Tálcatüzet oltottak Szentesen fiatalok

 

 

 

Intenzív program keretében teljesíti az ötven órás közösségi szolgálatot az a 12 fiatal, akik pénteken a tálcatűz oltását próbálhatták ki a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

 

 

 

A szegedi, szentesi és csongrádi középiskolákban tanuló fiatalok a nyári szünet folyamán 17 nap alatt a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatást követően a tűzoltás elméleti és gyakorlati tudnivalóiba is bepillantást nyerhettek, de szereztek ismereteket a polgári védelem és az iparbiztonság területéről is.

 

 

 

A fiatalok aktív résztvevői voltak az egyik szentesi veszélyes üzemben tartott gyakorlatnak is, amelyben a feltételezés szerinti földrengés virtuális sérültjeit ők alakították. Tanulságos volt a fiatalok számára, amikor feladatként Szentes egyik területét kellett bejárniuk, és feltérképezniük azokat a fákat, amelyek veszélyt jelenthetnek egy vihar során, illetve számba venni azokat az árkokat és átereszeket, amelyek nem engedik át a csapadékvizet.

 

A mai foglalkozás keretében – természetesen az elméleti oktatást követően –és védőfelszerelést öltve magukra öltve – porral oltó készülékkel oltották el a tűztálcában gyújtott tüzet.

A fiatalok szolgálata a jövő héten zárul le, amelyről írásos igazoltást kapnak, amely fontos lesz az érettségi vizsga megszerzéséhez.

 

Szentes, 2013. 07. 04.

 

 

 

 

 

.