Folytatódik a Nyári Színház

Még van jegy Bene Zoltán: Bujdosók előadásra!!!

2013. július 13-án 21.00 órakor a Móra Ferenc Népszínház előadásával Bene Zoltán: Bujdosók című drámájával folytatódik a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház.

Jó hír, hogy aki elfelejtette megvásárolni az előadásra jegyét az még megteheti azt!

 

A történet Mikes Kelemen egy rodostói napját jeleníti meg 1723. április 25-én. A Bujdosók azok számára is élményt jelent, akik mit sem hallottak Mikes Kelemenről. A szerző – noha egyetlen nap történetét meséli el – valójában élesen exponálja a fejedelmi kamarás és a rodostói magyar kolónia életének főbb eseményeit. Megjelennek a színen a történelmi figurák, Mikes mellett II. Rákóczi Ferenc, Bercsényi, a török nyomdászat megteremtője, a valószínű erdélyi unitáriusból lett müteferrika, Ibrahim. Ám a darab nem válik egy pillanatra sem didaktikussá. Nem, mert a szerzőnek sikerül két fronton is drámai feszültséget keltenie, s amikor a szálak összeérnek, akkor valósággal szikrázik a színpad. Egy keserédes szerelem elfojtásának és az értelmiségi lét drámai megélésének lehetünk tanúi, részesei.

 

Belépődíj: 600,- Ft

 

Szereplők: Ádok Róbert, Kátó Sándor, Dubecz György, R. Nagy Mária, Pál Anita, Szabó Szilvia, Kothencz Tibor, Varga János, Bera Sándor, Cseszkó Mihály, Fodor Ákos, Csenki József Rendezte: Kátó Sándor

 

 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház
további előadásai

 

 

 

 

 

.