Siker és teltház!

X. Jubileumi Hangverseny a Szent Anna templom orgonájáért

 

 

 

Tíz évvel ezelőtt Nagy János orgonaművész és Berkes János operaénekes együttgondolkodásának eredményeként indult el egy mozgalom, melynek célja, hogy a Szent Anna templom orgonája felújításra kerüljön. Nemhogy megújult, hanem az egyházmegye egyik legkomolyabb játszóasztalával is rendelkezik mára a sok-sok támogatásnak köszönhetően.

 

 

 

A két művész mindent latba vetve kezdte a jótékonysági hangversenyek szervezését. Évről évre nehezedd volt újat, színesebb koncertet szervezni úgy, hogy a színvonal megmaradjon. A sok munkának és az önzetlen segítőknek köszönhetően ebben az évbe sikerült az orgonát felújítani, így 2013. július 26-án Jubileumi Hangversennyel zárták ezt a nemes kezdeményezést.

 

 

 

Mindenki érezte, hogy a hangversenyben résztvevő nagy művészeket most utoljára hallhatjuk együtt énekelni. Ennek is köszönhetően csaknem csordultig megtelt a szentesi Szent Anna templom.

 

 

 

Pergolesi, Cesar Frank, Puccini, Schuman, Händel, Donizetti, Stradella, Schubert, Saint Saens, Malotte, Verdi, Haydn, Gounot műveit hallhattuk:

Tokody Ilona,

Pitti Katalin,

Kállay Bori,

Berkes János,

Hegedűs Valér ,

Nagy János,

Muskát András ,

Újréti László,

Andor Csilla,

Hegyi Anikó,

Nagy Johanna,

Gaál Wéber Ildikó,

Bárdos Lajos Vegyeskar,

Németh Márton,

Takács Gabriella,

Pakó Attila

előadásában.

 

Műsorvezető: Dr. Homoki Nagy Mária

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 07. 31.

 

.