Az 50 éves Molnár Dixieland Band koncertje

 

 

 

Az 50 éves jubileumát ünneplő, legendás zenekar a Molnár Dixieland Band újra Szentesen adott koncertet 2014. március 28-án a Hangversenyközpont színpadán.

 

 

 

A szegedi Molnár Dixieland Band Magyarország legrégebben fennálló, legismertebb és legelismertebb, nem Budapesthez kötődő jazz-formációja. A zenekar 50 esztendővel ezelőtt, 1964-ben alakult egyetemistákból, amatőr zenészekből. A közönség gyorsan a szívébe fogadta az együttest, de nem kellett sokat várni a hivatalos elismerésekre sem: az korszak legnagyobb hazai könnyűzenei seregszemléjén, a salgótarjáni Jazz- és Tánczenekarok Fesztiválján 1966-ban, '67-ben és '69-ben egy ezüst és két aranydiplomát nyert. Ezt követően és ennek köszönhetően a Magyar Rádió felvételeket készített a Molnár Dixieland Banddel. A rádiófelvétel is egy sorozat kezdetének bizonyult: az azóta eltelt öt évtizedben a zenekar több mint 50 száma hallható a Rádió különböző műsoraiban.

 

 

 

Különféle jazz-fesztiválokon, klubokban, egyetemeken, kultúrházakban léptek-lépnek fel, évi 50-100 alkalommal. 2009-ben 45-50-65 címmel indulnak országos és külföldi koncertkörútra. (A zenekarvezető Molnár Gyula 55 esztendeje zenél, 50 éve alapította a zenekart és 70 éves.)

 

 

 

 

 

 

 

A Hangversenyközpont következő programja egy valódi "ütős este" lesz.

 

 

Szentes, 2014. 04. 01.

 

.