Áladóellenőrök a szentesi piacon

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

A Petőfi Szálló részleges felújítására, valamint 10 térfigyelő kamera beszerzésére nyújt be pályázatot a város, döntött a képviselő-testület. A Petőfi szállóval kapcsolatos előterjesztés tárgyalása előtt a Fidesz frakció kifogást emelt és feljelentéseket helyezett kilátásba majd kivonult az ülésről. A képviselők elfogadták a tavalyi év költségvetési zárszámadását, egyben a megmaradt 246 millió forint felhasználásának céljait. Az üdülőközpont üzleti tervének kapcsán a strandon megvalósuló beruházások is szóba kerültek.

 

Pintér Bence 22 évesen egyedüliként vesz részt a Zeneakadémia mesterkurzusán. Balázs Árpád óta ő az első szentesi zeneszerző, művei iránt külföldön is érdeklődnek. Svédországban, Ukrajnában és Szlovákiában is bemutatják szerzeményeit.

 

Kétszázezret kértek zsebbe a magukat adóellenőröknek kiadó férfiak a piacon. Információink szerint azért kértek pénzt, hogy ne büntessék nagyobb összegre az árusokat. Az adóhatóság tájékoztatója szerint hasonló esetben értesíteni kell a rendőrséget. A rendőrség nyomoz az ügyben.

 

A Horváth Mihály Gimnázium 18 év körüli diákjai etika és állampolgári ismeretek oktatásának keretében látogattak el a gyulai börtönbe. A fiatalok az ott dolgozókkal és egy elítélt rabbal beszélgettek a börtön működéséről, a rabok közötti szociális különbségekről.

 

A hagyomány szerint húsvétkor bőségesen kerül sonka, főtt hús, kocsonya, főtt tojás, sőt főtt kolbász is az ünnepi asztalra. Dömsödi Imre, a Szentes Séf Kft. vezetője osztotta meg lapunkkal, miként tehetnénk a hagyományos ünnepi ételeket egészségesebbé.

 

Részletek a Szentesi Élet április 18-án, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 04. 17.

 

 

 

.