A fák védelmében

 

 

Visszavágták a sportcsarnok császárfáját, hogy megmeneküljön!

 

Az utóbbi időben sok kritika érte a várost amiatt, hogy fakivágások történtek a város több pontján. A fák kivágásának természetesen megalapozott okai voltak. A legtöbb szempont a balesetveszélyes állapotok megszüntetése volt. Az Önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan folytatja a fák 3 dimenziós egészségügyi állapot felméréseit. A napokban a Kossuth utcán kellett a szakértői vélemény alapján ­– mely szerint azonnali kivágást javasoltak a gyökfő korhadása, s ezáltal a nagyfokú balesetveszély miatt – eltávolítani 1 db hársfát. Megkezdődött a vizsgálati eredmények alapján a „szép” korú fák odúkezelése is.

A város közterületeire ültetett több ezer fa mostanra már kezdi kirajzolni az egységes utcafásítás vonalait. Ezt a tendenciát kívánja továbbra is folytatni a városvezetés.

A tavalyi év extrém időjárása sajnos elkezdte tizedelni a faállományt. A tuják, fenyőfélék és a nyírfák idősebb példányai estek áldozatul.

 

 

 

Kérjük a lakosságot, hogy akinek az ingatlana előtt kiszáradt fa van, vegye ki. Engedélyt kérni nem kell, de bejelentési kötelezettséggel jár a művelet, amelyet a Főkertésznél, a 63/510-373 telefonszámon tehetnek meg. Amennyiben a fák kivételéhez segítséget szeretnének kérni, azt szintén a Főkertésznek jelezzék.

 

A város utcáit járva örömmel látjuk, hogy a lakosság nagy része sokat tesz azért, hogy szép legyen a környezete. Ápolja, dédelgeti azokat a növényeket is, amelyeket a közmunka keretében az Önkormányzat ültetett el. Köszönet érte, és legyen ez példaértékű minden lakos számára!

 

A városban folyó folyamatos beruházások mind a központi, mind a periférikusabb részeken a környezet növényesítése mellett zajlik, remélve a lakosok legnagyobb megelégedését.

 

 

 

 

.