2013. JANUÁR

 

36 évi szolgálat után nyugdíjba vonult
Szentes egyetlen rendőrlámpája

 

2013. január 30-án a délelőtti órákban, szakadó esőben nekiláttak az évek óta pihenő forgalomirányító lámpának a leszereléséhez. Próbáltunk utána kérdezni, hogy pontosan mikor is állították fel Szentes egyetlen rendőrlámpáját. Csak az évet sikerült kideríteni, hogy 1977-ben adta az első zöldjelzést a forgalomnak. 2002-ben a Szentesi Mozaik évfordulónaptárban mi is megemlékeztünk a lámpa 25. évfordulójáról.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 31.
 

Júliusra elkészül a fedett uszoda medencéje

Exkluzív képek a tervből és a sajtótájékoztató teljes videó anyaga!

 

Júliusra elkészül Szentesen a fedett uszoda medencéje (50m), ezt szolgálja a két hete alakult Hungerit Vízisportokat Támogató Nonprofit Kft.

Az összesen 1,1 milliárd forintos beruházás első üteme (a második a befedés) úgy jöhet létre, hogy két hete megalakult a Hungerit Vízisportokat Támogató Nonprofit Kft., amely az eddig száz százalékban városi és a fedettre uszodára pályázó Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.-ben többségi, 51 százalékos tulajdonrészt szerez. A 10 millió forintra emelt alaptőkéből így 5,1-et az új nonprofit kft., 4,9-et az önkormányzat áll. Meghívásos pályázaton választhatják ki a kivitelezőt, s már startolhat is a munka.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 31.
 

Két éves a Tücsök Klub

 

A Tücsök Zenekar minden hónap első vasárnapján Tücsök klubot tart, ahol a gyermekek szakszerű felügyelet mellett játszhatnak, énekelhetnek, táncolhatnak, valamint kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Igyekeznek úgy összeállítani a programjaikat, hogy a népdalok, gyermekdalok, a kézműves foglalkozásokon elkészített játékok, eszközök, esetleg dísztárgyak az adott évszak vagy ünnepkör hangulatát tükrözzék.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 31.
 

Szentesen is megalakult a helyi védelmi bizottság

 

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön a Szentesi Járás Helyi Védelmi Bizottsága. A szavazatra jogosult és a meghívott tagokon, valamint a járás polgármesterein túl részt vett az ülésen Huszár Tibor tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, továbbá Kajtár István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 31.
 

Februári moziműsor

 

A szentesi Őze Lajos Filmszínház februári moziműsorát a képre kattintva tekinthetik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 31.
 

  Tornaverseny Szegváron

XXIII. FORRAY TORNA MEGHÍVÁSOS TORNAVERSENY

 

A szegvári Forray Máté Általános Iskola és AMI, valamint a Szegvári Diáksportkör rendezésében 23. alkalommal került megrendezésre a Forray Torna Meghívásos tornaverseny. A verseny sikeres lebonyolításához jelentős mértékben hozzájárultak a szegvári tornászok szülői, és a szegvári polgárőrök is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 31.
 

Azt hitték felrobban

 

2013. január 28- este az Arany János utcából érkezett hívás a szentesi tűzoltóságra, ahol az egyedül otthon tartózkodó gyerekek attól tartottak, hogy a vegyes tüzelésű kazán felrobban. A kiérkező egység megállapította, hogy a berendezés keringető szivattyúja meghibásodott, ezért a készülék biztonsági szelepe leszabályozott, így beavatkozásra nem volt szükség.

Érdemes elmenteni az alábbi telefonszámot: 63/561-041

Ez a szám itt Szentesen a tűzoltóságon csörög és egyes esetekben ezzel is rövidíteni tudjuk a segítség kiérkezésének idejét!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 29.
 

Lopott bicikli és felcserélt lakatok Szentesen

 

Összecserélte a tárolók lakatjait, ezen csúszott el egy kerékpártolvaj Szentesen. A bizonyítási kísérletet követően mindent bevallott a nyomozóknak.

Egy gyermekülést és egy kerékpárt loptak el a szentesi Apponyi tér egyik tárolójából még 2012. decemberében. Már a helyszíneléskor kiderült, hogy a lakattal is történt valami, ugyanis a sértett a saját kulcsával nem tudta azt kinyitni. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy 38 éves helybeli férfi, aki már többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 29.
 

60 forint miatt őrizetben

 

Cigarettára kellett a pénz, ezért döntött úgy két barát, hogy annak árát egyik diáktársuktól szerzik meg. A 17 és 18 éves fiúk 2013. január 22. napján Szentesen a Deák Ferenc utcában figyelték ki arra járó iskolatársukat, majd egy óvatlan pillanatban körbekerítették.

Egyikőjük lefogta, amíg a másik fiú átkutatta a sértett zsebeit. Meglepődve nézett egymásra a két rabló, amikor mindössze 60 forintot találtak a megszeppent fiúnál.

A szentesi rendőrök előállították a két tizenévest, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy megbánták tettüket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 28.
 

Fototerápiás lámpával gazdagodott a kórház eszközparkja

 

Az "Egy szív a gyermekekért" Alapítvány pályázatán közel 751 ezer forint értékben nyert támogatást a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház. A pályázat keretében ARDO-Amelux - fototerápiás lámpával gazdagodott a kórház eszközparkja, a fototerápiás lámpát az újszülötteknél szokásos sárgaság kezelésére használja a jövőben az intézmény Újszülött- és Gyermekosztálya.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 27.
 

Bajnoki cím védés

 

2013. január 26-án rendezték meg a Budapesten a Táncsport Magyar Bajnokság első versenynapját, amelyen öt kategóriában avattak bajnokot.

A felnőttek tíztánc versenye volt az a kategória, ahol a tavalyi bajnok is ott táncolt a mezőnyben. Hegyes Bertalan és Kis Violetta (Szilver TSE) egy évvel ezelőtt ugyanazon a napon a felnőttek és az ifik között is megszerezte a tíztánc bajnoki címet, idén azonban már csak a felnőttek között indulhattak, "kinőtték" az ifi korosztályt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 27.
 

Tárolható-e segédmotor-kerékpár
a társasházak tárolóiban?

 

Ez a kérdés is felmerült a "A lakóközösségek biztonságáért" címmel rendeztek konferencián Szegeden.

Sok-sok fejtörést okoznak a lakóknak a közös képviselők, de viszont is. Már évek óta kérdés és sajnos egyértelmű választ még senki sem adott arra a kérdésre, hogy "Tárolható-e segédmotor-kerékpár a társasházak tárolóiban".

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 27.
 

Csak egy ... Esküvői Show!

 

"Csak egy ... " címmel esküvői show műsorra várták az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe 2013. január 26-án szombaton.

Szűcs Lajos alpolgármester úr megnyitója után esküvői-, alkalmi-, koszorúslány ruhák, öltönyök bemutatóját valamint fodrászbemutatót láthattunk.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 26.
 

Közkincs Nap Szentesen

 

Szentesen volt a „Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben” elnevezésű kulturális programsorozat következő állomása 2013. január 26-án szombaton a Városi Könyvtárban.

A 2012. október és 2013. március között megvalósuló rendezvénysorozat a kistérség nyolc településén, egy-egy kulturális találkozót fog össze egységes programmá. A fellépők amatőr kulturális csoportok.

A műsorokat minden alkalommal kézműves foglalkozások, illetve képző- és iparművészeti tárlat is kíséri.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 26.
 

A Vérellátó februári véradások rendje

 

A Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 7.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

A véradások helyéről és időpontjáról bővebb tájékoztatást a képre kattintva olvashat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 26.
 

Gyémántlakodalom ajándékba

 

2013. január 26-án a Család a Galéria Kávéházban hívta vendégségbe Balogh Imre bácsit és feleségét Anna nénit. Semmit sem sejtettek, hogy a meghívás és a vendégség főszereplői ők lesznek, mert január elején töltötték a 60. házassági évfordulójukat.

A család nagyon készült, és sikerült is a meglepetés, így Anna néni a könnyeivel küszködött a köszöntés és a fényképezés közben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 26.
 

Tari Annamária előadása február 14-én!

Soha nem mérjük magunkat máshoz!

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében hallhatjuk Tari Annamária pszichológus előadását a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2013. február 14-én 18.00 órai kezdettel. A jegyek elővételben 1300,- Ft-os áron vásárolhatók az Ifjúsági Házban és a Babilon Könyvesházban

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 25.
 

Ön támogatja???

Az ombudsmanhoz fordulnak a meleg fürdő ügyével!

 

Szlengben úgy mondanák a szentesi melegfürdő ügyének megoldására tett ígéreteket, hogy "SZTENDEREN PÖRÖGNEK"!

Ezt a tétlenkedést unták meg, és a fürdőzni vágyó családok nevében beadványt készítenek az ombudsmanhoz, mert úgy érzik, hogy alapvető emberi jogokat sért az intézkedés.

Önnek mi a véleménye? Írja meg a Szentesi Mozaik facebook oldalán!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 25.
 

Közkincs Napok Szentesen és a kistérségben

 

Szentesen lesz a „Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben” elnevezésű kulturális programsorozat következő állomása 2013. január 26-án szombaton a Városi Könyvtárban. A 2012. október és 2013. március között megvalósuló rendezvénysorozat a kistérség nyolc településén, egy-egy kulturális találkozót fog össze egységes programmá. A fellépők amatőr kulturális csoportok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 24.
 

Befektetési lehetőség a Szentes Ipari Parkban

 

A DAOP-1.1.1/A_2-09-2010-0001 Szentes Ipari Park infrastrukturális fejlesztése II. című pályázat keretében megvalósuló projekt Ipari Csarnoképület kivitelezése projekt elem a befejezéséhez közeledik. Szentes Város Önkormányzata 166.788.864 Ft támogatást nyert, amelynek felhasználásával új ipari csarnokot épít, villamos energia kapacitást növel, illetve bővíti az ipari parki közvilágítást is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 24.
 

Ellopták a rögbi kaput

 

Ellopták a Szentesi ’91- esek Rögbi Klub mérkőzések lebonyolításához nélkülözhetetlen kapuvasait, konkrétan egy 4 méteres és egy 3 méteres csövet, valamint 2 db fém keresztlécet. Ezek nélkül a csapat nem tud mérkőzést játszani, olyan, mintha egy futballpályáról a kapukat lopták volna el.

A tartozékok a sportszálló mögötti, bezárt, bekamerázott BMX pályán voltak, innen lopták el, amit a kamerák is felvettek január 6-án vasárnap reggel 9 körül. A klub vezetősége feljelentést tett az ügyben.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 24.
 

Nyögvenyelősen újra legyőztük a Fradit

 

A szentesi férfi vízilabdásoknak a Fradi óvása miatt kétszer kellett megvernie a zöld-fehér együttest, hogy a három pontot megszerezzék. Az első találkozó is nagy küzdelmet hozott, nem volt ez másképp a tegnapi második összecsapáson sem.

A házigazdák kezdtek jobban, Tóth Péter találatával 1–0-ra vezettek, erre azonban két válasz is érkezett a vendégek részéről, így az FTC minimális előnyével ért véget az első negyed. A második játékrészben a Szentes jobban rákapcsolt, és kiegyenlítette az állást.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 24.
 

A kultúra ünnepe a szentesi műszakiaknál

 

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred ünnepi állománygyűlés keretében emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjáról 2013. január 23-án.

E neves ünnepet 1989 óta a Himnusz születésének napján ünnepeljük. 1823. január 22-én, Szatmárcsekén, Kölcsey Ferenc befejezte a Hymnus című, a magyar nép zivataros századaiból alcímet viselő művét. Kiadását követően az egész országban nagy népszerűség övezte. Erkel Ferenc megzenésítése nyomán a magyar nemzet himnuszává vált a költemény.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 24.
 

Dél-Alföldi „JOGPONT+”

 

A TÁMOP-2.5.1/B-11/1-2011-0005 sz. projekt keretében elindult ingyenes jogsegélyszolgálat irodáiban minden állampolgár ingyenesen kap munkajogi, társadalombiztosítási, cégjogi, közigazgatási jogi, családjogi, valamint adójogi tanácsadást.

Ügyfélfogadás: Szentes: Arany J. u. 25/a. Minden hónap 2. és 4. kedd 12.00-16.00

További információ a www.jogpontplusz.hu  honlapon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 24.
 

Gyógyító kereszténység

 

Gyógyító kereszténység címmel kerül megrendezésre a Keresztény Pedagógusok Társaságának következő programja. 2013. február 6-án (szerdán) Kerényi Lajos piarista szerzetes atya tart előadást e témában a Művelődési és Ifjúsági Házban 18.00 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az ingyenes rendezvényre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 23.
 

A szegedi lézerkutatásról Szentesen

 

"A jövő elkezdődött: Szeged, a lézerkutatás egyik fővárosa" címmel hallhattunk előadást 2013. január 22-én a Művelődési és Ifjúsági Házban. Az előadó Prof. Dr. Szabó Gábor rektor úr volt a Szegedi Tudományegyetem rektora, de szakmája szerint lézerfizikus.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 23.
 

 Elindult a "Befektetés a jövőbe"

Studium Generale tehetségsegítő program Szentesen

 

Esélyt kell adni a tehetséges, tanulni vágyó szentesi, vagy Szentesen tanuló középiskolásoknak bizonyos tudományágakban az elmélyültebb tudás megszerzésére - mondta Szirbik Imre polgármester a 2013. január 22-én megtartott Studium Generale tehetségsegítő program sajtótájékoztatóján.

Szentes Város Önkormányzata és a Szentes Városért Közalapítvány valamint helyi cégek, vállalkozások a program támogatásával kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a diák élve a felkínált lehetőséggel, a tanulmányi munkában a lehető legtöbbet tudja kihozni magából. Ezzel a céllal indította útjára a programot az ötletgazda Szentes városa.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 23.
 

A Tényekben és a Blikkben a gerillakötők

 

2013. január 22-én este a TV2 Tények hírműsora is beszámolt a szentesi gerillakötésről, melyről egy pár nappal azelőtt tudósítottunk. Nem is gondoltuk, hogy a rövid kis színes hírünkre az egyik nagy kereskedelmi tv is ráugrik, de mindenesetre örülünk neki. Közben a Délvilág a megyei napilap is megírta ezt a rövid színes hírt.

És még itt nincs vége!

A Blikk női rovatának munkatársa felhívta szerkesztőségünket, hogy ők is szeretnének beszámolni erről az aranyos kezdeményezésről. Így lett a gerillakötésből "gerillamarketing"!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 23.
 

Ismét ECDL Start a Könyvtárban

 

A Szentes Városi Könyvtár februárban ismét elindítja alapfokú számítástechnikai képesítést adó tanfolyamát, a 4 modulos ECDL Start képzést.

 Az ECDL rövidítés mögött az angol European Computer Driving Licence - azaz Európai Számítógép-használói Jogosítvány - kifejezés rejtezik. Egy modulokból felépített, gyakorlatias ismeretanyagot ad át és ellenőriz, amely a mindennapok számítógépes feladatait teljes körűen lefedi.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 23.
 

 

Trendhagyó irodalomóra

a Kávészünet duó előadásában

 

2013. január 22-én a Trendhagyó Irodalomóra egy interaktív koncert volt a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, amelyen a Kávészünet duó által megzenésített versek elhangzásán túl, a tanulókkal közös éneklés (verstanulás) és a diákok szavalási lehetősége is szerepet kapott.

A repertoárban számos, a kötelező tananyag részét képező vers is szerepelt, de ezeken túlmenően, kortárs költők versei, valamint kevésbé ismert költemények is megszólaltak a nagyjából 45-60 perces előadáson.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 22.
 

Gildában a Zengo

 

A Szentesről induló Nippon Zengo kardió-muszkuláris torna 2013. január 21-én este mutatkozott be a Gilda Max Sportkomplexumban. Az Óbudán található nonstop edzőteremben este 8 órakor kezdődött a Zengo óra, melyre sokan voltak kíváncsiak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 22.
 

Új helyen a XI. sz felnőtt körzet rendelője

Dr. Szuly Levente Tamás az Egészségházban rendel

 

Szentes Város Önkormányzata kiemelt feladatként törekszik arra, hogy a lakosságot közvetlenül ellátó háziorvosi rendelők az orvosi körzeteken belül, a lakossághoz közel legyenek. Ennek érdekében került sor 2010-ben a Vásárhelyi úton az Egészségház helyszínének kijelölésére az önkormányzat és a magán beruházó egyezsége alapján.

A XI. sz. felnőtt körzet orvosa Dr. Szuly Levente Tamás háziorvos 2013. január 21-től is itt az Egészségházban (Szentes, Vásárhelyi út 30.) folytatja a betegek ellátását. Ezen a napon került ünnepélyes átadásra az új rendelő, melyhez 2402 lakos tartozik.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 21.
 

Géppuskatöltény a mederben

 

Sokan kíváncsiak, hogy mit is rejtett a Kurca-híd alatti mederszakasz. Azt nem is kell írnunk, hogy volt itt bicikli, meg telefon, de fény derült, hogy a híd felújításakor keletkező törmelék is hova került. Hát ide a mederbe.

Szegény kivitelező csak akkor szembesült mindezzel, mikor sikerült a Kurca vizét innen kirekeszteni. A régi beton oszlopok, bazalt kövek milliónyi tégla mindez a fenéken pihent. A tervben úgy írták, hogy hogy 15 cm-es iszapréteg van a meder fenekén, mely viszonylag egyenes. Na ez nem talált!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 21.
 

XVIII. SZILVER BÁL

 

Immáron 18. alkalommal rendezte meg bálját a Szilver Táncsport Egyesület. A Központi Konyha ebédlőjében csaknem 200-an szórakozhattak ezen az esten.

Szatmári Nagy Szilvia az egyesület vezetője köszöntötte elsőként a vendégeket, majd sorra szólította a parkettra a párosokat, hogy a bál nyitótáncait táncolják el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 21.
 

Milyen érdekes ha rendőrt látunk tudjuk a szabályokat

 

2013. január 21-én reggel mindenki óvatosan és szabályosan tudott közlekedni a bíróságnál található körforgalomnál. Valaki meg is jegyezte, hogy "milyen érdekes, ha rendőrt látunk tudjuk a szabályokat"! Ugyanis az történt, hogy három rendőrjárőr állt a körforgalom három részén, hogy figyelmeztessék a szabálytalankodókat. Talán ha egy emberre kellett rászólniuk, azzal is sokat mondunk, de ahhoz, hogy ez így legyen a rendőri jelenlét szükséges???

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 20.
 

Szoros küzdelemben kapott ki a Szentes

Az utolsó falat debreceni megakadt a torkunkon!

 

A Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata hazai környezetben nyerni szeretett volna a Debrecen ellen. Magyarán meg akarták őket enni vacsorára, mint egy debreceni kolbászt. Minden adott is volt mert a hajdúságiak anyagi okok miatt megváltak Alex Giorgettitől és Milos Korolijától, de azért még így is maradt elég klasszis Gyöngyösi András edző keretében. Ennek megfelelően a mérkőzést a vendégek kezdték jobban, az 5. percben már 2–0-ra vezettek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 20.
 

Mindig máshol, de mindig együtt

Imahét a Krisztus-hívők egységéért Szentesen

 

 

Ebben az évben is megrendezésre kerül Szentes keresztyén felekezeteiben az ökumenikus imahét. Minden nap más-más templomban lesz istentisztelet a Krisztushívők egységéért.

Szeretettel várnak mindenkit, aki fontosnak tartja, hogy a Krisztus-hívők egységéért imádkozzon. Az alkalmak mindig máshol lesznek, de remélik, hogy minden este minél többen imádkoznak majd.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 20.
 

Babinyecz Tímea – 2010 év Miss Universe Hungary győztese lesz a zsűri elnöke!

Ki lesz a legszebb koszorúslány?

 

Folyamatosan zajlik a regisztráció a Koszorúslány szépségversenyre, amelyet a Megyeházán február 10-én 13 órakor rendeznek meg a kétnapos VII. Esküvő kiállítás és vásár kereteiben. Három éve vonulhattak fel utoljára a közönség előtt a bátor koszorúslányok - tudtuk meg Bertók Róberttől, a Gladiátor Rendezvényiroda Kft. ügyvezetőjétől, a rendezvény szervezőjétől.

A versenyezni vágyók kölcsönzött, otthoni vagy varratott kollekcióban szoktak megjelenni, és elmaradhatatlan a ruhához illő makulátlan smink és frizura. A lényeg, hogy tudjon mosolyogni, és otthonosan mozogni a közönség előtt. A többi már csak a három kategóriában induló hölgyeken múlik: a mosoly, a magabiztosság a leghatékonyabb eszköz a zsűri lefegyverzéséhez, melynek idén Babinyecz Tímea, a 2010-es Miss Universe Hungary győztese lesz az elnöke.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 19.
 

Shirley Valentine

A Pódiumbérlet következő előadása

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2013. február 11. 19.00 órai kezdéssel tekinthetjük meg a Pódiumbérlet következő előadását, mely Shirley Valentine - lírai komédia lesz. Előadja: VÁNDOR ÉVA

Shirley Valentine negyvenhét, illetve negyvennyolc évesen, mondhatni, ráunt az életére, annyira ráunt, hogy összeszedte minden bátorságát, karon fogta a vak szerencsét és útnak indult élni. Az ő urizált történetét nézhetjük végig Vándor Éva energiát nem sajnáló játékában, egy aranyosan naiv, önbizalomadó estén.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 19.
 

Versmondó óvodások a Magyar Kultúra Napján

 

2013. január 18-án az Árpád Szabadidős Sportklub együttműködve a Szentesi Művelődési Központtal a Művelődési és Ifjúsági Házban idén is megrendezte a már hagyományos Vers-, próza (mese) mondó fesztivált a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Az óvodás korosztályban 38-an jelentkeztek, így a nagy jelentkezői létszám miatt két teremben tartották a szavalóversenyt. Az óvodai kategóriában helyezések nem osztottak ki, de mindenki kapott egy kis emléket a rendezvényen való közreműködés elismeréséért.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 18.
 

Debrecenit vacsoráznak szombaton
a férfi vízilabdacsapat tagjai

 

2013. január 19-én a Debrecen csapatát fogadja hazai medencében a Szentesi VK férfi vízilabdacsapata, OB I-es mérkőzésen. Az ötödik helyen álló debreceni csapattól jó volna pontot szerezni és erre minden esélye meg is van a szentesi csapatnak. Pár óra múlva meglátjuk, hogy sikerül-e "megennünk" a debrecenit, vagy a torkunkon akad egy falat?

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 18.
 

Szentesi siker az Implom helyesírási versenyen

 

2013. január 16-án, Szentesen a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola immár 22. alkalommal adott otthont az Implom József helyesírási verseny regionális döntőjének. Ezen a megmérettetésen Csongrád megye gimnáziumainak, szakközépiskoláinak, szakiskoláinak tanulói adtak számot helyesírási tudásukról.

(A képen az I. helyezett Kádár Stefánia, a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola tanulója)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 18.
 

80 éves Dencs

 

Ki ne ismerné a szentesi strand emblematikus alakját Dencset, a főúszómestert? Ebben az évben tölti 80. születésnapját. Ha úgy írnánk, hogy 80 éves Varga Imre, senki nem tudná kiről is szól a hír!

2013. január 17-én az Üdülőközpontban Szűcs Lajos, Szentes város alpolgármestere és Szűcs Szabolcs az Üdülőközpont igazgatója köszöntötték, az idén 80. életévét betöltő Varga Imre urat, tiszteletbeli főúszómestert, akit mindenki Dencsnek ismer a szentesi strandon.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

A Magyar Kultúra Napja a múzeumban

 

A Koszta József Múzeum szeretettel és tisztelettel várja az érdeklődőket 2013. január 23-án 17 órára a magyar kultúra napja alkalmából megrendezésre kerülő Magyar őstörténet a legújabb régészeti kutatások tükrében című Dr. Türk Attila régész-múzeumigazgató vetítéssel színesített előadására. A részvétel ingyenes.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

Jobb agyféltekes rajztanfolyam felnőtteknek

 

Jobb agyféltekes rajztanfolyam indul felnőtteknek a Művészetek Házában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

Saxorgan – „Bachtól a Jazz-ig”

 

2013. február 7-én (csütörtökön) 19.00 órai kezdettel különleges, egyedülálló formáció lesz a Hangversenyközpontban! Saxorgan – „Bachtól a Jazz-ig” címmel Nagy László Adrián (orgona) és Zsemlye Sándor (fúvós hangszerek) ad koncertet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

Személyleírás a rablókról

Százezer forint a nyomravezetőnek

 

Két ismeretlen férfi rabolt ki egy ötvösboltot egy fegyverutánzattal Szentes belvárosában 2013. január 11-én délután. A támadók megkötözték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást.

 

A bűncselekményt elkövető két személy leírása:

- 20-25 év körüli, kb. 170 cm magas, erősebb testalkatú, sötét színű kötött sapkát, kabátot és nadrágot viselő férfi.

- 20-25 év körüli, 175 cm magas, vékonyabb testalkatú, sötét színű sapkát és dzsekit viselő férfi, akinek a kabátja hátsó részén, a vállainál két oldalon függőlegesen lefutó sárga díszítő csík volt látható.

Az elkövetők az eltulajdonított ékszereket egy fekete színű sporttáskába pakolva távoztak a helyszínről.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

6000 db fürdőjegy a véradóknak

 

A helyi szolidaritás egy újabb állomásához érkezett. Már hetedik éve, hogy az önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorokat. Az akcióhoz ismét csatlakozott a Hungerit Zrt. is.

A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

Tervezett áramszünetek Szentesen

 

Sokan panaszkodtak, hogy nem egészen korrekt az áramszünetekről való tájékoztatás Szentesen, mert az utcákban egy-egy villanyoszlopra (a kocsma elé) csak úgy ragasztószalaggal van kitéve az a fontos infó, hogy mikor és hol várható áramszünet. A cég honlapján megtekinthető ez az információ, de a kifüggesztett papírokat rendszerint leszaggatják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 17.
 

Nem mond csütörtököt, csak költöztetik

Holnaptól nagyobb sebességre kapcsol a www.szentesinfo.hu

 

A SzentesInfo szervere holnap (2013. január 17-én) reggel 6 és 9 óra között költözik egy informatikailag wellness-fitness szerverszobába. Ez a szoba olyan paraméterekkel rendelkezik, mint folyamatos tápellátás, nagy teljesítményű szünetmentes tápok (ha kell aggregátok), télen-nyáron klimatizált. Az új hely sávszélességéről, csak annyi, hogy a szentesi betáp 2-300 Mbps-os volt, erre ment fel minden internetező. Ez a sebesség akár 1Gbit/s-ra nő!!! Szóval turbóra kapcsol a SzentesInfo szerver ezáltal az összes rajta tárolt és működtetett honlap!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 16.
 

Sárga zsákos akció január 17-én a Felsőpárton

 

A Szentes Felsőpárti városrészében 2012. decemberében bevezetett házhoz menő sárga zsákos szelektív hulladékgyűjtés soron következő gyűjtési napja 2013. január 17. csütörtök lesz. Kérjük, hogy a szelektív hulladékkal megtöltött sárga zsákot a megjelölt nap reggel a heti szemétszállításhoz hasonlóan kihelyezni szíveskedjenek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 16.
 

Felhívás Szentes város közoktatási intézményeinek!

 

Kedves Kollégák és Diákok!

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 190 évvel ezelőtt, 1823-ban ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg.

A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává. Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk! Január 21-én, hétfőn mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 16.
 

'Doors' és 'Red Hot Chili Peppers' a Buffaloban

 

Két legendás rock zenekar, a The Doors és a Red Hot Chili Peppers dalai fognak felcsendülni 2013. január 19-én, szombaton Szentesen, a Buffalo Sörözőben, a Doors Tribute Band és a Slim Boys (Red Hot Chili Peppers) előadásában...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 15.
 

Százezer forint a nyomravezetőnek

 

Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézrekeríteni a szentesi ötvösbolt kirablóit.

Két ismeretlen férfi rabolt ki egy ötvösboltot egy fegyverutánzattal Szentes belvárosában 2013. január 11-én délután. A támadók megkötözték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel, vagy az elkövetőkkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Alosztályán, vagy hívja a 112-es segélyhívószámot.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 15.
 

Gerillakötők a Kiss Bálint utcában

 

A gerillakötés mindenkinek ismerős lehet a Facebookról, (színes fonallal körbehorgolt fák). Ez a stílus megérkezett Magyarországra, és már Szentesen is akadnak hívei. Kik lehetnek azok, akik a Kiss Bálint utcában sok-sok fa derekát "női graffitivel" borították be? Utána jártunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 15.
 

Szentesen forgatott az Aktív

Sinka Zsolt és családjának egy hétköznapja az Aktívban

 

2013. január 15-én a reggel érkezett meg Váczi Gergő a TV2 AKTÍV stábjával Szentesre, hogy bemutassa országnak-világnak, hogy egy erőembernek, hogyan telnek hétköznapjai. Sinka Zsolt rendkívüli teljesítményeivel már beírta magát a sporttörténelembe. A műsor azt kívánja megmutatni, hogy egy-egy ilyen "mutatvány" mögött milyen dolgos hétköznapokon keresztül vezet az út. És persze ne feledjük, hogy Zsolt produkciói mögött ott a család. Róluk is szó esik a műsorban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 15.
 

TANÁRI HANGVERSENY
a Magyar Kultúra Napján

 

Lajtha László halálának 50. évfordulója tiszteletére 2013. január 22-én 18.00 órakor TANÁRI HANGVERSENYT rendeznek a Magyar Kultúra Napján a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében. A koncerten közreműködnek a zeneiskola tanárai...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 15.
 

2013-as Szentesi Magbörze

 

2013. február 2., szombat, 10.00-13.00 óráig sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a 2013-as Szentesi Magbörzére a Dózsa-házba. Vetőmagok csere-beréje biogazdálkodók, hobbikertészek és érdeklődők számára...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

Maci-nap a Deákban

 

2013. február 1-jén (pénteken) sok szeretettel várnak minden nagycsoportos óvodást a hagyományos Maci-napra a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermébe!

A következő programok várják a gyerekeket 9 órai kezdéssel: - kézműveskedés - táncház - sorversenyek.

A nap várva-várt programja a Tücsök zenekar műsora, ½ 11-es kezdéssel lesz!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

Ingyenes Esküvői Show!

 

"Csak egy ... " címmel esküvői show műsorra várják az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe. A 2013. január 26-án szombaton megrendezésre kerülő esküvői bemutatón csak egy esküvői szalon,  csak egy fodrász, csak egy sminkes, csak egy zenekar, csak egy virágüzlet és egy esküvői fényképész mutatkozik be immáron harmadik alkalommal. A rendezvényre a belépés INGYENES!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

A Magyar Kultúra Napja a múzeumban

 

A Koszta József Múzeum (Szentes, Kossuth tér 1. megyeháza díszterem) szeretettel és tisztelettel várja az érdeklődő pedagógusokat és diákokat 2013. január 23-án 10 órára a magyar kultúra napja alkalmából megrendezésre kerülő Magyar őstörténet a legújabb régészeti kutatások tükrében című Dr. Türk Attila régész-múzeumigazgató vetítéssel színesített előadására. Kérjük hogy részvételi szándékukat telefonon(313-352), e-mailban kjm.muzped@gmail.com vagy személyesen jelezzék 2013. január 21-ig. A részvétel ingyenes.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

Budapesten élő vagy dolgozó szentesiek!

Kipróbálhatod a Zengo-t a Sunrise-ban!

 

Kedves Budapesten élő vagy dolgozó szentesiek! Itt a lehetőség, hogy Te is kipróbálhasd a Szentesről indult mozgásformát a Nippon Zengo-t. Már alig van több, mint 24 óra, hogy Budapest egyik leglátványosabb edzőtermében (Sunrise Fitness; 1037, Budapest - Bécsi út 154. Eurocenter 2. emelet - 19:00 -tól) bárki kipróbálhassa.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

A jövő elkezdődött

 

Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ a Művelődési és Ifjúsági Házban "A jövő elkezdődött: Szeged, a lézerkutatás egyik fővárosa" címmel előadást szervez 2013. január 22-én 16.00 órakor. Előadó: Prof. Dr. Szabó Gábor a SZTE rektora

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

Csongrádon is hódít a Nippon Zengo

 

Igen dinamikusan nő és fejlődik a Nippon Zengo tábora, melynek már a Csongrádiak is örülhetnek. Az elmúlt héten volt az első bemutató edzés, amikor is több szentesi hölgy is segítette a csongrádiak elindulását. Akkor a Síp utcai Általános Iskola tornatermét töltötték meg a Zengo iránt érdeklődők, de mára kiderült, hogy vasárnaponként este (nyáron majd délután :-)) 17.00 órakor lesz a Zengo a csongrádi Ifjúsági Házban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

Újabb sikeres pályázat a Városi Könyvtárban

 

A Szentes Városi Könyvtár 6.802.132 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kap az  Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Tudásdepó-Expressz – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési rendszerének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című pályázati kiírásra benyújtott „Kurca-parti Olvass-show: szövegértésfejlesztő foglalkozások a szentesi könyvtárban” című, TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0049 számú  pályázatának megvalósítására. A projekt támogatásával a 2013-as évben szövegértés-fejlesztési foglalkozások segíthetik a nevelési – oktatási intézmények munkáját.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

1,8 millió eurós meteorológiai radar Szentesre

 

Árvízvédelmi előrejelzésre is alkalmas lesz az a Szentesre telepítendő radar, amelyet nyílt közbeszerzésen, nettó 1 millió 832 ezer euró becsült értéken kíván megvásárolni az Országos Meteorológiai Szolgálat - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A vételár 85 százaléka uniós támogatás, a maradék nemzeti forrás.

A berendezés alkalmas a légköri csapadék térbeli struktúráinak feltérképezésére és időbeli fejlődésének követésére. Kiemelt cél a csapadék intenzitásának és mennyiségének térbeli meghatározása. Ez a hidrológiai, és árvízvédelmi előrejelzés szempontjából különösen fontos.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 14.
 

Kiváltotta már az ez évit?

 

Január 20-án jár le a helyi rendeletben maghatározott határidő, ameddig a térítésmentes parkolásra jogosító igazolványt kiválthatják, azok, akik a saját házuk előtt parkolnak.

Közel 700 autótulajdonosnak jár ilyen parkoló bérlet, azonban csak kevesen váltották ki ezt, így az utolsó héten nagy tumultusra és sorban állásra számíthat, aki eddig ezt elmulasztotta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 13.
 

A hősökre és áldozatokra emlékeztek

 

A II. világháború legnagyobb magyar tragédiájáról, a doni áttörés 70. évfordulójáról emlékeztek meg 2013. január 11-én országszerte és Szentesen.

1943. januárjában, a Don mellett, a hazától több ezer kilométerre vívott élet-halál harcot mintegy 200 ezer magyar katona.

Az áttörés évfordulóján mécsest gyújtottak a város vezetői, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége a fegyveres testületek vezetői és az egyházak, pártok képviselői a Kurca parton a Széchenyi-liget bejáratánál található II. világháborús emlékműnél.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 13.
 

Magyar Kultúra Napja a Művészetek Házában

 

A Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tisztelettel meghívja Önt 2013. január 19-én (szombat) 10 órára a Művészetek Házába (Szentes, Petőfi u. 4.) A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából az iskola tanulóinak munkáiból rendezett képzőművészeti kiállítás megnyitójára, és a Szivárvány Néptánc Versenyre.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 13.
 

Nem a kazán robbant fel
egyéb oka volt a tűznek

 

A tegnapi napon adtuk hírül, hogy kazán robbanás történt egy vásárhelyi úti üzemben. Az elsődleges információnk ez volt a tűzesetről, de mára kiderült, hogy a tűzvizsgálat megállapította, hogy a helységben található kazán sértetlen, más ok folytán gyulladt meg az ott tárolt pellet (ez lehet elektromos hiba is).

A cég vezetőjétől megtudtuk, hogy a helységben lévő kazánban még láng sem égett, így kizárt annak felrobbanása. A tűzeset vizsgálatát folytatják, de jelentős anyagi kár keletkezett a tűzeset következtében.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 13.
 

Álmom a gyöngy

 

Álmom a gyöngy címmel nyílt meg Nyíri Dánielné gyöngyfűző népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mesterének kiállítása 2013. január 12-én.

A kiállítást Gulyásné Szabó Zsuzsanna gyöngyfűző népi iparművész nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a gyöngyfűzés napjainkban igencsak népszerű kézműves technikává vált, a modern divatnak is része. Ennek fényében nem is gondolnánk, hogy a gyöngyfűzés története évezredekkel ezelőtt vette kezdetét, már az ősemberek is készítettek ékszereket.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 12.
 

Makett és Modell kiállítás Szentesen

Több mint 60 négyzetméternyi makett!!!

 

Egy-egy jármű makettje nem nagyobb 20-30 cm-nél, így sejthető, hogy az Ifjúsági Házban rendezett Kistérségi Makett és Modell kiállítás, több száz alkotásnak adott helyett a 60 négyzetméternyi kiállítási felületen.

2013. január 10-17 között látogatható kiállítást 10-én délután 5 órakor Dr. Kotymán Zsolt nyitotta meg. A szervezésben Móra József önkormányzati képviselő is sokat segített, hogy megvalósuljon, egy eddig sohasem látott kiállítás.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 11.
 

Felhőjáték - Kispálné Fejes Erzsébet kiállítása

 

Felhőjáték címmel nyílt meg Fejes Erzsébet kiállítása 2013. január 10-én a Tokácsli Galériában. A kiállítást Gilicze Andrásné, református lelkész nyitotta meg  Körösparti Ágnes - zongoraművész és Andor Csilla – énekművész közös darabja után. A kiállítás megtekinthető 2013. február 2-ig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 11.
 

Feketeszárú cseresznye

 

2013. január 9-én rádiójátékos felolvasóestre várta az érdeklődőket a Krúdy Gyula Baráti Kör és a Városi Könyvtár. Az est folyamán Hunyadi Sándor Feketeszárú cseresznye című színművéből hallhattunk részleteket rádiójáték-szerű felolvasásával.

Az 1930 novemberében bemutatott Feketeszárú cseresznye hozta meg Hunyady számára az igazi sikert és tette elismert és ünnepelt drámaíróvá - hallhattuk Dr. Horváth Györgytől a bevezetőben, majd kezdődött a felolvasás.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 11.
 

„Gereblyével” horgásztak Szegváron

 

Egy közúti ellenőrzésen bukott le két orvhorgász Szegvár külterületén 2013. január 11-én este. A fiatalok által használt hármas horog felhasította a halak testét.

Hét szürkeharcsát találtak a Szentesi Rendőrkapitányság szegvári körzeti megbízottai egy személyautóban, amikor a település külterületén megállították. A 21 és 29 éves hódmezővásárhelyi fiatalember bevallotta, hogy az állatokat a Tiszából fogták ki gereblyézés módszerével. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt hármas horgokat is, amelyek csúnyán felsértették az állatok testét. A két fiatal ellen állatkínzás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 11.
 

Fegyveresek rabolták ki az ötvöst Szentesen 

 

Két ismeretlen férfi rabolt ki egy ötvösboltot egy fegyverutánzattal Szentes belvárosában 2013. január 11-én délután. A támadók megkötözték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés folyamatban van.

Még este 6 órakor is nyomokat rögzítettek a rendőrök az ötvös üzletben. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményt vagy az elkövetőket látta, vagy azokról bármilyen információval rendelkezik, hívja a rendőrség 107-es segélyhívószámát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 11.
 

Életet mentettek a szentesi rendőrök

 

A hóban fekve találták meg a szentesi rendőrök azt az idős asszonyt, akinek eltűnését 2013. január 10-én éjszaka jelentették be hozzátartozói.

Az asszony még kora este indult el fia szegvári otthonából a körülbelül öt kilométerre lévő tanyájára, azonban oda nem érkezett meg. Családja keresni kezdte, de mivel nem találták, bejelentették eltűnését a Szentesi Rendőrkapitányságon. Az egyenruhások azonnal terepkutatásba kezdtek, melynek során a település külterületén a hóban fekve bukkantak a 85 éves nőre, akihez azonnal mentőt hívtak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 11.
 

Programajánló 2013. január - 2013. február

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2013. januári száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A Programajánlót keresse a FÓR magazinban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 09.
 

"Nem kotelezo"

 

Elkészült a szentesi illetőségű Ballabox zenekar debütáló klipje, amely a "Nem kotelezo" címet kapta. Szebeni Zoltán dobos elmondása szerint a tavasz folyamán mindenképpen szeretnének még egy-két klippel előrukkolni, valamint tervben van egy újabb EP is, melynek megjelenési dátuma még képlékeny. Az új videó a képre kattintva megtekinthető.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 09.
 

6000 db fürdőjegy a véradóknak

 

A helyi szolidaritás egy újabb állomásához érkezett. Az egészségünkért összefogott a város és a vállalkozó.

Már hetedik éve, hogy az önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorokat.

Az akcióhoz ismét csatlakozott a Hungerit Zrt. is.

A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 08.
 

Hogy mi ez már megint???  AKCIÓ! 

 

Ismét egy kihagyhatatlan ajánlat a Szentesi Üdülőközponttól! Ha most vásárol egy 100 alkalmas bérletet, mi megajándékozzuk Önt egy fürdőkabinnal!!!  Az AKCIÓ a szabad kabinok erejéig érvényes! Kihagyhatatlan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 08.
 

Makett és Modell kiállítás Szentesen

 

2013. január 10-17. között Kistérségi Makett és Modell kiállítást rendeznek Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban. A kiállítás 8-17 óra között látogatható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 07.
 

Csongrádon is kipróbálhatod a Zengo-t!

 

2013. január 10-én (18.00) Csongrádon a Síp utcai Általános Iskolában (Dob utca) is bárki kipróbálhatja a Nippon Zengot! Ezt az aerobic formát a Kyokushin Karate mozgásanyagára építve, elsődlegesen tömegsportot kedvelőknek, továbbá túlsúllyal szenvedőknek és végezetül a kötetlenebb, lazább harcművészet szerelmeseinek ajánljuk. A ZENGO japánul azt jelenti, hogy "ÉPÍTSD ÚJRA ÖNMAGAD!", tehát jöjjön el Ön is, és építse újra Önmagát!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 07.
 

Trendhagyó Irodalomóra

 

A Művelődési Központ a Magyar Kultúra Napja alkalmából Trendhagyó Irodalomórára várják a fiatalokat a Móricz Zsigmond Művelődési Házba 2013. január 22-én 8.15 és 10.00 órai kezdettel. Az első órára az általános iskolások, a második órára a középiskolások jelentkezését várják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 07.
 

Szentesi bűnügyi térkép

 

Azt hitte, hogy nyugodt környéken lakik, ahová csak elvétve jutnak el útonállók, betörők és tolvajok? Itt az ideje, hogy szembesüljön a meztelen igazsággal! A rendőrség új bűnügyi térképet hozott nyilvánosságra, amelyen utcákra lebontva is meg lehet nézni, mennyi lopás, erőszak, betörés és más bűncselekmény történt az elmúlt egy évben.

A bűncselekménytípusokat mutatja az a bűnügyi térkép, ami ezentúl bárki számára hozzáférhető. A rendőrség honlapján, a Police.hu-n bárki megnézheti egészen utcára lebontva, hogy az adott településen milyen típusú bűncselekmények fordulnak elő a leggyakrabban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 07.
 

Szentesi baleseti térkép

 

A Szentesi Mozaik facebook oldalán az egyik kommentelő adta az ötletet, hogy tegyük közzé a szentesi baleseti térképet, mert a komment szerint a délelőtt bekövetkezett baleset előtt már több is volt a Csongrádi út - Kiss Zsigmond utcai kereszteződésben. Nézze meg, Ön is, hogy Szentesen mely kereszteződések (útszakaszok) a legveszélyesebbek a Police.hu-n közzétett térképen.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 07.
 

Csúsztak az utak reggel Szentesen

 

Két autó ütközött össze 2013. január 7. napján a reggeli órákban Szentesen a Csongrádi út és a Kiss Zsigmond utca kereszteződésénél. A rendelkezésünkre álló információk szerint az Opel típusú személyautó a Csongrádi úton haladt a város központja felé, amikor a Kiss Zsigmond utca kereszteződéséhez érve balra kanyarodott és ekkor ütközött neki a Csongrád irányába haladó Iveco típusú kisteherautónak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 07.
 

Nőgyógyászati fogót is találtak a Kurcában

A képek nagyfelbontásúak, kinagyíthatók!

 

A Kurca-híd szélesítésének munkálatai ott tartanak, hogy elkezdték a víz kiszivattyúzását a hídlábától. Már hetek óta azon dolgoznak a munkások, hogy a hídtól eltereljék a Kurca vizét, hogy elkezdhessék a híd felújítását, szélesítését.

Most sikerült úgy eltorlaszolni a vizet, hogy megkezdődhetett a víz szivattyúzása. Minden járókelő hosszú percekre megállt, hogy megnézze, mit is rejtett a víz a híd alatt.

Előkerültek táblák, szétvágott biciklizárak, kerékpárok, babakocsi, radiátor, sok-sok bazaltkocka de monitort is találtak a vízben. Volt még két telefon is, melyek közül az egyik bemutató darab volt még évekkel ezelőtt. A Kurca tábla is előkerült, de a legkülönlegesebb dolog egy nőgyógyászati fogó volt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 04.
 

Jelentkezz Te is!

Még lehet jelentkezni a koszorúslány szépségversenyre!

Figyelem! Változás a verseny szervezésében!

 

2013. február 9-10. között rendezik meg a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban a VII. Esküvő kiállítást és vásárt. A rendezvényen a számos program mellett koszorúslány szépségversenyt is rendeznek. A versenyre három kategóriában lehet nevezni: 3 – 7 éves korig, 8 – 13 éves korig és 14 – 25 éves korig.

Az előzetes tervekkel ellentétben egy napon kerül megrendezésre. A VII. Esküvő kiállítás és vásár keretein belül február 10-én 13 órától bonyolítják le a versenyt!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 04.
 

INDUL A FORRALT BOROZÁS!

Melegítsd fel tested és lelked

 

Ki ne ismerné a jellegzetes fahéjas, gyümölcsös, lelket melengető forralt bor illatot. A borongós, sötét, hideg napokon mindenkinek jól esik egy bögre forralt bor vagy egy bögre tea.

Gyere és legyél a vendégünk egy bögre forró italra! Minden melegedőt vár a Szentesi Üdülőközpont 2013. január 25-én és február 15-én 14.00-19.00 óra között! 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 03.
 

Hatnapos lesz a karácsony 2013-ban

Az alábbi cikkben megtekinthetjük 2030-ig mely piros betűs ünnepeink esnek hétköznapra!

 

Kedvébe jár mostanában a magyaroknak az 1585 áprilisában elhunyt XIII. Gergely pápa: a nevéhez fűződő naptárreformnak köszönhetően az elmúlt évben rekord mennyiségű hosszú hétvégénk volt. Az évet ráadásul úgy zárhattuk, hogy az utolsó tizenegy napból – részben munkanap-áthelyezéseknek köszönhetően – kilencet pihenéssel tölthettünk.

A helyzet idén részben még jobb lesz. Ugyanis az összes elképzelhető ünnepnapunk munkanapra esik majd, kezdve a keddi január 1-jétől és befejezve a csütörtöki december 26-tal.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 03.
 

Junior Prima Díjas művész Szentesen

Csáki András gitárművész hangversenye

 

2013. január 10-én Junior Prima Díjas művész látogat el Szentesre a Hangversenyközpontba. A Zene-Világ-Zene hangversenysorozatban Csáki András gitárművész játékában gyönyörködhetünk jövő hét csütörtökön 19.00 órai kezdettel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 03.
 

Az újesztendő első szülöttét köszöntötték

Ákos az első szentesi baba 2013-ban

 

2013. január 3-án Dr. Várkonyi Katalin a kórház igazgatója és Szirbik Imre polgármester is köszöntötte Ákost és szüleit abból az alkalomból, hogy az új esztendőben Ákos volt a leggyorsabb, aki kibújt anyukájának pocakjából.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 03.
 

Iható-e a szentesi csapvíz ... (Oszd meg!)
avagy arzénos vagy nem arzénos?

Nem lesz "biznisz" a mentes ásványvíz Szentesen!

 

2013. január 2-án többen hívtak fel bennünket, hogy látták a volt Halászcsárdával szemben a honvédségi ivóvízellátó egységet és kétségbe estek, hogy akkor most a szentesi csapvíz nem iható?

Íme a magyarázat! Figyelmesen olvassa el!

A szentesi víz minősége megfelel a magyar szabványnak, így nem kell kétségbe esnie senkinek - nyilatkozta Szirbik Imre polgármester.  2009-től az év elejéig 20 µg/l volt a megengedett határérték az EU-ban és ennek a határértéknek is megfelel a szentesi víz.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 03.
 

Ákos az első szentesi baba 2013-ban

 

2013. január 1-jén délután 2 óra 26 perckor született meg a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán az év első újszülöttje. A gyermek nemcsak a kórház első újszülöttje 2013-ban, hanem az első szentesi kisgyermek is az újévben.

Szarvas Erika és Katona Gábor gyermeke Katona Ákos Vid természetes úton született, 4380 grammal és 55 centiméterrel. A kisfiú negyedik gyermek a családban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 01.
 

 

Szeretetakció 2012

 

A Szentes Városáért Civil Fórum és az Árpád Szabadidős Sportklub együttműködve társult civil szervezetekben ez évben is sikeresen megvalósította a Szeretetakció a szegények karácsonyáért gyűjtőmozgalmat.

Szentes Város Önkormányzata és az adományozó vállalkozások, magánszemélyek segítségével 100 db egyenként kb. 5000 Ft. értékű tartós élelmiszerekből álló csomagot tudtunk átadni az Önkormányzat Szociálpolitikai Osztálya által javasolt rászorulók részére.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 01.
 

 

Még várjuk a gólyát!

Szentesre csak később érkezik a 2013-as év első babája

 

A Dr. Bugyi István Kórházban is nagyon várják az év első babáját, de a misztikummal teli éjfél nem hozta meg az első csöppséget. Még a szülőszobán sincs kismama, így türelmesen várunk, hogy együtt ünnepeljük meg Szentes első újszülöttjét a 2013-as esztendőben.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 01.
 

Láttátok a ködöt?

Mert volt fölötte valami tűzijáték is!

SZILVESZTER SZENTESEN

 

Szilveszter estéjén este 8 órakor olyan kihalt volt a város, hogy azt hittük, hogy senki sem lesz ott a szilveszteri tűzijátékon. Az idő sem kedvezett a programnak, de ha esik, ha fúj a szilveszter eljön.

Éjfél előtt fél órával kezdtek megjelenni ez első baráti társaságok, családok, hogy együtt ünnepeljék az évfordulót.

Az első robbanásokat láthatta mindenki, mert igaz kicsit ködös volt az idő, de jól kivehetők voltak a robbanások a Megyeháza felett.

Majd  köd és füst árasztotta el a teret, így gyakorlatilag semmit sem lehetett látni, csak a színes ködöt.

Sokak látását még a gyümölcspárlatok is korlátozták, de a lényeg, hogy szentesi a szentesivel együtt örült az újesztendőnek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 01. 01.
 

 

.