Közszolgálati Tisztviselők Napja – a Szentesi Járási Hivatalban

 

 

 

Július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja s közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése szerint.

Szentes Járási Hivatala ebből az alkalomból ünnepségen köszöntötte a járás valamennyi volt és jelenlegi kormánytisztviselőjét a Földhivatal nagytermében 2013. június 28-án.

 

 

 

- A járási rendszer ugyan új közigazgatási szint, azonban mégsem előzmény nélküli a magyar közigazgatás történetben. Az 1983-ban megszűnt járási hivatal egykori munkatársai közül néhányan még mindig aktív dolgozók, a többség azonban már nyugdíjas. Kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani ezen a napon a nyugdíjas kollégákra, akik egy emberöltővel ezelőtt úgy döntöttek: az államigazgatást, hazájuk szolgálatát választják hivatásuknak - mondta ünnepi beszédének elején Dr. Tóth Flórián a Szentes Járási Hivatal hivatalvezetője.

 

 

 

- A közszolgálati dolgozók napjának alapgondolata, hogy köszönet jár mindazoknak, akik tudásuk legjavával közreműködnek abban az intenzív és embert próbáló feladatban, amelyet az ország közigazgatásának működtetése jelent. Valamennyi állampolgár joggal várhatja el, hogy az állam segítse a boldogulását. Ez elképzelhetetlen a jól képzett, lelkiismeretes köztisztviselők és kormánytisztviselők nélkül, akik munkájukat felkészülten és megbízhatóan végzik.

 

 

 

Az 1983. december 31-vel megszűnt hivatal egykori dolgozóinak emléklappal köszönték meg a haza szolgálatában végzett áldozatos munkáját. Így összesen 27-en vehették emléklapjukat Dr. Tóth Flóriántól a Szentes Járási Hivatal hivatalvezetőjétől.

 

 

 

Ezen a napon búcsúztatták Dr. Tóth Gábort a Szentesi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézet vezető főorvosát, aki június 28-án töltötte a nyugdíjazása előtti utolsó munkanapját.

A járási tiszti főorvos meghatódottan, annyit kívánt a jelenkori munkatársaknak, hogy valamennyien érjék meg ezt a kort egészségben.

 

 

 

Az ünnepség végén Dr. Tóth Flórián külön elismerést, oklevelet adott át Dr. Márton Sándornak, az 1956-os forradalmi eseményekben betöltött szerepéért.

 

További képek a rendezvényről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 07. 04.

 

.