2013. JÚLIUS

 

Vivi, Máté és Gábor
Európa legjobb kötélugrói között

 

2013. július 31-én érkeztek haza a dániai kötélugró Európa bajnokságról a Kiss Bálint Kötélugró Klub versenyzői, nem kis eredménnyel.

A kötélugró Európa Bajnokságon vegyes párosban Varga Máté és Vass Vivi ezüstérmet szereztek a 12-14 éves korosztályban, míg edzőjük Molnár Gábor a felnőttek között 3 perces zenés gyakorlattal szintén a dobogó második fokára állhatott. Ezen felül Vivi még egy egyéni harmadik helyezéssel vívott ki nem csak magának hanem klubjának elismerést.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

Kétszeres "ironman" lett a szentesi tűzoltó

 

Az elmúlt hétvégén Nagyatádon rendezték meg a 24. triatlon hosszútávú országos bajnokságot, amelyen a szentesi tűzoltó törzsőrmester, Csendes Zoltán is rajthoz állt.

Az erőpróba során a résztvevőknek 3800 métert kell úszni, 180 kilométert kerékpározni és levezetésként futni egy teljes maratont, vagyis 42,2 kilométert. A versenyen második alkalommal vett részt a törzsőrmester, az induláskor a tervei között a biztos célba érés, esetleg a tavalyi időeredményén való javítás szerepelt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

Nehogy benézze!

Változik a szemészeti szakrendelés, de csak augusztusban!

 

2013 augusztusában a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház szemészeti szakrendelése a következő időpontokban szünetel: 2013. augusztus 12., 2013. augusztus 15., 2013. augusztus 22.

 

Dr. Lajos Judit szemész szakorvos a megnevezett időpontok helyett a következő időpontokban rendel: 2013. augusztus 5-6. és 8., 2013. augusztus 24., 26. és 29.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

REHAB fejlesztés a kórházban

 

A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be a DAOP-4.1.2/B-11-2011-0001, "Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban" című pályázatát. Ennek konzorciumi tagja a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház is. A projekt célja a pszichiátriai-addiktológiai rehabilitációhoz szükséges megfelelő helyiségek kialakítása és a különböző terápiás technikák elvégzéséhez megfelelő környezetet biztosítása.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

Siker és teltház!

X. Jubileumi Hangverseny a Szent Anna templom orgonájáért

 

Tíz évvel ezelőtt Nagy János orgonaművész és Berkes János operaénekes együttgondolkodásának eredményeként indult el egy mozgalom, melynek célja, hogy a Szent Anna templom orgonája felújításra kerüljön. Nemhogy megújult, hanem az egyházmegye egyik legkomolyabb játszóasztalával is rendelkezik mára a sok-sok támogatásnak köszönhetően.

A két művész mindent latba vetve kezdte a jótékonysági hangversenyek szervezését. Évről évre nehezedd volt újat, színesebb koncertet szervezni úgy, hogy a színvonal megmaradjon. A sok munkának és az önzetlen segítőknek köszönhetően ebben az évbe sikerült az orgonát felújítani, így 2013. július 26-án Jubileumi Hangversennyel zárták ezt a nemes kezdeményezést.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

"KÉSZ VAN" az új kerékpárút (videóval)

Balesetveszélyessé vált napok alatt!

 

Már hónapok óta kész van az Ipartelepi út mellet épült kerékpárút, de most tényleg "kész lett" mint az érett paradicsom. Annyira kész, hogy már túlérett, vagyis szottyos, azaz megrepedezett!

Sok olvasó felháborodva hívott minket, hogy menjünk ki, mert megrepedt a kerékpárút, amit annyira vártak.

Hosszú métereken keresztül fut itt-ott a repedés, de főleg a Legrand utáni szakaszon, melyet a nyitó képen pirossal jeleztünk.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

Alapozd meg a hangulatod az éjszakai fürdőn!

 

Igaz a hétvégén lesz a Körös-toroki Napok, de hangulatalapozónak is ajánljuk a szentesi strand éjszakai fürdőzését! Gyere el augusztus 2-án este, hogy jó zenékkel és nem utolsó sorban kiadós fürdőzéssel készülj a hajnali bulira. Éjfél előtt szinte nem indul disco a torokban, így bátran választhatjátok ezt a péntek esti szórakozást.

Ha jól alapoztatok és sikerül beverekednetek magatokat a Körös-torokba, akkor jó szórakozást kívánunk az est hátra lévő részéhez!

Ha van kedvetek, akkor másnap is gyertek el a szentesi strandra kipihenni az előző estét, csak előtte MOSDJÁ LE!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 31.


 

A nagy érdeklődésre való tekintettel (közkívánatra!):

Újra RÁKÁSZ DISCO Szentesen!

 

Akkora sikert aratott július elején a RÁKÁSZ DISCO az IH-ban, hogy a szervezők engedtek a nyomásnak újra visszacsábították egy újabb buli erejére RÁKÁSZ BÉLA DJ-t, SHOWMAN-t.

Nem volt egyszerű időpontot egyeztetni, mert Bélának zsúfolt volt a júliusa. Először a siófoki R-GO koncerten kellett showman-kedni, majd jött Balatonszemes! De itt az új időpont, mely most már fix, lehet körbe dobni az internet (facebook) világában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 30.


 

MOZIEST a strandon

 

2013. július 31-én szerdán MOZIESTET rendeznek a Szentesi Üdülőközpontban. Este 9 órakor közösen nevethetünk egy igazi magyar filmen az Üvegtigrisen! Gyere el és nevess Te is (és persze fürdőzz)!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 29.


 

11. helyen végzett a László, Páli kettős

 

A kolumbiai Caliban zajló Világjátékokon a táncversenyeken a kétszeres standard magyar bajnok László Csaba és Páli Viktória képviselte a magyar színeket.

A Világjátékok harmadik versenynapján a táncosoké volt a főszerep. Rendhagyó versenyeket láthatott a közönség, méghozzá egy bikaviadal arénában. Azt már fölösleges megjegyezni, hogy a versenytáncos eseményen is teltház volt, ami 15 ezer embert jelent. Táncsportban egy magyar páros indult: László Csaba és Páli Viktória a standardtáncok versenyében a 11. helyet szerezte meg a rendkívül erős mezőnyben.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 29.


 

Ablak mutyi Szentesen

 

Tájékoztatunk minden szentesi lakost, hogy városunkban magukat egy nyílászárók javítását, korszerűsítését végző cég munkatársainak kiadó személyek járják a lakásokat. Azt állítják, hogy elvégzik az ablakok, ajtók javítását, cseréjét, melyre előleget vesznek fel és azt a tájékoztatást adják, hogy a fennmaradó összeget az Önkormányzat finanszírozza. Jelenleg az Önkormányzatnál nincs ilyen jellegű támogatás. Amennyiben hasonló helyzetet tapasztalnak, kérjük értesítsék a Szentesi Rendőrkapitányságot (63/561-310, 112, 107).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 28.


 

Infó tábor a Kosztában

 

Ebben az évben a szentesi Koszta József Általános Iskola is otthont adhatott az Általános iskolások tehetséggondozása informatikával az ISZE (Informatika‐Számítástechnika Tanárok Egyesülete) Tehetségpontban című pályázat megvalósításának.

A pályázat keretén belül 14 szentesi tanuló táborozhatott, akik a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolából, a Klauzál Gábor Általános Iskolából és a Koszta József Általános Iskolából érkeztek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 28.


 

Szentesi táncosok az első sorban a megnyitón

 

A kolumbiai Cali városában augusztus 4-ig 100 ország versenyzője vesz részt a nem olimpiai sportágak seregszemléjén.

Egyedüli hazai táncospárként jutott ki a világjátékokra a magyar bajnok kettős, László Csaba és Páli Viktória. A Szilver TSE versenyzõi standard táncokban indulnak a kolumbiai Caliban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 28.


 

 Szerverkarbantartás a héten!

 

2013. július 21-28-ig szinte valamennyi csúnya informatikai szó jelentését végrehajtjuk a Szentesinfo szerverén. Pl. Backup, install, upgrade, index, firmware, update szavak által meghatározott informatikai művelet tárgya lesz a jövő hétnek, ezáltal a Friss oldal nem frissül, és lehet, hogy lesznek másodpercek, mikor nem is lesz elérhető!

Addig is, míg újra jelentkezünk, mindenki bátran lapozgassa az újság archívumát, melyben több tízezer anyag megtalálható városunk és ezáltal az itt lakók életéből. Jó böngészést, és használják ki a hétre jósolt jó időt!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 21.


 

Bogi lett a Strandszépe!

 

A Szentesi Üdülőközpont 2013. július 20-án rendezte meg a Strandszépe szépségversenyét, mely megmérettetésen öt hölgy közül kellett kiválasztania a zsűrinek az idei esztendő strand szépét.

A megmérettetésen a makói Gazdag Boglárkát választották meg a Szentesi Üdülőközpont szépségének, így ő és még két fő utazhat Görögországba a nyeremény által.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Csúszda Kupa - búcsú Rácz Nikitől

 

A hétvégén rendezte meg a Szentesi Úszóklub a nyári Csúszda Kupa úszóversenyét a ligeti strandon. Egy-egy úszószám között a fiatalok csúszdázhattak korlátlanul az Üdülőközpontban található csúszdákon és egy vidám verseny alakult így ki.

Ezen a rendezvényen vett fájó búcsút a klub Rácz Nikitől, aki tanulmányai mellett az úszást is a fővárosban fogja folytatni. Paulovics Tamás a fiatal para-úszó hölgytől virágcsokorral és egy kis ajándékkal búcsúzott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Ne előlük,értük fuss! - Szentes

 

2013. július 29-én hétfőn Szentesen jótékonysági futással kerékpározással csatlakozhatunk azon futókhoz, akik nemes célért, a kutyamenhelyekért, kutyákért, felelős állattartásért, állatokra vonatkozó törvények betartásáért és betartatásáért, az állatok örökbefogadásáért, adománygyűjtéséért kampányolnak 500 km-en keresztül, melyet futva tesznek meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Fergeteges buli az éjszakai fürdőzésen

 

Aki részt vett 2013. július 19-én este a strandon rendezett éjszakai fürdőzésen, bizonyíthatja, hogy hatalmas buli kerekedett a végére. A fürdőző vendégek vonatozással zárták az esti bulit, melyre sokan kíváncsiak voltak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Halpedikűr már Szentesen is!

 

Egy különleges pedikűr kezelésre lettünk figyelmesek, mikor hallottuk, hogy a Strandszépe verseny győztese milyen díjazásban részesül, ez pedig nem más, mint a HALPEDIKŰR! Ennek jártunk utána, melyet a strandon (a Szentesi Üdülőközpontban) az Egészségkuckóban végzik.

A halpedikűr egy egészen új módja a láb ápolásának: apró (néhány centiméter hosszú) halak egész raja dolgozik a láb bőrének megtisztításán, eltávolítják az elhalt hámsejteket és kisebb bőrkeményedéseket, ennek eredményeképp a bőr puhábbá, selymesebbé válik és közben egy kellemesen bizsergető masszázsélményben is részesülünk.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Lesz-e felirat a víztornyon?

 

Július eleje óta zajlik a Vásárhelyi úti víztorony külső felújítása. A 2500 négyzetméter felület festésével augusztus elejére akarnak elkészülni. A toronyban két víztartály található, melynek össz űrtartalma 1500 m3 (700m3+800m3).

Sokan kérdezték, hogy a tornyon található reklámfeliratnak mi lesz a sorsa? Biztos, hogy az is le lesz festve fehérrel, de ez a felirat is megújul, hogy újra hirdesse Csongrád-megye legnagyobb baromfifeldolgozóját.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Made In Hungaria

 

A Made In Hungaria című musicalt láthatja a közönség július 23-án, kedden (esőnap: július 24.) 21 órakor a Pannon Várszínház előadásában a Megyeháza KKK udvarán.

A musical a magyar rockzene emblematikus alakja, Fenyő Miklós életét dolgozza fel. Az 1956-ban disszidált család 3 év múltán tért haza Magyarországra, s így az ifjú szerző ismét az angyalföldi srácok között találja magát. Keresik hangjukat, zenei világukat, s az amerikai rock & rollt magába szívó hős vezéralakja lesz az Angelland Együttesnek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Nyári szünet a könyvtárban

 

Szentes Városi Könyvtár értesíti a lakosságot, hogy a gyermek- és a felnőtt könyvtár 2013. július 22 és augusztus 20. között ZÁRVA tart! Ennek ellenére a nagykönyvtárban található folyóirat olvasó nyitva lesz augusztus 9-ig hétköznapokon 8 és 12 óra között.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 20.


 

Körbálás szalmabálák gyulladtak ki tegnap este

 

2013. július 18-án este a szentesi régi reptér mellett körbálás szalmabálák gyulladtak ki, amelyeket a szentesi tűzoltók oltottak el. A tűz okát vizsgálat fogja kideríteni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 19.


 

Légi szúnyogirtás szombaton!!!

 

Ha lehet kérni, hogy szombaton késő délutánra mindenki engedje szabadon a zárt térben (szobában) tartott (etetett) szúnyogjait, hogy ők is részesei legyenek életük első és utolsó légi parádéjukon. Ugyanis az Önkormányzat illetékességi területén 2013. július 20-án szombaton este országos központi légi és földi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A légi szúnyoggyérítés napnyugta előtti, a földi napnyugta utáni időpontban kerül lebonyolításra.

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. közleményében olvasható, hogy amennyiben a szúnyoggyérítési munka időjárási vagy technikai ok miatt meghiúsul úgy az a következő napon történik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 19.


 

Életmentő katonák

Emberségből jeles

 

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái több alkalommal is bizonyították helytállásukat, amikor különböző baleseteknél segítséget nyújtottak a bajba került állampolgároknak. Ezzel közvetlenül az életét mentették meg, vagy gyors beavatkozással elsősegélyben részesítették a rászorulót.

2013. június 21-én Faragó Gábor főtörzsőrmester, Lukács János szakaszvezető és Kurusa József szakaszvezető Nagymágocsról, lakossági vízszállításból tartottak vissza tehergépkocsival a laktanyába. A szentesi elkerülő úton 50 méterrel előttük egy platós Iveco típusú kisteherautó haladt, amely elé egy bekötőútról egy Volkswagen Bora személygépkocsi kanyarodott. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba borult, és a személyautót maga alá gyűrte a kisteherautó; egy személy a helyszínen az életét vesztette, többen pedig megsérültek. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 18.


 

Gyakorlat a szentesi éjszakában

 

Szerdára virradóra éjszakai parancsnoki ellenőrző gyakorlat végrehajtására került sor a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya részére.

A gyakorlatra - melyet az árvízi védekezés miatt halasztottak július közepére - a Szentesi MÁV Vontatási Főnökség telephelyén került sor. A feltételezés szerint egy vasúti jármű javítása közben a járműjavító csarnokban kigyulladt egy vasúti szerelvény, amely veszélyeztetett egy a hegesztéshez használt gázhegesztő apparátot is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

60 órás számítástechnika tanfolyam szinte ingyen!

 

TÁMOP 2.1.2. pályázatnak köszönhetően 60 órás számítástechnika tanfolyam indul Szentesen a Klauzál Gábor Általános Iskolában 2013.07.29. -2013.11.21. között. A képzés díja max. 3000 Ft!!!

A képzést a Eruditio Oktatási Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság indítja. +36/01/7860288 +36/20/954 6417 info@eruditiozrt.hu  www.eruditiozrt.hu 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

Isten szeme mindent lát, ne lopd el a csatornát!

 

Az elmúlt napokban színesfémre érzékeny ember orrát csapta meg a Református Nagytemplom vörösréz esőcsatornájának és ablakpárkányának szaga. Addig jó az illetőnek, amíg ez üti meg az orrát, és nem valaki más csapja azt le a fejéről!

Így is jelentős kárt okozott a párkány felhajtogatásával, valamint a csatorna kihajtásával. Ezeknek már a templom se szent?!?!

Ön szerint mit érdemel az a bűnös ... (választ a Szentesi Mozaik facebook oldalára várjuk kommentbe, de csak kulturáltan!).

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

Hosszabb ideig tart a mindennapos szemétszállítás!!!

 

A Szentes Városellátó Nonprofit Kft. tevékenységi körébe tartozó szemétszállítás közszolgáltatásban 2013. július hónaptól munkaszervezési és takarékossági okok miatt változások lépnek fel. A szemétszállítás napjának megváltozása nélkül a továbbiakban a hulladék elszállítása nem csak a reggel 6:30 óra és a megszokott délután 14 óra közötti időszakra korlátozódik, hanem a naptól függően eltarthat este 6 óráig is. Kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

Strandszépe verseny részletes programja

 

Még mindig érdemes nevezni a hétvégi Strandszépe versenyre a Szentesi Üdülőközpontban, mert a legszebb hölgy görögországi utazást nyer! A második helyezett ékszerekkel a harmadik Oriflame csomaggal térhet haza!

A jelentkezési lap INNEN tölthető le!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

Éjszakai fürdő pénteken

 

Pénteken ismét nyári fürdőzésre várnak mindenkit! Július 19-én 18 órától koktélbár, majd DJ HEMY & SHOCK DEEJAYS a lemezjátszók mögött. Este 10 órától tűzzsonglőrök szórakoztatják a fürdőzőket.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

VI. Lepényváró Fesztivált Lapistón

 

Immár hatodik alkalommal rendezi meg a Mosolygósabb Régióért Egyesület július 27-én a Lepényváró Fesztivált Lapistón. A program hagyományos helyszínen, a Május 1. Agrár Zrt. irodája környékén és a kis falu kultúrházában 15 órakor kezdődik.

Szentesről külön autóbuszjárat 14.30 órakor indul, amely a rendezvény végén, kb. 21.30 órakor érkezik vissza. Előzetesen a 06-20/9837-226-os telefonon lehet rá jelentkezni.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

XXI. Nagymágocsi Falunap - július 19-20.

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a XXI. Nagymágocsi Falunapra 2013. július 19-20-án.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

NÓGRÁDI GÁBOR író lesz a könyvtár vendége

 

A TÁMOP 3.2.4.A-11/1-2012-0049 „Kurca-parti Olvassshow: szövegértésfejlesztő foglalkozások a szentesi könyvtárban” pályázat keretében szeretettel meghívjuk Önt és barátait a könyvtár előadótermébe 2013. július 29-én (hétfőn) 13 órára. Vendégünk: NÓGRÁDI GÁBOR író.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 17.


 

Műszaki katonák csapatünnepe

 

Csapatünnepéről emlékezett meg a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2013. július 16-án, már hagyományosan családi nap formájában, Szentes város Széchenyi-ligeti Strandfürdőjében. Az ünnep nevezetességét az alakulat névadója, II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc első győztes csatája adta.

A kellemes nyári reggelen tömött sorokban léptek be a strandra a katonák a családtagjaikkal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 16.


 

Szerdán Szentesről jelentkezik az M1 Országjárás stábja

 

Az M1 közszolgálati csatorna júniusban indított új rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. Szerdán a stáb Szentesre látogat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 16.


 

Táblavadász akciót hirdet a Szentesi Rendőrkapitányság

Kint maradt? Idegesíti? Rossz helyen van?

 

A szentesi önkormányzattal és a közútkezelővel együttműködve felülvizsgálja a Szentesen kihelyezett közlekedési táblákat a Szentesi Rendőrkapitányság.

Ehhez a helyi lakosok véleményét is várjuk. Kérjük, jelezzék a rendőrség számára azokat a helyeket, ahol véleményük szerint megtévesztő vagy rossz a jelzés, hiányzik a közlekedési tábla vagy abból túl sok is van.

A bejelentéseket a Szentesi Rendőrkapitányság levélcímére (6600 Szentes, Kossuth utca 43.), vagy e-mail címére küldhetik ( ugyelet.szentesrk@csongrad.police.hu ) 2013. július 31-ig. Aki személyesen szeretné elmondani javaslatát, megteheti a rendőrkapitány 2013. július 25-i fogadóóráján.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 16.


 

Félmaraton a tűző napsütésben

 

A hétvégén került megrendezésre Hortobágyon a 10. E.ON Délibáb Sportfesztivál. A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából hatan vettek részt az versenyen, melynek sajátossága, hogy pálya a pusztán vezet végig, ahol árnyék nélkül, a tűző napon teljesítették az távot a versenyzők.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 15.


 

A fák védelmében

 

Az utóbbi időben sok kritika érte a várost amiatt, hogy fakivágások történtek a város több pontján. A fák kivágásának természetesen megalapozott okai voltak. A legtöbb szempont a balesetveszélyes állapotok megszüntetése volt. Az Önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan folytatja a fák 3 dimenziós egészségügyi állapot felméréseit.

Kérjük a lakosságot, hogy akinek az ingatlana előtt kiszáradt fa van, vegye ki. Engedélyt kérni nem kell, de bejelentési kötelezettséggel jár a művelet, amelyet a Főkertésznél, a 63/510-373 telefonszámon tehetnek meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 15.


 

Hangverseny Szent István Napja tiszteletére

 

Szent István Napja tiszteletére ünnepi hangversenyt szerveznek a szentesi Szent Anna templomban 2013. augusztus 19-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel.

Közreműködnek: Perczel Tamás (trombita), Rácz József (trombita), Nagy János (orgona), köszöntőt mond: dr. Horváth György

Belépődíj nincs, de önkéntes adományokat köszönettel fogadják, melyet az orgona karbantartására fordítanának.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 15.


 

Ifjúsági Fúvószenekarok Találkozója

 

Ifjúsági Fúvószenekari találkozót szerveznek 2013. augusztus 18-án (vasárnap) 17.00 órai kezdettel a Megyeháza KKK udvarán. Közreműködik a Csengelei Fúvószenekar, a Csengelei Ifjúsági Mazsorettcsoport, a Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara és a Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekara. A belépés INGYENES!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 15.


 

Vive l'amour! - Avagy hárman együtt a szerelemről

 

Vive l'amour! - Avagy hárman együtt a szerelemről címmel hallhatjuk 2013. augusztus 2-án, 18.30 órakor Nagy Johanna és barátainak koncertjét a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében.

Az est folyamán felcsendülnek barokk, klasszikus, romantikus áriák és duettek, valamint operett slágerek is. A belépés díjtalan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 15.


 

Delfines szenior úszók sikere Tótkomlóson

 

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszó Klub Egyesület nemzetközi úszóversenyét a Rózsa Fürdő 33 1/3 m-es medencéjében. A Szentesi Delfin ESC a nyolcadik Tótkomlósi versenyen stílszerűen nyolc versenyzővel képviseltette magát. A maroknyi csapat az alábbi eredményekkel zárta a rekordlétszámú (170 versenyző, három nemzet) nevező között a versenyt ...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 15.


 

X. Jubileumi hangverseny

 

Jubileumi hangversenyt rendeznek 2013. július 26-án 19.00 órakor 10. alkalommal a Szent Anna templomban, mely hangversenysorozatnak a fő célja volt, hogy az adományokból megvalósuljon a templom orgonájának a felújítása.

Mivel az orgona elkészült, ezért a jótékonysági koncertsorozatnak ez az utolsó hangversenye, és talán soha sem hallhatjuk így együtt még egyszer a hangverseny résztvevőit.

 

Pergolesi, Cesar Frank, Puccini, Schuman, Händel, Donizetti, Stradella, Schubert, Saint Saens, Malotte, Verdi, Haydn, Gounot műveit előadják: Tokody Ilona, Pitti Katalin, Kállay Bori, Berkes János, Hegedűs Valér , Nagy János, Muskát András , Újréti László, Andor Csilla, Hegyi Anikó, Nagy Johanna, Gaál Wéber Ildikó, Bárdos Lajos Vegyeskar, Németh Márton, Takács Gabriella, Pakó Attila.

Műsorvezető: Dr. Homoki Nagy Mária

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 14.


 

Elmerült egy férfi a szentesi Tiszai-strandon

 

2013. július 14-én rosszul lett úszás közben és elmerült egy férfi a szentesi Tisza-strandon. Öt percig volt eszméletlenül a víz alatt. Azért ilyen sokáig, mert csak addigra tűnt fel a hozzátartozóinak, hogy nem látják sehol. Az úszómester talált rá, és kezdte meg az újraélesztést. Már mindenki halottnak hitte, mikor fél óra múlva sikerült újraéleszteni, a mentőhelikopter életveszélyes állapotban vitte kórházba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 14.


 

Nem lesz naperőmű Szentesen

3 hektáron elterülő ingatlant adott el az Appeninn Szentesen

 

Az elsősorban irodapiaci befektetésekre fókuszáló Appeninn Nyrt. sikeresen értékesítette 3 hektáros szentesi ipari telepét.

Szentesen a Sopron sori volt TÜZÉP telephelyen naperőmű létrehozását tervezte a svájci hátterű Appeninn Holding Nyrt. még 2011-ben. Akkor még úgy volt, hogy az első naperőmű Szentes térségében lett volna a régi tüzéptelepen. Az erre a funkcióra alapított cég a kis – azaz 500 kilowattnál kisebb kapacitású – naperőművek piacán kívánt volna megjelenni, mint áramtermelő, a kötelező átvételi rendszerben értékesítve a villamos energiát.

 „Az speciális paraméterű és lokációjú ingatlanok értékesítése a jelenlegi piaci környezetben nem könnyű feladat, főként a nem budapesti ingatlanok esetében. A Csongrád megyében kiemelten fontos munkáltatónak és élelmiszeripari termelőnek számító vevővel kialakított fair vételár mellett megalapozott és kedvező döntést tudtunk hozni.” - emelte ki az IngatlanHírek portálnak Székely Gábor az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 14.


 

Strandszépe 2013 - még lehet nevezni!

 

Ha már betöltötted a 16. életévedet, de még nem múltál el 32 éves és csinosnak tartanak, vagy tartod magad, akkor jelentkezz a Szentesi Üdülőközpontban megrendezendő „Strandszépe” Szépségversenyre.

Ha szeretnél jelentkezni, akkor érdemes előzetesen regisztrálni az info@udulokozpont-szentes.hu  e-mail címen, hogy ha sok jelentkezés érkezik, akkor az e-mail címre történő regisztrálás előnyt jelent! (A győzelemhez ez nem elég, a zsűri előtt is bizonyítanod kell! :-)

A szépségversenyre való jelentkezés csak a jelentkezési lap pontos kitöltésével, egész alakos fényképpel és a részvételi díj befizetésével érvényes. A jelentkezési lapokat személyesen az Üdülőközpont pénztárában (helyben történő befizetéssel) tudjuk fogadni 2013. július 20. 10.00 óráig. További információ: +36-30/630-0666 Nevezési díj 1000.- Ft, amely tartalmazza a belépőt is!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 14.


 

Megvan az új palacsinta rekord! (191 kép)

Több mint 24.000 palacsinta 24 óra alatt!

 

Igaz (csak!) 23.000 palacsintát akartak sütni a derekegyházi palacsinta fesztiválon, de egy picit túlszaladtak ezen a határon, mire letelt a 24 óra - tudtuk meg Szabó István polgármestertől. A rekordot amit túl akartak szárnyalni, győriek állították fel még ez év áprilisában.

Derekegyházon a csoportos rekordot döntötték meg szombat délutánig (a győri egyetemisták 22 ezres rekordját szárnyalták túl).

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 13.


 

Füstölő, bányászlámpa, térkép

Éjszaka is bolyongtak az ópusztaszeri erdőben

 

Július 6-án ópusztaszeri erdőben újra megrendezésre került a Spartacus Kupa tájékozódási túraverseny. A verseny rangját emelte, hogy a nappali alapfokú kategória mellett idén már a felsőfokú országos bajnokság éjszakai fordulójaként rendezte meg a Szentesi Spartacus Szabadidő Sport Egyesület.

A csapatoknak adott idő alatt a térképen jelölt pontokat kellett megtalálniuk, illetve tájékozódási feladatokat is meg kellett oldaniuk. A csapatok életkoruknak és tudásuknak megfelelően különböző nehézségű pályákon indultak. A versenyen 38 csapat 121 fővel vett részt az ország minden tájáról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

Táborozó gyerekek a szentesi tűzoltóságon

 

Hatvan, a szünidejét a nyári táborban töltő iskolás kisgyerek vett részt azon a foglalkozáson, melyet a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon tartottak 2013. július 12-én, pénteken.

Ezen a délelőttön a gyerekek tájékoztatást kaptak a nyári időszakban rájuk leselkedő veszélyekről, majd megtekintették a "tűztoronyból" a várost, majd a Tűzoltó Történeti Kiállítást, és megismertek a tűzoltók mindennapi munkájával is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

Katona leszek!

 

Eredményesen zárult a tanév a KatonaSuli oktatásban Szentesen. Az első katonai képzést vállaló végzős diákokból 2 fő már azonnal életcélul tűzte ki maga elé a katonai pályát, és jelentkezett a szerződéses katonai szolgálatra 2013. július 11-én a szegedi Toborzóirodában.

Négy évvel ezelőtt kezdődött Szentesen a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában a KatonaSuli oktatás keretében a katonai alapismeretek tárgyat választó diákok képzése az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak közreműködésével.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

Éjszakai Fürdőzés július 12-én!

 

Egy kis torpanás volt a Szentesi Üdülőközpont éjszakai fürdőzés programsorozatában, de jó hír, hogy a program nem áll meg.

A mai napon hosszabbított nyitva tartással várnak minden éjszaka fürdőzni vágyót - melynek a TRACCS PARTY alcímet adhatjuk. A következő napok forróságát előre fürödjük le és persze a barátokat se hagyjuk otthon, hogy még jobb legyen a TRACCS PARTY!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

4. Nagyhegyi Nyári Napok

 

2013. július 12-13. között rendezik meg a Vasutas sportpályán a Nagyhegyi Nyári Napokat. Az immáron negyedik alkalommal megrendezett rendezvény főként a helyi művészek és művészeti csoportoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. A diszkótól a rock-ig, a szalonnasütéstől a bográcsos pörköltig, a sakktól a teniszig mindenki talál számára érdekes és szórakoztató programot! Jöjjön el Ön is!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

Folytatódik a Nyári Színház

Még van jegy Bene Zoltán: Bujdosók előadásra!!!

 

2013. július 13-án 21.00 órakor a Móra Ferenc Népszínház előadásával Bene Zoltán: Bujdosók című drámájával folytatódik a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház.

Jó hír, hogy aki elfelejtette megvásárolni az előadásra jegyét az még megteheti azt!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

Malacuk lett!

Folytatódik a szociális haszonállat program városunkban

 

Szentes Város Önkormányzata a természetbeni szociális ellátások keretében ebben az évben is elindította a szociális haszonállat programot. 15 – elsősorban több gyermeket nevelő – család részére biztosított az önkormányzat 1 db választási malacot, és az év végéig minden hónapban 70 kg takarmányt, vissza nem térítendő támogatásként. A kismalacokat a családok 2013. július 12-én vették át az első adag takarmánnyal együtt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 12.


 

Szeret leskelődni? 2. rész

Nézze meg mi történik a Strandon!

 

Ha kíváncsi, hogy mi történik Szentesen a Strandon, akkor íme egy lehetőség és nem is akármilyen! A Szentesi Üdülőközpont öltözőjének teraszán elhelyezett webkamerának a előképét  egy pályázatnak köszönhetően (HURO/1001/068/1.2.2) realtime-ban tekintheti meg bármikor oldalunkon!

Az oldalmenüben kattintson a WEB kamera menüpontra és máris szétnézhet a Kossuth téren és a Strandon! A 10 fps sebességgel mozgó kép megtekintéséhez flash player-rel rendelkező operációsrendszer és böngésző ajánlott!

Ha nem jönne be a videó, akkor íme egy link mely a kamera aktuális képét mutatja nagyfelbontásban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 11.


 

Ingyenes szűrőkamion Nagymágocson és Szentesen

 

2013-ban is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, amely 2013. július 27-én Nagymágocson és 2013. július 28-án Szentesen fog helyet kapni. Mindkét helyszínen 10.00-17.00 óra között várják a lakosságot. A helyi szűrőprogramokat az Oximixet előállító Comix System Kft., illetve Nagymágocs és Szentes város polgármestereinek együttműködésének köszönhetően ingyenesen látogathatják az érdeklődők.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 11.


 

Baleset Szentes és Csongrád között

Már feloldották a teljes útzárt

 

A rendelkezésünkre álló információk szerint 2013. július 11-én a délelőtti órákban egy Hyundai típusú személyautó haladt Csongrád felől Szentes irányába, amikor nem vette észre az előtte lassító autót, fékezett, majd az ütközés elkerülése végett áttért a menetirány szerinti bal oldalra és nekiütközött a szemből szabályosan közlekedő Suzuki típusú személygépkocsinak.

A baleset következtében a Suzuki sofőrje és utasa is sérült. Az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben a műszaki mentés és a baleseti helyszínelés idején.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 11.


 

Hűsítő párakapu a Kossuth téren

 

A Városellátó Intézmény egy nyárra és a hőségre gondolva egy hűsítő párakaput állított fel a Kossuth téren a szökőkút mellett, hogy a nagy hőségben sokan ne a szökőkút vizéből frissítsék fel magukat (mert az tilos), hanem a kapun áthaladva vízpárában fürödjenek meg!

A speciális fúvókák a hideg víz porlasztásával aprószemcsés permetet hoznak létre, amely a meleg hatására elpárolog, ezzel akár 3-7 °C-kal is csökkentheti a környezeti hőmérsékletet, így hozva felfrissülést mindenkinek, aki áthalad alatta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 11.


 

Ütés váltás nem volt, viszont ...

parázs vitát hozott a tervezett Tóth József utcai átalakítás (videóval)

 

Kibővített városfejlesztési bizottsági ülést tartott az illetékes bizottság a helyszínen a Tóth József utcában az utca tervezett átalakításával kapcsolatban.

A szakemberek és bizottsági tagok mellett sok helyi lakos is részt vett, hogy elmondják a tervezett átalakítással kapcsolatos észrevételüket. A megbeszélés teljes anyagát rögzítettük, így bárki meghallgathatja az indulatoktól sem mentes anyagot, valamint a Szentesi Mozaik facebook oldalán észrevételeit is megoszthatja az üggyel kapcsolatban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 09.


 

Új elnök a Rotary Klub élén

 

Az immár nyolc éves múltra visszatekintő Szentes - Csongrád Rotary Klub az elmúlt hétvégén új elnököt választott a klub élére a Szentes - Csongrád között fél úton található Antal tavi horgászparadicsomban.

A klub  működési szabályzata értelmében évente új elnököt választanak, így a Rotary-év július elsején kezdődik, és a következő év június 30-áig tart.

A kerék most fordult egyet. Július elsejétől a Szentes - Csongrád Rotary Klub élén új elnök áll Horváth István személyében. A stafétát Gila Zsóka adta át az elnöki beszámoló után az Antal-tó partján.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 09.


 

Megvan a strand új vezetője! (videóval)

Márton Mária igazgatja majd a Szentesi Üdülőközpontot!

 

Az elmúlt hetekben benyújtotta lemondását a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője Szűcs Szabolcs. 2011 óta látta el ezt a tisztet, de most közös megegyezéssel távozik posztjáról, így a szezon közepén sürgős volt, hogy gyorsan találjanak vezetőt a strand élére - mondta Szirbik Imre polgármester a strand dolgozóinak adott tájékoztatóján 2013. július 9-én a reggeli órákban.

Három jelölttel tárgyalt a város és a Hungerit Sport Nonprofit Kft. és a három jelölt közül Márton Máriára esett a választás. A fürdők világában ismert személyről van szó. Végig vitte az algyői Borbála Fürdő építését, utána a csongrádi üdülőközpontot irányította és onnan jön Szentesre. A fürdővezetőjének kinevezésével kapcsolatos további érdekes részleteket meghallgathatják a dolgozói tájékoztatói videóban!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 09.


 

Két verseny több mint 100 érem!

 A Szentesi Delfin ESC a legeredményesebb csapat címet is megszerezte

 

Hosszú évek óta a legeredményesebb sportegyesület a Szentesi Delfin ESC senior úszóklub! Ezt most is bizonyították, mert két verseny alatt több mint 100 érmet (103 db) szereztek. Az úszóknál nincs hazai pálya így annak előnyét sem élvezhetik, hanem a sok-sok munka (úszás) gyümölcse érik be ilyen alkalmakkor. Gratulálunk! Tekintsék meg a két versenyről készült összefoglalót!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 08.


 

Ön is beszólhat, vagy beleszólhat!

Kiterjesztett Városfejlesztési-bizottsági ülés a jövő Tóth József utcájáról

Egyirányúsítják a Tóth József utca északi szakaszát? (tervekkel!)

 

Még mielőtt a száraz hivatali szöveget elolvasná, íme egy érthető összefoglaló, hogy mi lesz 2013. július 9-én 13.00 órai kezdettel.

Ezen a napon a képviselők, bizottsági tagok egy kibővített (kihelyezett) ülésen vesznek részt a Tóth József utcán! A helyszínen kívánják megtekinteni a terveket és szemrevételezni, hogy miként kívánják átalakítani a Tóth József utcát.

Mivel az összes bizottsági ülés nyilvános, így bárki részt vehet rajta, így az utcában lakók is akár elmondhatják észrevételeiket az új forgalomátszervezésről!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 08.


 

Szeret leskelődni? Nézze meg mi történik a Kossuth téren!

 

Ha kíváncsi, hogy mi történik Szentesen a Kossuth téren, akkor íme egy lehetőség és nem is akármilyen! A Református Nagytemplom tornyának a tetejére egy pályázatnak köszönhetően (HURO/1001/068/1.2.2) webkamera került fel melynek realtime képét Ön is bármikor megtekintheti oldalunkon!

Az oldalmenüben kattintson a WEB kamera menüpontra és máris szétnézhet a Kossuth téren!

A 10 fps sebességgel mozgó kép megtekintéséhez flash player-rel rendelkező operációsrendszer és böngésző ajánlott!

Ha nem jönne be a videó, akkor íme egy link mely a kamera aktuális képét mutatja nagyfelbontásban!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 05.


 

Vihar törte le a toronyóra mutatóját

 

A Szent Anna templom toronyórájának északi számlapjának óramutatója március végén egy viharban elmozdul, majd letört, melyet a napokban sikerült visszatenni a helyére.

A vörösrézből készült mutató szegecsei a viharos szél vibrációja miatt átszakadtak és leesett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a mutató zuhanása során senkit nem talált el. Közel fél napot pihent a járdán, de ezalatt nem járt arra egy színesfémre érzékeny ember, így az 1870-ben készült mutató kisebb sérülésekkel ugyan, de meg lett!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 05.


 

Tanuljon akár ingyen, vagy minimális önrész befizetésével Szentesen angolt és informatikát!

 

A Támop 2.1.2 pályázat keretében újabb Szentesen induló tanfolyamok jelentek meg. Angol és informatika tanfolyamok indulnak a közeljövőben. A program honlapja a www.tudasodajovod.hu.

Regisztrálni és jelentkezni a https://eper.hu/eperhir/kepzett/kepzettbejelentkezes.aspx oldalon lehet.

Amennyiben szeretné, hogy később is induljanak nyelvi és informatikai képzések a program keretében jelezze előzetes igényét a Klauzál Iskola E-pontjának honlapján: http://ww3.szentes.hu/klauzal/iskola/tamop-2-1-2/tamop-2-1-2 !

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 05.


 

Tálcatüzet oltottak Szentesen fiatalok

 

Intenzív program keretében teljesíti az ötven órás közösségi szolgálatot az a 12 fiatal, akik pénteken a tálcatűz oltását próbálhatták ki a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

A szegedi, szentesi és csongrádi középiskolákban tanuló fiatalok a nyári szünet folyamán 17 nap alatt a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatást követően a tűzoltás elméleti és gyakorlati tudnivalóiba is bepillantást nyerhettek, de szereztek ismereteket a polgári védelem és az iparbiztonság területéről is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 04.


 

Mesetábor

 

Érzelmi intelligenciát és kreatív gondolkodást fejlesztő MESETÁBOR szerveznek 2013. július 15-19-ig, augusztus 5-9-ig és 12-16-ig naponta 8-tól 16 óráig a Péter Pál Polgárházban, (Szentes, Petőfi u. 9.) napi háromszori étkezéssel, óvodások és kisiskolások részére.

Mesebeli környezetben ismerkedhetsz meg a mesék világával, a természettel, érdekes játékokkal, alkothatsz különlegességeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 04.


 

Közszolgálati Tisztviselők Napja – a Szentesi Járási Hivatalban

 

Július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja s közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése szerint.

Szentes Járási Hivatala ebből az alkalomból ünnepségen köszöntötte a járás valamennyi volt és jelenlegi kormánytisztviselőjét a Földhivatal nagytermében 2013. június 28-án.

- A járási rendszer ugyan új közigazgatási szint, azonban mégsem előzmény nélküli a magyar közigazgatás történetben. Az 1983-ban megszűnt járási hivatal egykori munkatársai közül néhányan még mindig aktív dolgozók, a többség azonban már nyugdíjas. Kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani ezen a napon a nyugdíjas kollégákra, akik egy emberöltővel ezelőtt úgy döntöttek: az államigazgatást, hazájuk szolgálatát választják hivatásuknak - mondta ünnepi beszédének elején Dr. Tóth Flórián a Szentes Járási Hivatal hivatalvezetője.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 04.


 

Könnyebb ügyintézés a szentesi laktanyában

 

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél június hónapban megkezdte működését a katonák és családtagjaik ügyintézését segítő Integrált Ügyfélszolgálati Iroda. A Damjanich laktanyában kialakított új iroda dolgozói az ezred személyi állományának, valamint a családtagjainak nyújtanak segítséget az ügyintézési folyamatok elvégzésében, jelentette be Nyers József mk. ezredes, a Műszaki Ezred parancsnoka az EUFOR kontingens 13. váltásának ünnepélyes búcsúztató ünnepségén.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 04.


 

„Ké(s)z csodák” néprajzi magángyűjtemény a Körséta következő állomása

 

2013. július 13-án, szombaton a Szentesi Körséta programsorozatnak a következő állomása a „Ké(s)z csodák” néprajzi magángyűjtemény a Daru utca 5. sz. alatt! Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 04.


 

Helyszínváltozás! Tücsök Klub évadzáró buli

 

Kedves Tücsök Klub tagok, gyerekek, szülők, hozzátartozók! A sok munka és tanulás után, ráfér mindenkire egy kis kikapcsolódás és szórakozás, ezért szeretnénk meghívunk mindenkit a 2012-2013-es Tücsök Klub évadzáró buliba 2013. július 5-én pénteken 16.00 órára. Az előre meghirdetett helyszín helyett a Széchenyi liget játszótéren lesz a buli!!!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 02.


 

Rózsák háborújával indult a Nyári Színház

 

2013. július 2-án a szentesi Nyári Szabadtéri Színház 2013. évi programja  A rózsák háborúja című fekete komédiával vette kezdetét.

Másfél hónap alatt 10 előadáson szórakozhatunk a Megyeháza festői udvarán júliusban és augusztusban.

Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével bemutatott Warren Adler vérbő fekete komédiájára szinte valamennyi jegy elkelt, így telt ház ünnepelte a nyári évad első előadását.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 02.


 

Éjszakai fürdőzés július 5-én

 

Július 5-én pénteken újabb állomásához érkezeik a nyáresti fürdőzés. Ezen a pénteken a pancsoláshoz való zenét Dj. Big Bill szolgáltatja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 02.


 

Hordozókendő ajándékba a szülészetre

 

"Hordozókendőt a szülészetekre" akció keretében a BatyuBaba Hordozósklubtól már került egy hordozókendő a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Újszülött Osztályára, hogy az ott szülő kismamák kipróbálhassák azt.

A napokban viszont két saját tulajdonú kendőt vehetett át Dr. Tóth Edit osztályvezető főorvos Hankóné Králik Orsolyától.

Hogy ez megvalósulhasson a BatyuBaba Hordozósklub tagjai adták össze az egyik kendő árát - tudtuk meg Körmedni-Farkas Olgától, míg a másik kendő a gyártó felajánlásából került az újszülött osztályra.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 01.


 

Junior dobósikerek

 

Nyíregyházán rendezték meg a junior korú atléták országos bajnokságát. A több mint hatszáz versenyző között ott voltak a szentesi dobóatléták is. Mind a hat versenyző bejutott az országos bajnokság döntőjébe. Diszkoszvetésben a nyolcas döntőben három szentesi versenyző volt.

Sorrendben az eredmények - Női diszkoszvetésben Papp Anita harmadik helyezést szerzett, 40 méter 6 centiméteres dobásával, az újabb bajnoki bronz éremmel pályafutása hatodik bajnoki érmét szerezte, melyek között két arany érem is van.

Csordás Cintia ötödik,Kocsis Alexandra hatodik helyezést szerzett. A női súlylökésben Albert Violetta hatodik,Csordás Cintia hetedik,Papp Anita nyolcadik helyezett lett. A női gerelyhajításban Nánai Lilla szépen versenyezve az ötödik helyen végzett. (A képen Papp Anita,és Benkő Márta edző a díjkiosztás előtt.)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 01.


 

Nincs Szentesen non-stop dohánybolt

 

Mára minden kiderült a Szentesen nyíló Nemzeti Dohányboltokról, melyeket mi is körbejártunk (lásd előző tudósítás). Még napokkal ezelőtt is kérdés volt, hogy lesz-e Szentesen nonstop dohányüzlet.

 

Íme a válasz: nem lesz, mert akik a MOL töltőállomáson nyíló üzletre fogadtak volna, azok elveszítették volna fogadásukat, mert a nyitva tartás táblán olvashatjuk, hogy hétköznap 4.30-22.30-ig hétvégén pedig 6.00-20.00 óráig lesz nyitva az itt található üzlet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 01.


 

Több mint 3000 köbméter földet kell elhordani!

Épül az új 50 méteres medence

 

Könnyen kiszámolható, hogy mennyi földet kell kiásni az új 50 méteres medence megépítéséhez a szentesi strandon, amely alaphangon is több mint 3000 köbméter. Az 1000 négyzetméteres alapterületet 3 méter mélyen kell kiásni az új medencéhez.

Ennek kb. a harmadát sikerült eddig elvégezni az Üdülőközpontban, és a munkálatok gőzerővel folynak. Nap, mint nap érdeklődő szempárok nézik, hogy rajzolódik ki az új medence körvonala a strandon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 01.


 

Szentesen megnyílt az összes Dohánybolt!

Íme a szentesi dohány lokátor! (térképpel)

 

Július 1-jével sorra kinyitottak a nemzeti dohányboltok Szentesen is.

 Több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyílt meg ma az országban, ebből 15 Szentesen. Akik nem nyertek koncessziós jogot, július 15-ig eladhatják a cigarettát, de már kevés helyen kapható a trafikokon kívül.

Sok-sok szabályt kell az üzemeltetőnek betartani, melyeket a Fogyasztóvédelmi Hatóság fogja ellenőrizni, pl. hogy a trafikok betartják-e, hogy jégkrémmel, üdítővel sem szolgálják ki a 18 éven aluliakat. Amennyiben a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. tudomására jutna, hogy valaki ezt megszegi, figyelmeztetni fogja a koncesszió tulajdonost.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 07. 01.


 

 

.