Infó tábor a Kosztában

 

 

 

Ebben az évben a szentesi Koszta József Általános Iskola is otthont adhatott az Általános iskolások tehetséggondozása informatikával az ISZE (Informatika‐Számítástechnika Tanárok Egyesülete) Tehetségpontban című pályázat megvalósításának.

A pályázat keretén belül 14 szentesi tanuló táborozhatott, akik a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolából, a Klauzál Gábor Általános Iskolából és a Koszta József Általános Iskolából érkeztek.

 

 

 

Az egyhetes rendezvény keretén belül a gyerekek megismerkedtek a kooperatív tanulással és, a matematika, a fizika, a biológia és a kémia az informatikai modellezésével, alkalmazásával.

Sokszínű volt a módszertani paletta is. Többek között gyakorolták a szóforgó módszert, az asztalterítő, a szakértői mozaik és a gombolyagmódszert is.

Tananyagok többnyire az energia és a víz témakör köré szerveződtek kooperatív tanulási technikák segítségével.

 

 

 

Új számítástechnikai szoftverekkel ismerkedtek meg vagy már tanult programokat gyakoroltak a gyerekek a hagyományos Office programoktól a felhő alapú alkalmazásokig. A tananyagokat videofilmek, e-tananyagok és sokfajta szimuláció színesítette.

 

A gyerekek nagyon élvezték a munkát. Többen írták a végén, hogy a kedvet kaptak a természettudományos tantárgyakhoz. A táborban új barátságok szövődtek, és az ismerősök is új oldalukról mutatkoztak be egymásnak.

A tábor munkáját két egykori Kosztás diák, diákmentorként nagymértékben segítették, ők egyben 30 órát teljesítettek a közösségi szolgálatból.

 

Köszönet a program kidolgozóinak: Bondorné Hegyi Margitnak, Kőnigné Ferencz Zsuzsannának, Fülöp Márta Mariannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.