Halpedikűr már Szentesen is!

 

 

 

Egy különleges pedikűr kezelésre lettünk figyelmesek, mikor hallottuk, hogy a Strandszépe verseny győztese milyen díjazásban részesül, ez pedig nem más, mint a HALPEDIKŰR! Ennek jártunk utána, melyet a strandon (a Szentesi Üdülőközpontban) az Egészségkuckóban végzik.

 

A halpedikűr egy egészen új módja a láb ápolásának: apró (néhány centiméter hosszú) halak egész raja dolgozik a láb bőrének megtisztításán, eltávolítják az elhalt hámsejteket és kisebb bőrkeményedéseket, ennek eredményeképp a bőr puhábbá, selymesebbé válik és közben egy kellemesen bizsergető masszázsélményben is részesülünk. Ez a fajta halterápia, halpedikűr már a világ számos országába működik és most végre Szentesen is elérhető.

 

 

 

A kezelést látva, sok-sok kérdés merül fel, melyet mi is feltettünk Fazekas Ágnesnek, aki végzi a halpedikűrt.

 

Pl. - Okozhatnak-e sérülést ezek a halak vagy fáj-e?

- Nem, mert nincs foguk. Csak szívogatni tudnak, és a leváló-leázó bőrdarabkákat fogyasztják. A kezelés emiatt nem fáj, de eleinte csiklandós érzésre lehet számítani, ami mindenkinek az arcára mosolyt csal.

 

-Mik az előnyei a halpedikűrnek?

Fokozza véráramlást és élénkíti az idegrendszert A halak lágyan leszívogatják az elhalt bőrréteget, de érintetlenül hagyják az egészséges bőrt, ezáltal természetes bőrradírként, bőrreszelőként működnek, anélkül, hogy nyomást gyakorolnának a bőrre. Pihentető és hatékony módja az elhalt bőrsejtek eltávolításának, amelynek eredménye lágyabb és simább bőr, közben kellemes, bizsergető élménnyel ajándékoznak meg. A halak a folyamat során egy bizonyos enzimet termelnek (dithranol) és fecskendeznek a bőrbe, amely gyorsítja és élénkíti az új bőrsejtek képződését

 

- Milyen fajta halak ezek?

Garra Rufa, vagy magyarul szívogató márna. Doktorhalként is emlegetik őket. Nálunk 51 db márna "dolgozik" a vendégek megelégedésére.

 

 

 

- Kell-e etetni a halakat egyébként vagy elég nekik a kezelés alatt elfogyasztott bőrdarabkák?

Szükséges további halételt adni nekik.

 

- El lehet-e kapni valamilyen betegséget rajtuk keresztül?

Nem, sőt, több betegséget is gyógyítanak vagy tünetmentessé tesznek (orbánc, pikkelysömör). Mi azonban nem gyógyászati, hanem szépészeti célból alkalmazzuk őket. Emellett a víz a keringtetés során egy folyamatos, nagyteljesítményű UV besugárzásos fertőtlenítésen megy keresztül, amely kipusztítja a baktériumokat a vízből.

 

- Hány kezelés szükséges a kívánt hatás eléréséhez?

Ez egyénenként változó. Függ a bőrkeményedés vastagságától, ami a használt cipő és a lábhasználat függvénye.

 

- A kezelés csak lábon lehetséges?

Nálunk igen, de vannak helyek, ahol egész testtel be lehet feküdni a halak közé.

 

 

 

- Honnan jönnek a halak és a kezelés?

A halak eredetileg Törökországból származnak egy meleg vizű tóból. A víz melegsége miatt a halak természetes élelemforrásai kipusztultak, ezért a halak rászoktak az ott fürdőző emberek leváló bőrdarabkáira. Az emberek meg felfedezték ennek jótékony hatását.

 

- Mennyire népszerű a halpedikűr?

Mára az egész világon rengeteg halpedikűr üzemel, Japántól az Egyesült Államokig. Magyarországon most kezd elterjedni.

 

Ha Ön is ki szeretné próbálni, akkor hívja a +36-30/219-3366-os mobil számot!

 

Szentes, 2013. 07. 20.

 

.