Hordozókendő ajándékba a szülészetre

 

 

 

"Hordozókendőt a szülészetekre" akció keretében a BatyuBaba Hordozósklubtól már került egy hordozókendő a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Újszülött Osztályára, hogy az ott szülő kismamák kipróbálhassák azt.

A napokban viszont két saját tulajdonú kendőt vehetett át Dr. Tóth Edit osztályvezető főorvos Hankóné Králik Orsolyától.

 

 

 

Hogy ez megvalósulhasson a BatyuBaba Hordozósklub tagjai adták össze az egyik kendő árát - tudtuk meg Körmedni-Farkas Olgától, míg a másik kendő a gyártó felajánlásából került az újszülött osztályra.

 

 

 

A szentesi újszülött osztályra két egyszínű Liliputi rugalmas kendő került melyet 2013. június 28-án vehettek át Hankóné Králik Orsolyától az osztály munkatársai, akik szívesen fogadták a felajánlást. Megtörtént az újszülöttes nővérek oktatása is. A tapasztalatok szerint a kendőben hordozott csecsemők a későbbi életükben kiegyensúlyozottabbak lesznek, ezért vállalta az osztály azt, hogy a tovább ápolásra szoruló kisbabákat ezzel is segítik a későbbi életükre tekintettel.

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 07. 01.

 

.