Egészségérért, egészségünkért

Egészségfejlesztési Iroda a Kórházban

 

Az EFI Iroda megnyitó óta eltelt időszak meglehetősen eseménydúsan telt a CS. M. Dr. Bugyi István Kórház Egészségfejlesztési Irodájában a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0027 azonosító számú „Kezedben az életed! - életmódprogramok a szentesi kistérségben” című projekt keretében. Egy kórházi, egy városi és egy kistérségi szűrőnap mellett elindultak az egészség megőrzését, a betegségek könnyebb kezelését segítő klubok, tanácsadások, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

 

A mozgás klubban...

... könnyen végezhető testmozgásokat tanulhatnak meg és végezhetnek az érdeklődők, igény szerint vízi tornával is kiegészülve. Erről a programról bővebb felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők a 63/313-244-es telefonszám 263-as mellékén és az alább említett webes felületeken. A tanácsadásokat a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rehabilitációs osztályán tartják, az ott kialakított tornateremben, minden második héten, szerdán. Képzett gyógytornász segítségével betegség- és panaszfüggő szaktanácsokat követően lehetőség nyílik a különböző mozgásformák gyakorlására, azok rendszeres ismétlésére és fejlesztésére. Azokat az érdeklődőket is várják,  akik fogyni szeretnének.

 

Az étrendi tanácsadás...

... minden második héten, pénteken várja az érdeklődőket, előzetes bejelentkezés alapján. Szakképzett dietetikus foglalkozik  azokkal, akik fogyni szeretnének, cukorbetegek, valamilyen speciális étrendet szeretnének vagy csak egészségesebben   táplálkoznának, de hiányzik hozzá a megfelelő ismeretanyaguk. A klubba jelentkezni a 63/313-244-es telefonszám 263-as mellékén lehet, illetve az iroda Facebook oldala és web-oldala is felvilágosítást nyújt. A foglalkozások a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézetének földszinti tárgyalójában történnek.

 

Az iroda honlapján a www.szentesefi.hu -n az aktuális programokkal kapcsolatos információ is elérhető az érdeklődők számára. Napjainkban a közösségi oldalakon való jelenlét elengedhetetlen, ezért az iroda munkatársai elkészítették Facebook oldalukat is, mely www.facebook.com/szentesefi címen megtalálható. Az oldal különlegessége, hogy naponta újuló, egészséggel, életmóddal, testmozgással kapcsolatos témáról olvashat az, aki a like gombra kattint, illetve itt is megjelennek az aktualitások, friss tájékoztató felhívások.

 

Szentes, 2014. 04. 08.

 

.