „Civil Börze és Zenei Fesztivál” elnevezésű rendezvénye, melyre ezúttal tisztelettel meghívjuk! 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

Hol állt ez a két épület Szentesen?

Egy kis játék, mely hirdeti a Fotópályázatot a megújult szentesi városközpontról

 

A KAPOCS Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület a ”Szentes Város Önkormányzata és Partnereinek városközpont rehabilitációs programja” című projekt kapcsán ST-Szentes-DAOP-5.1.2/A-2011/3/1 kódszámú „A múlt erdejéből…” címmel fotópályázatot hirdet.

A cikk mellett lát két képet, melynek a helyére vagyunk kíváncsiak! Írja meg a Szentesi Mozaik facebook oldalán.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

A múlt erdejéből…

 

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt 2014. április 30-án 16 órára a KAPOCS Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület a ”Szentes Város Önkormányzata és Partnereinek városközpont rehabilitációs programja” című projekt kapcsán ST-Szentes-DAOP-5.1.2/A-2011/3/1 kódszámú

„A múlt erdejéből…”

című fotókiállítására a Kossuth téren a „napernyős lány” szoborhoz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

Régi majálisok Szentesen!

 

2014. április 30-án 17.00 órai kezdettel minden érdeklődőt várnak a Fehérház teraszán (a tribünön), hogy megismerhessük, a régi május elsejék hangulatát.

Rossz idő esetén a Tokácsli Galériában lesz a rendezvény megtartva.

 

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

Ádám kupakjai egy jó célt támogatnak

Kupakgyűjtési akció és aukció, hogy játszótér épülhessen a strandon

 

Bellér Ádám a Klauzál-iskola 3. A osztályos diákja talán a leglelkesebb részvevője az üdülőközpont kupakgyűjtési akciójának. Az intézmény év elején tette közzé a felhívást, az apró műanyag termékeket felvásárlóhoz viszik, a befolyt összegből játszóteret szeretnének építeni.

 

Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, a gyűjtőládát az öltözőkhöz vezető folyosón helyezték el, az önkéntesek folyamatosan töltik, mi viszont folyamatosan ürítjük - adta tudtunkra az üdülőközpont marketingmunkatársa, Mayer Helga.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

Koncertajánló!

A Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola művész-tanárainak koncertje!

 

2014. május 8. (csütörtök) 19 óra: Andor Csilla énekművész, Takács Gabriella fuvolaművész és Vágó Veronika oboaművész hangversenye

 

„Asszonyszerelem, asszonysors”

 

Robert Schumann ismert dalciklusát is hallhatjuk 2014. május 8-án este 19 órakor a szentesi Hangversenyközpontban Andor Csilla előadásában azon a kamara esten, melyen három fiatal művésztanár lép a szentesi közönség elé. Andor Csilla, Takács Gabriella és Vágó Veronika is a szentesi zeneiskolában kezdte zenei tanulmányait, ma pedig már az iskola elismert, koncertező művésztanárai.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

"Orgona Ága" ékszertervező pályázati kiállítás a könyvtárban

 

 Április 26-án Nagy Marietta és a Mithrillion Műhely "Orgona Ága" című kiállítás megnyitóján vehettek részt az érdeklődők. A rendezvényt Doba Lajosné a Városi Könyvtár könyvtárosa ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Hankó Györgyné a Zöldág Hagyományőrző szakkör vezetője nyitotta meg a kiállítást. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 29.


 

Hamarosan indul Szentes legnagyobb TV-je!

SZENTESI MOZIÜNNEP az Őze Lajos Moziban

Megjött a legkorszerűbb technikával felszerelt premier mozi Szentesre!

 

 Szentesi Mozi (a Nagy Ferenc utcában) igazi csodán megy keresztül. Eltűnik a klasszikus 35 mm-es vetítőgép és egy vadonatúj, második generációs Christie digitális vetítőgép kerül beépítésre. Mindehhez a legjobb minőségű XPAND aktív szemüveges 3D rendszer párosul, amely igazi térhatást, kristálytiszta, tűétes képet nyújt, szellemkép nélkül! Ami pedig elengedhetetlen, a Dolby Digital hang, hogy ne csak a szem, de a fül is el legyen kényeztetve.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 28.


 

Pollákos sikerek a CAD-CAM országos döntőjében!!!

 

A Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában került megrendezésre a CAD-CAM informatikus és AutoCAD Országos Tanulmányi Verseny döntője. A selejtezőkből 3 Pollákos tanuló került a döntőbe, ahol nagyszerű eredményeket értek el: Lajos Endre 10. helyezést ért el a CAD-CAM informatikus kategóriában, ugyanitt Pálfia Gábor az 9. helyen végzett. Gila Dávid az AutoCAD kategóriában lett hatodik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 28.


 

5000 virágpalánta kerül kiosztásra a Nagymamák tavasza akcióban!

 

2014. május 10-én, szombaton 8 óra után virágültetésre hívunk, várunk minden szentesi Nagymamát!

Ebben az évben hat helyen 5000 virágtövet osztunk szét a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével. Kérjük, ültessék el házuk elé vagy erkélyükre. Az unokákkal együtt ápolják, neveljék, locsolják mindnyájunk örömére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 28.


 

Kerékpárral behajthatunk-e a körforgalomba?

 

A Benignus Közhasznú Egyesület "Közösségben, Biztonságban" címmel megrendezendő programsorozatában 2014. április 30-án közlekedésbiztonsági előadást szervez egy igen érdekes témáról. A téma a városközpont új közlekedési rendjéről elsősorban kerékpáros szemmel lesz. Fényképes vetítés mellett Dr. Orosz Katalin tart előadást, ahol megtudhatjuk, hogy kerékpárral behajthatunk-e a körforgalomba?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 28.


 

Keressük a helyünket Európában!

 

2014. március 22- én beindult egy, a munkanélküli fiatalokat segítő projekt a Kistelepülések Kultúrájáért Egyesület szervezésében. Az első, csapatépítő találkozást követően a társaság Kecskemétre látogatott.

A KSH kutatásai szerint 2013 III. negyedévében a Csongrád megyei munkanélküliségi ráta 12,8%-os volt. Ez az arány magába foglal több száz pályakezdő fiatalt. Az Európai Unió által támogatott Fiatalok Lendületben Program Maradjunk vagy útra keljünk? – Keressük a helyünket Európában projekt ezen hivatott változtatni.

Tizenöt, 18 és 30 év közötti munkanélküli, nem szakmájában dolgozó, illetve tanulmányai alatt elbizonytalanodó fiatalt vezetnek be a mentorok a munkaerőpiac ismeretlen, meghökkentő vagy nagyfokú kreativitást igénylő területeibe. 8 hónapon át különböző érdekes vállalkozásokat látogatnak meg, tréningeken vesznek részt, valamint egymás tapasztalatait kiértékelve próbálnak előrébb jutni az életben.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 28.


 

Az Aranysziget Otthon Szentesi Otthonának kiváltása

TIOP-3.4.1.A-11/1-2012-0002

 

Csongrád megyében is elérkezett az ideje annak, hogy korszerű, jól felszerelt, modern otthonok szolgálják a pszichiátriai betegek ellátását.  A szentesi  Aranysziget otthon lakóinak élete hamarosan megváltozhat: a TIOP-3.4.1.A-11/1-2012-0002 „Az Aranysziget Otthon Szentesi Otthonának kiváltása” c. pályázat lehetőséget teremt arra, hogy hamarosan minden igényt kielégítő körülmények között éljék mindennapjaikat az ápoltak és végezzék munkájukat az ápolási-gondozási munkát végző szakemberek. A csütörtöki projektnyitón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium szociális és családügyért felelős államtitkára,  Farkas Sándor, országgyűlési képviselő, valamint Dr. Berta Árpádné a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének igazgatója nyújt tájékoztatást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

 Szigorúan bünteti az engedély nélküli és a szabálytalan horgászatot az új halgazdálkodási törvény. Horgászengedély csak a sikeres vizsga után váltható, ahol hal- és horgászati ismeretből adnak számot a horgászjelöltek. A Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület havonta egy alkalommal szervez vizsgát, amelyen legutóbb összesen 12 gyermek és felnőtt próbálkozott.

 Megkezdődött a műfüves labdarúgópálya építése, a héten kijelölték a pálya pontos helyét. A bruttó 136 millió forintba kerülő beruházás 70 százalékát a labdarúgó szövetség biztosította. A pályához tartozik világítás, labdafogó háló, kerítés és reklámpalánk is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Ünnepi műsor a Tánc Világnapján

 

A Tánc Világnapja alkalmából ünnepi műsorral kedveskednek a szentesi és vidéki városokból érkező néptánc, társastánc, modern tánc és klasszikus balett-et tanuló iskolák, együttesek.

 

Időpont: 2014. április 28. hétfő 18 óra

Helyszín: Dr. Papp László Sportcsarnok

Támogatói jegy: 500 Ft

 

Szeretettel várunk minden táncot szerető érdeklődőt és vendéget.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Mindenki továbbjutott!

 

Április 24-én csütörtökön rendezték meg a megyei diákolimpiai döntőt. A szentesi dobóatléták most iskoláik képviseletében indultak a megmérettetésen,és  mind a négyen továbbjutottak az egy hónap múlva Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe. Az elmúlt évben Papp Anita első helyet Csordás Cintia harmadik helyezést szerzett a női diszkoszvetésben.

Amennyiben felkészülésük jól sikerül ismét reménykedhetnek a jó eredményekben. A képen Papp Anita,Kocsis Alexandra,Nánai Lilla,Csordás Cintia,és Benkő Márta edző.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Szűrések éjszakája Szentesen is

Ingyenes szűrés déltől este 8-ig!

 

A Szűrések éjszakája országos program keretében rendkívüli szűrési napot tart a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Mammográfiás Szűrőközpontja 2014. 04. 25-én (péntek) 12:00 és 20:00 között.

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007- 2013 keretében létrejött, HURO/1101/189/2.4.1. projektazonosító számú, „Szervezett emlőszűrés infrastruktúrájának megteremtése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon” című, Európai Uniós támogatással megvalósuló pályázat eredményeként a Klinikai és Mammográfiás Szűrőközpont immáron korszerű technikai felszereltséggel (digitális mammográf) és megújult környezetben a Központi Diagnosztikai Tömb I. emeletén működik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Amit a bölcsődei felvételről kell tudni!

 

Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje felvételt hirdet a 2014. szeptember 1-től kezdődő nevelési-gondozási évre.

A bölcsődébe az a gyermek vehető fel, aki legalább 20 hetes korú és 3. életévét 2014. december 31-ig tölti be.

A GYED-extra 2014. január 1-ei bevezetése lehetővé teszi a GYED-en lévő szülő gyermekének bölcsődei felvételét, amennyiben a szülő keresőtevékenységet folytat.

A bölcsődei ellátást elsősorban azok a szülők kérhetik, akik munkavégzésük, betegségük, munkaerő piaci részvételüket elősegítő program, képzés vagy egyéb ok miatt gyermekük napközbeni ellátásáról nem tudnak gondoskodni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Szentesi eredmények a Curie Matematika Emlékverseny Országos döntőjén

 

2014. április 12-én, Szolnokon rendezték meg a Curie Matematika Emlékverseny Országos döntőjét.

A négyfordulós levelező verseny lebonyolítása után, a legügyesebb diákok, a területi döntőben bizonyítottak. Ezen megmérettetés után pedig a legkiválóbb eredményt elérő diákokat behívták az országos döntőbe az ország különböző körzeteiből.

A rangos eseményen a totó típusú feladat mellett kidolgozós feladatok is szerepeltek. A területi verseny eredménye alapján városunk 14 tanulóját hívták meg, ahol minden diákunk helyezett lett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 24.


 

Vízimanó Tábor a Szentesi Üdülőközpontban!

Egy hét, tele élményekkel

 

Kedves Gyerekek!

Szeretnétek egy hetet barátaitokkal egy igazi sátortáborban eltölteni, ahol egész nap a strandolásé és a játszásé a főszerep? Akkor a legjobb hely számotokra a Szentesi Üdülőközpont, ahol a tábor folyamán megtanulhattok úszni, ha még nem tudtok, strandolhattok, lovagolhattok és kipróbálhatjátok a Kurca Kalandpark lélegzetelállítóan izgalmas játékait.

 

Kedves Szülők!

Vízimanó táborunk egy egyhetes bentlakásos tábor a Szentesi Üdülőközpont területén, ahol gyermekét megtanítjuk úszni, egész napos felügyeletet és változatos programokat biztosítunk számára. Táborunk alapvetően egy hagyományos sátortábor, azonban nyolc fő részére tudunk biztosítani faházas elhelyezést.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 23.


 

Mandátum-átadás Szentesen

Farkas Sándor átvette megbízólevelét

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő 2014. április 23-án, szerdán 9 órakor vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökétől, dr. László Ferenctől a szentesi Városháza konferencia termében.

Az ünnepségen megjelentek a választókörzet településeinek polgármesterei a sajtó képviselői és a meghívott vendégek.

Dr. László Ferenc a választási bizottság elnöke köszöntője után ismertette a választás eredményét. Ez alapján a körzetben szavazó választópolgárok (85.064) közül 21.911 szavazattal a leadott szavazatok 45,8 %-ával nyerte az idei országgyűlési választást Farkas Sándor.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 23.


 

Rocksuli

 

A SZÍV-HANG Kulturális és Egészségnevelő Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a „Hagyomány, Kultúra, Rock ’N’Roll” című programsorozatának harmadik rendezvényére, a Rocksuli programsorozat - Elektromos gitár előadására.

Előadók: Vígh Dávid és Tanka Balázs a TURBO zenekarból

Időpont: 2014. április 26-án 14.00-17.00-ig 

Helyszín: Városi Diák Pince - Szentes Kossuth u. 8.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 23.


 

Szúnyoggyérítés a mai napon

 

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. tájékoztatja a szentesi lakosságot, hogy az időjárás függvényében a mai napon (2014.04.23.) megelőző jelleggel légi-biológiai szúnyoggyérítést végeztet. A felhasznált mikrobiológiai készítmény kizárólag a csípő szúnyogok lárváira veszélyes.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 23.


 

„VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT”

 Versenyfelhívás

 

 

A rendkívüli tavaszias tél után korán eljött a kikelet. A jó idő kicsalogatta embereket is a növények közé. A szép napok adta lehetőségeket kihasználva újra szépítik házuk táját, erkélyeiket. Az Önkormányzat  hagyományt őrző módon ismételten meghirdeti a VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT Környezetszépítő Versenyt, amelynek keretében kívánja elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek az igényesebb környezet kialakításáért, mely által a város a virágosabbá, zöldebbé, élhetőbbé válik.

 

A jelentkezni az alábbi kategóriákban lehet:

- egyéni kategória /családi házak előtti közterület és a közterületről látható magánkerti rész!/

- munkahelyi kategória /intézmények, vállalkozások /

- lakóközösségi kategória /tömbházas épületek homlokzatai, épület előtti részek/

 

 Nevezhet bárki, aki partner velünk abban, hogy városunk egyre üdébb, virágosabb legyen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Műszakiak Napja a hétvégén

 

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományainak megfelelően az idén is megrendezi Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2014. április 25-én 8.30 órától színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják egész nap a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat, kicsiket és nagyokat a Damjanich laktanyába. A Műszakiak Napja ebben az évben is a közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt a nyílt laktanyanapi rendezvényre.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

A 28. Rakéta osztály 50 év után újra találkozik

Meghívó 1964 - (1990) - 2014

 

 

Tisztelettel hívják az egykori katonatársainkat és hozzátartozóikat az MN 5980 SZENTES (28. Rakéta osztály) alapításának 50. évfordulójára 2014. május 24-én rendezendő ünnepségére!

 

Az ünnepség főbb eseményei:

08.30-tól a volt rakéta bázison (Derekegyház) kopjafát szentelünk az alakulat elhunyt katonái emlékére.

09.30-tól gyülekező a Damjanich Laktanya alakuló terén, rövid tájékoztató

10.30-tól Emléktábla avatás a volt elhelyezési körlet falán.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Zsúfolt a gyakorlótér Szentesen

 

 

Az éves kiképzési tervnek megfelelően a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 1. és 2. hídépítő századai átkelés kiképzést hajtottak végre két hétben a Tisza partján, az alakulat vízi gyakorlóterén. Az átkelés kiképzés mellett, honvédségi szintű műszaki gépkezelő kiképzések gyakorlati része is folyt. A kiképzendő állomány PTSZ-M kétéltű lánctalpas úszógépkocsi és BMK-130M tolóhajó géptípusokból szerzett jártasságot a Tisza vizén. 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Rendőrségi fogadóóra Szentesen

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Balogh Szabó Imre r. alezredes lakossági fogadóórát tart 2014. április 23-án (szerdán) 14 és 16 óra között a kapitányság épületében (6600, Szentes Kossuth u. 43.).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Hagyomány – Kultúra – Rock’n’Roll

 

 

Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja című város rehabilitációs projekt keretében a Szív-Hang Kulturális és Egészségnevelő Egyesület megrendezi a Hagyomány – Kultúra – Rock’n’Roll című rendezvénysorozatot.

A 13 alkalom állandóságot biztosít, így hagyományt teremt, valamint a családok és fiatalok szabadidős programjai közé észrevétlenül beépül a közös játék, zenélés, zenetanulás, beszélgetés és szórakozás során.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Műemléki Világnap a Koszta József Múzeumban

2014. április 26. (szombat) 10-18 óráig

 

 

Program:

10-16 óráig: Ingyenesen látogathatók a Koszta József Múzeum állandó kiállításai

10-12 óráig: Ingyenesen látogatható a Péter Pál Polgárház és a Fridrich Fényírda

10-12 óráig: A Koszta József Múzeumban kézműves foglalkozással várjuk a családokat

17 órától: "Erődített templomok a Dél-Alföldön - Óföldeák" címmel Dr. Béres Mária ásatásvezető tart előadást a Koszta József Múzeumban

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Koncerthívogató

Berki Tamás (ének) és Sárik Péter (zongora) koncertje

 

 

Orszácky-, Emerton-, Artisjus-, International Songwriting Competition díjas, legendás világsztárok Szentesen! 2014. április 25. (péntek) 19 óra: Berki Tamás (ének) és Sárik Péter (zongora) koncertje

 

Nézze meg a hangversenyközpont videó ajánlatát:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HsNJnkvevEA

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

FERGETEGES ÉREMESŐ SZENTESI DELFINEKNEK!

IV. Országos Rövidpályás Szenior Úszóbajnokság

 

 

A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége és a Százhalombattai VUK SE rendezésében negyedik alkalommal rendezték meg a rövidpályás országos bajnokságot a 25 évnél idősebb úszók számára. A hazai versenyzők mellett számos külföldről érkezett úszó is rajthoz állt a kétnapos viadalon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 22.


 

Áladóellenőrök a szentesi piacon

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

 

Kétszázezret kértek zsebbe a magukat adóellenőröknek kiadó férfiak a piacon. Információink szerint azért kértek pénzt, hogy ne büntessék nagyobb összegre az árusokat. Az adóhatóság tájékoztatója szerint hasonló esetben értesíteni kell a rendőrséget. A rendőrség nyomoz az ügyben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 17.


 

Parkolási információ a Húsvéti Ünnepekre

 

 

Húsvét hétfőn, a helyi parkolási rendelet alapján, a parkolás ingyenes a városban, azonban a jövő héten (április 22-től) már fizetni kell a Petőfi u.- Kossuth tér 5. sz.- és az Ady E. utcai fizető parkoló helyein is, megszűnik a kedvezmény, mellyel eddig ingyen vehették igénybe a parkolóhelyeket ezen a területen. Akinek elkerüli a figyelmét a fizető parkolóhely tábla, azzal utólag vetetnek jegyet az ellenőrök, illetve figyelmeztető cédulát raknak a járműre. Április 28-ától (hétfő) pótdíjaznak ezen a területeken is.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 16.


 

Kármentő haltelepítés a Kurcán

 

 

Emlékezünk rá, hogy a tél derekán halpusztulás tizedelte meg a Kuca csatorna halállományát. Több mázsa haltetemet szedtek ki a horgászok a vízből, és hatalmas kár érte a horgászegyesületet.

Most viszont egy pozitív hírt kell közreadnunk, mely szerint 10 mázsa (azaz 1 tonna) két- ill. három nyaras pontyokat kapott az egyesület kármentés címén. Ezt a mennyiséget az úgynevezett versenypályán engedték a Kurcába, hogy az itt elpusztult halállományt pótolják.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 16.


 

Költészet Napja a könyvtárban

Paulovics Tamás versmondó estje (videóval)

 

 

József Attila születésnapjának előestéjén Költészet Napi Versmondó Estet rendeztek a Városi Könyvtárban, ahol Paulovics Tamás és barátainak szavalataival tisztelegtek e nap előtt.

Ha nem sikerült eljutni a rendezvényre, akkor kérjük nézze meg ennek a jó hangulatú estnek a beköszönőjét, valamint egy Paulovics Tamás verset és egy verselő Paulovics Tamást.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 15.


 

Éjszakai Térképes Tojáskereső családoknak, baráti társaságoknak

 

 

Feladat: a térképen bejelölt területekről a megadott idő alatt minél több húsvéti tojás begyűjtése. A legügyesebbek a húsvéti nyulat is befoghatják. Zseblámpát, fejlámpát ne felejtsük otthon!

 

Helyszín: Kertváros

Időpont: 2014. április 18.

Rajt: Koszta József Általános Iskola udvara

Első rajt időpontja: 20 óra

Csapatok létszáma: 2-5 fő

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 15.


 

Szentesen is átfutnak!!!

BÉKÉS MEGYE FUTÁS 2014

 

 

2014. április 14-én reggel kilenckor rajtolt a BÉKÉS MEGYE FUTÁS a békéscsabai Városháza előtti térről, amin 200 iskolás kísérte Tóth Lászlót. A Budapesti Sport Iroda (BSI) egyik Békéscsabai Futónagykövete nem kisebbre vállalkozott, minthogy egy hét alatt kísérőivel a „Futás hírnöke”- ként körbefutja Békés megyét.

A futásnak szentesi vonatkozása is van, mert a csapat városunkat is érinti. Erről kérdeztük Dósai-Molnár Szilviát, mint az egyik szentesi futónagykövetet, aki fogadja és kíséri a békés megyei csapatot Szentesen.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 15.


 

Május 2-ig lehet jelentkezni a TeSzedd!-re!

 

 

Napról napra szép számmal gyarapodik a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció résztvevőinek száma: már több mint 500 találkozási pontot hoztak létre a www.teszedd.hu oldalon.

Ez azt jelenti, hogy szerte az országban már ennyi helyszínen tartanak tavaszi nagytakarítást május 9-11. között a TeSzedd! keretében!

A már meglévő találkozási pontokhoz csatlakozni, vagy új szemétszedési helyszíneket keresni és új találkozási pontokat létrehozni május 2-ig lehet!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 15.


 

Lütyő és Faur tévés meccsen

 

 

Faur Csaba és Nagy „Lütyő” Imre szentesi bokszolók újra a Sport TV élő műsorában kapott helyet! Faur Csaba a tavalyi szentesi, döntetlennel végződött nagy csata után visszavágót játszik a budapesti Bozai Gyulával. 10 menetes mérkőzésük tétje nem kisebb, mint az ideiglenes cirkálósúlyú Magyar bajnoki cím.

Nagy „Lütyő” Imre szintén visszavágót játszik a 2013-as Szárnyas Napok rendezvény, „Vasárnapi kakaskodásán” vívott kemény mérkőzés után.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 15.


 

Szentes egy madár szemével

Repülő droid szállt Szentes felett!

 

 

Egy új látószögből láttatja városunkat az Airfotofilm által készített videó, melyet nálunk is megtekinthet.

 

A filmben bemutatásra kerül Szentes városa, valamint annak számos nevezetessége.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Húsvéti kézműveskedés ínyenceknek

 

 

Ismét érdemes lesz a húsvét hétfőt Szentesen tölteni, ahol negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Ízek Fesztiválja.

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület közös szervezésében megvalósuló rendezvényre kilátogatók betekintést nyerhetnek a lassan feledésbe merülő kézműves és gasztronómiai finomságok rejtelmeibe.

Lehetőségük nyílik bekapcsolódni a munkafolyamatokba, sőt a kóstoló mellé igazi, eredeti receptekkel is gazdagodhatnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki fogékony a tradicionális, gasztro-kulturális, jóízű, kézzel készített, egészséges és hagyományőrző ízekre.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Ilyen volt - ilyen lett Szentes központja

(összehasonlító videón az új és a "régi" Szentes)

 

 

Hónapokkal ezelőtt videokamerával végigdokumentáltuk, hogy milyen volt Szentes központja a felújítás előtt. Most, mikor elkészült az új városközpont, ismét megtettük így mindenki összehasonlíthatja, mekkora változáson esett túl Szentes központja.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Új lendületet vehet a Petőfi ügye

Szecessziós "palota" lesz a Petőfiből

 Megszereztük a terveket!

 

 

A város főutcáján álló Petőfi Szálló és Tóth József Színház műemlék épületének sorsa a rendszerváltás óta bonyodalmasan alakult, mostanra igen amortizálódott. A város polgárainak és a műemlékekkel foglalkozó szakembereknek is erős vágya, hogy az épület régi fényében álljon a főutcán, ismét birtokba vehessék a helyi lakosok és a Szentesre látogatók.

Kiírásra került az EGT Norvég Alap 2009-2014 PA 16 jelű „Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása Városi épített örökség megőrzése” című, HU07PA16-A1-2013 kódszámú pályázat, ami kizárólag műemlék megújítást, nagyközönség számára elérhetővé tételt, kulturális és közösségi funkciók elhelyezését támogatja.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Koszta festőverseny

 

 

15 éve került megrendezésre iskolánk hagyományos festőversenye, általános iskolai tanulók részére. A tankerülte 10 iskolája 210 fővel képviselte magát, a rajzolni, festeni szerető gyerekekkel. A verseny négy korcsoportban, kilenc helyszínen 18 beállításban folyt. A diákoknak másfél óra állt a rendelkezésükre, hogy a nekik tetsző, rajzi eszközeikkel elkészítsék alkotásaikat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Meghívó lakossági fórumra

Folytatódik a Kiss Zsigmond utca, Kurca-híd, Batthyány utca — Sima Ferenc utca csomópont rekonstrukció terveinek elkészítése.

 

 

LAKOSSÁGI FÓRUMRA hívják a közeli és távolabbi területek lakóit, vállalkozóit és minden érdeklődőt a Szentes Koszta József Általános Iskola ebédlőjébe (Szentes, Köztársaság u. 6.) 2014. április 15-én 17 órára, ahol a tervezők ismertetik a munkaközi terveket, és várják a javaslatokat észrevételeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Csecsemőgondozási- és elsősegélynyújtó versenyek eredményei

 

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezte 2014. április 11-én megrendezte a hagyományos versenyeit. A verseny eredményei a képre kattintva tekinthetik meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

95 éves születésnap az Arany J. utcában

 

 

A család szerető gondoskodásának köszönhetően 2014. április 11-én Boldizsár Lajosné (Erdőháti Nagy Mária) 95 éves születésnapját ünnepelte Szentesen az Arany J. utcai otthonában. A szépkorú hölgyet ez alkalomból Szirbik Imre polgármester köszöntötte a város nevében és adta át a miniszterelnök úr üdvözlő sorait az ünnepeltnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

Versmaraton a Kosztában

 

 

József Attila születésnapjára emlékezve számos irodalmi, művészeti programot rendeztek Szentesen. 2014. április 11-én maratoni versmondást tartottak 8.00 és 15.00 óra között a Szentesi Koszta József Általános Iskolában a Költészet Napja tiszteletére, ahol több száz diák olvasta fel kedvenc versét a társaiknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 14.


 

III. Országos Nippon Zengo Giga Fesztivál

 

 

A holnapi napon kerül megrendezésre a szentesi TESCO, a Szuperinfo és a Szivárvány Aqua támogatásával a III. Országos Nippon Zengo Giga Fesztivál! Az előzetes jelentkezések alapján, már bizton állíthatjuk, hogy 500 fő fölötti létszám lesz jelen a rendezvényen. 20 kiállító várja a kedves érdeklődőket, melyek közt az egészséges életmódot hirdetők, valamint ékszerárus és minőségi sportruházat is található.

Szeretettel várunk minden sportolni, mozogni, kikapcsolódni vágyó Hölgyet és Urat!

A rendezvényre való belépés INGYENES, továbbá ingyenesen biztosítunk az esemény ideje alatt szakértő gyermekfelügyeletet, zöldség- és gyümölcs-, valamint italfogyasztást.

 

Csatlakozzon hozzánk Ön is, tegyen egy lépést egészsége érdekében!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 11.


 

Szombat délután újra életre kel Szentes központja

Elkészültek a városközpont rehabilitációs projekt útjai és a Kossuth tér

 

 

Elkészültek a kivitelezők a városközponttal, így hamarosan megindulhat a forgalom. A napokban ellenőrzi a hatóság a kivitelezést, és ha minden jól megy, akkor megadják az ideiglenes forgalombahelyezési engedélyt. Szombaton délután lehet leghamarabb az új úton közlekedni, így hétfőtől újra mindenki az új útvonalon juthat el dolgozni és az iskolába. Szóval már csak egyet kell aludnunk, hogy használatba vegyük az új szentesi városközpontot.

Ezúton kérünk mindenkit, hogy az első napokban nagyobb odafigyeléssel és türelemmel közlekedjenek ezen az útszakaszon.

 

 

Fontos figyelmeztetés!!!! A Kossuth téri körforgalomban az egyirányú haladás nem csak az autósokra vonatkozik, hanem a kerékpárosokra is! A haladási irányt az aszfaltra festett nyilak is mutatják. Amennyiben lát egy hibásan közlekedő kerékpárost, úgy figyelmeztesse illedelmesen a helyes irányba való közlekedésre!!! (Köszönjük!)

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 11.


 

Erről olvashat a pénteken megjelenő
Szentesi Életben

 

 

A Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég szabálytalanul helyezett el mintegy 2374 tonna szennyvíziszapot és 185 tonna rácsszemetet. Kocsis László szerint a lerakott iszap teljesen ártalmatlan.

Hosszú időre nyúlik vissza a város szórakozóhelyei és az azok lakókörnyezete közötti feszült állapot. A környéken élők panaszkodnak a zajra, a szemetelésre. Az önkormányzat nehezen, de megpróbál igazságot tenni. A készülő rendeletet jövő hónapban fogadhatja el a képviselő-testület.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 10.


 

Egészségügyi szakdolgozói bál

Hagyományteremtő céllal

 

 

A bálok jó alkalmat adnak a kikapcsolódásra az összetartozás erősítésére. Szentesen még nem volt példa, hogy az egészségügyi szakdolgozói kamara bált szervezzen, miközben máshol évente két alkalommal is megrendezik.

2014. március 28-án este egészségügyi dolgozók töltötték meg a Megyeháza termeit első báljukon, ahol a legkitartóbbak hajnalig táncoltak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 10.


 

Jön a Műszakiak Napja!

 

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományainak megfelelően az idén is megrendezi Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2014. április 25-én 8.30 órától színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják egész nap a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat, kicsiket és nagyokat a Damjanich laktanyába. A Műszakiak Napja ebben az évben is a közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt a nyílt laktanyanapi rendezvényre.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

Egy este a képmással

 

 

2014. április 24-én Egy este a képmással címmel Szám Katalin főszerkesztő beszélget Szabó T. Anna költővel a Művelődési és Ifjúsági Házban este 18.00 órakor. A beszélgetésre, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

Egészségérért, egészségünkért

Egészségfejlesztési Iroda a Kórházban

 

 

Az EFI Iroda megnyitó óta eltelt időszak meglehetősen eseménydúsan telt a CS. M. Dr. Bugyi István Kórház Egészségfejlesztési Irodájában a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0027 azonosító számú „Kezedben az életed! - életmódprogramok a szentesi kistérségben” című projekt keretében. Egy kórházi, egy városi és egy kistérségi szűrőnap mellett elindultak az egészség megőrzését, a betegségek könnyebb kezelését segítő klubok, tanácsadások, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

 

A mozgás klubban...

... könnyen végezhető testmozgásokat tanulhatnak meg és végezhetnek az érdeklődők, igény szerint vízi tornával is kiegészülve. Erről a programról bővebb felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők a 63/313-244-es telefonszám 263-as mellékén és az alább említett webes felületeken. A tanácsadásokat a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rehabilitációs osztályán tartják, az ott kialakított tornateremben, minden második héten, szerdán. Képzett gyógytornász segítségével betegség- és panaszfüggő szaktanácsokat követően lehetőség nyílik a különböző mozgásformák gyakorlására, azok rendszeres ismétlésére és fejlesztésére. Azokat az érdeklődőket is várják,  akik fogyni szeretnének.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

Kórushangverseny a zeneiskolában

Bárdos Lajos Vegyeskar Kórushangversenye (videó részlet)

 

 

A Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében adott kórushangversenyt a Bárdos Lajos Vegyeskar. Bevezetőjében Nagy János karnagy elmondta, a vegyeskar sok-sok művet és műrészletet tanult meg az évek alatt, és némelyiket, csak egy-egy alkalommal tudta elénekelni.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

II. Kétkerekű Szezonindító Családi Nap

Motorosok Figyelem!!!

 

 

2014. április 19-én az FMP motorosok szervezésében immáron másod ízben kerül megrendezésre a Kétkerekű Szezonindító Családi Nap.

Gazdag programmal készülnek a szervezők ezen a szombati napon a Széchenyi liget mellett található parkolónál. Lesz motoros vezetés technikai tréning, veterán motorok kiállítása, szimulációs bemutató, majd Varga Róbert "Citrom" Rider Show-ja. A nap zárásaként motoros felvonulás Szentes utcáin!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

Holland tulipánok a Kossuth tér díszei

 

 

A Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara 500 db tulipánhagymát ajánlott fel a Virágos Magyarország 2013. országos környezetszépítő versenyben elért kiemelkedő teljesítményéért városunknak, melyeket 2013. november 8-án ültetnek el a Kossuth tér legnagyobb virágágyásában. Így értékelve Szentes nyitottságát a holland befektetők irányába és látva a város környezettudatos törekvéseit.

Az akkor elültetett tulipánhagymák meghozták virágjukat és igazi díszévé váltak a Kossuth térnek. Aki arra jár nézze meg és gyönyörködjön a látványban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

Szemtanú kerestetik

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 06050/304/2014. bűnügyi számon lopás vétsége elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. április 5-én 7 óra 30 perc körüli időben Szentesen a Széchenyi ligetből eltulajdonított egy lezárt, fekete-fehér színű, női kerékpárt. A bicikliről eltávolította a zárat és azt az Eszperantó hídról a Kurcába dobta. A jelenlegi információk szerint a cselekményt a Liget soron egy kutyát sétáltató nő látta. 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 08.


 

Farkas Sándor nyerte el a mandátumot

Az eredményt az utcán lefényképeztük! :-)

 

 

Már napokkal a választás előtt sikerült lefényképeznünk a mai Országgyűlési Választás választási végeredményét Szentesen az egyik hirdetőtáblán. :-)

A plakátok alapterülete pontosan azt a százalékos arányt adja, amit a mostani választás eredményezett! :-) (megmértük!)

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 06.


 

Országgyűlési Választás 2014

Csongrád Megye 03-as számú választási körzet eredményeire figyelemmel

 Folyamatosan frissítjük!

 

 

 

Szentesen is lezajlott az Országgyűlési Választás. Eddig két rendkívüli eseményt jelentettek be a helyi választási bizottságnak, melyet mind a két esetben elutasítottak. Eredményeket ebben a cikkben Ön is követheti!!!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 06.


 

Beliczai Balázs & Kiss Ádám Szentesen

A SZENTESI DUMASZÍNHÁZ

 

 

Beliczai Balázs és Kiss Ádám lesz a következő fellépője a Szentesi Dumaszínháznak 2014. április 14., 19:00 órai kezdettel a Művelődési és Ifjúsági Házban!

Jegyeket elővételben lehet majd kapni a jövő héttől a Művelődési és Ifjúsági Házban!!!!!!!! (Szentes, Tóth József u. 10-14.)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 05.


 

Volt sátor, nincs sátor

Leengedik a sátrakat a strandon!

 

 

A Szentesi Üdülőközpont értesíti Kedves Vendégeit, hogy a téli sátorbontás miatt, a 25 méteres medence zárása: 2014. április 8. kedd 8 órától 2014. április 14-ig várható. A 33 méteres medence zárása: 2014. április 7. hétfőtől - 2014. április 8-ig várható. Az 50 méteres medence várhatóan 2014. április 7-től üzemel.

 

A termál medencék, valamint a többi szolgáltatás a sátorbontás alatt is zavartalanul üzemelnek. Az időjárás miatt eltolódási lehetőségeket fenntartják!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 04.


 

Napernyős lány a Kossuth téren

 

 

Új köztéri szobor ékeskedik a felújított városközpontban. Józsa Lajos "napernyős lány" alkotása lett az éke a régi parkoló helyén kialakított tér dísze, melyet 2014. április 4-én helyeztek a helyére.

A téren üldögélők között csak "szalonnasütőnek" nevezett kis téren nem sütésre alkalmas hely volt tervezve, hanem egy napernyős női szobor, melyet a művész 2013-ban készített.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 04.


 

Zsebkendőm négy sarka ...

Lidi néni vigyázza a zsebkendő kiállítást a könyvtárban :-)

 

 

Zsebkendőm négy sarka címmel nyílt meg a Szentesi Művelődési Központ kézimunka szakkörének kiállítása a Városi Könyvtárban.

A megnyitón a Tilinkó népdalkör szentesi és zsebkendővel kapcsolatos dalcsokra után Szemerédi Endréné szakkörvezető ajánlotta a megjelentek figyelmébe a tárlatot, melyből megtudhattuk mi is a zsebkendő.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 03.


 

Tornyai képek a múzeumban

Színről - színre

 

 

A Tornyai János Múzeum gyűjteményéből rendezett kiállítás 2014. április 3-án, csütörtökön este hat órakor nyílt meg a szentesi Megyeházán található Koszta József Múzeumban ott is a Koszta teremben. Az eseményen köszöntőt mondott Szirbik Imre polgármester és a kiállítást Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK - Regionális Összművészeti Központ művészeti vezetője nyitotta meg. A tárlatot Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum igazgatója mutatta be "Színről - színre" és ajánlotta a nagyközönség figyelmébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 03.


 

Meghívó fotókiállításra

Szabó Béla fotóművész - Az én világom

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2014. április 14-én, hétfőn 18.00 órára a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes Tóth J. u. 10-14.) Szabó Béla fotóművész - Az én világom (Szabó Béla 50) című fotókiállításra.

 

A kiállítást megnyitja: Kruzslicz Pál újságíró

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 03.


 

Erről olvashat a pénteken megjelenő
Szentesi Életben

 

 

A város lakóinak véleménye megoszlik a Tisza-parttal kapcsolatban. Az általunk megkérdezettek között van olyan, aki szerint nem elég, ha a szezon kezdetén felszántják a partszakaszt, míg a másik nyilatkozó teljesen elégedett a szolgáltatásokkal.

 

Épülhet a wellness és élményrészleg a strandon. Az engedélyező hatóság a napokban értesítette az önkormányzatot a két évvel ezelőtt benyújtott pályázat kedvező elbírálásáról. Várhatóan augusztusban kezdődhet a kivitelezés és jövő nyárra készülhet el az uszodához kapcsolódó mintegy 2400 négyzetméteres komplexum.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 03.


 

Na ez veri majd ki a biztosítékot!!!

Rendelet készül a közösségi együttélés alapvető szabályairól!

 

 

Évekkel ezelőtt vitáztak, hogy legyen-e Szentesen "kocsmarendelet". A mindennapokból kiderült, hogy nem a szórakozóhelyekkel van baj, mert minden törvényi előírást betartanak, hanem magukkal a szórakozó emberekkel!

Ezért jött azaz igény, hogy valamilyen módon szankcionálni kellene azokat, akik megsértik a közösségi együttélés alapvető szabályait, magyarra fordítva, ha valaki üvöltözik az utcán, odapiszkít mások ablaka alá, mert lusta a wc-re elmenni. Ezeket a cselekményeket próbálja szankcionálni ez a rendelet és így akár egy pisi is 50 ezer forintjába kerülhet az illetőnek, ha azt nem a megfelelő helyen teszi!

A Szentesi Mozaikon bocsájtjuk társadalmi vitára a rendelet tervezetet (magyarul: írja meg véleményét, ötletét, vagy hogy mi maradt ki belőle)!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 03.


 

Megjelent a vállalkozásfejlesztési pályázat

Sajtótájékoztató az április Zengo őrületről! (videóval)

 

 

Szentes város önkormányzata kamatmentes visszatérítendő kölcsönre írt ki pályázatot a helyi vállalkozások részére. A pályázat célja, hogy egyszeri visszatérítendő kamatmentes pénzügyi támogatással segítséget nyújtson a Szentes Város közigazgatási területén működő vállalkozók, gazdasági társaságok vállalkozásfejlesztési tevékenységéhez.

 

Az Önkormányzat támogatást kíván biztosítani azon projektekre, amelyek célja, olyan szakszerű, intenzív fejlesztő tevékenység, amely a szervezet, a struktúra, a működés, a berendezés, a technológia, a „termék” (szolgáltatás), az elterjesztés, a felhasználás megújulását tűzi ki célul. Továbbá a foglalkoztatási szint megőrzése érdekében, a gazdaság- és kereskedelem fejlesztéséhez, a bel- és külföldi piacra jutásához, üzleti kapcsolataik fejlesztéséhez nyerhetnek visszatérítendő kamatmentes támogatást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Nippon Zengo Giga Fesztivál Szentesen

Sajtótájékoztató az április Zengo őrületről! (videóval)

 

 

Immáron harmadik alkalommal gyűlnek össze a Nippon Zengo rajongói Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol az idén igazán színes sportprogramról gondoskodnak a szervezők.

Minden sportolni, vagy csak kipróbálni vágyót várnak 2014. április 12-én az INGYENES fesztiválra, ahol egész nap ingyenes lesz a zöldség-gyümölcs fogyasztás, valamint folyadék utánpótlás. Ingyenes kalandpark és gyermekfelügyelet is lesz így bárki hozhatja gyerkőcét is - hallhattuk 2014. április 2-án a Pano Sport Pub-ban megtartott sajtótájékoztatón Brezovai Sándortól a Nippon Zengo alapítójától.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Melkuhn Dezső a 2013. évi FINA ranglista élén!

Hírek és eredmények a Szentesi Delfin ESC életéből

 

 

A FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) minden évben elkészíti a nemzetközi ranglistát. A 2013-as évben Melkuhn Dezső a Szentesi Delfin ESC 1938-ban született úszója óriási sikert ért el. A szenior XI. korcsoportban 200 méteres pillangóúszásban 25 méteres medencében a 2. 50 méteres medencében a világ 3. legjobb eredményét érte el. Gratulálunk és jó egészséget kívánunk a további szép sikerek eléréséhez.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Meghívó kórushangversenyre

 

 

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermébe, ahol a Bárdos Lajos Vegyeskar Kórushangversenyét hallhatjuk.

Közreműködik: Andor Csilla (ének), Kiss Viktória (ének) és Lakatos Béla (Zongora); Vezényel: Nagy János

A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat a hangverseny kiadásaira szívesen fogadnak!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

„50 éves a Pollák” Informatikai Verseny

 

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola régió szintű informatikai versenyt hirdetett általános- és középiskolások részére „50 éves a Pollák” címmel. A versenyre 13 csapat nevezett, akik közül az on-line selejtezőből 6 csapat jutott a döntőbe. Itt már az iskola számítástechnikai tantermében mérték össze tudásukat érdekes informatikai feladatokban.

A verseny célja az 50 ÉVES POLLÁK ANTAL MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA megismertetése, valamint hogy egyszerű, játékos feladatokon keresztül bemutassa az informatika felhasználásának lehetőségeit a mindennapi életben.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Táplálkozzunk egészségesen!

 

 

Ez volt a jelmondat a 2014. március 26-án hagyományosan a Szentesi Koszta József Általános Iskolában megrendezett XIII. Életvitel és gyakorlati ismeretek verseny Csongrád megyei fordulóján is.

4 településről 11, 7-8. osztályos, 3 fős csapat versengett az országos fordulóra jutásért. A diákok számot adtak többek között az egészséges táplálkozásról, a konyhai eszközök használatáról, a takarékos és higiénikus ételkészítési, tálalási eljárásokról.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Közel 1,5 milliárdos fürdő fejlesztés Szentesen

Nyert a wellness és a határon átnyúló pályázat! (videóval)

 

 

2014. április 2-án Szirbik Imre polgármester sajtótájékoztató keretében ismertette a szentesi sport és idegenforgalom terén megvalósuló fejlesztéseket a Szentesi Üdülőközpontban.

Az elmúlt héten két régen várt pályázat befogadása történt meg, amelyek az Üdülőközpont területén a fedett uszoda mellett wellness központ kialakításáról valamint, határon átnyúló pályázat sikere kapcsán az üdülőközpont valamennyi medencéjének és környezetének felújítását fogják eredményezni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Neoton Familia koncert április 30-án

 

 

Április 30-án Népzenei Sokadalomra várják az érdeklődőket a Luther térre 18.00 órára, ahol Szentes Város Fúvószenekarának térzenéje után a Dobbantó Néptáncegyüttes és a Rozsdamaró Zenekar lép fel. A népzene és néptánc bemutató után LAMPIONOS SÉTA lesz az Ifjúsági Parkba, ahol a Neoton Familia szabadtéri élő koncertje vár minden nosztalgiázni vágyót.

A nagykoncert után a First zenekar koncertje zárja a 30-ai rendezvényt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Tornyai képek a Koszta Múzeumban

 

 

A Tornyai János Múzeumban vasárnap óta tekinthető meg Koszta József festőművész páratlan, több mint százötven alkotását felvonultató gyűjteményes kiállítása. A hódmezővásárhelyi Koszta kiállítással párhuzamosan Szentesen Tornyai színről-színre címmel az alföldi festészet másik óriásának életművéből nyílik tárlat április 3-án, csütörtökön 18 órakor a Koszta József Múzeumban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

VII. Óvodás Olimpia a Klauzálban

 

 

A hagyományoknak megfelelően a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola hetedik alkalommal rendezte meg az Óvodás Olimpiát, melyen a város 8 óvodájának 10+1 fős csapatai vetélkedtek. A sportesemény a csapatok felvonulásával és az olimpiai láng behozatalával kezdődött.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 02.


 

Csütörtökre kész, de még nem járhatunk rajta!

 

 

A munkásoktól megtudtuk, hogy csütörtökre el kell készülniük a Kossuth téri körforgalomnál lévő építési munkálatokkal, mert ekkor indul meg a városközpont rehabilitációjához tartozó útburkolatok hatósági műszaki átadása. A műszaki átadás és forgalomaláhelyezés után hivatalosan is birtokba vehetik a közlekedők az utakat és parkolókat. Addig is türelmet kérnek (ami valljuk be már nincs nagyon!)!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 01.


 

Épül a mozi! Nyitás május 8-án!

 

 

Már csak picivel több van mint 1 hónap a mozi nyitásáig és gőzerővel dolgoznak a munkások, hogy minél előbb végezzenek azzal. A menyezett hőszigetelése megtörtént, valamint a vetítőterem is le lett rövidítve. A belsőépítészeten dolgoznak a munkások és közben az elektromos hálózatot is felújítják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 01.


 

Fogynak a jelöltek (már csak 10 van!)

 

 

Már csak 10 jelöltre lehet szavazni április 6-án a Csongrád Megye 3. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületben. Fekete Mihály országgyűlési egyéni választókerületi jelöltet lemondására figyelemmel a Csongrád Megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága a nyilvántartásból törölte.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 01.


 

Szentesi Programajánló 2014. április

 

 

Az áprilisi hónap sem fog eseménytelenül eltelni, és ha megtekinti összeállításunkat, akkor már most elkezdheti a családi naptár egyeztetést, hogy a színvonalas programokra el tudjon jutni.

Fel szeretnénk hívni a figyelmet a Népzenei Sokadalomra, valamint számos gasztronómiai rendezvény is várja ebben a hónapban az érdeklődőket.

A gyermekek és a családok körében népszerű Műszakiak Napja is megrendezésre kerül április 25-én.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 01.


 

Az 50 éves Molnár Dixieland Band koncertje

 

 

Az 50 éves jubileumát ünneplő, legendás zenekar a Molnár Dixieland Band újra Szentesen adott koncertet 2014. március 28-án a Hangversenyközpont színpadán.

 

A szegedi Molnár Dixieland Band Magyarország legrégebben fennálló, legismertebb és legelismertebb, nem Budapesthez kötődő jazz-formációja. A zenekar 50 esztendővel ezelőtt, 1964-ben alakult egyetemistákból, amatőr zenészekből.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 04. 01.


 

 

.