Hol állt ez a két épület Szentesen?

Egy kis játék, mely hirdeti a Fotópályázatot a megújult szentesi városközpontról

 

 

A cikk mellett lát két képet, melynek a helyére vagyunk kíváncsiak! Írja meg a Szentesi Mozaik facebook oldalán.

 

A KAPOCS Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület a ”Szentes Város Önkormányzata és Partnereinek városközpont rehabilitációs programja” című projekt kapcsán ST-Szentes-DAOP-5.1.2/A-2011/3/1 kódszámú „A múlt erdejéből…” címmel fotópályázatot hirdet.

 

A fotópályázat célja: 2014. április 30-án a megújult városközponthoz kapcsolódó közösségi rendezvényt szervez az egyesület. A kiállításon 20 db 1 x 2 m-es paravánon a város régi arculatát, utcáit, tereit bemutató képeket lehet megnézni. A múltat felidéző fotók között járva lehet majd nosztalgiázni és kitekinteni köztük a megújult térre. 2014. június 1-én a paravánok másik oldalára felkerülnek a fotópályázatra beküldött és a zsűri által beválogatott képek, azaz újabb 20 db fotó lesz látható, ami a megújult városközpontot ábrázolja. Ezek a zárónapon kört alkotnak, a körön belül járva a régi és kívül járva az új képek lesznek láthatóak.

 

- A pályázaton részt vehet mindenki, kizárólag 2014. március 21-től május 10-ig készített saját alkotásokat fogadunk el, hiszen a képeken a megújult városközpontnak kell szerepelni.

 

I. kategória: fényképezőgéppel készített képek: Beküldhető maximum 5 db nagyfelbontású digitális kép, mérete interpolálás nélkül legalább 2300 x 3500 képpont, vagy nagyobb legyen, mert nagyméretű képet szeretnénk belőle nyomtatni és kiállítani (50 x 80 cm). (Mobil fényképezőgéppel készített képek ekkora méretű és jó minőségű nyomtatásra alkalmatlanok.)

 

II. kategória: mobiltelefonnal, tablettel készített képek: Beküldhető maximum 5 db kép, ezekből a képválogatás után egy nagyméretű tablót készítünk. Nagyon fontos a képeknél az ötletesség, az új nézőpontok használata, a fiatalos látásmód megjelenése.

 

- A képeket CD lemezen egy kis kísérő szöveg mellékelésével kérjük leadni a Városi könyvtárban, legyen leírva mellékletként papírra az alkotó neve, címe, telefonszáma, email elérhetősége. Igazolja aláírásával, hogy a képeket saját maga készítette és hozzájárul a képek megjelölt felhasználásához.

 

- A fotópályázatra leadott Szentes városközpontot ábrázoló képeket zsűrizni fogjuk és a beérkezett anyagból válogatjuk ki a 20 db kiállításra alkalmas nagy képet és a mobilos fotókat, melyet a KAPOCS Egyesület kinyomtat és elhelyez a kiállítás helyszínén. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.

 

- A kiállítási anyag képeit a KAPOCS Egyesület felhasználja a megújult városközponttal kapcsolatos kiállításon, a rendezvényt ismertető kiadványokon és a sajtóban, szentesi weboldalakon. A képeket készítők hozzájárulnak, hogy alkotásaikat ezekre a meghatározott célokra felhasználják, a kiállításon szereplő képek mellett az alkotó neve fel lesz tüntetve.

 

Díjazás: A beküldött képeket szakmai zsűri bírálja el. Az I. kategóriában az első helyezettet 10.000.-Ft-os, a második és harmadik helyezettet 5.000 - 5.000,- Ft-os ajándékutalvánnyal díjazza. A II. kategóriában az első helyezettet 5.000,- Ft-os ajándék utalvánnyal díjazza. A kiállításon közönségdíjra is lehet majd szervezetten szavazni, ahol mindenki támogathatja egy szavazatával a kiállításon szereplő és neki tetsző képet.

 

A képek beérkezési időpontja: 2014. május 15-ig.

A zsűrizés időpontja: 2014. május 19-22-ig.

A kiállítási időpont:   2014. június 1, vasárnap, 10.00 óra a Szent Miklós téren

A díjátadó ünnepség: 2014. június 6, péntek,    17.00 óra a Szent Miklós téren

 

Kontakt: Nagy István,  kapocs00@gmail.com 

 

Szentes, 2014. 04. 29.

 

.