Szerdán Szentesről jelentkezik az M1 Országjárás stábja

 

Az M1 közszolgálati csatorna júniusban indított új rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. Szerdán a stáb Szentesre látogat.

Minden reggel negyed 8-kor élőben vidékre kapcsol az M1 Ma reggel című műsora. A negyedórás, interjúkkal, bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult. Bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről. 

A szerdai állomás a napfény és a vizek városa, Szentes: így emlegetik lakóhelyüket az ott élők.  A város most jelentős eseményre készül, a közelben rendezik meg a Kinizsi Napokat július 26-27-én. A rendezvényről Farkas Sándort,a térség országgyűlési képviselőjét kérdezzük. Riportunkból kiderül, hogy hogyan készül az erőfesztiválra a város bajnok szülötte, Sinka „Popeye” Zsolt erőművész.

Zsolt kiáll szkanderezni Szentes másik híres szülöttével, Szőke Andrással és választ kapunk arra a kérdésre, hogy a nevetve erőlködés jót tesz-e a hasizmoknak?

A Kinizsi Napok az mezőgazdaságról is szólnak, nem véletlenül, hiszen Szentes hírét a kitűnő fóliás kertészetekkel kapcsolatban is ismerhetjük. A szentesi paprika titkáról a Janó Imre kertészetében készült riportból derül fény.

Szentesre más is vonzza a turistákat, erről kérdezzük Tóth Flóriánt.  Majd Tábit Zsolt és Mészáros Gábor fábiánsebestyéni csikósok bemutatójával búcsúzunk a várostól.

Országjárás – minden hétköznap reggel 7.15-től az M1 Ma reggel című műsorában.

 

Szentes, 2013. 07. 16.

 

.