Jön a Műszakiak Napja!

 

 

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományainak megfelelően az idén is megrendezi Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2014. április 25-én 8.30 órától színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják egész nap a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat, kicsiket és nagyokat a Damjanich laktanyába. A Műszakiak Napja ebben az évben is a közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt a nyílt laktanyanapi rendezvényre.

 

 

 

A program 9 órakor ünnepélyes ezred-sorakozóval kezdődik. Ezt követően folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken. 10 órakor a „Műszaki katonák a Tisza partján” című könyv bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. 1030 órakor a GRIMM-BUSZ színház szórakoztató előadásával kifejezetten a kisiskolásoknak kedveskedik. A nagyszabású rendezvény egyik különleges látnivalója 1150 órakor a STIHL TIMBERSPORTS csapatának bemutatója. Suhogó fejszék, repülő forgácsok, visító fűrészek. Itt első sorból lesz látható hogyan bánnak a fűrésszel és a fejszével a sportág legjobb fellépői.

 

 

A katonai programok sora a hódmezővásárhelyi katonazenekar előadásával veszi kezdetét. Ezt követően keresés-kutatás, békeműveleti feladatok, tűzszerész-, búvár bemutató, műszaki technikai eszközök, katonai tábor bemutatása, és katonai toborzás szerepel. A társszervezetek között a rendőrségi bemutatói, valamint a tűzoltóság és a mentők bemutatói lesznek láthatóak. A sportrendezvények keretében az évente megrendezésre kerülő „Vörös Bika” Műszaki erőpróbák között vehetik fel egymással a versenyt a csapatok, és küzdhetnek meg a vándorserleg birtoklási jogáért. A diákok a „Hétpróba” katonai jellegű sor- és váltóversenyen mérhetik még össze ügyességüket. A kényelmesebbek Nippon Zengo és töréstechnikai-bemutatót tekinthetnek meg.

 

 

 

A kulturális rendezvényeken a középkor és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzet bemutatója, makett kiállítások szerepelnek. A képzőművészeti kiállításon aktív és volt katonák művei tekinthető meg. Az alakulat csapatmúzeuma vadonatúj tárlattal kiegészülve egész nap várja az érdeklődőket, akik Bese László fekete kerámia gyűjteményéből csodálhatnak meg gyönyörű alkotásokat. A gyermekek szórakozását különböző bemutatók, gyerekprogramok, paintball, airsoft, íjászat, kalandpark, lovaglás és kézműves foglalkozás biztosítják. Az ezred katonáiból alakult Kanálgép együttes ígéretes koncerttel szórakoztatja majd a közönséget. A szentesi műszaki katonák a találkozójukra várják és visszavárják a műszaki kollégákat és az érdeklődőket. Jó szórakozást biztosítanak a látogatóknak, és kellemes kikapcsolódást ígérnek mindenkinek, aki ellátogat a laktanyájukba.

 

 

Szentes, 2014. 04. 08.

 

.